Mercato (Lato 2015)
- Robaku
- Juventino
Podobno przegralismy walke o tego zawodnika, aczkolwiek ja nie wiem zebysmy sie o niego starali:
http://sport.wp.pl/kat,1746,title,Borus ... omosc.html
Może kiedyś jakieś zainteresowanie bylo, ale raczej nie szczególnie mocne
http://sport.wp.pl/kat,1746,title,Borus ... omosc.html
Może kiedyś jakieś zainteresowanie bylo, ale raczej nie szczególnie mocne
- Cabrini_idol
- Juventino
Sky podaje, że kupiliśmy Saponare za 12 mln i zostawiamy go rok na wypożyczeniu w Empoli. Wygraliśmy walkę z Napoli bo mamy po prostu lepsze stosunki z nimi. Niby w piątek ma przejść testy medyczne i wrócić do Empoli.
Mam wrażenie, że chłopak powoli zaczyna eksplodować z talentem, bardzo fajnie się go ogląda. Jeśli zagra <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> sezon w Empoli to Beppe zrobił bardzo dobry deal, bo po tym sezonie czuję, że jego wartość wzrośnie dwukrotnie minimum.
Dokładnie działamy na rynku jak Chelsea Bayern, skupujemy najlepszych młodych graczy, nawet jak jakiś nie wypali to i tak będzie do przodu na innych.
Jak się muszą czuć kluby jak Napoli Milan Roma, widząc jak Beppe Marotta zamiata rynek młodych graczy i nie tylko.
Mam wrażenie, że chłopak powoli zaczyna eksplodować z talentem, bardzo fajnie się go ogląda. Jeśli zagra <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> sezon w Empoli to Beppe zrobił bardzo dobry deal, bo po tym sezonie czuję, że jego wartość wzrośnie dwukrotnie minimum.
Dokładnie działamy na rynku jak Chelsea Bayern, skupujemy najlepszych młodych graczy, nawet jak jakiś nie wypali to i tak będzie do przodu na innych.
Jak się muszą czuć kluby jak Napoli Milan Roma, widząc jak Beppe Marotta zamiata rynek młodych graczy i nie tylko.

- Marian.
- Juventino
Wygląda mi to trochę na niezrozumiały ruch, ale w sumie to się dopiero okaże. Wolałbym, żebyśmy te pieniądze przeznaczyli w zakup bocznego obrońcy.Cabrini_idol pisze:Sky podaje, że kupiliśmy Saponare za 12 mln i zostawiamy go rok na wypożyczeniu w Empoli. Wygraliśmy walkę z Napoli bo mamy po prostu lepsze stosunki z nimi. Niby w piątek ma przejść testy medyczne i wrócić do Empoli.

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Jeśli to prawda to...słabo. Gość 24 lata i w dodatku go jeszcze zostawimy w EmpoliMarian. pisze:Wygląda mi to trochę na niezrozumiały ruch, ale w sumie to się dopiero okaże. Wolałbym, żebyśmy te pieniądze przeznaczyli w zakup bocznego obrońcy.Cabrini_idol pisze:Sky podaje, że kupiliśmy Saponare za 12 mln i zostawiamy go rok na wypożyczeniu w Empoli. Wygraliśmy walkę z Napoli bo mamy po prostu lepsze stosunki z nimi. Niby w piątek ma przejść testy medyczne i wrócić do Empoli.

- D-Rose
- Juventino
A Wy jeszcze się nie nauczyliście zeby oceniać transfer dopiero po jakims czasie? Ja w pelni ufam Józkowi w temacie mercato.
PS: Poza tym zapominacie chyba, ze na jedno letnie okienko w wykonaniu Marotty musi przypadac jakis jeden dziwny transfer :twisted:
PS: Poza tym zapominacie chyba, ze na jedno letnie okienko w wykonaniu Marotty musi przypadac jakis jeden dziwny transfer :twisted:

- Kucharius1
- Juventino
Rok temu dziwiliście się kto to Sturaro, Pereyra, oraz słychać było głosy że Morata to drewniak. Nie wspomnę już o tym jak Roma miała nas odstawić o dwie długości.
Saponara marnował się/ miał kontuzje w Milanie. Allegri go zna, a nasi dyrektorzy wiedzą kogo kupują. Piłkarz ma dobry drybling, gra kombinacyjnie itd. Dla mnie porównywalny (choć opierający na czym innym swoją grę) klasowo gracz do Salaha, z tym że o te 10 mln tańszy.
Na 10 wypożyczyć Jojo, a jak się połamie można wrócić Saponare w połowie sezonu.
Cerri jest mega talentem, oby udało się go pozyskać. Na Mauriego raczej nie mamy szans, ze względu na tłok(do tego klasowy) w środkowej linii, oraz inne priorytety - Donsah itd.
Jak Beppe załatwi jeszcze bocznego obrońcę, to sprzedaż niech zostawi innym dyrektorom, a sam pojedzie na wakacje.
Saponara marnował się/ miał kontuzje w Milanie. Allegri go zna, a nasi dyrektorzy wiedzą kogo kupują. Piłkarz ma dobry drybling, gra kombinacyjnie itd. Dla mnie porównywalny (choć opierający na czym innym swoją grę) klasowo gracz do Salaha, z tym że o te 10 mln tańszy.
Na 10 wypożyczyć Jojo, a jak się połamie można wrócić Saponare w połowie sezonu.
Cerri jest mega talentem, oby udało się go pozyskać. Na Mauriego raczej nie mamy szans, ze względu na tłok(do tego klasowy) w środkowej linii, oraz inne priorytety - Donsah itd.
Jak Beppe załatwi jeszcze bocznego obrońcę, to sprzedaż niech zostawi innym dyrektorom, a sam pojedzie na wakacje.
- Principino
- Juventino
Vadala podobno już pewny jeśli chodzi o deal z Tevezem.
- sebatiaen
- Juventino
Wiem że youtube nie jest wyznacznikiem umiejętności czy to piłkarza czy muzyka czy nawet aktora ale nikt nie zaprzeczy że głównie z niego korzystamy przy ocenie chociażby właśnie piłkarzy i jak patrzę na popisy Saponary to nie bardzo rozumiem taki hejt na ten pomysł.
Chcemy grać piłkę bardziej kombinacyjną i nie ma lepszego napastnika włoskiego z lepszą techniką od właśnie Saponary na ten moment, z lepszym dryblingiem.
Berardi jest bardzo dobry ale mniej doświadczenia od gracza Empoli i do tego trochę inny styl.
Saponara gra bardzo dobrze, bardzo mi się spodobał, niestety śledzić go mogę tylko z youtube a tam gość naprawdę może się podobać.
Na whoscored ma bardzo dobre oceny.
[/list]
Chcemy grać piłkę bardziej kombinacyjną i nie ma lepszego napastnika włoskiego z lepszą techniką od właśnie Saponary na ten moment, z lepszym dryblingiem.
Berardi jest bardzo dobry ale mniej doświadczenia od gracza Empoli i do tego trochę inny styl.
Saponara gra bardzo dobrze, bardzo mi się spodobał, niestety śledzić go mogę tylko z youtube a tam gość naprawdę może się podobać.
Na whoscored ma bardzo dobre oceny.
[/list]
- Arbuzini
- Juventino
Nie powiedziałbym, że bardziej doświadczony od Berardiego. Domenico ma ponad dwa razy więcej rozegranych spotkań w Serie A.
Bardziej przekonuje mnie fakt, że Allegri zna tego zawodnika, a Marotta wie na kogo zagiąć parol i strategię planuje długofalowo, a nie tylko od okienka do okienka. Jak ściągał Sturaro to pukałem się po czole, a po paru miesiącach u nas okazuje się, że koleś nigdzie poza Juve nie prezentuje tak wysokiego poziomu - to trzeba mieć nosa.
Na podstawie filmu mogę powiedzieć, że fajnie gra obiema nogami. To ostatnio rzadkość wśród napastników, którymi się interesujemy
Bardziej przekonuje mnie fakt, że Allegri zna tego zawodnika, a Marotta wie na kogo zagiąć parol i strategię planuje długofalowo, a nie tylko od okienka do okienka. Jak ściągał Sturaro to pukałem się po czole, a po paru miesiącach u nas okazuje się, że koleś nigdzie poza Juve nie prezentuje tak wysokiego poziomu - to trzeba mieć nosa.
Na podstawie filmu mogę powiedzieć, że fajnie gra obiema nogami. To ostatnio rzadkość wśród napastników, którymi się interesujemy

- zakiii
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Oprócz zaklepania Vadali, Juventus zapewnił sobie prawo pierwokupu dwóch innych graczy Franco Cristaldo oraz Cristiana Pavona.
Szczególnie cieszy mnie przybycie Vadali, bo czytałem wiele pochlebnych opinii na jego temat.
Mam nadzieję, że taki scenariusz można już uważać za oficjalny.
Szczególnie cieszy mnie przybycie Vadali, bo czytałem wiele pochlebnych opinii na jego temat.
Mam nadzieję, że taki scenariusz można już uważać za oficjalny.
- jakku1
- Juventino
Nawet jak kupimy Saponare, bedziemy miec jeszcze miejsce na transfery bez sprzedazy Pogby czy Vidala. Pamietajcie, ze odejda nam bardzo wysokie kontrakty Teveza (okolo 12m brutto) i Pirlo (tak, ostatnie raporty wskazuja, ze jednak ochodzi, zmienia sie to jak w kalejdoskopie) i Llorente. Brutto, te wszystkie kwoty za kontrakty dadza nam w sumie okolo 30m euro oszczednosci. Dybala, Khedira czy Mandzukic zarabiaja sporo mniej, niz ta powyzsza trojka.
Co do Joveticia, to mamy watpliwosci co do jego stanu zdrowia, aczkolwiek... Mam wrazenie, ze zakontraktujemy Czarnogorca w tym okienku ;-). Coraz wiecej raportow wskazuje bowiem na to, ze Berardiego wykupimy ale chlopak zostanie w Sassuolo na wypozyczeniu jeszcze jeden sezon. Zobaczymy, to tez sie zmienia jak w kalejdoskopie. Llorente i Ogbonna interesuje sie wiele klubow. Wiekszosc z Anglii, chociaz sa przebakiwania odnosnie Monaco czy Galatasaray. W sprawie Hiszpana Tuttosport nawet jakos ostatnio napisalo, ze chcemy minimum 15-17 euro za jego karte. Kwota wydaje sie sporo przesadzona, ale cholera wie...
Ostatnio tez pisalo sie sporo o mlodziezy, w tym Cerrim i Maurim z Parmy. Tego pierwszego juz ponoc mamy w garsci (dobre zrodlo), teraz pozostaje zadecydowac... gdzie chlopak pojdzie na wypozyczenie.
Jesli chodzi o Saponare, to... wydaje mi sie, ze wiemy co robimy. Ale jak to zwykle bywa, czy to dobry transfer wyjdzie jak zwykle w praniu. Faktycznie, ostatnio nawet GDM i Agresti pisali, ze jestesmy na prowadzeniu jesli chodzi o podpis tego gracza.
Co do Joveticia, to mamy watpliwosci co do jego stanu zdrowia, aczkolwiek... Mam wrazenie, ze zakontraktujemy Czarnogorca w tym okienku ;-). Coraz wiecej raportow wskazuje bowiem na to, ze Berardiego wykupimy ale chlopak zostanie w Sassuolo na wypozyczeniu jeszcze jeden sezon. Zobaczymy, to tez sie zmienia jak w kalejdoskopie. Llorente i Ogbonna interesuje sie wiele klubow. Wiekszosc z Anglii, chociaz sa przebakiwania odnosnie Monaco czy Galatasaray. W sprawie Hiszpana Tuttosport nawet jakos ostatnio napisalo, ze chcemy minimum 15-17 euro za jego karte. Kwota wydaje sie sporo przesadzona, ale cholera wie...
Ostatnio tez pisalo sie sporo o mlodziezy, w tym Cerrim i Maurim z Parmy. Tego pierwszego juz ponoc mamy w garsci (dobre zrodlo), teraz pozostaje zadecydowac... gdzie chlopak pojdzie na wypozyczenie.
Jesli chodzi o Saponare, to... wydaje mi sie, ze wiemy co robimy. Ale jak to zwykle bywa, czy to dobry transfer wyjdzie jak zwykle w praniu. Faktycznie, ostatnio nawet GDM i Agresti pisali, ze jestesmy na prowadzeniu jesli chodzi o podpis tego gracza.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113