Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2012, 13:35

jakku1 pisze:
OPD pisze:Wydaje mi się , że skoro chcemy sprowadzić Torresa, Joveticia i Hernanesa to Marotta z Conte planują przejść na 4-3-1-2.
Tez ktos na to zwrocil uwage na innym forum. Ale pytanie brzmi, co jak Hernanes wypadnie ze skladu? Zmiana taktyki?
Bouy? Varratti? Jo-Jo/Gio jako of. pom?

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2012, 13:37

pumex pisze:
deszczowy pisze:A w ogóle, to który mitoman wpadł na pomysł z Hernanesem? Kreatywny, dobry technicznie środkowy pomocnik, tylko powolny jak slimak... może mi się wydaje, ale już to kiedyś przerabialiśmy :think:
BoskiDiego?
Owszem. Wszyscy pamiętamy jak to się skończyło. Trzymajmy się jednej koncepcji, niech Conte brnie w to 4-3-3. Z powiedzmy Gio i np. Suarezem. I będzie git.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
OPD

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2012, 13:48

jakku1 pisze:
OPD pisze:Wydaje mi się , że skoro chcemy sprowadzić Torresa, Joveticia i Hernanesa to Marotta z Conte planują przejść na 4-3-1-2.
Tez ktos na to zwrocil uwage na innym forum. Ale pytanie brzmi, co jak Hernanes wypadnie ze skladu? Zmiana taktyki?
Dokładnie. W przypadku wypadnięcia Hernanesa mielibyśmy w obwodzie skrzydłowych (Giaccherini, Pepe, Vucinić czy Jovetić). Można by spokojnie przejść do 4-3-3.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2012, 13:50

Nie błagam, żadnych zmian taktyki. Już raz dostaliśmy po łapkach jak się za to braliśmy. Zresztą nie raz bo ten pomysły Cone z 3-5-2 też w moim odczuciu zakończyły się porażką. Chociaż kto wie, wtedy Hernanes, Jovetić + brak narazie zainteresowania prawym skrzydłowym układałoby się w jakąś całość. Tylko wtedy jeszcze LO ofensywny potrzebny.

Zainteresowanie Hernanesem trochę bez sensu, fajny grajek ale naprawdę nie mamy go gdzie wcisnąć. Ale może świadczy to o tym, że Marotta i Conte poszli po rozum do głowy i zobaczyli że jak coś się Pirlo stanie - kontuzja/niedyspozycja/zawieszenie to nasza gra do przodu jest ugotowana?
Ale to jeżeli będzie gotówka to lepiej Sahinem się zainteresować, ale też jestem zdania że nie po to sciągamy tych bouyów, pogbów i talenty z Pescary żeby jeszcze kupować środkowych pomocników.

Za Torresem przemawia kilka faktów :
- najważniejszy że byłoby to wypożyczenie czyli koleś jak się nie sprawdzi, nic nie traci, gdyż pewnie snajpera innego nie kupimy
- jednak był to klasowy piłkarz i jest szansa na powrót do formy.

Ryzyko jest małe, gdyż niczym nie ryzykujemy, a Matri mając Jovetica i ewentualnie kogoś sensownego po prawej stronie jak trzeba to myślę te 15+ bramek w samym Serie A nastrzela.

jaqb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2012, 13:54

pewnie nie ma się na tym etapie przygotowań do mercato za bardzo tym przejmować, niemniej jednak, jeśli miałoby to wyglądać tak, jak opisał jakku, byłbym mocno niezadowolony, torres to, jak wiemy, zagadka, wielce prawdopodobne, że by się nie odblokował i matri zapędziłby go na ławkę. uważam jednak, że transfer (wypożyczenie z opcją wykupu) hiszpana można by zaryzykować, ale tylko w jednym przypadku - przy transferze naprawdę ogarniętego prawego napastnika - przecież pepe to jest kołek niesamowity, boję się jednak, że jego pozytywne strony (ogarnięcie taktyczne, nieustępliwość), to jest coś, co bardzo pasuje conte i nasz trener może go widzieć w pierwszym składzie, a w tym wypadku (zakładając, że przychodzi jovetić, a także torres, który jednak zawodzi), młody czarnogórzec byłby jedynym realnym wzmocnieniem ataku, porównując z tym sezonem. to moim zdaniem za mało. stawiałbym na suareza i on, wraz z joveticiem, mogliby być jedynymi gotówkowymi transferami tego lata (50-60 mln?), wtedy można wypożyczyć torresa, do środka załatwić nestę za free, a jako środkowego pomocnika sprawdzić któregoś z młodzików. pamiętajmy też, że z wypożyczenia wróci pazienza

sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 marca 2012, 14:54

Hernanes gdzie jest wzmianka że juve sie nim interesuje kiedyś może cos było ale to dawne czasy gosciu by sie przydał, Marchisio to zapychaj dziura który bez pirlo i partnerów nie istnieje Vidal wszędzie moze grać, łapie dużo kartek jak sprzedadza Melo to czemu nie, dla srodkowego pomocnika .Pirlo to za mało na LM i lige co juz widac tymi remisami .

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2012, 16:41

Niestety akurat Misha (tym razem) ma sporo racji, tzn. żeby się nie napalać na jakieś dwa wielkie nazwiska. Taki Jovetic to mam wrażenie póki co koncert życzeń forumowiczów niż cokolwiek potwierdzonego.
Może z tym Rossim nie byłby taki zły pomysł, wiadomo tylko jeśli będzie zrowy w jakiejś formie. Pytanie il Villarreal sobie tym razem zażyczy. Jego plus jest taki że i na szpicy i na prawym ataku może grać.
Z Parmą być może nie będzie tak ciężko dogadać się o Giovinco. Łachy nie robią, bo jak za dużo będą chcieli to za tok w konkursie kopert przegrają, problem tylk taki, że rok trzeba by było na Sebę czekać. Ale i tak najważniejsze by sam chciał wrócić.
jakku1 pisze:Nie wiem dlaczego (nie zdazylem sie dokopac), ale na juventuz.com wszyscy mowia albo o Nescie albo o uwaga... Samuelu. Moze przeoczylem jakiegos newsa, bowiem konczy mu sie kontrakt w czerwcu.
Szukaj dalej :) Dobra, nie chcę tak do końca kręcić nosem na nich, ale taki Samuel czy Nesta to powinna być już ostateczność pod koniec mercato a nie "podstawowy plan". Lepsi oni niż jakiś totalny ogór, ale nie chcę by to były priorytety.
bramek pisze:Mi się wydaje że Hernanes miałby uzupełnić środek pomocy, był by tym 4.
30 mln za uzupełnienie składu? Trochę drogo. Swoją drogą kwota jakaś taka z księżyca.
jakku1 pisze:
E tam, Conte ucieka od taktyki na ofensywnego pomocnika, zwłaszcza, że z tyłu gra kreatywny Pirlo, który lubi pociągnąć do przodu.
Inna rzecz, że jak Pepe miał uraz to zaraz przechodziliśmy na 3-5-2, więc jednak bywały zmiany gdy jeden wypadał.
pumex pisze:Bouy? Varratti? Jo-Jo/Gio jako of. pom?
Myślisz że taki Bouy, Varratti czy inny Appelt tak z miejsca wbiją sie do pierwszego zespołu? Raczej Primka na początek. W sumie to coraz bardziej jestem za tym by w życie wszedł pomysł Prandellego o drużynie rezerw.
Virgil pisze:Nie błagam, żadnych zmian taktyki. Już raz dostaliśmy po łapkach jak się za to braliśmy. Zresztą nie raz bo ten pomysły Cone z 3-5-2 też w moim odczuciu zakończyły się porażką.
Hmm, czy mnie pamięć nie myli, że rok temu wszyscy zarzucali Del Neriemu, że jest mało elastyczny i ciągle gra tą samą taktyką? To może akurat fajne, że Conte stara się być elastyczny, pamiętam jak w pierwszej częsci sezonu starał się coś tam zmieniać o mecz, niekoniecznie typowo ustawienie, ale np. raz Matri więcej na skrzydło schodził, innym razem Pepe z Vuciniciem byli zamienieni stronami (Inter). Oczywiście podstawowy układ powinien być i 4-3-3 to chyba najlepsze jest co Antonio wymyślił. 4-3-1-2 niekoniecznie (przede wszystkim nie widzę by Conte na to postawił), choć wszystko zależy od zadań na boisku bo o tylko numerki.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2012, 16:57

@D@$ i jakku - 30 mln za Hernanesa to nie jest kwota z księżyca. Lazio zapłaciło za niego 13 mln kiedy przychodził do Serie A, w której się co by nie mówić, sprawdził i ograł. To chyba dość rozsądne z ich strony, że rzucają na początek "rozmów" taką kwotę. Wiadomo, że nikt tyle nie da ale w negocjacjach można się zbliżyć do kwoty satysfakcjonującej obie strony (czyli zdecydowanie bliżej 20 mln niż 30).

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2012, 17:14

Ouh_yeah pisze:@D@$ i jakku - 30 mln za Hernanesa to nie jest kwota z księżyca. Lazio zapłaciło za niego 13 mln kiedy przychodził do Serie A, w której się co by nie mówić, sprawdził i ograł. To chyba dość rozsądne z ich strony, że rzucają na początek "rozmów" taką kwotę. Wiadomo, że nikt tyle nie da ale w negocjacjach można się zbliżyć do kwoty satysfakcjonującej obie strony (czyli zdecydowanie bliżej 20 mln niż 30).
No pewnie masz racje. Mnie sie jedynie wydaje, ze chcemy wykorzystac zainteresowanie Krasiciem ze strony Lazio. Za samego Serba dostaniemy pewnie niewielki hajs. Za to w pakiecie z Zieglerem, biorac pod uwage to, ze Rzymianie sie na Milosa ostro napalili, byc moze uda sie ugrac cos fajniejszego, niz pare melonow euro (patrz -> Hernanes).

Z tym, ze Lazio tez przeciez nie jest durne :prochno: Stad te 30 baniek.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 marca 2012, 17:47

jakku1 pisze:Jest kilka fajnych informacji!

1. Mocno zainteresowalismy sie Hernanesem z Lazio. Rzymianie chca jednak kupe forsy - 30 milionow. Oczywiscie na cos takiego nie przystniemy i rzekomo jestesmy w stanie zaoferowac im Krasicia i kogos z dwojki Ziegler/Marrone. Faktem jest, ze Lazio sie interesuje Krasiciem juz od jakiegos czasu.
2. Kupimy tylko jedna wielka gwiazde (a druga bedziemy chyba starali sie albo kupic okazjonalnie, albo wyzpozyczc). Najpewniej Joveticia. Drugim duzym "transferem" moze byc Torres (ale bardziej mi to wyglada na chec wypozyczenia).
3. Giovinco do Nas nie wroci!
4. Naszym celem na najblizsze mercato nie bedzie ani Dede, ani Bale, ani Damiao ani Ramirez.
5. Pogba jeszcze nie zdecydowal czy idzie grac do Nas, czy zostaje w Machesterze.
6. Quagliarella moze odejsc latem, a Nainggolana nie kupimy w najblizszym czasie.

Zrodlo jest bardzo (!) wiarygodne, ale nie ma sie co napalac. Pare rzeczy ma tutaj faktycznie sens (skoro koncentrujemy sie na Joveticiu, to odstrzelamy Giovinco), ale kilka rzeczy jest zastanawiajacych (gdzie upchniemy Hernanesa - chyba nie na prawej pomocy?). Dziwna wydaje sie ta informacja na temat Giovinco, zwlaszcza, ze od momentu objecia stanowiska trenera Juve przez Conte plotki dotyczace powrotu Seby pojawialy sie z bardzo duza czestotliwoscia (i w ogole bylo wiele roznych sygnalow, ze on wroci). Wyglada to wiec na to, ze w koncu podjelismy decyzje - bierzemy Jojo a nie Giovinco.

O duecie Torres - Jovetic glosno juz jest od paru dni, wiec mysle, ze to faktycznie powaznie rozpatrywany scenariusz. Jestesmy w stanie znalezc na nich pieniadze, poniewaz Nasza sytuacja finansowa dzieki nowemu stadionowi i EWENTUALNEJ grze w LM bedzie bardzo dobra. I co roku bedzie sie poprawiac (zyski generowane przez Nasz obieks sa duze, a beda jeszcze wieksze).
Czyli przyjdzie Gio/Ramirez + wykupimy Boriello.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2012, 20:41

Nie przesadzałbym z tym pesymizmem, co prawda Marotta nie dał nam wielu powodów do zbytniego optymizmu ale jeżeli awansujemy do LM to raczej jego mercato się broni, co innego że gdyby zamiast Vucinica kupił kogoś naprawdę z najwyższej półki mielibyśmy wielkie szanse na Scudetto, ale nie z takimi celami przystępowaliśmy do tego sezonu , oczywiście apetyt rośnie w miarę jedzenia.

Ramirez/Giovinco + Boriello to chyba nie zobaczymy bo wtedy Marotta raczej nie powinien w tym klubie pracować

ale

Ramirez + Giovinco + jakiś sensowny snajper + Nesta + jakieś młodziki (Leali, Pogba,Verratti) - :ok: mieliśmy skład na mistrza

A pomysłowi z Samuelem mówimy stanowcze NIE ! Jeszcze nam Internista potrzebny, oczywiście to był genialny defensor, nadal bardzo solidny ale to takie boiskowe zwierzę i chamidło do Interu w sam raz, a Nesta to niesamowicie skuteczny i elegancki defensor jak na rezerwę opcja genialna !

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 marca 2012, 20:49

Virgil pisze: Ramirez + Giovinco + jakiś sensowny snajper + Nesta + jakieś młodziki (Leali, Pogba,Verratti) - :ok: mieliśmy skład na mistrza
Tylko wtedy byłby problem jak ich wszystkich upchnąć u boku Giovinco, który miałby w kontrakcie zapis o grze w pierwszym składzie :think:
Skoro już wjechałem na krasnala to zapytam czy ktoś widział dzisiaj jak grał przeciwko Milanowi, bo ja widziałem tylko statystyki - 0 wrzutek celnych na 6, 1 drybling udany na 5, 0 strzałów celnych na 4 próby. Faktycznie było aż tak źle?
jakku1 pisze: 2. Kupimy tylko jedna wielka gwiazde (a druga bedziemy chyba starali sie albo kupic okazjonalnie, albo wyzpozyczc). Najpewniej Joveticia. Drugim duzym "transferem" moze byc Torres (ale bardziej mi to wyglada na chec wypozyczenia).
No na to się zanosiło od dłuższego czasu, tzn. szukanie gwiazd przez małe "g" (bo Jovetić, z całym szacunkiem, to nie jest jednak format chociażby Aguero) i promocji. Chyba nikt poważny się nie spodziewał tego, że Marotta wyłoży na stół 60 baniek i wydrze Rooneya z Man Utd czy Benzemę z Realu. Już od dawna żaden włoski zespół w ten sposób nie postąpił. Co oczywiście nie oznacza że będzie źle - w ten sposób do Włoch trafił Zlatan czy Sneijder. Mam nadzieję że Marotta nauczył się jak korzystać z okazji a także nie zabraknie mu determinacji żeby pozyskać Czarnogórca.

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2012, 21:51

Virgil pisze:
A pomysłowi z Samuelem mówimy stanowcze NIE ! Jeszcze nam Internista potrzebny, oczywiście to był genialny defensor, nadal bardzo solidny ale to takie boiskowe zwierzę i chamidło do Interu w sam raz,
Spokojnie Samuel ma przedluzyc na dniach kontrakt z Interem, choc jako uzupelnienie skladu taki obronca to skarb.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2012, 23:34

kosciu88 pisze:
Virgil pisze:
A pomysłowi z Samuelem mówimy stanowcze NIE ! Jeszcze nam Internista potrzebny, oczywiście to był genialny defensor, nadal bardzo solidny ale to takie boiskowe zwierzę i chamidło do Interu w sam raz,
Spokojnie Samuel ma przedluzyc na dniach kontrakt z Interem, choc jako uzupelnienie skladu taki obronca to skarb.
Zgadzam się jeżeli chodzi o poziom sportowy ale to gwarantuje też Nesta, który nie jest boiskowym zbójem. I nie wiadomo czy Samuel chciałby być uzupełnieniem składu, Nesta z tego co mówił wręcz chciałby taką rolę pełnić.

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 18 marca 2012, 00:46

Juz nie siejcie az takich glupot i Torres i Jovetic i Hernanes? moze jeszcze Messi i Ronaldo ?

Samo zalapanie do LM wiele nie da.. jak bedziemy grac tak jak gramy to nawet z grupy nie wyjdziemy. Taka prawda. Ja znajac juz możliwości Marotty (swoja droga Wy tez raczej powinniscie) bylbym w miare zadowolony i wydaje sie byc bardzo realne przyjscie Rossiego, Giovinco, kogos na prawa pomoc. Zobaczycie ze przyjdzie jakis obronca i jakby byl to Nesta to wrecz gnialny pomysl taki piłkarz za darmo... na ławke ? no nic lepszego, z takim doświadzceniem jak on to juz chyba nie ma grającego włocha i w serie a i w LM. Bardzo fajna opcja, i darmo, a po co płacic za jakis Knazeviców?? taki sklad mialby sens nawet, Rossi jak "gra" mowic nie trzeba ale lepszy on niż młogszy brat blizniak Amauriego (czyt. Boriello). Z checia bym widział kogos na lewej obronie bo jak ja widze ze Aszton do kogos biegnie to odrazu dostaje palpitacji, ze bedzie albo karny albo czewien dla niego. Ale znajac zycie to on zostanie... a szkoda:/

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Zablokowany