Mercato (Lato 2016)
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Ile prawdy w tym Ruganim?CavAllano pisze:e rozwiazanie byloby zrozumiale), oduscilismy Batshuayia (o ile w ogole sie nim interesowalismy). Nie wierze, ze czegos nie dogrywamy na boku. Czy to jakies grube nazwisko, to juz inna sprawa.
Jeżeli mamy go zastąpić Benatią to nie widze żadnego sensu tego transferu... Po co wydawać pieniądze skoro młody bedzie prezentować podobny poziom i nie wydamy złotówki.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Ten news z głównej o Ruganim nie brzmi fajnie. Czy ktoś zorientowany mógłby powiedzieć coś więcej, czy faktycznie jest się czego obawiać czy raczej tylko agent Ruganiego chce przypomnieć działaczom o swoim kliencie w obliczu przyjścia Benatii? Pytam bo nic konkretnego w sumie tam nie pada, ale jednak jak się informację zaczyna od zdania o "napływających niepokojących wieściach" to ona... niepokoi. 

- jarmel
- Redaktor
No ale właściwie czego się spodziewałeś, że Rugani wygryzie kogoś z BBC lub Benatię?vitoo pisze:Ten news z głównej o Ruganim nie brzmi fajnie. Czy ktoś zorientowany mógłby powiedzieć coś więcej, czy faktycznie jest się czego obawiać czy raczej tylko agent Ruganiego chce przypomnieć działaczom o swoim kliencie w obliczu przyjścia Benatii? Pytam bo nic konkretnego w sumie tam nie pada, ale jednak jak się informację zaczyna od zdania o "napływających niepokojących wieściach" to ona... niepokoi.

- Kamex22
- Juventino
No ale co wy się stresujecie? Ani to wypowiedź zawodnika ani agenta ani nikogo z naszych włodarzy. Wiele razy każdy z powyższych mówił, że Rugani chce zostać w Juve.
A jeśli ktoś jak jarmel w komentarzu pod newsem sugeruje, że nie potrzeba nam obrońcy o potencjale Benatii to trochę śmieszne. Najlepiej wypożyczmy Kneżevica i martwmy się w przypadku kartek i kontuzji graczy pierwszej '11'.
A jeśli ktoś jak jarmel w komentarzu pod newsem sugeruje, że nie potrzeba nam obrońcy o potencjale Benatii to trochę śmieszne. Najlepiej wypożyczmy Kneżevica i martwmy się w przypadku kartek i kontuzji graczy pierwszej '11'.
- Don Paolo
- Juventino
Nie wierzę w odejście Ruganiego. Nastawiam się w nowym sezonie na BBC + Benatia + Rugani.
Chiellini jest często kontuzjowany. Barzagli jest coraz starszy. Wszyscy obrońcy będą łapać kartki. Gramy trójką w obronie. Cała trójka już w tej chwili jest mocno zmęczona ciężkim sezonem i meczami na EURO 2016. Potrzebujemy minimum dwóch rezerwowych. Benatia na początku roku poleci na Puchar Narodów Afryki. Juventus w ostatnich sezonach rozgrywał co najmniej ponad 50 meczów. Dla każdego starczy więc miejsca i minut na boisku. Nie wydaje mi się żeby Marotta miał w planach zakontraktowanie kolejnego środkowego obrońcy, a jak już pisałem co najmniej dwóch musi być w gotowości na ławce rezerwowych.
Nie wiemy też jak ze zdrowiem i z formą Benatii. Czy to będzie powtórka z Cuadrado czy powtórka z Bayernu.
W tych okolicznościach Rugani musi zostać. Tym bardziej w dobie tych nowych przepisów o wychowankach.
Chiellini jest często kontuzjowany. Barzagli jest coraz starszy. Wszyscy obrońcy będą łapać kartki. Gramy trójką w obronie. Cała trójka już w tej chwili jest mocno zmęczona ciężkim sezonem i meczami na EURO 2016. Potrzebujemy minimum dwóch rezerwowych. Benatia na początku roku poleci na Puchar Narodów Afryki. Juventus w ostatnich sezonach rozgrywał co najmniej ponad 50 meczów. Dla każdego starczy więc miejsca i minut na boisku. Nie wydaje mi się żeby Marotta miał w planach zakontraktowanie kolejnego środkowego obrońcy, a jak już pisałem co najmniej dwóch musi być w gotowości na ławce rezerwowych.
Nie wiemy też jak ze zdrowiem i z formą Benatii. Czy to będzie powtórka z Cuadrado czy powtórka z Bayernu.
W tych okolicznościach Rugani musi zostać. Tym bardziej w dobie tych nowych przepisów o wychowankach.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Skybet oferuje 5,50 kurs na pozostanie Pogby w Juve.
1,57 - Transfer do Man Utd.
Paddypower 1,36 na transfer do Man UTD.
1,57 - Transfer do Man Utd.
Paddypower 1,36 na transfer do Man UTD.
Ostatnio zmieniony 05 lipca 2016, 17:25 przez Adrian27th, łącznie zmieniany 1 raz.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Dosc malo sledze mercato w tych dniach, ale w kontekscie Zazy trafilem jedynie na wywiad z jego agentem. Pilkarz, co nie jest nowoscia, chcialby grac wiecej. Poki co nie ma jednak w planach zadnego spotkania z zarzadem klubu.
Wcale sie nie zdziwie, jesli ostatecznie oddamy Simone - watpie, by w nowym sezonie gral wiecej, a na kluczowa role w druzynie ma raczej znikome szanse.
Rugani nigdzie nie odejdzie. Bardzo w niego wierzymy, to nasza inwestycja w przyszlosc. BBC sie starzeje i w obliczu odejscia Caceresa potrzebowalismy jakiegos rozwiazania na teraz, stad Benatia. Zapis o obligatoryjnym wykupie zawodnika ma byc ponoc aktywowany jedynie w przypadku rozegrania 20-25 spotkan i najprawdopodobniej to przesadzilo o naszej decyzji. Nie mozna zapominac o tym, ze obronca zrezygnuje dla nas z czesci swojego wynagrodzenia.
My Pogby oddac nie zamierzamy, ale nigdy nie wiadomo, czy Pogbie cos nie odpali. Oby nie, bo jestesmy w doopie. Booki maja marne pojecie o tym, co sie dzieje w glowach pilkarzy.
Wcale sie nie zdziwie, jesli ostatecznie oddamy Simone - watpie, by w nowym sezonie gral wiecej, a na kluczowa role w druzynie ma raczej znikome szanse.
Rugani nigdzie nie odejdzie. Bardzo w niego wierzymy, to nasza inwestycja w przyszlosc. BBC sie starzeje i w obliczu odejscia Caceresa potrzebowalismy jakiegos rozwiazania na teraz, stad Benatia. Zapis o obligatoryjnym wykupie zawodnika ma byc ponoc aktywowany jedynie w przypadku rozegrania 20-25 spotkan i najprawdopodobniej to przesadzilo o naszej decyzji. Nie mozna zapominac o tym, ze obronca zrezygnuje dla nas z czesci swojego wynagrodzenia.
My Pogby oddac nie zamierzamy, ale nigdy nie wiadomo, czy Pogbie cos nie odpali. Oby nie, bo jestesmy w doopie. Booki maja marne pojecie o tym, co sie dzieje w glowach pilkarzy.
Ostatnio zmieniony 05 lipca 2016, 17:26 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Vincitore
- Juventino
Wyluzujcie z tym Ruganim. Zawód dziennikarza jest o tyle niewdzięczny, że w przypadku posuchy, sam musi sobie organizować robotę. Pewnie standardowy Giampaolo zasiadł rano przed monitorem, przeczytał, że Benatia jest blisko Juventusu, więc zapaliła mu się lampka -> skoro ściągają Marokańczyka, to ktoś pewnie musi odejść. Barzagli, Bonucci, Chiellini, wiadomo - nie do ruszenia, no to kto tam czwarty? Rugani? To ten co do lutego miał tyłek przyspawany do ławki? No to dawaj go, pewnie będzie chciał się ulotnić, bo znowu nie pogra.
Tak się właśnie tworzą plotki. Póki co, ani Rugani nie poprosił o odejście, ani klub nie zamierza go sprzedawać. Marotta i Paratici to fachowcy, wiedzą jakiego kalibru talentem jest Daniele. Mamy swoją filozofię, chcemy budować skład na Włochach, a Rugani idealnie się w nią wpisuje. Zresztą - Rugani jest w stanie obsadzić zarówno prawy jak i lewy półśrodek obrony, Benatia z lewej strony to kiepskie rozwiązanie, a kontuzjogenny Chiellini stale potrzebuje zastępstwa. Rugani miał bardzo dobrą końcówkę sezonu, jeżeli odejdzie kosztem Benatii to się bardzo zdziwię, zwłaszcza, że będziemy potrzebowali znowu ściągnąć środkowego obrońcę.
Dzisiaj rano wyczytałem przy śniadaniu w pracy, za pośrednictwem Mediaset coś o Ljajiciu. Po stracie Cuadrado będziemy mieli wakat na pozycji "dobry drybler". Adem miał znakomite momenty w zeszłym sezonie w Interze, więc może jest to jakiś pomysł na gracza, który przy niekorzystnym wyniku wejdzie do 4-3-3, ale pewnie Roma dla nas rabatu mieć nie będzie.
Tak się właśnie tworzą plotki. Póki co, ani Rugani nie poprosił o odejście, ani klub nie zamierza go sprzedawać. Marotta i Paratici to fachowcy, wiedzą jakiego kalibru talentem jest Daniele. Mamy swoją filozofię, chcemy budować skład na Włochach, a Rugani idealnie się w nią wpisuje. Zresztą - Rugani jest w stanie obsadzić zarówno prawy jak i lewy półśrodek obrony, Benatia z lewej strony to kiepskie rozwiązanie, a kontuzjogenny Chiellini stale potrzebuje zastępstwa. Rugani miał bardzo dobrą końcówkę sezonu, jeżeli odejdzie kosztem Benatii to się bardzo zdziwię, zwłaszcza, że będziemy potrzebowali znowu ściągnąć środkowego obrońcę.
Dzisiaj rano wyczytałem przy śniadaniu w pracy, za pośrednictwem Mediaset coś o Ljajiciu. Po stracie Cuadrado będziemy mieli wakat na pozycji "dobry drybler". Adem miał znakomite momenty w zeszłym sezonie w Interze, więc może jest to jakiś pomysł na gracza, który przy niekorzystnym wyniku wejdzie do 4-3-3, ale pewnie Roma dla nas rabatu mieć nie będzie.
- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino
Nie pamiętacie już sytuacji kiedy Chiellini wypadł na najważniejsze mecze LM? Teraz w takiej sytuacji zagrałby po prostu klasowy i doświadczony Benatia. Rugani na pewno będzie miał wystarczająco dużo okazji do gry w Serie A i Pucharze Włoch. Nie wykluczone, że zagra też w dwóch meczach LM.
Nie wierzę, że pozwolimy mu odejść. Nawet jeśli chłopak ma stracha, to mu nasz sztab wyjaśni, że niepotrzebnie.
Nie wierzę, że pozwolimy mu odejść. Nawet jeśli chłopak ma stracha, to mu nasz sztab wyjaśni, że niepotrzebnie.
- Marian.
- Juventino
Jeśli Pogba rzeczywiście odejdzie do united to będzie idiotą, zwyczajnym idiotą. Zrozumiałbym jeszcze jego transfer do Barcelony, Realu czy Bayernu, ale united :lol: ?
Ja mam tylko nadzieję, że to tylko głupie plotki. Jeśli celujemy w wygranie Ligi Mistrzów nie możemy się pozbywać takich graczy jak Pogba.
O Ruganiego jestem spokojny. Chiellini się z 10 razy połamie w sezonie, Barzagli tez swoje lata ma. Daniele będzie miał okazję się wykazać.
Ja mam tylko nadzieję, że to tylko głupie plotki. Jeśli celujemy w wygranie Ligi Mistrzów nie możemy się pozbywać takich graczy jak Pogba.
O Ruganiego jestem spokojny. Chiellini się z 10 razy połamie w sezonie, Barzagli tez swoje lata ma. Daniele będzie miał okazję się wykazać.

Zarówno o Pogbę jak i Ruganiego, jestem całkowicie spokojny. Z roku na rok wzmacniamy się, nie widzę powodu dla którego Pogba miałby chcieć przejść.
United dzisiaj to żart. Muszą się ratować Zlatanem, żeby mieć punkt zaczepienia do wyjścia na prostą. Coś jak my z Pirlo. Poza pieniędzmi nie ma tam nic, co może go zachęcić. A nawet i te pieniądze nie są tam tak wielkie. Rooney ma jakieś ~ 8 mln E netto (wyliczenia z tuz), nie wygląda to jak przepaść przy przyszłych 6,5 mln E netto Pogby....
Dawać tego Benatię, środkowego pomocnika i koksa do ataku. Oczywiście, żeby to się stało, musimy się pozbyć Pereyry i Hernanesa. Ten Pjaca wygląda nieźle, ale nie tego się spodziewałem prawdę mówiąc
Może Marotta nas jednak zaskoczy
United dzisiaj to żart. Muszą się ratować Zlatanem, żeby mieć punkt zaczepienia do wyjścia na prostą. Coś jak my z Pirlo. Poza pieniędzmi nie ma tam nic, co może go zachęcić. A nawet i te pieniądze nie są tam tak wielkie. Rooney ma jakieś ~ 8 mln E netto (wyliczenia z tuz), nie wygląda to jak przepaść przy przyszłych 6,5 mln E netto Pogby....

Dawać tego Benatię, środkowego pomocnika i koksa do ataku. Oczywiście, żeby to się stało, musimy się pozbyć Pereyry i Hernanesa. Ten Pjaca wygląda nieźle, ale nie tego się spodziewałem prawdę mówiąc

Może Marotta nas jednak zaskoczy

#FinoAllaFine
#WeAreOne
#WeAreOne
- Arbuzini
- Juventino
Barzagli, Chiellini i Bentatia to zawodnicy ze skłonnościami do urazów. Sprzedaż Ruganiego to byłby strzał w kolano przez łokieć. Piramidalna bzdura. Początkowo można było mieć wątpliwości co do jego jakości, ale Daniele udowodnił, że drzemie w nim potencjał na fantastycznego piłkarza. Ma umiejętności i poukładane w głowie. Żodyn młody obrońca nie jest dla nas lepszy niż on.
- lukbin
- Juventino
Mnie jakoś ten cały Benatia nie przekonuje. Z tego co pamiętam, to przed transferem do Romy nie był jakiś mega. Jeden sezon dobry w Romie. Kontrakt w Bayernie i problemy. Jak trzeba było grać z Juve w LM to wychodzą Kimmich i Alaba, a w rewanżu powrót do boxu już w przerwie...
- Zizou_1989
- Juventino
ja nie wiem ... kupujemy bardzo dobrego gracza na ławke lub do rotacji a tu ciagłe narzekania ...lukbin pisze:Mnie jakoś ten cały Benatia nie przekonuje. Z tego co pamiętam, to przed transferem do Romy nie był jakiś mega. Jeden sezon dobry w Romie. Kontrakt w Bayernie i problemy. Jak trzeba było grać z Juve w LM to wychodzą Kimmich i Alaba, a w rewanżu powrót do boxu już w przerwie...