Seriale

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2013, 18:00

Skończyłem "Breaking Bad". Oglądam mało seriali, głównie dlatego, że irytują mnie zawsze niedociągnięcia - wiadomo, jak tłuczesz x odcinków niektóre akcje są słabei, niektóre przemiany nie są wiarygodne, niektórzy aktorzy po pewnym czasie nabierają maniery etc.

"BB", muszę przyznać, jest dobre. Nawet bardzo dobre. Przede wszystkim wciągające. Podchodziłem do tego serialu od niechcenia, ot, żeby zabić sobie trochę czasu kilkoma odcinkami, ale pilot (skądinąd CHYBA najlepszy odcinek serialu) tak mnie rozbujał, że w ciągu chyba dwóch miesięcy obejrzałem wszystko.

Vince'a geniuszem nie nazwę, choć chylę czoła za fajne dzieło.

Co najbardziej in plus? Akcenty komediowe mieszające się z dramatycznymi i groteska i przerysowanie w dobrym smaku (bardzo rzadkie w serialach. Choć kilka razy się na tym przejechali, vide: meksykańskie bliźniaki), solidne co najmniej aktorstwo (Cranstoooon), świetna muzyka.

Finał? Bardzo dobry. Ogólnie wątek methslave'a Pinkmana trochę z dupy i do dupy, ale przymykam oko.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2013, 21:20

Dzium pisze: Warto zagłębić się w ten "homeland" ? Bo szczerze mówiąc nie lubie oglądać filmów/seriali gdzie główną postacią jest kobieta. Mało akcji, a większość wątków to jakieś miłosne rozterki.
Obejrzałem pierwszą serie. Nawet ciekawe, ale nie miałem już ochoty na kolejne odcinki. Akurat tutaj chyba mało było takich babskich rozterek itp. Nawet ciekawy serial. Może go dokończę kiedyś.

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2013, 22:21

Ja Homeland oglądam na tvp i choć da się wychwycić niedociągnięcia w tłumaczeniu, to serial mi się podoba, bo ma wątek amerykańskiej polityki którym jestem zainteresowany i jest nieprzewidywalny - może nie ma tak, że wgniata w fotel, ale nie ma też oczywistości, których można domyślić w połowie odcinka. Mnie póki co wciągnął i zostawia z myślą "co będzie dalej?", a to chyba w serialach chodzi ;)

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2013, 00:11

Druga seria jest sporo słabsza od pierwszej. Za mocno skupia się na rodzinie Brody'ego, a Carrie robi się lekko denerwująca.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
jsduga

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 listopada 2013, 14:10

Zmierzyliście się już z 11 odcinkiem szóstego sezonu Sons of Anarchy?
Uwaga SPOILER

Po kilku słabszych odcinkach mamy porządnego kopniaka. Śmierć Claya, Galena. Zniknęły dwie postaci, które naprawdę miały charakter w tym serialu. Nie sądziłem, że obaj zginą w jednym odcinku.
Ciekawi mnie, co teraz zrobi Tara po propozycji Pani Prokurator :think:
Na lotnisku był moment, kiedy musnęła ręką Jaxa, potem pocieszyła Gemmę, a na końcu dostała "bilet do wolności" od murzynki.
Zapowiada się nieźle. Czy wybierze pokój i życie ze Sonsami czy pójdzie z nimi na wojnę...Skłaniam się ku temu pierwszemu.

„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2014, 17:45

Latem ma się ukazać nowy serial "The Last Ship". Zapowiada się ciekawie i pod względem fabuły jest podobny do "Ostatniego brzegu". Jeżeli ktoś nie widział traileru

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2014, 00:33

Dobrze, że już niebawem wychodzie druga seria "HoC", bo na czwartego "Sherlocka" poczekamy sobie do grudnia :/

Kto z was śledzi przygody sympatycznego detektywa?

joy

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2014, 15:30

Jeśli ktoś lubi klimat Piratów i morskich rozbojów to polecam nowy serial Black Sails. Dopiero pojawił się pierwszy odcinek ale zapowiada się bardzo ciekawie.
Teraz czekam na HoC i Bates Motel. Na bieżąco Arrow i American Horror Story. Nie wiem jak to się stało ale przegapiłem pojawienie się pierwszej połowy 3 sezonu Suits więc muszę uzupełnić.

Dydux666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2014, 16:45

deszczowy pisze:Dobrze, że już niebawem wychodzie druga seria "HoC", bo na czwartego "Sherlocka" poczekamy sobie do grudnia :/

Kto z was śledzi przygody sympatycznego detektywa?
Ja śledzę. A najbardziej podoba mi się postać Watsona. Świetna rola Freemana.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2014, 19:06

Świetna, owszem, ale Cumberbutch przechodzi sam siebie w tej roli. Pijany na wieczorze kawalerskim Watsona był po prostu genialny :D

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2014, 23:13

A "Banshee" ktoś ogląda? Serial jest kozak. Właśnie leci drugi sezon (można go oglądać również w HBO GO) i wciąż mi się nie przejadł. Jest masa akcji, pięknych i często nagich kobiet i świetny klimat małego miasteczka zamieszkałego przez Amiszów, Indian i pozostałych ludzi. Już jutro kolejny odcinek i kolejna sieczka :D BTW w piątek była premiera pierwszego sezonu "Banshee" na DVD w Polsce więc jego popularność powoli będzie pewnie rosła w naszym kraju.

A dla miłośników FB polecam profil tego serialu : https://www.facebook.com/BansheePl

Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 07:57

Raczej steru, że ktoś ogląda :D Mimo, że trafiają się typowo amerykańskie akcje nie do ogarnięcia vide napad na furgon, to klimat jest pierwsza klasa. Przemoc, sex (kogo jeszcze szeryf nie zaliczył? 8) ) i amisze to mistrzowskie połączenie.

Obejrzałem też polecany przez @joy 1 odc. Black Sails. Może Top 10 to nie będzie, ale napewno zapowiada się ciekawie. Szczególnie Czarnobrody :smile:

Obrazek
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 08:44

steru pisze:A "Banshee" ktoś ogląda?
No jasne ;)

Banshee to jeden z niewielu seriali przy którym ani chwili nie można się nudzić. W mojej opinii II sezon jak na razie jest lepszy od I, choć szczerze mówiąc nie spodziewałem się tego.

Kto jeszcze nie oglądał, POLECAM !

Obrazek
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 09:46

Zapomniałem wspomnieć o "True Detective", które po trzech odcinkach jest dla mnie najlepszą nowością tego sezonu serialowego. Genialna obsada z niesamowitym w swojej roli Matthew McConaughey, świetne i dające do myślenia dialogi, ciężki klimat i surowe otoczenie składają się w coś czego przez długie lata nie zapomnę. Szczerze polecam. Serial od HBO.

Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 19:21

joy pisze:A ten serial The Wire dobry? Warto poświęcić mu czas?
Dla mnie bardzo silna czołówka seriali ever. Bardzo ciężki klimat, nie każdemu może się spodobać. Generalnie to dużo wyciągniętych spod prawa <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> kontra grupa wypalonych policjantów. Co przyciąga? Świetne kreacje bohaterów, dogłębna analiza psychologiczna, niewiarygodny klimat brudu zepsucia i korupcji miasta Baltimore, znakomite oddanie realiów czarnych dzielnic amerykańskiego miasta, plus świetni aktorzy. Dla mnie to jest jeden z najważniejszych seriali wszech czasów.

Albo go postawisz na piedestale jak ja, albo znienawidzisz i będzie nudny. Co go cechuje? REALIZM

Sam zacząłem dzisiaj Under The Dome. Z marszu oglądam wszystko co Kinga. Serial nie jest jakimś majstersztykiem, nie cierpnie kilku aktorów, ale generalnie na plus. Jestem póki co po 2 odcinkach.

ODPOWIEDZ