Massimiliano Allegri

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 listopada 2017, 12:24

Bobby X pisze:Nie. Wolę wygrać jeden finał i przez następne 5 nie wyjść z grupy niż dać dupy w finale 5 razy pod rząd.
Mowisz to tak jakby Conte wygral jakis final!!!!
Wiec o czym tu mowa???

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 30 listopada 2017, 12:28

Bobby X pisze:Nie. Wolę wygrać jeden finał i przez następne 5 nie wyjść z grupy niż dać dupy w finale 5 razy pod rząd.
Współczucie.

W pierwszym przypadku powiedzą, że pojedynczy sukces nic nie znaczy, w drugim, że ciągle jesteś na topie.

Bobby X

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 30 listopada 2017, 13:12

szczypek pisze:
Współczucie.

W pierwszym przypadku powiedzą, że pojedynczy sukces nic nie znaczy, w drugim, że ciągle jesteś na topie.
Nie można być na TOPIE przegrywając. Chyba, że jest się z góry sam przez siebie skazany na klęskę. Współczuje.

:allegri: na śmietnik
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 30 listopada 2017, 13:15

Bobby X pisze:Nie można być na TOPIE przegrywając.
Można można. Kwestia stylu, kwestia tego co osiągasz po drodze.

Bobby X

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 30 listopada 2017, 13:18

szczypek pisze:
Bobby X pisze:Nie można być na TOPIE przegrywając.
Można można. Kwestia stylu, kwestia tego co osiągasz po drodze.
Jałowa dyskusja :) dla mnie top znaczy TOP, przetłumaczę Ci: SZCZYT. 2 miejsce to może być co najwyżej szczyp... nie szczyt. Pa :)

:allegri: na śmietnik
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2017, 16:18

Bobby X pisze:
szczypek pisze:
Współczucie.

Nie można być na TOPIE przegrywając. Chyba, że jest się z góry sam przez siebie skazany na klęskę. Współczuje.
W takim razie przerzuc sie na Monaco albo Porto.
Rozumiem, że gdybyś był sportowcem to od bycia wiecznie drugim wolalbys byc sredniakiem, który mial jeden dobry wystep? Bodajże Krzysiek Biegun był kiedyś pierwszy w turnieju skoków narciarskich. Rozumiem, ze lepsze to niż np. przez pol sezonu zajmowac drugie miejsce?
Czyli pilkarskim topem na ta chwilę jest tylko Ronaldo? Messi już nie?

zagroo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2017, 09:42

Tak się zastanawiam teraz nad naszym trenerem i wydaje mi się, że z nim osiągnęliśmy już maks, go nie stać na więcej. Na pewno jest dobrym strategiem i świetnie ustawia drużynę w obronie ale na tym niestety się kończy. Z nim nie wejdziemy już na wyższy level, taki który potrafiłby wygrać upragnioną LM. Sacchi miał trochę racji mówiąc, że Allegri nie wykorzystuje całego potencjału i hamuję rozwój. Plan Maksia jest zawsze taki zeby do marca jakos przetrwać a pozniej dopiero druzyna jest w szczycie formy na te kilka najważniejszych meczy, które oczywiście zawsze mogą mogą nie wyjść. I jak dotąd niestety nie wychodzą bo zawsze mu czegoś brakuje. Jeśli chce się mieć drużynę kompletną to musi to być drużyna, która świetnie gra w obronie ale i przede wszystkim a w ataku. Wiadomo, że zdarzają się wyjątki jak Chelsea czy Inter, które grały raczej defensywny futbol i wygrały uszatka ale to są tylko wyjątki. Druga sprawa wiadomo jest taka, że nigdy ciągłości w tej drużynie nie będzie jak co roku będą odchodzić najważniejsi zawodnicy ale to już jest inny temat. I nie mówcie, że Allegri tyle wygrał bo tak na prawdę od trzech lat z nim nigdy nie mieliśmy jeszcze poważnego kandydata do mistrzostwa. Napoli czy Roma to sa fajne drużynki ale w porównaniu do nas to jest niebo a ziemia.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2017, 10:52

zagroo pisze:Druga sprawa wiadomo jest taka, że nigdy ciągłości w tej drużynie nie będzie
jak nie będzie? ostatnio zdałem sobie sprawę, że wg ogromnej większości użytkowników tego forum my gramy tym samym składem, rok w rok... no bo skoro Allegri "tym samym składem" co Conte doszedł do finału to w zasadzie on ciągle gra tym samym składem... skoro 2-3 innych zawodników w pierwszym składzie (Evra, Morata, Pereyra) to ten sam skład to w takim razie w kolejnym sezonie także graliśmy tym samym składem (Khedira, Mandzukic, Dybala bo Sandro i Cuadrado byli zaledwie rezerwowymi) oraz w kolejnym sezonie także (Alves, Pjanic, Higuain) i nie inaczej jest w tym, w którym to po prostu poszerzyliśmy nasza ławkę rezerwowych o takie nazwiska jak Costa, De Sciglio czy Matuidi tak więc w zasadzie od 4 lat gramy tym samym składem z sezonu na sezon bo przecież rezerwowych z poprzedniego sezonu ciężko liczyć jako nowych zawodników ;]

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2017, 13:39

Tak swoją drogą. Nie wiem czy to jest wina jego, czy co - ale za Conte najlepsi zawodnicy nie odchodzili. Świetna atmosfera w drużynie to największy kit jaki można usłyszeć o Juventusie. Allegri to jest trener który z gotowca potrafi wycisnąć ...max, ale stworzyć coś od podstaw i wykorzystać w pełni możliwości już gorzej.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2017, 23:42

Padały pytania jakiego trenera za Maksa, więc ja życzyłbym sobie kiedyś Pepa. Trener ze zdobytym Uszatkiem, któremu w Europie zostaną już chyba tylko Francja = PSG i Italia = Juventus.

Sane (Costa) - Jesus (Dybala) - Sterling (Cuadrado)

Silva (Pjanić) - Fernandinho (Matuidi) - de Bruyne (Bernardeschi)

Za Maksa NIGDY tego nie zobaczę. Allegriemu w najśmielszych snach i najdzikszych fantazjach nie przyszłoby do głowy, żeby od początku wystawić tak złożone formacje pomocy i ataku. Na wicelidera i rywala do tytułu. I wygrać.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2017, 09:13

jackop pisze:Padały pytania jakiego trenera za Maksa, więc ja życzyłbym sobie kiedyś Pepa. Trener ze zdobytym Uszatkiem, któremu w Europie zostaną już chyba tylko Francja = PSG i Italia = Juventus.

Sane (Costa) - Jesus (Dybala) - Sterling (Cuadrado)

Silva (Pjanić) - Fernandinho (Matuidi) - de Bruyne (Bernardeschi)

Za Maksa NIGDY tego nie zobaczę. Allegriemu w najśmielszych snach i najdzikszych fantazjach nie przyszłoby do głowy, żeby od początku wystawić tak złożone formacje pomocy i ataku. Na wicelidera i rywala do tytułu. I wygrać.
Nie wiem albo źle to rozpisałeś albo umieściłeś Berne tam gdzie kiedyś ktoś umieścił Giovinco :smile:
O ile jeszcze z przodu jakoś Ci gracze charakterystyką pasują o tyle w środku pola to byłoby wręcz kamikadze.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2017, 09:40

Dybala i Cuadrado nie mają podania w tempo więc u Pepa za bardzo by nie pograli ;] zresztą nigdy nie mogę pozbyć się wrażenia, że Guardiola w Seria a by sobie nogi połamał z tą swoją taktyką

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2017, 12:46

jackop pisze:Padały pytania jakiego trenera za Maksa, więc ja życzyłbym sobie kiedyś Pepa. Trener ze zdobytym Uszatkiem, któremu w Europie zostaną już chyba tylko Francja = PSG i Italia = Juventus.
Dla was, zwolenników wesołego szaleństwa ofensywnego, kandydatura Guardioli jest naturalna, sam podrzucilem to nazwisko kilka dni temu w opozycji do opinii chęci zatrudnienia kolejnego trenera preferujacego defensywny styl gry czyli Simeone. Ja sam uważam, że Guardiola nie uzyskał odpowiedniego wyniku z drużyną Bayernu Monachium. Bayernu który jest i był wtedy skazywany na sukces ostatecznie oglądał nasze finały w telewizji co musiało być dla środowiska rozczarowujace. Obecnie przed City również daleka droga by dac sobie szansę na sukces w Europie, choć będzie to niewątpliwie papierek lakmusowy, sezon da odpowiedź na pytanie czy styl Guardioli jest skuteczny do wygrywania Ligi Mistrzów.
jackop pisze:już chyba tylko Francja = PSG i Italia = Juventus.
Tutaj zdajesz sobie sprawę przecież, ze nie stworzymy Hiszpanowi takich warunków jak Barcelona czy City.
jackop pisze:Jesus (Dybala)
Rozumiem, ze to ustawienie to pewne uproszczenie, ale to porównanie bardzo mi nie przypadło ;)
Maly pisze:zresztą nigdy nie mogę pozbyć się wrażenia, że Guardiola w Seria a by sobie nogi połamał z tą swoją taktyką
Biorąc pod uwagę hipotetycznie ze przystajemy na warunki Guardioli zatrudniamy go w Turynie. Dlaczego mialoby sie mu nie udać ? Możesz rozwinąć ?

Ustosunkowujac się, ja dalej jestem zwolennikiem kontynuowania pracy z Allegrim.

kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2017, 12:59

chodzi mi o włoską kulturę gry w defensywie oraz klapki na oczach Pepa, który nie jest skory to choćby najmniejszych zmian swojej filozofii

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2017, 13:10

wagner pisze:sezon da odpowiedź na pytanie czy styl Guardioli jest skuteczny do wygrywania Ligi Mistrzów.
Pep po dwóch tytułach z Barcą musi coś udowadniać a Max po dwóch przegranych finałach ma już status topa i eksperta od LM. :prochno:
Dla mnie to nie będzie żaden test Guardioli bo ma po prostu słabszą kadrę niż Real, Bayern, Barca czy PSG. Podobnie jak Sarri ma słabszą kadrę niż Allegri.
Na heatmapie De Bruyne wygląda jeszcze ciekawiej bo tak jakby tworzył z Fernandinho duet środkowych pomocników. Normalnie nie do wiary, Old Trafford, wicelider pod wodza Mourinho, czołg Matić w śordku pola a ten rzuca przeciwko niemu belgijskiego Giovinco. I wygrywa. :lol:
I w ogóle mając tyle punktów przewagi przyjechał tam po zwycięstwo! Te trzy punkty nie były zupełnie do niczego potrzebne, wyrobieni miejscowi kibice na pewno zrozumieliby odpuszczenie derbów. A ten szaleniec tak ryzykuje! WTF Pep?!

calma calma
ODPOWIEDZ