Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- Osgiliath
- Juventino
e no, w środę mamy ponoć spotkanie w sprawie Perina, a jak dobrze pójdzie do za tydzień dojdzie nam Emre i już mamy dwa na start, więc Beppe chyba tempo narzuciłdimebag11 pisze:Marotta ze swoim tempem dopinania transferów może sobie nie poradzić z innymi zakupami, bo na rynku będzie istny kocioł związany jeszcze z MŚ).

- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Do tego wraca Pjaca który na bank zostanie powitany jako nowy transfer.Osgiliath pisze:e no, w środę mamy ponoć spotkanie w sprawie Perina, a jak dobrze pójdzie do za tydzień dojdzie nam Emre i już mamy dwa na start, więc Beppe chyba tempo narzuciłdimebag11 pisze:Marotta ze swoim tempem dopinania transferów może sobie nie poradzić z innymi zakupami, bo na rynku będzie istny kocioł związany jeszcze z MŚ).
- pumex
- Juventino
Po tym, co Pjaca pokazywał u nas w pierwszym swoim sezonie w Juve i dodatkowo wobec doniesień, że po ciężkiej kontuzji tak naprawdę zbiera się do tej pory, to traktowanie jego przez kogokolwiek jako wzmocnienie zespołu przed sezonem będzie jak niesmaczny żart. Co on może nam zaoferować jako gwarant? Chyba tylko brak ogłady taktycznej i wciąż bolące kolano.

- Osgiliath
- Juventino
Generalnie Perin nawilża Juve jak może, nawet akceptowałby rywalizację ze Szczęsnym, przy zachowaniu miary, że Wojtek będzie numero uno, byle ukąsić LM. Dziwne z jego strony, ale mieć dwóch porządnych bramkarzy to zawsze plus, byle tylko hajsem nie wyszło za fest.
Pjaca niestety, ale to będzie drugi Markiz z tego sezonu, czyli też daleko od formy przez to niby nieuleczone do końca kolano. Nie zdziwiłbym się też, gdyby albo poszedł znowu na wypożyczenie, albo istotnie grywał ogony. Oby nam się Costa nie posypał
Szczęściem (w nieszczęściu), że Italia nie gram na MŚ, to nasi dychną po tym sezonie.
Pjaca niestety, ale to będzie drugi Markiz z tego sezonu, czyli też daleko od formy przez to niby nieuleczone do końca kolano. Nie zdziwiłbym się też, gdyby albo poszedł znowu na wypożyczenie, albo istotnie grywał ogony. Oby nam się Costa nie posypał

Szczęściem (w nieszczęściu), że Italia nie gram na MŚ, to nasi dychną po tym sezonie.
- kamil-8853
- Juventino
Przecież większość transferów dogadywanych jest w trakcie trwania sezonu. Nie sądzisz chyba że dzisiaj Marotta z Paraticim i Allegrim usiądą i zaczną się zastanawiać z którym by tu klubem porozmawiać na temat danego graczaOsgiliath pisze:e no, w środę mamy ponoć spotkanie w sprawie Perina, a jak dobrze pójdzie do za tydzień dojdzie nam Emre i już mamy dwa na start, więc Beppe chyba tempo narzuciłdimebag11 pisze:Marotta ze swoim tempem dopinania transferów może sobie nie poradzić z innymi zakupami, bo na rynku będzie istny kocioł związany jeszcze z MŚ).

Na ten moment mogą być dogrywane ostateczne szczegóły i ustalanie terminu badań lekarskich.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Perin, Spinazzola, Caldara, E.Can już są. Jeszcze 2 transfery i możemy kończyć. Bezwzględnie potrzebujemy prawego obrońcy. Przydałby się też taki Verratti czy Milinković-Savić. Gdyby nie udało się ściągnąć żadnego topa do pomocy, to dałbym szansę Mandragorze.
Pytanie, czy zostają A.Sandro i Mandzukic? Bo jeśli nie, to powstają kolejne dziury w zespole.
Kiedy zostaną przedłużone kontrakty z Barzaglim i Chiellinim? Pisze się o tym od dawna, a oficjalnego potwierdzenia wciąż nie było.
Pytanie, czy zostają A.Sandro i Mandzukic? Bo jeśli nie, to powstają kolejne dziury w zespole.
Kiedy zostaną przedłużone kontrakty z Barzaglim i Chiellinim? Pisze się o tym od dawna, a oficjalnego potwierdzenia wciąż nie było.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 81 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
@Osgiliath
Moja wypowiedź zabrzmiała trochę jak uszczypliwość w kierunku Marotty, ale w rzeczywistości muszę oddać mu szacunek, bo bez wątpienia jest jednym z ojców odrodzenia Juve. Jednakże wracając do transferów, to ostatnie lata i wydarzenia związane z Witselem, Schickiem czy Siqueirą z Atletico nauczyły mnie tego, że zanim nie ujrzę oficjalki na stronie Juve, to nie uznaję niczego za pewnik. Sprawa pozyskania Cana ciągnie się już niesamowicie długo i jeśli to z woli samego reprezentanta Niemiec nie ogłaszają jego transferu póki nie rozegrany zostanie finał LM, to szacunek dla niego, bo nie chce mącić w drużynie przed najistotniejszym meczem w sezonie (mimo, iż sam w nim nie zagra). Z kolei nawet mimo potwierdzeń ze strony prezesa Genoi, że rozmawiamy o Perinie, to nie wiem czy nie jest to tylko spowodowane chęcią podbicia ceny, by Napoli musiało zapłacić więcej. Wiadomo, że ekipa z Neapolu koniecznie potrzebuje klasowego bramkarza, a Mattia oraz Leno są w kręgu ich zainteresowań. My z kolei mamy w nadchodzącym okienku większe potrzeby niż kolejny dobry golkiper (zwłaszcza za okolice 20 mln €) i pewnie skończy się na kimś doświadczonym i tanim.
@Crunny
Nie dziel skóry na niedźwiedziu. Na ten moment to pewni są tylko Caldara i Spinazzola. Bezwzględnie potrzebujemy prawego obrońcy, ale przez kontuzję Spiny, odejście Asy i niepewną przyszłość Sandro ktoś na lewą też jest niezbędny (niech już będzie ten Felipe Luis).
Moja wypowiedź zabrzmiała trochę jak uszczypliwość w kierunku Marotty, ale w rzeczywistości muszę oddać mu szacunek, bo bez wątpienia jest jednym z ojców odrodzenia Juve. Jednakże wracając do transferów, to ostatnie lata i wydarzenia związane z Witselem, Schickiem czy Siqueirą z Atletico nauczyły mnie tego, że zanim nie ujrzę oficjalki na stronie Juve, to nie uznaję niczego za pewnik. Sprawa pozyskania Cana ciągnie się już niesamowicie długo i jeśli to z woli samego reprezentanta Niemiec nie ogłaszają jego transferu póki nie rozegrany zostanie finał LM, to szacunek dla niego, bo nie chce mącić w drużynie przed najistotniejszym meczem w sezonie (mimo, iż sam w nim nie zagra). Z kolei nawet mimo potwierdzeń ze strony prezesa Genoi, że rozmawiamy o Perinie, to nie wiem czy nie jest to tylko spowodowane chęcią podbicia ceny, by Napoli musiało zapłacić więcej. Wiadomo, że ekipa z Neapolu koniecznie potrzebuje klasowego bramkarza, a Mattia oraz Leno są w kręgu ich zainteresowań. My z kolei mamy w nadchodzącym okienku większe potrzeby niż kolejny dobry golkiper (zwłaszcza za okolice 20 mln €) i pewnie skończy się na kimś doświadczonym i tanim.
@Crunny
Nie dziel skóry na niedźwiedziu. Na ten moment to pewni są tylko Caldara i Spinazzola. Bezwzględnie potrzebujemy prawego obrońcy, ale przez kontuzję Spiny, odejście Asy i niepewną przyszłość Sandro ktoś na lewą też jest niezbędny (niech już będzie ten Felipe Luis).
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Osgiliath
- Juventino
Nie no, jasne, że Marotta sam chyba widzi (ale ofc tego nie mówi), gdzie musimy wzmocnić nasz zespół i liczę, że faktycznie za urabianie zawodników wziął się już wcześniej, gdzie np. takiego Bernę robili 9 miesięcy po cichu zanim cokolwiek wyszło, więc mam nadzieję, że teraz - także przez skrócenie okienka, zacznie działać, bo już po Witselu powinien wziąć poprawkę na wyczekiwanie na zawodnika. Faktycznie mam nadzieję, że tego Cana jednak zgarniemy, bo zaoszczędzi nam finansów a przynajmniej będzie już ktoś ogarnięty do pomocy.dimebag11 pisze:...
- Sorek21
- Juventino
Ponoć Buffon od środy w PSG.Niech sobie zarobi na koniec kariery ale dziwnie to będzie wyglądać.Ta sytuacja pokazuje jaka różnica dzieli Juve i PSG.Nasi nie przedłużyli mu kontraktu bo jest już za stary i w tym sezonie tanio kupiony następca był od niego lepszy.PSG ma tyle kasy,że mogliby kupić Allisona albo Curtua czy Oblaka a wolą się władować w niepewnego wiekowego Buffona.
- LordJuve
- Juventino
Jeszcze raz powtórzę: facet musi mieć poważny, psychologiczny problem z tą LM. Świadczą o tym zarówno wypowiedzi po czerwonej kartce z RM ("kosz na śmieci zamiast serca" i trwanie w tych opiniach), jak i decyzja gry o "najwyższe cele" w PSG. Słabe jest to, że Gigi dopuszcza do siebie możliwość odprawienia z kwitkiem Starej Damy w tych rozgrywkach.Sorek21 pisze:Ponoć Buffon od środy w PSG.
Jestem zdania, że być może zaprzepaścił on swoją szansę - podobnie jak Alex Del Piero - na bycie blisko klubu. Mam wrażenie, że u nas odmowa, nawet jeśli jesteś legendą, i decyzja o dalszej grze w piłkę oznacza zamknięcie możliwości współpracy. Przynajmniej na kilka dobrych lat.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
PSG pewnie sobie ściąga Buffona w roli maskotki. Transfer ten narobi medialnego szumy na cały świat. Szejki pokażą swoją moc ściągając najlepszego bramkarza w Europie, który mimo emerytury nadal trzyma dość wysoki poziom a Gigi będzie zadowolony bo $$ będzie się zgadzał.Sorek21 pisze:Ponoć Buffon od środy w PSG.Niech sobie zarobi na koniec kariery ale dziwnie to będzie wyglądać.Ta sytuacja pokazuje jaka różnica dzieli Juve i PSG.Nasi nie przedłużyli mu kontraktu bo jest już za stary i w tym sezonie tanio kupiony następca był od niego lepszy.PSG ma tyle kasy,że mogliby kupić Allisona albo Curtua czy Oblaka a wolą się władować w niepewnego wiekowego Buffona.
- Osgiliath
- Juventino
Nie wiem, w jaki sposób odbierać Twoją wypowiedź, czy krytykujesz Juve, czy P$G, nie mniej ja po wielokroć wolę nasz sposób myślenia niż głupkowate zachowania francuzów, którzy chyba tylko ukłonem dla Gigiego dają możliwość pogrania jeszcze, bo zdroworozsądkowo biliby się własnie o jakiegoś Alissona teraz.Sorek21 pisze:Ta sytuacja pokazuje jaka różnica dzieli Juve i PSG.Nasi nie przedłużyli mu kontraktu bo jest już za stary i w tym sezonie tanio kupiony następca był od niego lepszy.PSG ma tyle kasy,że mogliby kupić Allisona albo Curtua czy Oblaka a wolą się władować w niepewnego wiekowego Buffona.
- Osgiliath
- Juventino
Niech tam robią co chcą i już nawet nie chcę drążyć tego, że z Buffona zrobili sobie maskotkę, nie mniej okazja, by tyle zarobić, to nikt normalny by nie odmówił i w sumie Gigiemu nie ma co się dziwić. Pewnie ze sportowego punktu widzenia nawet bycie rezerwowym bramkarzem u francuzów jest lepszym rozwiązaniem niż bycie jedynką u jakiegoś chińskiego krzaka.Sorek21 pisze:Również popieram naszych w tym temacie.
Hyh, Bonaventura incoming (bo chyba gruby jest jego agentem(?)).sebatiaen pisze:Na tuttojuve napisali że w siedzibie Juve pojawił się Mino Raiola.