Afera Calcioscommesse

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2012, 11:48

Na tutto...trąbią o prześwietlaniu meczy Bari za czasów Conte. Prawdopodobnie za ten okres również będzie miał postawione zarzuty :doh:

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2012, 12:06

Czyli teraz sytuacja zmierza ku temu, że Ci, którzy wydawali się w najgorszym położeniu mogą dać radę przed sądem, a Conte zostanie udupiony.

Z jednej strony dobrze, że sytuacja Pepe i Bonuca jest lepsza niż się wydawało, ale nie oszukujmy się, bez nich jakoś byśmy sobie poradzili. Bez Conte nie damy rady prezentować się tak, jak w poprzednim sezonie.
Ogólnie dziwnie i bardzo niepokojąco wygląda ostatnimi dniami sytuacja Antka. Zamieszanie ze zmianą prawników, niby zdementowane, ale wyraźnie pozostawiona ku temu furtka, prawdopodobne kolejne zarzuty i doniesienia mediów o 10-miesięcznym zawieszeniu. Chyba sprawa Conte nie idzie w dobrym kierunku (?)

Wiadomo coś na temat rozpraw, jakieś nowe wypowiedzi obrońców? Pytam, bo mam wrażenie, że teraz jest już tylko i wyłącznie bierne oczekiwanie na ścięcie i szansa tylko w apelacjach.

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2012, 12:16

Bonucci i Pepe oczyszczeni a Conte bin Ladenem włoskiej piłki? Seems legit.

Ale jak słusznie zauważył oł_je: rezygnacja Stelliniego nie stawia Conte w najlepszym świetle :/

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2012, 12:16

pumex pisze:Czyli teraz sytuacja zmierza ku temu, że Ci, którzy wydawali się w najgorszym położeniu mogą dać radę przed sądem, a Conte zostanie udupiony.

Z jednej strony dobrze, że sytuacja Pepe i Bonuca jest lepsza niż się wydawało, ale nie oszukujmy się, bez nich jakoś byśmy sobie poradzili. Bez Conte nie damy rady prezentować się tak, jak w poprzednim sezonie.
Ogólnie dziwnie i bardzo niepokojąco wygląda ostatnimi dniami sytuacja Antka. Zamieszanie ze zmianą prawników, niby zdementowane, ale wyraźnie pozostawiona ku temu furtka, prawdopodobne kolejne zarzuty i doniesienia mediów o 10-miesięcznym zawieszeniu. Chyba sprawa Conte nie idzie w dobrym kierunku (?)

Wiadomo coś na temat rozpraw, jakieś nowe wypowiedzi obrońców? Pytam, bo mam wrażenie, że teraz jest już tylko i wyłącznie bierne oczekiwanie na ścięcie i szansa tylko w apelacjach.
z tego co opisywały media to po 1 apelacji wyrok może zostać zmniejszony z 10 do 6 m-cy , po drugiej do 2-3 m-cy.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2012, 12:27

dp10 pisze:z tego co opisywały media to po 1 apelacji wyrok może zostać zmniejszony z 10 do 6 m-cy , po drugiej do 2-3 m-cy.
"Może" - słowo klucz. Może ale nie musi, a znając nastawienie całej tej zgrai sędziów, raczej nie musi niż może. Po prostu martwię się, że nadzieja związana z apelacjami będzie złudna, podobnie, jak ugoda zawarta z Palazzim. Możemy się przeliczyć

Ogólnie trochę jestem zawiedziony. Czym? Liczyłem, że ta medialna burza wywierająca presję na FIGC będzie sukcesywnie przybierała na sile. Tymczasem wydaje się, że całość minęła tak szybko, jak się rozpętała. Juventus zamilkł, obrońcy Conte zamilkli, podobnie media, które tylko donoszą, że federacja jest w stanie zmniejszyć sankcje wobec piłkarzy, ale Conte nie odpuści, a my jako kibice liczyliśmy, że jednak w najgorszym wypadku będzie odwrotnie i Conte oczyszczą

Obrazek
Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2012, 12:58

deszczowy pisze: Ale jak słusznie zauważył oł_je: rezygnacja Stelliniego nie stawia Conte w najlepszym świetle :/
Sama rezygnacja jest pokłosiem kary która dostał bodajże 2,5 roku(ugoda). Tak więc on został skazany za ustawianie meczy a skoro Conte nie ma takiego zarzutu to nie widzę związku.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2012, 17:43

Kolejne plotki..rzekomo Conte po powrocie z Chin miałby się podać do demisji - co później Sky powołując się na źródła związanane z klubem dementuje. Martwi mnie cisza jaka zapanowała brak jakichkolwiek wypowiedzi ze strony Conte, adwokatów - tak jakby pogodzili się z wyrokiem :?

Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2012, 17:49

Trzeba sie chyba powoli godzic z odejsciem Conte. Atomsfera robi sie co raz gestsza, cisza faktycznie nie sprzyja pozytywnemu mysleniu. Coz, oby chociaz plotki o uniewinnieniu lub niskiej karze dla graczy okazaly sie prawdziwe.

Make friends for life or make hardcore enemies!
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2012, 17:58

dp10 pisze:Martwi mnie cisza jaka zapanowała brak jakichkolwiek wypowiedzi ze strony Conte, adwokatów - tak jakby pogodzili się z wyrokiem :?
Zrobili już swoje, powiedzieli co mogli, pokazali absurd tej sytuacji, ale to nie oni są od wydawania wyroków, dlatego teraz trzeba czekać. Za kilka dni będziemy mądrzejsi. Myślę, że jeśli decyzje sądu nie będą zadowalające to rozpocznie się nowa fala krytyki.

Te mecze z Bari to raczej temat na inny czas, bo w tej sprawie, która się o to toczy Conte nie jest oskarżony o czas, kiedy pracował w Bari. Proszę mnie poprawić jeśli źle myślę.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2012, 18:07

W dymisję Conte nie wierzę. Oznaczałaby ona przyznanie się do winy. Trenowanie Juventusu było marzeniem Conte co wiele razy podkreślał i miałby z tego zrezygnować przez napompowaną aferę? Nie wydaje mnie się. Dodatkowo wątpię w to, że Agnelli ową dymisję by przyjął, gdy niedawno stał murem za Antonio.

Natomiast sama sprawa, cisza itp również w moim mniemaniu niepokojąco wygląda

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2012, 18:08

Nadziej pisze:Trzeba sie chyba powoli godzic z odejsciem Conte. Atomsfera robi sie co raz gestsza, cisza faktycznie nie sprzyja pozytywnemu mysleniu. Coz, oby chociaz plotki o uniewinnieniu lub niskiej karze dla graczy okazaly sie prawdziwe.
A ja mam nadzieje, ze Agnelli dotrzyma slowa i Conte bedzie naszym trenerem w nadchodzacym sezonie. Dwa razy Andrea zapewnial, ze Antonio pozostanie na swoim stanowisku i nie wyobrazam sobie, aby mial nie dotrzymac slowa.

No i nie liczac tego, ze dymisja Conte bedzie nie tylko nasza porazka, ale takze zwyciestwem FIGC, LGDS i calej tej mafii mediolanskiej.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
zakiii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2012, 18:09

Wyroki mają zapaść jutro czy w czwartek ?
Mam nadzieję, że sprawa zostanie rozwiązana na naszą korzyść.

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2012, 18:17

Nadziej pisze:Trzeba sie chyba powoli godzic z odejsciem Conte. Atomsfera robi sie co raz gestsza, cisza faktycznie nie sprzyja pozytywnemu mysleniu. Coz, oby chociaz plotki o uniewinnieniu lub niskiej karze dla graczy okazaly sie prawdziwe.
To kto teraz, Deschamps? :D
Poczekajmy spokojnie do 10-go. Tak czy siak Agnelli nie zwolni Conte, pytanie tylko co by zrobił, gdyby Antek sam podał się do dymisji. Ale to takie wróżenie z fusów.

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2012, 18:17

Niestety ale nie zdziwilo by mnie gdyby Conte podal sie do dymisjii. Adwokaci Juventusu podobno juz nie pracuja z nim w tej sprawie, boje sie ze to jest pierwszy znak tego ze Antonio i nasz klub sie rozchodza. Mam gruba nadzieje ze sie myle. Inaczej - zalamanie psychiczne.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2012, 18:21

Monte Cristo pisze:Adwokaci Juventusu podobno juz nie pracuja z nim w tej sprawie, boje sie ze to jest pierwszy znak tego ze Antonio i nasz klub sie rozchodza.
To się nie bój, bo pracują. Adwokaci Juve i Conte mieli różne pomysły na tą sprawę, stąd to wymyślone rozstanie.

http://www.juvepoland.com/news.php?id=22297

ODPOWIEDZ