Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2016, 20:44

Robaku pisze:Forza to już nie czas na fantamercato.
Tak wiem, tyle że każdy miałby swego dublera, a pomoc byłaby na poziomie Realu Madryt. Powinniśmy do tego dążyć skoro chcemy wygrać Ligę Mistrzów. Skoro w obronie można, to czemu nie w pomocy? Co mamy mieć ledwo co 3-4 Topów w tym 2 szklanki? W razie kontuzji mają grać Pereyry, Sturara czy inne Hernanesy?

Juve chce 18 mln, wątpię by nam tyle dali za Pereyre.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2016, 20:49

Juventus nigdy nie był budowany w ten sposób. Już abstrahując od tego, czy sami piłkarze widząc ten przesyt w pomocy chcieli by przyjść i ryzykować mniejszą ilość minut ( zwłaszcza mając oferty z innych silnych klubów ), to sam zarząd nie poszedłby na taki ruch - takie rzeczy tylko rozwalają szatnię i atmosferę w drużynie ( że o wysokich pensjach nie wspomnę ). Nasz chciejstwo nic tu do tego nie ma. Zresztą mnie się podoba taki model i popieram taką politykę, a takich osób jest pewnie więcej.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2016, 21:00

Marat87 pisze:Juventus nigdy nie był budowany w ten sposób. Już abstrahując od tego, czy sami piłkarze widząc ten przesyt w pomocy chcieli by przyjść i ryzykować mniejszą ilość minut ( zwłaszcza mając oferty z innych silnych klubów ), to sam zarząd nie poszedłby na taki ruch - takie rzeczy tylko rozwalają szatnię i atmosferę w drużynie ( że o wysokich pensjach nie wspomnę ). Nasz chciejstwo nic tu do tego nie ma. Zresztą mnie się podoba taki model i popieram taką politykę, a takich osób jest pewnie więcej.
To mówię, spójrz na linię obrony - zakładając że Benatia nasz - masz 5 na 3 pozycje - zawodników porównywalnych klasą sportową z tymi wymienionymi przeze mnie pomocnikami. Jakoś Benatia chciał przyjść. O jakiej atmosferze mówisz w drużynie i w szatni? Przecież i tak są rezerwowi i tak są zawodnicy z potencjałem - jak Lemina, do niedawna za talent uchodził Pereyra, Sturaro dla niektórych również talent - oni też chcą grać. Na chwilę obecną mamy: Pogbe, Pjanica i połamanych Marchisio i Khedire - zdrowie i forma Marchisio po kontuzji, to niewiadoma tak naprawdę. Khedira cyklicznie, wręcz regularnie łapie kontuzję. Więc skoro jesteśmy budowani na zwycięstwo w CL, drużyna musi mieć zawodników na ich poziomie, by w razie kontuzji/urazu nie stracić na jakości. Pomijając to, że w ogóle nawet gdyby ta czwórka Pogba, Pjanic, Khedira i Marchisio miała zdrowie ze stali i tak i tak potrzeba zawodnika do rotacji na ich poziomie, bo kartki, bo też kontuzje, które to mniejsze i większe są zawsze w każdej drużynie, bo spadek formy... Jak rozumiem popieracie model drużyny o niestabilnych fundamentach? To czego Wy oczekujecie w Lidze Mistrzów? ;)
Ostatnio zmieniony 03 lipca 2016, 21:03 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 1 raz.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2016, 21:00

Skad Sky to wie? Niby zwykle spekulacje, ale byc moze jest jakis przeciek, wedlug ktorego Pjaca faktycznie nie jest postrzegany jako glowne wzmocnienie do ataku, slowem Chorwat nie wyklucza zawodnika, ktory rzeczywiscie mialby zostac nastepca Alvaro. Cuadrado odchodzi, Berardiego nie pozyskamy, wiec byloby to niejako potwierdzenie, o czym sami wczesniej pisalismy.
Robaku pisze:Zieliński podobno do Neapolu, czyli nasze zainteresowanie nie bylo szczególnie mocne. Milik też podobno w kręgu ich zainteresowań.

Wydaje mi się, że zainteresowanie Juve tymi zawodnikami było tylko pozorne.
Rownie dobrze moglo to byc celowe zagranie na podbicie ceny graczy, ktorymi interesuja sie nasi ligowi rywale. Standard. Nie jest tez wykluczone, ze po popisach Milika na Euro definitywnie odpuscilismy sobie walke o jego podpis.

Sami widzicie, ze raz Kante', raz Matic, raz Witsel i tak non stop. Pytanie, czy w przypadku zawodnika z ekipy Ranieriego nie ma mowy o "kopiuj, wklej" doniesien z Tuttosport.

Nie ma szans na scenariusz, w ktorym bierzemy i Witsela, i Kante'. Nam wystarczy jeden z nich, po czym najpewniej zamkniemy zakupy do pomocy. Real to zaden wyznacznik, bo tam ci swietnie z lawki w koncu sie buntuja i odchodza. Po pozyskaniu Kante' byloby u nas bajecznie.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2016, 21:59

Obrona to jest zupełnie inna sprawa. Raz, że 5 zawodników to nie 6, dwa, Barzagli ma swoje lata i powoli będzie schodził ze sceny. Rugani jest ciągle młodym nieopierzonym graczem, a Benatia jest mimo wszystko niewiadomą. Także każdy będzie miał dostateczną ilość minut do rozegrania, a ostatecznie po sezonie Benatia nie musi być wykupiony ( jeżeli ten limit 25 meczy okaże się prawdą ). Powiedziałbym wręcz, że jest to idealna sytuacja, ok. 2 lata na wprowadzanie Ruganiego i zabezpieczenie w postaci Marokańczyka, który jeżeli się sprawdzi, zostanie.
W pomocy mówimy o 6 równorzędnych, już doświadczonych ( ale jeszcze nie starych ) graczach, z których każdy grał w pierwszym składzie swojego zespołu ( a nie jak Benatia, ławka i kontuzje ).
Atmosfera? Co innego ławkujący młody Sturaro, dla którego gra w tym klubie to wielki awans, to samo Lemina albo ciągle leczący się Asamoah. A co innego 6 graczy, z których każdy może grać pierwsze skrzypce w innym dobrym klubie i jest po dobrym sezonie.

Zresztą o czym mówimy Kante, Payet, Witsel to na dzień dzisiejszy wydatek rzędu 80-100 milionów i ty mówisz, że to realne...
Ostatnio zmieniony 03 lipca 2016, 22:04 przez Marat87, łącznie zmieniany 1 raz.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2016, 22:00

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Out: Lemina, Sturaro, Pereyra In: Kante, Witsel, Payet.
Pomoc Pogba, Pjanic, Khedira, Marchisio, Kante, Witsel, Payet. :C Miło pomarzyć... No ale w sumie nie jest to aż tak nierealne.
nie jest to aż tak nierealne.

:shifty:

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2016, 22:25

Gdyby to info o Cavanim było prawdziwe Beppe & co. powinni się czym prędzej zakręcić wokół niego. Jeśli faktycznie szukamy topa do ataku lepszej opcji nie będzie.
Z drugiej strony opcja na przyszłość w postaci Pjacy też wydaje się dobra, przy czym zakontraktowanie dwóch naraz zdaje się wykluczać zbyt wysoki koszt.

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2016, 22:31

Cavani byłby genialną opcją. Rewelacyjny napastnik, który mógłby nam dać upragniony sukces w Europie.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2016, 22:36

Osgiliath pisze:Gdyby to info o Cavanim było prawdziwe Beppe & co. powinni się czym prędzej zakręcić wokół niego. Jeśli faktycznie szukamy topa do ataku lepszej opcji nie będzie.
Z drugiej strony opcja na przyszłość w postaci Pjacy też wydaje się dobra, przy czym zakontraktowanie dwóch naraz zdaje się wykluczać zbyt wysoki koszt.
Wszystko zależy od sprzedaży.
Jeśli udałoby się pogonić Hernanesa, Pereyre, Leminę, i np. Zaze to nie jest to wykluczone. Pozyskanie np. Pjacy, Kante/Witsel/Maticia i Cavaniego.
Mnie tylko jedno martwi odchodzenie od ItalJuve, w zasadzie w to okno interesujemy się jednym, dwoma Wlochami - DeSciglio i Darmianem.

fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lipca 2016, 22:55

Robaku pisze:
Osgiliath pisze:Gdyby to info o Cavanim było prawdziwe Beppe & co. powinni się czym prędzej zakręcić wokół niego. Jeśli faktycznie szukamy topa do ataku lepszej opcji nie będzie.
Wszystko zależy od sprzedaży.
Jeśli udałoby się pogonić Hernanesa, Pereyre, Leminę, i np. Zaze to nie jest to wykluczone. Pozyskanie np. Pjacy, Kante/Witsel/Maticia i Cavaniego.
Mnie tylko jedno martwi odchodzenie od ItalJuve, w zasadzie w to okno interesujemy się jednym, dwoma Wlochami - DeSciglio i Darmianem.
Popatrz na wczorajszy skład reprezentacji. Oprócz naszej obrony niby kim chciałbyś wzmocnić nasz pierwszy skład? Parolo czy Pelle?
Przykro mi to mówić, ale Włosi nie mają ostatnio wielu świetnych zawodników. Młodych wielkich talentów też nie widać oprócz kilku. Ogólnie kiszka.
Podziwiam Francuzów bo Oni to mają hodowle istne tych piłkarzy.

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2016, 22:56

Robaku pisze:Mnie tylko jedno martwi odchodzenie od ItalJuve, w zasadzie w to okno interesujemy się jednym, dwoma Wlochami - DeSciglio i Darmianem.
Tak niestety musi być. Obecnie nie ma Włochów, którzy podnieśliby jakość naszego zespołu. Wszyscy najlepsi grają już u nas. Jedynym takim piłkarzem mógłby być Verratti, ale chłopak jest nie do wyciągnięcia na ten moment. Jeśli chcemy wygrać Ligę Mistrzów to musimy w jakiś sposób odejść od ItalJuve. Przykre, ale prawdziwe.

Obrazek
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2016, 22:56

Robaku pisze: Jeśli udałoby się pogonić Hernanesa, Pereyre, Leminę, i np. Zaze to nie jest to wykluczone. Pozyskanie np. Pjacy, Kante/Witsel/Maticia i Cavaniego.
Dokładnie o tym dzisiaj myślałem i również mi się to nie podoba. Jednak to nasi są fachowcami największej jakości i wierze, że wiedzą co robią.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2016, 22:57

fazzik8 pisze:
Popatrz na wczorajszy skład reprezentacji. Oprócz naszej obrony niby kim chciałbyś wzmocnić nasz pierwszy skład? Parolo czy Pelle?
Przykro mi to mówić, ale Włosi nie mają ostatnio wielu świetnych zawodników. Młodych wielkich talentów też nie widać oprócz kilku. Ogólnie kiszka.
No DeSciglio i Darmian mnie przekonują. Podobnie jak Candreva i mam ogromną słabość do Bernardeschiego.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2016, 23:00

Masz rację w kwestii ItalJuve, ale z drugiej strony ilu jest obecnie Włochów zdolnych WZMOCNIĆ naszą jedenastkę, których jesteśmy w stanie wyjąć na odpowiednie pieniądze, zważywszy na szalejący rynek - pomijając boksowanie się z innymi włoskimi zespołami, które zawołałyby z dwa razy więcej niż ci gracze są rzeczywiście warci - DeSciglio, Darmian, Berardi?

Myślę, że po fiasku zakontraktowania Verattiego projekt ItalJuve w wykonaniu Beppe i Fabio poszedł w kierunku wyłapywania tych zdolniejszych już na początkowej fazie ich rozwoju (Mandragora, Rugani) i następnie sterowanie ich karierą tak, by w przyszłości faktycznie mogli stanowić o sile Juve.

Wydaje mi się więc, że teraz ten projekt możemy odłożyć, ale w przyszłości być może będzie więcej Włochów, którzy w istocie podniosą poziom naszego zespołu.

Trzeba też pamiętać, że opieranie się za wszelką cenę na samych Włochach to też bezsens, zważywszy na to, że jedenastka Juve musi posiadać jak największa liczbę klasowych graczy na każdej pozycji a patrząc na choćby kadrę Włoch na Euro i wcześniej na MŚ, nie ma co liczyć, że sami Włosi by to zagwarantowali, więc jeśli mamy mieć dwóch/trzech bardzo dobrze rokujących/już bardzo dobrych Włochów kosztem jak największej liczby średniaków, to jestem za.

Anyway,
Pjanic, Alves, Benatia - póki co deale mamy bardzo rozsądne, wzmacniające zespół. Takie wyczekanie jak z Mehdim, teraz po odrzuceniu kontraktu przez Edinsona, pokazuje, że nasi mają nosa i pozostaje liczyć, że uda się przeprowadzić kilka traksakcji out, albo powiązanych z in i czeka nas być może jeszcze spore przemeblowanie w pomocy/ataku.

19redhof10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lipca 2016, 23:08

Poprostu pisze:
Robaku pisze: Jeśli udałoby się pogonić Hernanesa, Pereyre, Leminę, i np. Zaze to nie jest to wykluczone. Pozyskanie np. Pjacy, Kante/Witsel/Maticia i Cavaniego.
Dokładnie o tym dzisiaj myślałem i również mi się to nie podoba. Jednak to nasi są fachowcami największej jakości i wierze, że wiedzą co robią.
zapewne wynika to z braku jakosci na ligowym podwórku, patrzac na włoska reprezentacja teoria sie potwierdza, w obecnej chwili jest garstka włochów jakosciowo pasujacych do obecnego Juve, ale są drodzy w stosunku do swoich umiejtnosci. Mnie nie dziwi odejscie do ItalJuve

Zablokowany