Afera Calcioscommesse
- wojti-s
- Juventino
Dzięcioł pisze:Sądzę, że po tym co się teraz wyprawia, zarząd zrewiduje swoją postawę i nie będzie mieć oporów przed dochodzeniem sprawiedliwości w tym trybie. Nadmienię, że nie interesuje mnie odszkodowanie, dla mnie najważniejsze są dwa scudetti, które nam bezczelnie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>...anno domini '06.Virgil pisze:Najlepsze jest to, że jeżeli zdyskwalifikują Bonucciego i złamią mu karierę to będzie mógł wystąpić do sądu cywilnego i oskarżyć FICG na grubą kasę. Zresztą dla mnie nadal jest nielogiczne czemu Juventus w tym trybie nie wytoczył sprawy za Calciopoli.
Tyle, że sąd cywilny może w tym przypadku zająć się tylko kwestią ewentualnego odszkodowania w pozwie. Nie w jego gestii leży przyznawanie scudetto.
- Vimes
- Juventino
Zerknij tutaj: http://forum.juvepoland.com/viewtopic.p ... 271#650271.wagner pisze:a ja mam troche inne pytanie bo też nie miałem dostępu do neta jakiś czas w wakacje i niektóre fakty mnie ominęły .. słyszymy nazwiska oskarżonych pochodzące obecnie z Juve: Pepe, Bonucci i Conte .. jednak myślę że lista oskarżonych jest dłuższa . Mógłby ktos podać jakieś konkrety w tym aspekcie . Z góry dzięki za info
- Virgil
- Juventino
I co z tego ? Scudetto nie dostaniemy ale możesz sobie wyobrazić jak wysokie mogłoby być ewentualne odszkodowanie za same straty finansowe ( nie mówiąc o dodatkowym odszkodowaniu za utracone dochode, prestiż itd + zadośćuczynienie za samą decyzję?)wojti-s pisze:Dzięcioł pisze:Sądzę, że po tym co się teraz wyprawia, zarząd zrewiduje swoją postawę i nie będzie mieć oporów przed dochodzeniem sprawiedliwości w tym trybie. Nadmienię, że nie interesuje mnie odszkodowanie, dla mnie najważniejsze są dwa scudetti, które nam bezczelnie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>...anno domini '06.Virgil pisze:Najlepsze jest to, że jeżeli zdyskwalifikują Bonucciego i złamią mu karierę to będzie mógł wystąpić do sądu cywilnego i oskarżyć FICG na grubą kasę. Zresztą dla mnie nadal jest nielogiczne czemu Juventus w tym trybie nie wytoczył sprawy za Calciopoli.
Tyle, że sąd cywilny może w tym przypadku zająć się tylko kwestią ewentualnego odszkodowania w pozwie. Nie w jego gestii leży przyznawanie scudetto.
Podobnie jeżeli skażą Bonucciego na 3 lata zawieszenia to może się domagać nie małego odszkodowania w sądzie liczonego w kilkunastu milionach.
- Dzięcioł
- Juventino
Poza tym, w przypadku uzyskania takowego odszkodowania, włoski sąd sportowy niejako z automatu powinien zwrócić nam to co sami sobie wypracowaliśmy (vide dwa scudetti).Virgil pisze:I co z tego ? Scudetto nie dostaniemy ale możesz sobie wyobrazić jak wysokie mogłoby być ewentualne odszkodowanie za same straty finansowe ( nie mówiąc o dodatkowym odszkodowaniu za utracone dochode, prestiż itd + zadośćuczynienie za samą decyzję?)wojti-s pisze:Dzięcioł pisze:
Sądzę, że po tym co się teraz wyprawia, zarząd zrewiduje swoją postawę i nie będzie mieć oporów przed dochodzeniem sprawiedliwości w tym trybie. Nadmienię, że nie interesuje mnie odszkodowanie, dla mnie najważniejsze są dwa scudetti, które nam bezczelnie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>...anno domini '06.
Podobnie jeżeli skażą Bonucciego na 3 lata zawieszenia to może się domagać nie małego odszkodowania w sądzie liczonego w kilkunastu milionach.
Żywot studenta prawa, żywotem lirycznym jest...
- Virgil
- Juventino
To już inna kwestia sąd cywilny nie ma uprawnień , aby przyznać nam mistrzostwa.W Naszym wypadku byłyby to setki milionów euro, jakieś pocieszenie by to było nawet jeżeli FICG nie zwróci nam mistrzostw, przynajmniej byśmy ich trochę utopili finansowo
- wojti-s
- Juventino
Dokładnie. Powiem więcej - następnym razem dwa razy by się sąd sportowy (chociaż chyba ta farsa nie zasługuje aby całość określać mianem procesu, a składu orzekającego sądem, gdyż urąga swoimi działaniami tak poważnej instytucji) zastanowił przed wydaniem kompromitującego go wyroku. Na drodze cywilnej o odszkodowanie jak najbardziej mieliśmy prawo i powinniśmy byli wystąpić. Chyba nadal możemy, bo (nie wiem jak we włoskim), ale w polskim prawie cywilnym przedawnienie wcale tak szybko nie upływaVirgil pisze:To już inna kwestia sąd cywilny nie ma uprawnień , aby przyznać nam mistrzostwa.W Naszym wypadku byłyby to setki milionów euro, jakieś pocieszenie by to było nawet jeżeli FICG nie zwróci nam mistrzostw, przynajmniej byśmy ich trochę utopili finansowo

Powiem więcej - kwota odszkodowania winna być ogromna. Łatwo nawet byłoby to wyliczyć reprezentującym nas adwokatom (radcom prawnym). Nie wiem co się stało, że tego nie zrobiliśmy uprzednio, ale może właśnie powinniśmy zrobić to, co we Włoszech robi się bardzo dobrze - kontratakować

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 1363_n.jpg
Czyżby nasz Leo został oczyszczony z zarzutów?
Zuliani zamiescil to na swoim FB.
Czyżby nasz Leo został oczyszczony z zarzutów?
Zuliani zamiescil to na swoim FB.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Nadziej
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Pismo pochodzi z 21 lipca, oficjalne przedstawienie zarzutów i propozycja kary mialy zas miejsce w zeszlym tygodniu...iltalismano pisze:Czyżby nasz Leo został oczyszczony z zarzutów?
Make friends for life or make hardcore enemies!
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Z całym szacunkiem dla JuvePoland, ale dajecie tyłka ostro w ostatnim czasie. Nie wiem czym to jest spowodowane, mam nadzieję, że nie dostanę w odpowiedzi tradycyjnego: "nie mamy czasu, jak chcesz to wstąp do redakcji". Do rzeczy... Publikujecie durne newsy, zamiast ogarnąć tą sprawę nieco bardziej profesjonalnie, czyli tak, abyśmy i my mogli nieco lepiej to wszystko zrozumieć. Regularnie zmuszony jestem do korzystania z usług SJ, no bo oni jako tako (chociaż też mogłoby być lepiej) za tą sprawą nadążają. I argument z brakiem czasu by do mnie trafił, ale po cholerę publikować news o Cannavaro, który w zasadzie łączony z trenerską ławką w Juve był tylko dlatego, że powiedziałby, że nie odmówiłby; news z wypowiedzą agenta Krasicia; wypowiedź Gio po meczu z Malaga; czy to co myśli Giovanni Cobolli Gigli. Czy to naprawdę jest teraz najważniejsze albo chociaż istotne?
http://www.calciomercato.com/altre-noti ... nte-597289
Conte bez prawników Juventusu. Dymisja Stelliniego. To jest ważne, o tym się wszyscy powinni dowiedzieć. Ale ja nie czuję się na tyle kompetentny, aby to zrobić, na pewno jednak za chwilę będę na tyle kompetentny aby przeczytać wypowiedź trenera City, że Dzeko do nas nie przyjdzie albo Moggi się wypowie o tym jak on by teraz zareagował.
Conte bez prawników Juventusu. Dymisja Stelliniego. To jest ważne, o tym się wszyscy powinni dowiedzieć. Ale ja nie czuję się na tyle kompetentny, aby to zrobić, na pewno jednak za chwilę będę na tyle kompetentny aby przeczytać wypowiedź trenera City, że Dzeko do nas nie przyjdzie albo Moggi się wypowie o tym jak on by teraz zareagował.
- zakiii
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Z tymi prawnikami to już chyba na stronie Juventusu zdążyli zdementować.szczypek pisze: Conte bez prawników Juventusu. Dymisja Stelliniego. To jest ważne, o tym się wszyscy powinni dowiedzieć. Ale ja nie czuję się na tyle kompetentny, aby to zrobić, na pewno jednak za chwilę będę na tyle kompetentny aby przeczytać wypowiedź trenera City, że Dzeko do nas nie przyjdzie albo Moggi się wypowie o tym jak on by teraz zareagował.
- mnowo
- Qualità Juventino
Powodem jest choćby to, że opublikowane na stronie głównej newsy pojawiły się wcześniej niż te, o których wspominasz. Za chwilę postaram się przetłumaczyć te najbardziej istotne w sprawie Calcioscommesse.szczypek pisze:Z całym szacunkiem dla JuvePoland, ale dajecie tyłka ostro w ostatnim czasie. Nie wiem czym to jest spowodowane, mam nadzieję, że nie dostanę w odpowiedzi tradycyjnego: "nie mamy czasu, jak chcesz to wstąp do redakcji". Do rzeczy... Publikujecie durne newsy, zamiast ogarnąć tą sprawę nieco bardziej profesjonalnie, czyli tak, abyśmy i my mogli nieco lepiej to wszystko zrozumieć. Regularnie zmuszony jestem do korzystania z usług SJ, no bo oni jako tako (chociaż też mogłoby być lepiej) za tą sprawą nadążają. I argument z brakiem czasu by do mnie trafił, ale po cholerę publikować news o Cannavaro, który w zasadzie łączony z trenerską ławką w Juve był tylko dlatego, że powiedziałby, że nie odmówiłby; news z wypowiedzą agenta Krasicia; wypowiedź Gio po meczu z Malaga; czy to co myśli Giovanni Cobolli Gigli. Czy to naprawdę jest teraz najważniejsze albo chociaż istotne?
PS. Czemu nie słychać Cię w wersji "in plus", kiedy to publikujemy wszystko na bieżąco i niekiedy nawet kilka-kilkanaście minut po pojawieniu się newsa o Calcioscommesse na serwisach zagranicznych, niekiedy wręcz na żywo?

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Dzięki.mnowo pisze:Za chwilę postaram się przetłumaczyć te najbardziej istotne w sprawie Calcioscommesse.
mnowo, ja sobie chwalę JuvePoland. Nie bezpośrednio tutaj, ale tam gdzie się trochę udzielam. Sprawa rozpraw z Rzymu mi się podobała, ale sam przyznasz, wszystko było do czasu, te rozprawy trwały cały dzień, mi już nie chodzi o to, żeby to było na żywo, nie ma takiej potrzeby, natomiast wieczorem miło byłoby poczytać co się tam działo (jeśli chodzi o Juventus oczywiście).mnowo pisze:PS. Czemu nie słychać Cię w wersji "in plus", kiedy to publikujemy wszystko na bieżąco i niekiedy nawet kilka-kilkanaście minut po pojawieniu się newsa o Calcioscommesse na serwisach zagranicznych, niekiedy wręcz na żywo?
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Sąsiad na grillu na pewno był zachwycony profesjonalizmem JPszczypek pisze:ja sobie chwalę JuvePoland. Nie bezpośrednio tutaj, ale tam gdzie się trochę udzielam.

Rezygnacja Stelliniego chyba ostatecznie przekreśla szanse na to, że Conte i cały jego sztab nic a nic nie wiedzieli o ustawianiu meczów.