Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 21 września 2012, 03:06

Dlaczego tak uważasz, ogladałeś ostatnio BArcelone? ledwo wygrali ze spartakiem, i naprawdę nie mamy się czego powstyddzi jeżeli chodzi o MVP, napewno ich piłkarze nie są tak uniwersalni jak Marchisio i Vidal.

Atak? nie nie mamy najlepszego, ale są to piłkarze o wymiarze europejskim i nie zaprzeczysz temu.

Asamoah? ok przesadziłem, narazie świetny w lidze, jak będzie dalej zobaczymy.

Nie powiesz mi że byle kto przegrywając 0:2 z triumfatorem LM remisuje i o mały włos nie wygrywa.

Nie powiesz że byłe kto w ciągu 43 spotkań przegrał tylko jedno spotkanie ( z Napoli)

Naprawdę mamy świetną drużynę, składającą się z bardzo dobrych piłkarzy, oczywiście że mamy braki, chociażby na lewej czy w ataku, ale obiektywnie rzecz biorąc nasza jedenastka jest bardzo silna i ma szanse konkurowac z najlepszymi co pokazał chociażby środowy mecz.

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 września 2012, 03:51

Jaki atak? Jaki format europejski? Jako jedyny z czwórki odrobine pucharów europejskich liznął Vucinic i tyle. FQ, Matri, Giovinco to piłkarze solidny z uznaną marką, lecz na arenie krajowej. Podobnie ma się z Bonuccim i Asamoah. Spokojnie bez większej podniety, bo najwidoczniej wielu z was ocieka istną masturbacją. Owszem od poprzedniego sezonu wszystko wygląda rewelacyjne, lecz prosiłbym niektórych o odrobinę pokory. Mamy wyrównany i perspektywiczny skład, nasi zawodnicy uzupełniają się jako drużyna. Ostatnim elementem układanki jest snajper, zawodnik ofensywny z najwyżej piłki. MOŻLIWE, że takim stanie się Giovinco jeszcze w tym sezonie. Póki co są to jedynie przypuszczenia i wróżenie z fusów.
Mnie natomiast cieszy, że myślimy o przyszłości. Już teraz ogrywani są młodzi zawodnicy, a mam tutaj na myśli Lealiego, Masiego, Boakye, Gabbiadiniego, Gabriel Appelt. Możliwe, że za sezon lub dwa jeden z tych chłopaczków wystrzeli i wskoczy do pierwszej drużyny. Z pewnością każdy z nim ma w sobie potencjał. Nie zapominałbym o Pogbie. Patrząc na to zaplecze nie potrzebujemy większych wzmocnień... czas wszystko zweryfikuje. Jedyny transfer jakiego możemy się spodziewać to zakup Llorente po sezonie. Oczywiście będzie to oznaczało z zakończeniem współpracy z Bendtnerem.
Zwołujemy europe, jednak jeszcze nie w tym sezonie. Po cichu liczę na 1/4 LM.
MishaAveJuve pisze: Naprawdę mamy świetną drużynę, składającą się z bardzo dobrych piłkarzy, oczywiście że mamy braki, chociażby na lewej czy w ataku, ale obiektywnie rzecz biorąc nasza jedenastka jest bardzo silna i ma szanse konkurowac z najlepszymi co pokazał chociażby środowy mecz.
Co to za głupoty? Ja rozumiem, że Asamoah został sprowadzony do środka pola, lecz Conte dostrzegł w nim potencjał na lewym skrzydle. Póki co prezentuje się solidnie, strzela, asystuje i przede wszystkim zapewnia komfort w defensywie. Pragnę zaznaczyć, że jego zmiennik (Giaccherini) wybiega w pierwszym składzie Squadra Azzura na lewej flance. Jest jeszcze solidny Paolo De Ceglie. Poważnie jest tak źle?

Ogólnie to chciałbym dodać, że brydzę się Twoja twórczością. Podobne głupoty czyta się strasznie ciężko, zęby mi zgrzytają wywołując odłos drapania ostrymi pazurami po zielonej szkolnej tablicy. Gdybym miał pod ręką pokebola zamiast komputerowej mychy to z pewnością wykorzystałbym go na Ciebie. Z sympatycznymi pozdrowieniami, życzliwy.
bianconeristy pisze:
Mam nadzięję, że nasi piłkarze tak z kija nie dają. Trochę więcej pokory :pray:
Wątpie, aby chłopaki wzajemnie masowali się po falusach i krzyżowali strumienie w męskiej toalecie. Lubię myśleć, że przed meczami wygląda to tak:
http://www.youtube.com/watch?v=R9CD7uj2TL0
O fapaniu nie ma mowy, bitch please.

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 58 razy

Nieprzeczytany post 21 września 2012, 06:47

Nevermind pisze: Lubię myśleć, że przed meczami wygląda to tak:
Uwielbiam tę scenę i jeśli u jakiegoś trenera ma to wyglądać w podobnym stylu, to wydaje mi się właśnie, że wygląda to tak u Conte ;)

StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 września 2012, 15:13

Sila Spokoju pisze:
Nevermind pisze: Lubię myśleć, że przed meczami wygląda to tak:
Uwielbiam tę scenę i jeśli u jakiegoś trenera ma to wyglądać w podobnym stylu, to wydaje mi się właśnie, że wygląda to tak u Conte ;)
Słyszałem, że Mourinho robi odprawę dzień wcześniej a przed meczem nie gadają w ogóle czy coś takiego. Ale u Conte na pewno jest jeszcze rozmowa zaraz przed meczem i na pewno tak podniosła.

bianconeristy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2012, 17:06

MishaAveJuve pisze:Dlaczego tak uważasz, ogladałeś ostatnio BArcelone? ledwo wygrali ze spartakiem, i naprawdę nie mamy się czego powstyddzi jeżeli chodzi o MVP, napewno ich piłkarze nie są tak uniwersalni jak Marchisio i Vidal.
Nie oglądałem ostatnio Barcelony, ale trudno formułować jakieś wnioski po jednym spotkaniu (kazus Fabio też się tutaj kłania). Nie wiem na czym polega ta wszechstronność MVP, a niewszechstronność pomocników Barcelony. Oczywiście, nasi są bardzo dobrzy i jestem z nich niesamowicie zadowolony, żebyś mnie źle nie zrozumiał, ale na oceny przyjdzie czas po, chociażby, fazie grupowej LM.
MishaAveJuve pisze:Atak? nie nie mamy najlepszego, ale są to piłkarze o wymiarze europejskim i nie zaprzeczysz temu.
A niby o jakim wymiarze jak nie europejskim mają być, skoro grają w Juventusie, drużynie zdecydowanie europejskiej? Tutaj chodzi jeszcze o coś więcej
MishaAveJuve pisze:Nie powiesz mi że byle kto przegrywając 0:2 z triumfatorem LM remisuje i o mały włos nie wygrywa.
Nie powiem. Byle kim Juve nie jest.
MishaAveJuve pisze:Nie powiesz że byłe kto w ciągu 43 spotkań przegrał tylko jedno spotkanie ( z Napoli)
Nawet więcej tych spotkań wyjdzie. Jest to osiągnięcie godne najlepszeszego zespołu. Co nie znaczy, że nim już jesteśmy. Na arenie europejskiem mamy na razie bilans 0-1-0.

Kończąc tę bezsensowną dyskusję, dodam jeszcze, że według mnie ten sezon pokaże na co tak naprawdę stać Juventus. Walka na trzech frontach może okazać się dla nas jeszcze za trudna. Jednak nieważne co by się stało, podoba się w jakim kierunku zmierzamy

:dance:

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 21 września 2012, 17:22

Wiesz na 3 frontach to przesada, CI zaczyna się już po rundzie wstepnej LM i od tego dużo będzie zależeć przejdziemy dalej olewamy CI, nie wyjdziemy z grupy ładujemy siły na Puchar Włoch.

Sezon na pewno ważniejszy niż poprzedni bo mamy rozbudzone apetyty i nadzieje, ale z drugiej strony w tym sezonie mamy tak naprawdę tylko jednego poważnego rywala Napoli.

Ja wiem, że ktoś powie, ze w zeszłym sezonie to był tylko Milan, tak Milan był naszym głownym rywalem ale Napoli ładnie szalało do lutego.

A poza tym cieniowaliśmy ze słabymi miejmy nadzieję, że teraz z ogórami jak Chievo czy Cagliari damy sobie radę z Giackiem, Bendtnerem, Marrone w podstawowej 11.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 21 razy

Nieprzeczytany post 23 września 2012, 13:05

Oprócz Fernando Llorente można już w styczniu zakontraktować kilku bardzo dobrych zawodników:
- BR: Andrea Consigli (25 lat, Atalanta Bergamo)
- OŚ: Salvatore Bocchetti (25 lat, Rubin Kazań)*
- OŚ: Philippe Senderos (27 lat, FC Fulham)
- OŚ: Mapou Yanga-Mbiwa (23 lata, Montpellier)
- OŚ: Douglas (24 lata, FC Twente)
- OŚ: Marcelo (25 lat, PSV Eindhoven)
- OŚ: Daniel Carriço (24 lata, Sporting Lizbona)
- OL: Ashley Cole (31 lat, Chelsea Londyn)
- DPŚ: Moussa Sissoko (23 lata, FC Toulouse)
- OPŚ: Keisuke Honda (26 lat, CSKA Moskwa)*
- OPŚ: Andrey Arshavin (31 lat, Arsenal Londyn)
- OPL: Nene (31 lat, PSG)
- NŚ: Klaas-Jan Huntelaar (29 lat, Schalke 04)
- NŚ: Jordan Ayew (21 lat, Olympique Marsylia)
- NP: Andriy Yarmolenko (22 lata, Dynamo Kijów)*
- NP: Theo Walcott (23 lata, Arsenal Londyn)
- NP: Miralem Sulejmani (23 lata, Ajax Amsterdam)
* kontrakt do 31.12.2013, więc w styczniu do wyciągnięcia za grosze
Ostatnio zmieniony 23 września 2012, 19:04 przez Crunny, łącznie zmieniany 1 raz.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2012, 15:09

Crunny pisze:Oprócz Fernando Llorente można już w styczniu zakontraktować za darmo kilku bardzo dobrych zawodników:
Fiu fiu :think:

Z tej listy na pewno brałbym Ayewa, Douglasa, Yange-Mbiwe i Huntelaara :D Ayew dobry na cofnietego nap, Douglas i Yanga zapelniliby nam centralna obrone, a Huntelaar bylby topem na atak, jakiego nam trzeba :ok:

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2012, 15:16

Po zakończeniu sezonu można też zakontraktować Boatenga z Milanu :-D Rok do końca kontraktu.
A tak na poważnie to ten Yanga-Mbiwa by sie przydał, ale nie wiem czy nie jest już dogadany z Milanem. Prędzej spodziewałbym się Bocchettiego.

Dzium

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2012, 15:30

Moussa Sissoko z Toulousy wymiata niesamowicie w FM'ie :lol:, ale oglądając pare meczy/urywek z meczów Toulusy z poprzedniego sezonu musze powiedzieć, że wyróżniał się na tle pozostałych kolegów z drużyny. Bardzo dobrze radzi sobie w destrukcji, a i potrafi rozprowadzić piłkę.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2012, 15:58

Dobry Mudżyn pisze:
Crunny pisze:Oprócz Fernando Llorente można już w styczniu zakontraktować za darmo kilku bardzo dobrych zawodników:
Fiu fiu :think:
Z tej listy na pewno brałbym Ayewa, Douglasa, Yange-Mbiwe i Huntelaara :D Ayew dobry na cofnietego nap, Douglas i Yanga zapelniliby nam centralna obrone, a Huntelaar bylby topem na atak, jakiego nam trzeba :ok:
Wątpię w ich przydatność dla drużyny oraz w jakość niektórych. Ja widzę tutaj tylko jeden ciekawy kąsek: Yarmolenko

Obrazek
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 września 2012, 16:50

Yanga-Mbiwa? Spoko, lecz na dzień dzisiejszy mamy w kadrze 6 stoperów (Chiellini, Barzagli, Bonucci, Lucio, Caceres, Marrone) i jednego obiecującego (Masi) na wypożyczeniu w Serie B. Ani jeden środkowy obrońca nie jest nam potrzebny. Inaczej wygląda sprawa z Bochettim, bo jest to na tyle uniwersalny obrońca, że może grać na bokach obrony. Biorąc pod uwagę nasze wcześniejsze zainteresowanie tym graczem temat z pewnością powróci. Z innych graczy wspomniany Yarmolenko. Honda miał jeden dobry sezon po transferze z Venlo, a Hunter prawdopodobnie przedłuży kontrakt z Schalke. Czuje, że w Gelsenkirchen czeka ich podobna telenowela do tej z Farfanem.

Yarmolenko? :bravo:

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2012, 18:45

@up - nie na bokach, a raczej na boku. I w naszym systemie tak naprawdę mógłby grać tylko na jednej pozycji - jako zmiennik Chielliniego.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2012, 21:59

Yanga-Mbiwa to bardzo łakomy kąsek, ale on raczej przejdzie do Milanu. U nas za duży ścisk. Chociaż to zależy, jak traktować Caceresa i Marrone. My od dawna romansujemy z Bocchettim, którego sobie wyżej cenię od Douglasa.

Moussa Sissoko to już dobry zawodnik, a jeszcze lepiej rokuje. Tutaj znowu może (a właściwie powinien) zapolować Milan. U nich brakuje jakości w środku pola, a u nas jest elegancko :).

Cenię sobie za to braci Ayew. Waleczne i zadziorne chłopaki. Jordan na razie ma kiepskie rozpoczęcie sezonu, ale Matri i Bendtner też szału nie robią ;).

Yarmolenko by się przydał, ale chyba tylko do 433 :/.

Jeszcze dwa lata temu na myśl o tej liście miałbym mokre sny. Teraz mamy już mocny zespół i sporo obiecujących chłopaków, którzy ogrywają się w innych klubach.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2012, 23:50

Crunny pisze:Oprócz Fernando Llorente można już w styczniu zakontraktować kilku bardzo dobrych zawodników:
Obrazek

Tylko jest taka sprawa, ze my w sumie dziur do zapchania za duzo to nie mamy. Na kazda pozycje jest wlasciwie dwoch chlopow, a do tego uniwersalni Pepe czy Padoin. Warto oczywiscie sprobowac z Llorente, a gdyby sie nie udalo, to mozna pomyslec nad Hunterem. Yarmolenko moglby sie przydac, ale do 4-3-3.

Jest ten Walcott, ktorego mocno wciska nam prasa. Mam nadzieje, ze go nie wezmiemy, bo koles jest cienki. Poza tym, mozna odniesc wrazenie, ze zamiast sie rozwijac, on sie cofa w rozwoju.

Obrazek
Zablokowany