Polityka
- Vimes
- Juventino
A ja się znowu zaczynam zastanawiać, co by było gdyby świat naprawdę był taki, jakim go widzi Aleksander Ścios
. Przy okazji, deszczowy, jako największy "fan" Macierewicza na forum znasz może odpowiedź na pytanie czy pod tym pseudonimem faktycznie publikuje Mariusz Marasek lub jakaś grupa współpracowników Macierewicza?
Przełączyłem na chwilę na TVP Info, wylało się tyle wazeliny pod adresem Morawieckiego, że nieomalże się utopiłem na suchym lądzie.

Przełączyłem na chwilę na TVP Info, wylało się tyle wazeliny pod adresem Morawieckiego, że nieomalże się utopiłem na suchym lądzie.
- deszczowy
- Juventino
Vimes pisze:A ja się znowu zaczynam zastanawiać, co by było gdyby świat naprawdę był taki, jakim go widzi Aleksander Ścios. Przy okazji, deszczowy, jako największy "fan" Macierewicza na forum znasz może odpowiedź na pytanie czy pod tym pseudonimem faktycznie publikuje Mariusz Marasek lub jakaś grupa współpracowników Macierewicza?

Nie wiem czemu, ale myślę, że Morawiecki może to dobrze ogarnąć. Po tej kukle... kurde, daję mu kredyt zaufania.
- Vimes
- Juventino
deszczowy pisze:Nie wiem czemu, ale myślę, że Morawiecki może to dobrze ogarnąć. Po tej kukle... kurde, daję mu kredyt zaufania.

Skoro taki antyPiSowiec jak Ty jest zadowolony, to ja się chyba powinienem zacząć niepokoić :eh:. Chyba, że po prostu liczysz, iż w nowym rządzie nie będzie Antoniego. Waszczykowski i Szyszko pewnie na bank wylecą, a los Macierewicza póki co pozostaje niewiadomą

- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Dopóki Kaczyński będzie się walał po sejmie, to wszyscy członkowie PiSu będą kukłami.deszczowy pisze:Vimes pisze:A ja się znowu zaczynam zastanawiać, co by było gdyby świat naprawdę był taki, jakim go widzi Aleksander Ścios. Przy okazji, deszczowy, jako największy "fan" Macierewicza na forum znasz może odpowiedź na pytanie czy pod tym pseudonimem faktycznie publikuje Mariusz Marasek lub jakaś grupa współpracowników Macierewicza?
![]()
Nie wiem czemu, ale myślę, że Morawiecki może to dobrze ogarnąć. Po tej kukle... kurde, daję mu kredyt zaufania.
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- deszczowy
- Juventino
Tak, liczę na to. Jakby dwóch pozostałych wymienionych przez Ciebie asów by wyleciało.... echVimes pisze:deszczowy pisze:Nie wiem czemu, ale myślę, że Morawiecki może to dobrze ogarnąć. Po tej kukle... kurde, daję mu kredyt zaufania.
Skoro taki antyPiSowiec jak Ty jest zadowolony, to ja się chyba powinienem zacząć niepokoić :eh:. Chyba, że po prostu liczysz, iż w nowym rządzie nie będzie Antoniego. Waszczykowski i Szyszko pewnie na bank wylecą, a los Macierewicza póki co pozostaje niewiadomą.

- Piotr Juvefan
- Juventino
Moim zdaniem nie ma szans,że wyleci Macierewicz. Wielu ludzi nieprzychylnych Polsce by tego chciało,ale jest to polityk proamerykański, zasłużony dla PiS, dla dekomunizacji kraju i jest najlepszym tropicielem ruskich agentów,których Ci u nas dostatek. Waszczykowski też jest politykiem proamerykańskim,ale w dyplomacji zdarzają się mu gafy a tego nie lubimy. To tutaj można się zastanowić za zmianą. Tylko kto? Szczerski może? Nie ma za dużego pola manewru. Co do Szyszki to też sprawia złe wrażenie. Tylko co innego złe wrażenie a kompetencje.

- pan Zambrotta
- Juventino
Piotr Juvefan pisze:Dlaczego w fatalnym stylu? Powinna być wdzięczna za docenienie. Była twarzą polskiej wsi i małych miast, tam zyskała największy szacunek i poparcie. Druga połowa rządzenia to czas na duże miasta i przyciągnięcie tych "elit" przez Morawieckiego. Jarosław to jest jednak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> strateg. Najlepszy polityk III RP![]()

zabrana kwota wolna od podatku, zaraz bedzie zniesiona górna granica ZUSu, bo bogatym się nie należy. prawdziwy "Polak Patriota" utrzymuje sie z 2k na ręke i 500+. Reszta to złodzieje. To, co ma do zaoferowania Pan Mateusz to europejski folwark, na którym będą pracować Ukraińcy, a polscy specjaliści i przedsiębiorcy będą płacić coraz większe podatki.
Ludzie byli przeciwko Petru na premiera, bo "banksterka". A tu właśnie czarny scenariusz sie sprawdza.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
pan Zambrotta pisze: zabrana kwota wolna od podatku, zaraz bedzie zniesiona górna granica ZUSu, bo bogatym się nie należy. prawdziwy "Polak Patriota" utrzymuje sie z 2k na ręke i 500+. Reszta to złodzieje. To, co ma do zaoferowania Pan Mateusz to europejski folwark, na którym będą pracować Ukraińcy, a polscy specjaliści i przedsiębiorcy będą płacić coraz większe podatki.
Ludzie byli przeciwko Petru na premiera, bo "banksterka". A tu właśnie czarny scenariusz sie sprawdza.
Samo sedno.

- deszczowy
- Juventino
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:Piotr Juvefan pisze:Moim zdaniem nie ma szans,że wyleci Macierewicz. Wielu ludzi nieprzychylnych Polsce by tego chciało,ale jest to polityk proamerykański, zasłużony dla PiS, dla dekomunizacji kraju i jest najlepszym tropicielem ruskich agentów,których Ci u nas dostatek.
http://fakty.interia.pl/polska/news-sad ... Id,2465609
Tak, jest wręcz <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> łowcą

- Piotr Juvefan
- Juventino
Przecież PiS to nie jest partia wolnorynkowa, wiec Morawiecki szuka pieniędzy gdzie tylko się da. Taki Morawiecki(choć nie jestem jego entuzjastą) jest idealny do przyciągnięcia nowego elektoratu PO i Nowoczesnej. Jest banksterem,ale prezes mu ufa,więc nie ma strachu pozbycia się swojego elektoratu. Dla mnie obiektywnie to jest świetny ruch naczelnika Jarosława. A największe głosy niezadowolenia(słuszne zresztą) będą wychodzić od wolnościowców, których w sejmie brak.pan Zambrotta pisze:Piotr Juvefan pisze:Dlaczego w fatalnym stylu? Powinna być wdzięczna za docenienie. Była twarzą polskiej wsi i małych miast, tam zyskała największy szacunek i poparcie. Druga połowa rządzenia to czas na duże miasta i przyciągnięcie tych "elit" przez Morawieckiego. Jarosław to jest jednak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> strateg. Najlepszy polityk III RP![]()
:rotfl:
zabrana kwota wolna od podatku, zaraz bedzie zniesiona górna granica ZUSu, bo bogatym się nie należy. prawdziwy "Polak Patriota" utrzymuje sie z 2k na ręke i 500+. Reszta to złodzieje. To, co ma do zaoferowania Pan Mateusz to europejski folwark, na którym będą pracować Ukraińcy, a polscy specjaliści i przedsiębiorcy będą płacić coraz większe podatki.
deszczowy pisze::rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:Piotr Juvefan pisze:Moim zdaniem nie ma szans,że wyleci Macierewicz. Wielu ludzi nieprzychylnych Polsce by tego chciało,ale jest to polityk proamerykański, zasłużony dla PiS, dla dekomunizacji kraju i jest najlepszym tropicielem ruskich agentów,których Ci u nas dostatek.
http://fakty.interia.pl/polska/news-sad ... Id,2465609
Tak, jest wręcz <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> łowcą
Deszczowy polskie sądownictwo nie jest jeszcze zreformowane jak powinno, sędziami pozostają ludzie z czasów stanu wojennego,więc się tak tymi sędziami nie podniecaj. Jeszcze nie dawno sam wrzucałeś jak to FSB rozpracowywało ABW. A taki Macierewicz to jest największy straszak na rosyjskie zapędy i dlatego ma taką złą prasę jaką ma..

- deszczowy
- Juventino
Mam wrażenie, że nie wiesz, o czym mówisz, więc Ci wyjaśnię: jeżeli sąd go wypuścił, to znaczy, że dowody były niewystarczające na zastosowanie takiego środka, jak areszt/ więzienie.
Jeszcze jakieś pytania?
Jeszcze jakieś pytania?
- Vimes
- Juventino
Wycofali się z tego pomysłu: https://twitter.com/BartoszMarczuk/stat ... 3057063936, ale niewykluczone, że w przyszłości mogą do tego wrócić. Chociaż liczę, że się ogarnęli, bo nawet ZUS nie był entuzjastą takiego pomysłu: "Główny ekonomista ZUS o skutkach likwidacji 30-krotności: Grozi nam wzrost arbitrażu i rozwarstwienie emerytur".pan Zambrotta pisze:zaraz bedzie zniesiona górna granica ZUSu
Każdy kij ma dwa końce: "Ukraińcy ratują ZUS. Imigranci ze Wschodu zarabiają na naszych emerytów".pan Zambrotta pisze:folwark, na którym będą pracować Ukraińcy
PiS wygrał w dużych miastach już w 2015 roku: "Wybory 2015. PiS zwycięstwo totalne: wygrał wśród młodych, starych, na wsi i w wielkich miastach [DANE, INFOGRAFIKI]".Piotr Juvefan pisze:Druga połowa rządzenia to czas na duże miasta
- pan Zambrotta
- Juventino
przepraszam, ale Ty wymieniając zalety Morawieckiego kierujesz się wzrostem poparcia? czyje interesy są dla Ciebie ważniejsze? dla mnie ważniejsze jest, co mi zostanie pod koniec miesiąca w portfelu, dobro partii jest dla mnie pojęciem obcym.Piotr Juvefan pisze:Przecież PiS to nie jest partia wolnorynkowa, wiec Morawiecki szuka pieniędzy gdzie tylko się da. Taki Morawiecki(choć nie jestem jego entuzjastą) jest idealny do przyciągnięcia nowego elektoratu PO i Nowoczesnej. Jest banksterem,ale prezes mu ufa,więc nie ma strachu pozbycia się swojego elektoratu. Dla mnie obiektywnie to jest świetny ruch naczelnika Jarosława. A największe głosy niezadowolenia(słuszne zresztą) będą wychodzić od wolnościowców, których w sejmie brak.pan Zambrotta pisze:Piotr Juvefan pisze:Dlaczego w fatalnym stylu? Powinna być wdzięczna za docenienie. Była twarzą polskiej wsi i małych miast, tam zyskała największy szacunek i poparcie. Druga połowa rządzenia to czas na duże miasta i przyciągnięcie tych "elit" przez Morawieckiego. Jarosław to jest jednak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> strateg. Najlepszy polityk III RP![]()
:rotfl:
ratują trupa, żadne pocieszenie. dla mnie ważniejsze jest to, że dają zarobić obcemu kapitałowi który zyski wyprowadza z Polski, a połowa pieniędzy z wypłaty leci na Ukrainę.Vimes pisze:Każdy kij ma dwa końce: "Ukraińcy ratują ZUS. Imigranci ze Wschodu zarabiają na naszych emerytów".pan Zambrotta pisze:folwark, na którym będą pracować Ukraińcy
- Piotr Juvefan
- Juventino
Chodziło mi przede wszystkim o miasta "pruskie" pana Dutkiewicza, Adamowicza i JaśkowiakaVimes pisze:PiS wygrał w dużych miastach już w 2015 roku: "Wybory 2015. PiS zwycięstwo totalne: wygrał wśród młodych, starych, na wsi i w wielkich miastach [DANE, INFOGRAFIKI]".Piotr Juvefan pisze:Druga połowa rządzenia to czas na duże miasta