Polityka
- deszczowy
- Juventino
... przy czym, koniec końców, wyszedł na tym w sumie najlepiejVimes pisze:Owszem, widziałem i pierwsze co mi przyszło na myśl to taka scena z "Hobbita": https://www.youtube.com/watch?v=tYOJZm0FXPw, bo to jest mniej więcej sytuacja, w której znalazł się prezydent Duda.

- jakku1
- Juventino
A możesz wytłumaczyć albo zacytować co według autora oznacza "Poland's impressive defense modernization efforts" za czasów Macierewicza? Bo de facto to zdanie (zresztą jak i inne) świadczy tylko i wylacznie o tym, ze autor nie ma zielonego pojecia o czym pisze. Ten tekst dla polskiego czytelnika to stek bzdur i frazesów. Dla czytelnika anglojęzycznego to dalej bzdury, ale na temat do tej pory być może słabo opracowany.Vimes pisze:
Time has moderated Macierewicz’s piquant views only slightly in his 69 years, and the defense minister ranks among the most straight-talking politicians I’ve ever met. I recently sat down with him in Warsaw to discuss what’s on his mind. Our conversation started with Poland’s impressive defense modernization efforts and the nature of the Russian threat to NATO, then moved on to issues of counterintelligence—where Macierewicz rightly considers himself an expert.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Ja swoje zrobiłem, pokazałem Ci to, o co prosiłeś. Teraz Ty przyznaj, że łyknąłeś tę propagandę.juvemaroko pisze:Wszystko bylo cacyszczypek pisze:Zacząłeś ten temat od tego:juvemaroko pisze:Pokaz mi gdzie ja napisalem ze tam bylo 60 tys faszystow.juvemaroko pisze:Marsz przepominajac nazistowkich marszow z latach 30, 20 ego wieku.
Masz racje to bylo rodzinne piknik
To nie raszizm to tylko patriotyzma
https://www.google.com/search?q=marsz+n ... 0n59hAJ-jM:
- Vimes
- Juventino
Widzisz, ja tutaj otwarcie przyznaję, że jestem laikiem w temacie wojskowości. Ty również twierdzisz, że nie jesteś "żadnym ekspertem".jakku1 pisze:A możesz wytłumaczyć albo zacytować co według autora oznacza "Poland's impressive defense modernization efforts" za czasów Macierewicza? Bo de facto to zdanie (zresztą jak i inne) świadczy tylko i wylacznie o tym, ze autor nie ma zielonego pojecia o czym pisze. Ten tekst dla polskiego czytelnika to stek bzdur i frazesów. Dla czytelnika anglojęzycznego to dalej bzdury, ale na temat do tej pory być może słabo opracowany.
Natomiast John Schindler jak wspominałem jest oficerem marynarki wojennej, pracował w NSA, zajmował się kontrwywiadem, wykładał w US Naval War College, w dodatku jest poliglotą, zna języki naszego regionu Europy, więc łatwo mógł się zapoznać z opiniami na temat Macierewicza z polskiej czy niemieckiej prasy. Jeżeli pisze o "Poland's impressive defense modernization efforts" to zakładam, że jakieś dostrzegł. Choć faktycznie prawda może być inna, być może Macierewicz kazał GROM-owi porwać jego kotka albo zaproponował stanowisko w tym nowym Centrum Eksperckim Kontrwywiadu i tylko dlatego Schindler tak napisał?jakku1 pisze:(...)Vimes pisze:Panów Ekspertów od wojskowości proszę o pozostanie w stanie gotowości, bo jeszcze mam kilka pytań, które wrzucę później.
I tak jak wspomniałem, ja nie jestem zadnym ekspertem. Po prostu interesuję się tematyką, podobnie jak piłką nożną - co nie czyni ze mnie fachowca.
Poza tym, gdybyś był uprzejmy wrócić do tamtego posta i przeczytać zdanie poprzedzające cytat z wywiadu, które brzmi: "A tym jak Schindler słodzi Macierewiczowi nie jesteś zaskoczony?" to zauważyłbyś, że zacytowałem wspomniany fragment, bo sam się zdziwiłem jak bardzo Schindler Macierewiczowi kadzi.
Jednak to nie Bilbo pokonał Smaugadeszczowy pisze:... przy czym, koniec końców, wyszedł na tym w sumie najlepiejVimes pisze:Owszem, widziałem i pierwsze co mi przyszło na myśl to taka scena z "Hobbita": https://www.youtube.com/watch?v=tYOJZm0FXPw, bo to jest mniej więcej sytuacja, w której znalazł się prezydent Duda.

Aczkolwiek przy okazji tej wypowiedzi prezydenta Dudy zacząłem się zastanawiać, co by było gdyby świat naprawdę był taki, jakim go widzi Aleksander Ścios.
- deszczowy
- Juventino
Mówię raczej o Samugu. W sumie to on zginął, a Bilbo przetrwał 

- juvemaroko
- Juventino
Lyknylem ta komunistyczna propaganda w Marszu Niepodleglosci nie bylo faszystow ani ksenofobow....szczypek pisze:Ja swoje zrobiłem, pokazałem Ci to, o co prosiłeś. Teraz Ty przyznaj, że łyknąłeś tę propagandę.juvemaroko pisze:Wszystko bylo cacyszczypek pisze: Zacząłeś ten temat od tego:
Masz racje to bylo rodzinne piknik
To nie raszizm to tylko patriotyzma
https://www.google.com/search?q=marsz+n ... 0n59hAJ-jM:
Jestes zadowolony?
W sumie mamy tego na co zasluzylismy niechcialo mi sie pokonac tych kilkaset km ktore mam do najblizszego punkt Polskich wyborow bo w sumie dla takich jak ja nie ma na kogo glosowac PO czy PIS jeden syf!
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Nawet bardzo, dzięki. Obyś na przyszłość był zwyczajnie mądrzejszy.juvemaroko pisze:Lyknylem ta komunistyczna propaganda w Marszu Niepodleglosci nie bylo faszystow ani ksenofobow....
Jestes zadowolony?
- juvemaroko
- Juventino
Dzieki za radeszczypek pisze:Nawet bardzo, dzięki. Obyś na przyszłość był zwyczajnie mądrzejszy.juvemaroko pisze:Lyknylem ta komunistyczna propaganda w Marszu Niepodleglosci nie bylo faszystow ani ksenofobow....
Jestes zadowolony?
Nie bedzie mi w moim wieku zmadrzyc... Ale sprubuje
- juvemaroko
- Juventino
Ok sprubuje zyc bez TVNu szczegolnie na co proponujesz zebym sie przerzucil?Alex96 pisze:Na początek wyłącz TVN, to naprawde pomaga. Mam niestety w rodzinie takich tvnofilów co łykają wszystko jak im podsuną. Wszystko. Osoby starsze. Przykry widok.
Rada była bezpłatna. Pozdro.
Mam nadzeje ze nie bede musial kupic innego abonamentu szczegolnie ze kilka dni temu kupilem na caly rok.
- ewerthon
- Juventino
Wyrzuć telewizor na śmietnik, albo oglądaj tylko na nim filmy lub dokumenty. W telewizji najłatwiej manipulować przekazywaną informacją. W internecie jest kilka serwisów informacyjnych czy kanałów na youtube, które przynajmniej na razie sprawiają wrażenie niezależnych, jak chociażby Wolnosc24 czy PodziemnaTV.juvemaroko pisze:Ok sprubuje zyc bez TVNu szczegolnie na co proponujesz zebym sie przerzucil?Alex96 pisze:Na początek wyłącz TVN, to naprawde pomaga. Mam niestety w rodzinie takich tvnofilów co łykają wszystko jak im podsuną. Wszystko. Osoby starsze. Przykry widok.
- juvemaroko
- Juventino
Nie da rade z wyrzucic do smietnika tv nie chce wygladac jak czlowieka z jaskini, i musze wiedziec co sie dzieje w Polsce bo jak mnie nie ma polroku to wiele moze sie zmienic.ewerthon pisze:Wyrzuć telewizor na śmietnik, albo oglądaj tylko na nim filmy lub dokumenty. W telewizji najłatwiej manipulować przekazywaną informacją. W internecie jest kilka serwisów informacyjnych czy kanałów na youtube, które przynajmniej na razie sprawiają wrażenie niezależnych, jak chociażby Wolnosc24 czy PodziemnaTV.juvemaroko pisze:Ok sprubuje zyc bez TVNu szczegolnie na co proponujesz zebym sie przerzucil?Alex96 pisze:Na początek wyłącz TVN, to naprawde pomaga. Mam niestety w rodzinie takich tvnofilów co łykają wszystko jak im podsuną. Wszystko. Osoby starsze. Przykry widok.
Wiec co mam ogladac?
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Wystarcz przeczytać kilka Twoich ostatnich postów by się przekonać. Uwierz, to nie jest kwestia posiadania telewizora lub jego braku.juvemaroko pisze:Nie da rade z wyrzucic do smietnika tv nie chce wygladac jak czlowieka z jaskini
...juvemaroko pisze:musze wiedziec co sie dzieje w Polsce bo jak mnie nie ma polroku to wiele moze sie zmienic.
Wiec co mam ogladac?
#TheCringeIsStrongewerthon pisze:W internecie jest kilka serwisów informacyjnych czy kanałów na youtube, które przynajmniej na razie sprawiają wrażenie niezależnych, jak chociażby Wolnosc24 czy PodziemnaTV.
Polityka. O to znam, znam. Znaczy szwagier opowiadał. Najlepiej rano i później popić minimum 1l wody mineralnej bez gazu.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Przecież to tacy sami producenci fake newsów i manipulacji co tvn i tvp czy inna wyborcza. Polecam czytać i oglądać newsy z wielu źródeł, w tym przeciwnych sobie, to pomaga odnaleźć się w prawdzie, która często jest po środku, a na ile to możliwe to zalecam weryfikować źródła samodzielnie.ewerthon pisze:Wyrzuć telewizor na śmietnik, albo oglądaj tylko na nim filmy lub dokumenty. W telewizji najłatwiej manipulować przekazywaną informacją. W internecie jest kilka serwisów informacyjnych czy kanałów na youtube, które przynajmniej na razie sprawiają wrażenie niezależnych, jak chociażby Wolnosc24 czy PodziemnaTV.juvemaroko pisze:Ok sprubuje zyc bez TVNu szczegolnie na co proponujesz zebym sie przerzucil?Alex96 pisze:Na początek wyłącz TVN, to naprawde pomaga. Mam niestety w rodzinie takich tvnofilów co łykają wszystko jak im podsuną. Wszystko. Osoby starsze. Przykry widok.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- jakku1
- Juventino
Prawda jest taka, że momentami ręcę opadają jak się takie rzeczy czyta.Vimes pisze:
Widzisz, ja tutaj otwarcie przyznaję, że jestem laikiem w temacie wojskowości. Ty również twierdzisz, że nie jesteś "żadnym ekspertem"
Natomiast John Schindler jak wspominałem jest oficerem marynarki wojennej, pracował w NSA, zajmował się kontrwywiadem, wykładał w US Naval War College, w dodatku jest poliglotą, zna języki naszego regionu Europy, więc łatwo mógł się zapoznać z opiniami na temat Macierewicza z polskiej czy niemieckiej prasy. Jeżeli pisze o "Poland's impressive defense modernization efforts" to zakładam, że jakieś dostrzegł. Choć faktycznie prawda może być inna, być może Macierewicz kazał GROM-owi porwać jego kotka albo zaproponował stanowisko w tym nowym Centrum Eksperckim Kontrwywiadu i tylko dlatego Schindler tak napisał?
Jak Dyrektor Generalny ŁKSu spierdzieli mercato po całości sprzedając najlepszego napastnika, pozbywając się obrońcy i pierwszego bramkrza, to -
zakładając, że nie jesteś kibicem drużyny z Łodzi - swoją opinię na ten temat będziesz wyrabiał czytająć anglojęzyczne artykuły byłego piłkarza Major League Soccer, który dwa razy był w Polsce i raz na ruski rok coś na temat spłodzi, czy też zajrzysz na forum kibiców ŁKS i pogadasz z ludźmi będącymi blisko drużyny?
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113