Mercato (2012-2014)
- pumex
- Juventino
Vincitore pisze:Powiem szczerze, że zacząłem się dzisiaj zastanawiać nad tą niby ofertą PSG i załóżmy, że sprzedajemy tego Bonucciego za 20 milionów, szampany strzelają progres itd. No, ale teraz rozkmina idzie w drugą stronę - ilu jest środkowych obrońców synchronicznych z naszą taktyką na których sobie możemy pozwolić?
Synchroniczny z naszą taktyką to znaczy o takich inklinacjach jak Bonucci, że potrafi rozegrać piłkę i rzucić gałę za obronę przeciwnika. Pomijam Marrone, on póki co mimo, że prezentuje się tam fajnie, to jest za mało doświadczony.

Broniłem Bonucciego po jego pierwszym sezonie w Turynie, potem na niego trochę psioczyłem a teraz, mimo jego wyraźnego pecha i paru niefortunnych interwencji nawet nie zastanawiałbym się nad sprzedażą go za 20mln, bo wiem, że ciężko byłoby za tę kwotę znaleźć podobnego zawodnika pod względem charakterystyki i klasy.
Mam nadzieję, że Conte nie będzie chciał słyszeć o sprzedaży Leo. Widać, że mu ufa stawiając go na bardzo odpowiedzialnej pozycji centralnego obrońcy

- Pan Mietek
- Juventino
Ja też tak miałempumex pisze:Vincitore pisze:Powiem szczerze, że zacząłem się dzisiaj zastanawiać nad tą niby ofertą PSG i załóżmy, że sprzedajemy tego Bonucciego za 20 milionów, szampany strzelają progres itd. No, ale teraz rozkmina idzie w drugą stronę - ilu jest środkowych obrońców synchronicznych z naszą taktyką na których sobie możemy pozwolić?
Synchroniczny z naszą taktyką to znaczy o takich inklinacjach jak Bonucci, że potrafi rozegrać piłkę i rzucić gałę za obronę przeciwnika. Pomijam Marrone, on póki co mimo, że prezentuje się tam fajnie, to jest za mało doświadczony.![]()
Broniłem Bonucciego po jego pierwszym sezonie w Turynie, potem na niego trochę psioczyłem a teraz, mimo jego wyraźnego pecha i paru niefortunnych interwencji nawet nie zastanawiałbym się nad sprzedażą go za 20mln, bo wiem, że ciężko byłoby za tę kwotę znaleźć podobnego zawodnika pod względem charakterystyki i klasy.
Mam nadzieję, że Conte nie będzie chciał słyszeć o sprzedaży Leo. Widać, że mu ufa stawiając go na bardzo odpowiedzialnej pozycji centralnego obrońcy

Myślę, że transfer raczej nie nastąpi - Conte i Marotta póki co nie sprzedali żadnego piłkarza będącego ważnym elementem układanki. Zastanawiam się z kolei, na ile silne jest przywiązanie Bonucciego do Juve. Nie to, że uważam, że poleci na hajs bo oferty Zenitu odrzucał ale teraz na bank dostałby podwyżkę a i prestiż większy.....
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Pomijając fakt, że jest to perfidna plota, ja nie zgodziłbym się na sprzedaż Bonuca za 20baniek...
Kupiliśmy za ponad 15 mln młodego obrońcę, którego chcieliśmy ukształtować i napchać expem na najwyższym poziomie. Przemęczyliśmy się z nim rok, potem zaczął grać coraz lepiej. Obecnie Leoś jest znacznie lepszy niż był w momencie transferu. 5 baniek zysku (pomijając wartość pieniądza w czasie) to bardzo mało jak na męczarnie, które nam kilka razy Bonucci fundnął. Ten transfer ma się spłacić na boisku, a nie w sprawozdaniach finansowych...
BTW. pumex i mietson - jakoś nie przypominam sobie, żeby ktoś mnie wspierał, gdy broniłem Bonucciego przez dwa sezony...
Kupiliśmy za ponad 15 mln młodego obrońcę, którego chcieliśmy ukształtować i napchać expem na najwyższym poziomie. Przemęczyliśmy się z nim rok, potem zaczął grać coraz lepiej. Obecnie Leoś jest znacznie lepszy niż był w momencie transferu. 5 baniek zysku (pomijając wartość pieniądza w czasie) to bardzo mało jak na męczarnie, które nam kilka razy Bonucci fundnął. Ten transfer ma się spłacić na boisku, a nie w sprawozdaniach finansowych...
BTW. pumex i mietson - jakoś nie przypominam sobie, żeby ktoś mnie wspierał, gdy broniłem Bonucciego przez dwa sezony...

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Pamiętam jak alina pisał po babolach, że Bonucci ma wysoki procent celności długich podań to wszyscy mieli z tego polewyanquez pisze:BTW. pumex i mietson - jakoś nie przypominam sobie, żeby ktoś mnie wspierał, gdy broniłem Bonucciego przez dwa sezony...

- Castiel
- Juventino
A może za niego przepłaciliśmy? Nie ważne. Szkoda bo ta oferta to najpewniej pic na wode, ale gdyby była prawdziwa to ja bez zastanowienia bym go opchnął. Jeszcze nie wiem skąd u innych przekonanie, że on potrafi rozgrywać i wyprowadzać piłkę...może będzie tak jak w tamtym sezonie, że im dalej w las tym lepiej...piłek do przeciwnika i do nikogo w dotychczasowym sezonie miał spooooro. Mimo że się poprawił to i tak jest najsłabszy z podstawowych obrońców.filippo pisze: Chcę przypomnieć, że zapłaciliśmy Bari za Bonuca 15,5 mln euro. Skoro znacząco poprawił swoje umiejętności, to cena za niego powinna być dla PSG wg mnie conajmniej 25 mln euro. Pamiętajcie, że dziś byle cycek kosztuje 20 mln
- blackadder
- Juventino
Pewnie nie wiele w tym prawdy, ale Bonucciego raczej nietrudno byłoby zastąpić i można próbować na tej pozycji Masiego gdy wróci z wypożyczenia.
Lichtsteinera też jakoś dałoby się zastąpić. Jest przecież Isla i Caceres, choć ciężko byłoby się pozbyć najlepszego prawego obrońcy od niepamiętnych czasów.
Jednak coś za coś. Jeśli mielibyśmy za obu dostać kasę w granicach 40-50mln to rozważałbym na poważnie tą opcję. Szczególnie że jest ich kim zastąpić, a z takim budżetem można już siadać do negocjacji z Atletico czy Napoli. Sami wiecie o jakich nazwiskach tu mówię.
Lichtsteinera też jakoś dałoby się zastąpić. Jest przecież Isla i Caceres, choć ciężko byłoby się pozbyć najlepszego prawego obrońcy od niepamiętnych czasów.
Jednak coś za coś. Jeśli mielibyśmy za obu dostać kasę w granicach 40-50mln to rozważałbym na poważnie tą opcję. Szczególnie że jest ich kim zastąpić, a z takim budżetem można już siadać do negocjacji z Atletico czy Napoli. Sami wiecie o jakich nazwiskach tu mówię.

- AdiZ
- Juventino
Jak byś go opchnął to zaproponuj alternatywę dla Bonucciego. Zarzuć nazwiskami, które nie spalą się w Juve będą wzmocnieniem od zaraz.Castiel pisze:A może za niego przepłaciliśmy? Nie ważne. Szkoda bo ta oferta to najpewniej pic na wode, ale gdyby była prawdziwa to ja bez zastanowienia bym go opchnął. Jeszcze nie wiem skąd u innych przekonanie, że on potrafi rozgrywać i wyprowadzać piłkę...może będzie tak jak w tamtym sezonie, że im dalej w las tym lepiej...piłek do przeciwnika i do nikogo w dotychczasowym sezonie miał spooooro. Mimo że się poprawił to i tak jest najsłabszy z podstawowych obrońców.filippo pisze: Chcę przypomnieć, że zapłaciliśmy Bari za Bonuca 15,5 mln euro. Skoro znacząco poprawił swoje umiejętności, to cena za niego powinna być dla PSG wg mnie conajmniej 25 mln euro. Pamiętajcie, że dziś byle cycek kosztuje 20 mln
- Castiel
- Juventino
Wolałbym już np zaryzykować nieco z Benatia z Udinese, albo jakoś przekonać Torino do sprzedaży Ogbonny chociaż to raczej mało prawdopodobne.AdiZ pisze: Jak byś go opchnął to zaproponuj alternatywę dla Bonucciego. Zarzuć nazwiskami, które nie spalą się w Juve będą wzmocnieniem od zaraz.
- Hoffman
- Juventino
Z tego co pamiętam, to Bonucci w gotówce kosztował jakieś groszę, koło 3-6mln, reszta to były jakieś połówki kart i inne duperele.
e: So:
3. Bari buy half of Almiron from Juve for 2.5m eur
4. Genoa buy Bari's half of Bonucci for 8m eur
5. Juve sell their half of Criscito to Genoa for 6m eur
6. Juve buy Bonucci from Genoa for 15.5m eur
To conclude, you can see it in two ways:
- Juve bought Bonucci for 15.5m eur cash
- Juve bought Bonucci for 7m eur cash +half of Almiron +half of Criscito
Tak to chyba wyglądało ;d
e: So:
3. Bari buy half of Almiron from Juve for 2.5m eur
4. Genoa buy Bari's half of Bonucci for 8m eur
5. Juve sell their half of Criscito to Genoa for 6m eur
To conclude, you can see it in two ways:
- Juve bought Bonucci for 15.5m eur cash
- Juve bought Bonucci for 7m eur cash +half of Almiron +half of Criscito
Tak to chyba wyglądało ;d
- pumex
- Juventino
Bo nie zażywasz lecytyny, Yanqyanquez pisze:BTW. pumex i mietson - jakoś nie przypominam sobie, żeby ktoś mnie wspierał, gdy broniłem Bonucciego przez dwa sezony...
Bez przesady. Masi wydaje się mieć potencjał, ale to jak na razie zdecydowanie za mało, żeby zastąpić ważny punkt mistrzowskiego Juve i reprezentacji Italii. Ludzie, ten Masi gra w Pro Vercelli - 20-tym klubie SerieB...blackadder pisze:Pewnie nie wiele w tym prawdy, ale Bonucciego raczej nietrudno byłoby zastąpić i można próbować na tej pozycji Masiego gdy wróci z wypożyczenia.
Marrone lubię bardzo, ale ciężko, żeby od razu był zdolny do pierwszoplanowej roli na środku defensywy. Jak już o nim mówię to nadmienię, że musi był bardziej zdecydowany, bo w dwóch sytuacjach w meczu ze Sieną zawalił (pierwsza - I połowa, kontra Sieny po której pada groźny strzał a Marrone truchtając odpuszcza. Druga - II połowa, kozłująca piłka niemal na linii naszego pola karnego, Luca zastanawia się co robić zamiast zdecydowanie włożyć głowę, po czym wystawia za wysoko nogę i jest rzut wolny dla Sieny z około 20m)
Domyślam się, ale mam spore wątpliwości, czy nasi byliby w stanie wyłożyć kwotę potrzebną do Cavaniego i Falcao, nawet przy wcześniejszym zastrzyku gotówki i pomijając już potężną konkurencję w walce o podpis owych napastników.blackadder pisze:...a z takim budżetem można już siadać do negocjacji z Atletico czy Napoli. Sami wiecie o jakich nazwiskach tu mówię.

- pan Zambrotta
- Juventino
Genoa kupiła połówkę Bonucciego za 8 m, a Juventus odkupił tę połówkę od Genoi za 15.5 mln ? to się kupy nie trzymaHoffman pisze:4. Genoa buy Bari's half of Bonucci for 8m eur
- Castiel
- Juventino
Tam był jakiś myk, że kartę Bonucciego miały chyba 2 kluby i takie z tego były kombinacje alpejskie.pan Zambrotta pisze:Genoa kupiła połówkę Bonucciego za 8 m, a Juventus odkupił tę połówkę od Genoi za 15.5 mln ? to się kupy nie trzymaHoffman pisze:4. Genoa buy Bari's half of Bonucci for 8m eur
Było chyba tak, że oddaliśmy kartę Criscito czy jego połówkę za połówkę Bonucciego i chyba Almirona do Bari...coś w tym stylu.
- AdiZ
- Juventino
Benatia i Ogbonna to melodia taka jak Bonucci gdy do nas przychodził. Łączy ich talent, dobre występy jak i ryzyko czy wypali czy nie. Na chwilę obecną Conte ufa Leonardo wiec nie ma problemu. Jak ryzykować to Ogbonna, ale jak zauważyłeś, problemem jest Torino.Castiel pisze:Wolałbym już np zaryzykować nieco z Benatia z Udinese, albo jakoś przekonać Torino do sprzedaży Ogbonny chociaż to raczej mało prawdopodobne.AdiZ pisze: Jak byś go opchnął to zaproponuj alternatywę dla Bonucciego. Zarzuć nazwiskami, które nie spalą się w Juve będą wzmocnieniem od zaraz.
- Skibil
- Redaktor
Marrone i Masi to melodia przyszłości - osobiście pokładam w nich spore nadzieje i liczę, że coś z chłopaków wyrośnie. Natomiast w tym momencie nie ma nikogo kim można zastąpić Bonucciego, choć fajnie byłoby mieć budżet pozwalający na wyciągnięcie Falcao/Cavaniego. 

- blackadder
- Juventino
Dlatego napisałem "próbować". Młodzi obrońcy dostają szanse w ManU czy Barcelonie, dlaczego miałby nie pograć Masi. Raczej ciężko będzie mu się rozwijać w 20-tym klubie SerieB. Wydaje mi się że więcej dałoby mu trenowanie z naszymi obrońcami niż regularne(?) kopanie w jakimś Pro Vercelli.pumex pisze:Bez przesady. Masi wydaje się mieć potencjał, ale to jak na razie zdecydowanie za mało, żeby zastąpić ważny punkt mistrzowskiego Juve i reprezentacji Italii. Ludzie, ten Masi gra w Pro Vercelli - 20-tym klubie SerieB...blackadder pisze:Pewnie nie wiele w tym prawdy, ale Bonucciego raczej nietrudno byłoby zastąpić i można próbować na tej pozycji Masiego gdy wróci z wypożyczenia.
Konkurencja jest, dlatego takie pieniądze raczej by się przydały jeśli chcielibyśmy któregoś sprowadzić. Falcao i Cavani to szczyt naszych marzeń, ale jeśli nie oni to może znajdzie się za te pieniądze ktoś, kto nas zadowoli swoją grą.pumex pisze:Domyślam się, ale mam spore wątpliwości, czy nasi byliby w stanie wyłożyć kwotę potrzebną do Cavaniego i Falcao, nawet przy wcześniejszym zastrzyku gotówki i pomijając już potężną konkurencję w walce o podpis owych napastników.blackadder pisze:...a z takim budżetem można już siadać do negocjacji z Atletico czy Napoli. Sami wiecie o jakich nazwiskach tu mówię.