Liga Mistrzów 2012/13
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 38 razy
Będzie scudetto a Juventus spadnie z ligi...Castiel pisze:Ciekawe jak to zwycięstwo wpłynie na ich poczynania w lidze...
Totalna padaka to co zagrała Barca, nie mieli nawet jednej klarownej sytuacji, podczas gdy Milan w pierwszej połowie miał ze 3. Dobry wynik, wystarczy bronić się przed "Więcej niż klub" i wychodzić z kontrami, to jest wystarczające... oby nie odrobili strat w rewanżu - a o 3:0 będzie ciężko.
- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
2:0 to bardzo dobry wynik. Barca musi strzelić aż 3 bramki, przynajmniej 2 w regulaminowym czasie gry co jest możliwe, ale z taką grą mało prawdopodobne. No i nie mogą stracić gola a żeby odrobić dwa gole trzeba będzie zagrać ofensywniej i tu widzę szansę dla Milanu. Dzisiaj zagrali bardzo ładnie, na pewno zasłużyli na taki wynik. Barca nie zagrała kompletnie nic, gdy była przy piłce można było usnąć. A na szybkie przesuwanie się z piłką Milanu, na grę na jeden kontakt aż chciało się patrzeć. To jest to co lubię, ktoś w końcu dokopał "drużynie z innej planety". Brawo!
FORZA JUVE!!!
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
W ogóle to sprzeczałem się z moim znajomymi w ubiegłym tygodniu, żeby nie lekceważyli Milanu tak wcześnie i dzięki temu zwycięstwu mam podwójną radochę 
Fajnie, że Milan w 'kryzysie' potrafił pokonać 'galaktyczna' Barcelonę
btw. fajnych symulek było kilka

Fajnie, że Milan w 'kryzysie' potrafił pokonać 'galaktyczna' Barcelonę

btw. fajnych symulek było kilka

- Nedved1983
- Juventino
nasz rewanż z Celtikiem będzie na nsport hd
największą sensacją tej edycji byłby nasz finał z Milanem
ech, marzenia...

- jareckik
- Juventino
Jestem jak najbardziej za powtórką, tylko żeby wynik inny ;]Nedved1983 pisze:nasz rewanż z Celtikiem będzie na nsport hdnajwiększą sensacją tej edycji byłby nasz finał z Milanem
ech, marzenia...
- zahor
- Juventino
Może ta sytuacja spowoduje w końcu, że zostaną sporządzone jednoznaczne wytyczne określające kiedy należy gwizdać rękę. Z jednej strony mamy obecnie przykłady, kiedy w myśl jakieś niezapisanej nigdzie zasady gwiżdże się rękę kiedy "przynosi korzyść", chociaż przepisy nic o tym nie mówią, z drugiej trafiają się takie babole jak pamiętny brak karnego dla Juve, kiedy to przepisy zostały potraktowane zbyt dosłownie. Ja osobiście wolałbym żeby takich zagrań ręką jak to dzisiejsze nie gwizdano, niemniej jednak najważniejsze jest żeby przyjąć jednoznaczne ustalenia i trzymać się ich.
Wydaje mi się że na skreślanie Barcelony jest jeszcze zbyt wcześnie. Po pierwsze ta drużyna zagrała dzisiaj na 20% swoich możliwości, jeżeli trafią z formą w rewanżu to będzie to zupełnie inna rozgrywka. Z drugiej strony obrońcy Milanu akurat dzisiaj ustrzegli się spektakularnych baboli, a jeden klops Mexesa czy Zapaty w rewanżu może znacznie skomplikować sytuację.
Swoją drogą ciekaw jestem jak zareaguje wujek Silvio na ewentualny awans. Sypnie hajsem w lecie, czy wręcz przeciwnie - uzna że "mają wielkich piłkarzy i nie potrzebują wzmocnień"?
Wydaje mi się że na skreślanie Barcelony jest jeszcze zbyt wcześnie. Po pierwsze ta drużyna zagrała dzisiaj na 20% swoich możliwości, jeżeli trafią z formą w rewanżu to będzie to zupełnie inna rozgrywka. Z drugiej strony obrońcy Milanu akurat dzisiaj ustrzegli się spektakularnych baboli, a jeden klops Mexesa czy Zapaty w rewanżu może znacznie skomplikować sytuację.
Swoją drogą ciekaw jestem jak zareaguje wujek Silvio na ewentualny awans. Sypnie hajsem w lecie, czy wręcz przeciwnie - uzna że "mają wielkich piłkarzy i nie potrzebują wzmocnień"?
- Piti
- Juventino
cieszylem sie jak głupi po bramce Muntariego
oby wyszli na rewanz tak samo mądrze w defensywie jak dzisiaj. Wielkie propsy dla Milanu, które bylo skazywane na pożarcie, zwlaszcza po wczorajszym meczu Bayernu z Arsenalem, naprawde slowa uznania, bo nei bronili sie autobusem..to byla madra gra w defensywie, swietne odbiory, przechwyty i asekurowanie sie wzajemne..az milo bylo na to popatrzec widac ze Allegri odrobil lekcje jak na porzadnego włoskiego coacha przystalo - dobrze przygotowal druzyne taktycznie pod Barcelone.
aha no i jeszcze jedno..nie ma Messiego - nie ma Barcy.

aha no i jeszcze jedno..nie ma Messiego - nie ma Barcy.
- Marat87
- Juventino
Co dą rąk to ja mam osobiście jedną zasadę. Gdy ręka powoduje, że piłka zachowuje się inaczej niż naturalnie. Czyli jak jest przy ciele, to teoretycznie nie powinno być przewinienia, bo od tułowia też by się odbiła. Natomaist w sytuacjach Juve-Genoa, Milan-Barca powinien być karniak i brak gola w myśl tej zasady.
- jareckik
- Juventino
Spoko, i tak strzelili, więc ten karniak nic by im nie dał :CMarat87 pisze:Co dą rąk to ja mam osobiście jedną zasadę. Gdy ręka powoduje, że piłka zachowuje się inaczej niż naturalnie. Czyli jak jest przy ciele, to teoretycznie nie powinno być przewinienia, bo od tułowia też by się odbiła. Natomaist w sytuacjach Juve-Genoa, Milan-Barca powinien być karniak i brak gola w myśl tej zasady.
- skurczzone
- Juventino
Forza Milan!
Cieszę się z tego zwycięstwa bardziej niż z Juve w Glasgow :lol:
- Marat87
- Juventino
Podaje dwie sytuacje. Juve-Genoa ( karniak dla Juve ), Milan-Barca ( brak gola ). Może trochę pokpiłem sprawę z interpunkcją, przepraszam. Tak czy siak, dobrze, że przeciwnik Barcy strzelił nieprawidłowego gola, bardzo się cieszę.
Przypadkiem Rosicky nie zagrał prostopadłej do jakiegoś kolesia ( może i Wilshere ), który dośrodkował do Giroud'a? To prostopadłe podanie było jednak kluczowe.Maly pisze: raczej nie Rosicky a Wilshere... ale to i tak takie gadanie jak że my mogliśmy wyrównać z romą, mieli te 56% posiadania ale biegali w poprzek, tak jak my bez żadnego chyba pomysłu na sforsowanie obrony przeciwnika
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2013, 23:17 przez Marat87, łącznie zmieniany 2 razy.
- deszczowy
- Juventino
Przetrzebiony, osłabiony Milan wygrywa dziś z "drużyną millenium". Cieszy mnie to zwycięstwo. Niedobrze mi się robiło od spustów nad "geniuszem" i "hiszpańska tiki-taką".
BRAWO MILAN!
BRAWO MILAN!
- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Jak ja nie lubię takiego usprawiedliwiania. Na jakiej podstawie to oceniasz?zahor pisze:
Wydaje mi się że na skreślanie Barcelony jest jeszcze zbyt wcześnie. Po pierwsze ta drużyna zagrała dzisiaj na 20% swoich możliwości
Milan zneutralizował Barcelonę, wykorzystał 2 ze swoich kilku szans, wyłączył z gry Messiego i na razie jest w 1/4 LM.
Byłem pod wrażeniem gry Montolivo.
Znowu "dziwna" ręka

Rozumiem jakąś delikatną oznakę radości, bo już się na FBC patrzeć nie chce, ale takie teksty? Za to powinna być kartka :doh:skurczzone pisze:Forza Milan!
- zahor
- Juventino
Na takiej, że widziałem ten zespół grający bez porównania lepiej. Żeby było jasne - ja nie usprawiedliwiam Barcelony, bo nikt im nie bronił dzisiaj dać z siebie wszystkiego. Milan zagrał lepiej, na zwycięstwo zasłużył, nie twierdzę że jest inaczej. Po prostu uważam że Barcelona ma potencjał żeby w rewanżu wbić im nawet trzy, cztery gole, stąd też sądzę że sprawa awansu jest jak najbardziej otwarta. Chociaż z drugiej strony, Barca sprawia wrażenie zespołu, który nie umie grać pod presją, kiedy sprawy przybierają niekorzystny obrót. Kiedy czas nagli, nie można w spokoju wymieniać setek podań, wkrada się nerwowość, niedokładność. Faworytem do awansu jest Milan, ale rewanż będzie superciekawy.mateelv pisze: Jak ja nie lubię takiego usprawiedliwiania. Na jakiej podstawie to oceniasz?
Oczywiście, za to należą się pochwały dla piłkarzy Milanu. Tyle że Iniesta, Fabregas czy Pedro to nie są popierdółki i w momencie kiedy Messi jest wyłączony z gry, oni powinni coś pokazać. Mają potencjał żeby rozmontować rywala w rewanżu, nawet jeżeli na CN Argentyńczyk będzie pilnowany równie pieczołowicie. A czy trafią akurat z formą to inna sprawa. Wolałbym żeby nie.meda11 pisze: Dokładnie. Barca może nie miała najlepszego dnia ale gadanie o 20% to już szczyt szczytów. Jedna jakże wymowna statystyka: Messi w tym spotkaniu będąc w polu karnym Milanu dotknął piłkę RAZ. Dziękuje.
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2013, 23:26 przez zahor, łącznie zmieniany 2 razy.
- meda11
- Juventino
mateelv pisze:Jak ja nie lubię takiego usprawiedliwiania. Na jakiej podstawie to oceniasz?zahor pisze:
Wydaje mi się że na skreślanie Barcelony jest jeszcze zbyt wcześnie. Po pierwsze ta drużyna zagrała dzisiaj na 20% swoich możliwości
Milan zneutralizował Barcelonę, wykorzystał 2 ze swoich kilku szans, wyłączył z gry Messiego i na razie jest w 1/4 LM.
Byłem pod wrażeniem gry Montolivo.

Dokładnie. Barca może nie miała najlepszego dnia ale gadanie o 20% to już szczyt szczytów. Jedna jakże wymowna statystyka: Messi w tym spotkaniu będąc w polu karnym Milanu dotknął piłkę RAZ. Dziękuje.