Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
arturjuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2016, 11:55

Co do następcy Moraty to nie widze nikogo na rynku, kto mógłby go zastąpić i nie obniżyć dużo poziomu naszych napastników.. :(

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2016, 12:07

Dragon pisze:1. Temat służy tylko i wyłącznie do pisania o transferach JUVENTUSU! O innych <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> na rynku piszemy tu:
Serie A Marcato 2016
Transfery w Europie.
A po 10 minutach:
arturjuve pisze:Szczęsny zostaje w Romie na kolejny sezon.
:ok:

Jestem pewien, że ściągniemy jakiegoś napastnika. Pytanie jakiego.

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 04 lipca 2016, 12:34

arturjuve pisze:Zedytowałem, żeby dostosować się do regulaminu :)
A teraz napisałeś posta, który nic nie wnosi do tematu, żeby dostać kartkę czy w jakimś innym celu?
arturjuve pisze:Co do następcy Moraty to nie widze nikogo na rynku, kto mógłby go zastąpić i nie obniżyć dużo poziomu naszych napastników.. :(
Mieliśmy takiego boga futbolu w składzie (ironia), że rzeczywiście na rynku próżno szukać drugiego takiego wafla. Trzeba nam kogoś znacznie lepszego.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 04 lipca 2016, 12:51

Morgesztern pisze:Ostatnio (czytaj: 4 miesiące) nie śledziłem mercato.
Wiesz, ze pozyskalismy Pjanicia? :smile:

Obrone mamy niemalze kompletna, a jedyne znaki zapytania to: Neto (czy odejdzie i kto wtedy za niego) oraz Licht (to samo). Natomiast gdyby we wrzesniu wszystko bylo tak, jak jest teraz, to bardzo fajnie.

W pomocy szukamy raczej nie typowego przecinaka, ale chlopa, ktory kopnie tez cos do przodu i chyba takimi zawodnikami Marotta bedzie probowal nawiazac do naszego dawnego MVP. Aczkolwiek ja bym sie nie obrazil, jak by taki Matic do nas zawital. A moze po prostu wyciagnac Diaware, dawac mu grac, jak Pogbie i tyle. Jest jeszcze taki jegomosc jak William Carvalho,ale ma on klauzule 45mln. i chyba dlatego nadal kisi sie w Sportingu. Poza nimi, juz tacy bardziej w typie b2b, to Bazoer (bardzo fajny i uniwersalny gracz), Héctor Herrera z Porto (on finansowo moze byc poza naszym zasiegiem), jednak ten Witsel, a moze Schweinsteiger, a moze typowy rezerwista jak np. Sissoko czy Soriano? Grajki sa i sa dostepni, wiec wierze, ze Beppe cos fajnego juz wykombinowal. Na Kante nie mamy szans. W swietle nowych przepisow przyjalbym z powrotem Marrone, ktory na slabiakow w SerieA bedzie znosna rezerwa, a obstawia dwie pozycje. Odpalibym takich wyrobnikow jak Lemina i Sturaro, nieudacznikow typu Hernanes i goscia, dla ktorego nie ma pozycji u nas w klubie - Pereyre.

W napadzie ciagle mam nadzieje na tego Götze lub Teveza, jako dublerow Dybały. Niemiec ma umiejetnosci na poziomie weltklasse, jest ciagle mlody, a mysle ze daloby sie go pozyskac za 30mln. Argentyczyka wszyscy znamy i wiemy jaki jest. Moze obnizyl troche loty po tym bezsensownym powrocie do ojczyzny, ale jako rezerwa (i mysle, ze za darmo lub jakies grosze), to by byl palce lizac. Co do pozycji wysunietego napadziora, to Zaza swoim ostatnim wykonem rzutu karnego potwierdzil, ze jest po prostu za glupi pilkarsko na Juventus. Na pewno jego zalety to wzrost, walecznosc (a raczej zwykla boiskowa brutalnosc, co zaleta nie jest) i wybieganie, ale to atrybuty pilkarza na poziomie Fiorentiny, Lazio czy obecnego Milanu, a nie Juventusu chcacego odnosic sukcesy w Europie. Dla mnie za kwote kazda powyzej 18mln. do odpalenia. Niestety tutaj pojawia sie problem kto za niego? W Cavaniego czy Lacazetta nie wierze (zreszta ten drugi to knypek, jak na "9". Szkoda tez, ze Fekir, to taki konus), bo najzwyczajniej w swiecie moze nam nie wystarczyc srodkow. Walkowany ostatnio Chicharito, szczegolnie w przypadku wymianki z Hernanesem w roli glownej, nie byl by zly i uwazam, ze spokojnie moglby walczyc z Mandzukiciem o pierwszy sklad (pomijajac to, ze Max woli silna i wysoka "9" :prochno: ). A moze po prostu na wysunietym ustawiac tego Pjace, ktoremu zdarzalo sie tak grywac :think: Ciekawym rozwiazaniem kwestii drugiego wysunietego napastnika bylaby opcja wypozyczenia kogos z mozliwoscia (lub bez) wykupu. I tutaj przychodza mi do glowy jedynie dwa nazwiska: Benteke, Falcao. Wiem, ze zaden z nich nie powala, ale jesli chodzi o wypozycznia, to wiadomo jakich grajkow kluby sa sklonne na takie cos oddac.

Chcialem sie odniesc do tego, co napisal bodaj Marat87, ze Juventus nigdy nie byl budowany tak, ze na kazda pozycje bylo po dwoch world class chlopow i masz racje. Zawsze bylo tak, ze bylo kilka gwiazd, a dopelnieniem byli bardzo solidny rzemieslnicy, a na lawie, to juz byli niemalze sami wafle. Tyle tylko, ze czasy sie zmienily, futbol tez sie zmienil - teraz, jesli chcemy wygrac LM i regularnie meldowac sie w polfinalach, to trzeba dazyc do tego, zeby na prawie kazda pozycje miec tych dwoch mniej wiecej swiatowej klasy zawodnikow. Oczywiscie, nigdy nie bedziemy Realem, bo ich polityka jest <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, ale juz np. droga takiego Bayernu jest madrzejsza.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2016, 12:58

Jacky pisze:Ciekawym rozwiazaniem kwestii drugiego wysunietego napastnika bylaby opcja wypozyczenia kogos z mozliwoscia (lub bez) wykupu. I tutaj przychodza mi do glowy jedynie dwa nazwiska: Benteke, Falcao. Wiem, ze zaden z nich nie powala, ale jesli chodzi o wypozycznia, to wiadomo jakich grajkow kluby sa sklonne na takie cos oddac.
Benteke to gorsza wersja Mandżukicia i jest zupełnie niepotrzebny w całej układance. A wypożyczony Falcao chciałby pewnie lwią część z tej swojej horrendalnej pensji. Obaj odpadają, zdecydowanie.

jakiś kretyn na forum Manchesteru United pisze:Wg. La Gazzetto dello Sport Juve interesuje się Milikiem. Za Moratę. W sumie dla niego byłby fajny kierunek, bo na Leicester za wcześnie jeszcze
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 04 lipca 2016, 13:16

Jacky pisze:Wiem, ze zaden z nich nie powala, ale jesli chodzi o wypozycznia, to wiadomo jakich grajkow kluby sa sklonne na takie cos oddac.
Składania :roll:
Jacky pisze:Ciekawym rozwiazaniem kwestii drugiego wysunietego napastnika bylaby opcja wypozyczenia kogos z mozliwoscia (lub bez) wykupu. I tutaj przychodza mi do glowy jedynie dwa nazwiska: Benteke
'Suaby' strzał milordzie.
http://www.lfc.pl/62862/klub-chce-30-mi ... za-benteke,
Liverpool poinformował Crystal Palace, że oczekuje kwoty 30 milionów funtów za Christiana Benteke.
http://www.lfc.pl/62872/oferta-za-benteke-odrzucona
Włodarze z Anfield odrzucili ofertę Crystal Palace za Christiana Benteke opiewającą na 25 milionów funtów. Za swojego napastnika oczekują 30 milionów.

Formalna oferta została przedstawiona wczoraj, lecz londyńczycy natychmiast spotkali się z odmową
Tyle w temacie wypożyczenia Benteke :facepalm2:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
mzm

Dortmundczyk
Dortmundczyk

Nieprzeczytany post 04 lipca 2016, 13:38

Hypeman pisze:
Benteke to gorsza wersja Mandżukicia i jest zupełnie niepotrzebny w całej układance.
Chyba jedyne co łączy Benteke i Mandzukicia to wzrost, poza tym to zupełnie inni zawodnicy.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2016, 14:04

Calciomercato podaje, że sondowanie Kante może mieć coś wspólnego z odejściem Khediry z zespołu.
VS podaje, że Juve mocno zabiegają o Pjace, ale konkurencja ze strony Milanu i podobno Neapolu może utrudnić pozyskanie chorwackiego młodzika.
Tutto upiera się, że będziemy chcieli iść mocno po Cavaniego, a chłopak jest w zasadzie z nami. Nie odnowił kontraktu z PSG, nie czuje się tam dobrze itp.
Ostatnio zmieniony 04 lipca 2016, 14:33 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2016, 14:11

Robaku pisze:Calciomercato podaje, że sondowanie Kante może mieć coś wspólnego z odejściem Khediry z zespołu.
Szczerze? Jestem za! Przynajmniej Kante jest zdrowy. Khedira pogra i znów wypadnie...
Robaku pisze:VS podaje, że Juve mocno zabiegają o Pjace, ale konkurencja ze strony Milanu i podobno Neapolu może utrudnić pozyskanie chorwackiego młodzika.
Problemem może być jedynie to, że u nich będzie miał mniejszą konkurencję. Chociaż jeżeli chodzi o Napoli, to oni mają sporo skrzydłowych, więc bardziej obawiałbym się Milanu.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
damszn

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2016, 14:53

Odnośnie Goetze fajny artykuł na Onet:

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/eu ... ogi/l1rkkq

Goetze chce powalczyć o miejsce w składzie przed rozpoczęciem sezonu żeby pokazać się w oczach Ancelottiego ale Bayern wolałby go sprzedać i nie płacić mu 12mln rocznie, czyli 6mln netto.

sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2016, 15:28

Khedira polubiłem świetnie zastąpił vidala wpasowa łsie w juve szkoda ze gosciu jest jak szklanka ,moze chce wrócić do niemiec

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2016, 15:46

Szkoda tego Pjacy:(.
Być może go właśnie tracimy. Podobno Napoli osiągnęło porozumienie z Chorwatami na kwotę 35 mln euro!!!!!!!!!!!!!!!, chodzi o dwójkę graczy, on i Marco Rog.

Wciąż Pjaca musi podjąć decyzję, on tam podobno nie chce grać.

Podobno Pjaca odrzucił propozycję Napoli;) :rotfl:

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2016, 15:54

sebatiaen pisze:Szkoda tego Pjacy:(.
Być może go właśnie tracimy. Podobno Napoli osiągnęło porozumienie z Chorwatami na kwotę 35 mln euro!!!!!!!!!!!!!!!, chodzi o dwójkę graczy, on i Marco Rog.

Wciąż Pjaca musi podjąć decyzję, on tam podobno nie chce grać.
Właśnie pojawiło się info, że osiągneli porozumienie dot. Roga i Coricia.
Pjaca chce podobno albo do Milanu albo do Juve. Nie bierze pod uwagę Neapolu.
Rog podobno dogadany. Neapol sypnął kasą. Nie wierze w Pjace w Kampanii.

Edit:
Sebastiean, Raczej na pewno bo on sam nie chce, a Neapol jest naprawdę blisko Milika.

Czy to otworzy szanse na Edinsona ;D?
Ostatnio zmieniony 04 lipca 2016, 16:09 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2016, 16:03

35 MLN to ogromna kasa.
Raczej pożegnają się z Igłą.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2016, 16:15

Jak czytam, że ktoś chętnie pogoniłby Khedirę, to mi ręce opadają. Taktycznie chyba najlepszy zawodnik w naszym środku pola, mistrz świata z którym w składzie nie przegraliśmy meczu. 33 występy to sporo przy naszym bagiennym sztabie medyczno-fizycznym, a jeżeli chodzi tylko o jego kontuzje, to równie dobrze możemy podziękować Chielliniemu.

Dzisiaj o 19 podobno wymieniamy dokumenty z Bayernem ws. Benatii, do środy ma być done dealio.

Zablokowany