Mercato (2012-2014)
- kosciu88
- Juventino
Pan Mietek pisze:Stopera nie potrzebujemy także Toure, Mbiwa i reszta też nie powinni być w kręgu zainteresowań Marotty.
Co do Mbiwii to za darmo bralbym z pocalowaniem reki, Barza i Lucio mlodzieniaszkami nie sa a obronca Montpellier gra bardzo solidnie i jak by nie patrzyl jest mlody.
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- Baala
- Juventino
Z tej listy z kończącymi się kontraktami to wiadomo, że Lorente najbardziej nam by się przydał. Nie wiem, o którego Douglasa tu chodzi, ale jeśli o tego z Twente to równierz świetny stoper i bardzo dobrze nie tylko broni ale też piłkę wyprowadza. Inny solidny stoper to Bochetti, na pewno by się przydał choćby jako ten pierwszy stoper z ławki. Mbiwa to samo.
No i nie można zapominać o jednym dla mnie mega talencie: Andriy Yarmolenko, gościa obserwuje od dłuższego czasu i to w tej chwili najlepszy piłkarz z Europy wschodniej, a ma zaledwie 22-lata. Już ograny w reprezentacji gdzie sieknął 8 bramek. Może grać na obu skrzydłach, ale myśle że jako podwieszony napastik też by sobie poradził.
No i nie można zapominać o jednym dla mnie mega talencie: Andriy Yarmolenko, gościa obserwuje od dłuższego czasu i to w tej chwili najlepszy piłkarz z Europy wschodniej, a ma zaledwie 22-lata. Już ograny w reprezentacji gdzie sieknął 8 bramek. Może grać na obu skrzydłach, ale myśle że jako podwieszony napastik też by sobie poradził.
- Arbuzini
- Juventino
Oj, pod względem charakterystyki taki Yarmolenko bardzo by się nam przydał. Pewnie wiele klubów tak myśli i widzieliby go na skrzydle. U nas musiałby się przekwalifikować i to nie wiadomo z jakim skutkiem. Mogłoby to być mało rozsądne. Widziałby ktoś np. Robbena w roli cofniętego napastnika? Nie mniej - starałbym się. Tym bardziej, że chyba mamy pakiet miejsc dla zawodników non-EU.
Pakiet Llorente i Yarmolenko - not bad.
Pakiet Llorente i Yarmolenko - not bad.
- Alfa i Omega
- Juventino
Nie liczę osobiście, że Jarmolenko do nas trafi, ale ciekaw jestem tego piłkarza. Ktoś go widział poza Euro? Bo podczas ME pokazał się jako taka pchła szachrajka, strasznie aktywna, nieogarnięta taktycznie i waląca bomby gdzieś w trybuny. Dalej taki nieogar z niego?
Dziś sobie w robocie pomyślalem "chyba już czas na news <<Buffon na dniach podpisze nowy kontrakt>>". I proszę - pojawił się taki na seriea.pl.
http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=232764
http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=232764
- @D@$
- Juventino
Ja bym o Bocchettim pomyślał. Wiadomo że Lucio tylko na chwilę przyszedł a przyda się wszechstronny zmiennik. Oczywiście dalej trzeba obserwować napastników, wiele zależy od formy Bendtnera, ale wiele się nie spodziewam, za to liczę, że Matri pokaże przynajmniej tyle co przez pierwszy rok w Juve.
- pumex
- Juventino
Tja, darmowy, wszechstronny, itp. Pytanie, czy klasowy? Moim zdaniem jest za słaby na poziom, do którego aspiruje Juventus i nie rekompensuje tego jego cena. Poza tym w 3-5-2 jego wszechstronność bierze w łeb, bo może grać tylko na jednej pozycji.@D@$ pisze:Ja bym o Bocchettim pomyślał.
Pięknie poruszył temat bendzamin w temacie o Milanie i ich transferach:
"W milanie zapomnieli chyba, ze drewno, nawet sciagniete za darmo / za grosze zajmuje miejsce w druzynie i trzeba mu placic"
Nas też to dotyczy. To, że ktoś ma w miarę wyrobione nazwisko i że jest za free nie czyni go smacznym kąskiem

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Pumi, patrząc na to, że obecnie jako zmienników tej pozycji mamy Marrone, prawie emeryta Lucio i Caceresa, który raz robi za skrzydłowego, raz za stopera... Bocchetti na pewno by poziomu nie obniżył
Nie jestem jakimś wielkim miłośnikiem jego talentu ale jeśli znasz kogoś lepszego, kto przyszedłby za darmo albo malutkie pieniądze i zgodziłby się na ławkę, to rzucaj nazwisko.

- pumex
- Juventino
...po stokroć wolę ich, niż BocchettiegoOuh_yeah pisze:Pumi, patrząc na to, że obecnie jako zmienników tej pozycji mamy Marrone, prawie emeryta Lucio i Caceresa, który raz robi za skrzydłowego, raz za stopera...
...i pewnie by go nie podwyższył, ale kasę by pobierałOuh_yeah pisze:Bocchetti na pewno by poziomu nie obniżył
Nie znam nazwisk, ale czy nam koniecznie potrzebny jest obrońca, który ani nie jest klasycznym środkowym defensorem, ani lewym, ani tym bardziej wingbackiem?Ouh_yeah pisze:Nie jestem jakimś wielkim miłośnikiem jego talentu ale jeśli znasz kogoś lepszego, kto przyszedłby za darmo albo malutkie pieniądze i zgodziłby się na ławkę, to rzucaj nazwisko.

- @D@$
- Juventino
Nie upieram się przy Bocchettim, bo w sumie nie znam go tak dobrze by stawiać głowę, że na bank to będzie supertransfer, natomiast wolę go niż Lucio. Nawet jeśli uznać że Brazylijczyk był genialnym defensorem (a będę się upierał że czysto w defensywie nigdy mistrzem nie był), to i tak najlepsze lata ma sobą, przyszedł typowo "na chwilę", a Włoch jest w zupełnie innym etapie kariery, więc taką zamiankę nawet zimą jeśli byłyby dogodne warunki bym widział. Jedna pozycja? Skoro Barzagli grywał na półlewym to może i Bocchetti będzie mógł wystąpić na półprawym jakby co.
edit: W zasadzie to kiedy poszedł do tego Rubina, bo coś mnie ominęło?
Kupili go i tylko na rok? Dziwne to.
edit: W zasadzie to kiedy poszedł do tego Rubina, bo coś mnie ominęło?

Ostatnio zmieniony 28 września 2012, 12:06 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Według Twojego opisu kupili go do Rubina za 15 milionów żeby robił im za słupek bo do niczego innego się nie nadaje a ja mówię, że to dobry pomysł na zmiennika Chielliniego, w końcu w Genoi grał pół-lewego w trójce.pumex pisze:czy nam koniecznie potrzebny jest obrońca, który ani nie jest klasycznym środkowym defensorem, ani lewym, ani tym bardziej wingbackiem?
- filippo
- Juventino
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/li ... omosc.html
no i pojawiają się już newsy na poczet kolejnego marcetto. Co jedne to głupsze. Już to widze, że Juve daje 20 mln za środkowego obrońce. Pal licho, że mamy nawet w obwodzie dobrych zawodników, kasa potrzebna na napastnika od zaraz!
no i pojawiają się już newsy na poczet kolejnego marcetto. Co jedne to głupsze. Już to widze, że Juve daje 20 mln za środkowego obrońce. Pal licho, że mamy nawet w obwodzie dobrych zawodników, kasa potrzebna na napastnika od zaraz!