Mercato (2012-2014)
- pumex
- Juventino
Łohohohoho... widzę, że grubo się na forum zrobiło. Gdzieś Ty Jakku był, jak Cię nie było?
Może po kolei:
Hernanes zły nie jest, ale nijak nie pasuje do taktyk, które najczęściej wykorzystujemy tj 4-3-3, 4-4-2, 4-1-4-1, 3-5-2. W żadnej z nich nie ma dla niego miejsca więc nie bardzo rozumiem jakiekolwiek zainteresowanie tym piłkarzem. Ceny o której jest mowa nawet nie skomentuję
Jovetic? 

Jak nadejdzie ten dzień, w którym dołączy on do Juve, forum zaleje się hektolitrami białego nasienia a prowodyrem tej akcji będę ja!
Śmieszy mnie, jak słyszę o dylemacie kogo wybrać? Jo-Jo czy Gio :lol: Jeśli chodzi o jakość to coś analogicznego do: "Renault czy Mercedes?"
Torres? Nie skapowałbym... Koleś jest bez formy, z problemami psychicznymi, czasem uda mu się zrobić wiatr z którego nic nie wynika, a zazwyczaj nawet tego wiatru nie robi. Duży kontrakt, do 30-tki bliżej niż dalej, poza ty sorry, ale Turyn nie wygląda na środowisko, w którym Torres miałby warunki niczym w sanatorium do odbudowania swojej formy. Nawet wypożyczenie mi tutaj śmierdzi, nie mówiąc już o transferze definitywnym. Tak jak napisał Arbuzini, pewnie Matri szybko wypchnąłby go ze pierwszej '11'. Z chęcią usłyszałbym sensowne argumenty tych, którzy tak marzą o Hiszpanie :roll:
Giovinco nie wróci? Łohoho, Stasiu, pijemy? 
Szkoda tego Dede, niezły z niego defensor
Nainggolana nie kupimy? Uff.. na szczęście
Ogólnie, tak jak Wam, tak i mi nie pasuje Pepe, ciągle mam nadzieję, że w przyszłym sezonie na prawej będziemy oglądać kogoś znacznie lepszego.
Jo-Jo, ktoś na szpicę (nie Torres), 4-ty środkowy pomocnik (porządny, jeśli ma być jakiś średniak to wolę dać szansę Marrone, Bouy'owi lub Pogbie jeśli przyjdzie, Jakku nie piszą nic o tej pozycji?), dobry lewy obrońca i wsio, wszyscy happy.
Jeśli chodzi o snajpera, to najlepszym kandydatem teoretycznie jest Higuain. Młody, doświadczony, ze stosunkowo niskim kontraktem, bez pewnego miejsca w obecnym zespole. Racja, często spala się w ważnym momentach, ale i tak jest najlepszym z tych, których ewentualnie moglibyśmy wyciągnąć.
Mam wrażenie, że wrócił Loremaster, tylko pod innym nickiem

Może po kolei:

Śmieszy mnie, jak słyszę o dylemacie kogo wybrać? Jo-Jo czy Gio :lol: Jeśli chodzi o jakość to coś analogicznego do: "Renault czy Mercedes?"

Ogólnie, tak jak Wam, tak i mi nie pasuje Pepe, ciągle mam nadzieję, że w przyszłym sezonie na prawej będziemy oglądać kogoś znacznie lepszego.
Jo-Jo, ktoś na szpicę (nie Torres), 4-ty środkowy pomocnik (porządny, jeśli ma być jakiś średniak to wolę dać szansę Marrone, Bouy'owi lub Pogbie jeśli przyjdzie, Jakku nie piszą nic o tej pozycji?), dobry lewy obrońca i wsio, wszyscy happy.
Jeśli chodzi o snajpera, to najlepszym kandydatem teoretycznie jest Higuain. Młody, doświadczony, ze stosunkowo niskim kontraktem, bez pewnego miejsca w obecnym zespole. Racja, często spala się w ważnym momentach, ale i tak jest najlepszym z tych, których ewentualnie moglibyśmy wyciągnąć.
Wolę wierzyć jemu, niż Tobie, z całym szacunkiem. Akurat informacje od Jakku zazwyczaj są trafne...MishaAveJuve pisze:jak Wy w coś takiego wierzycie jakku sam sobie jakies bzdety pisze żadnego źrodła nie podaje
Wow, w końcu?jakku1 pisze:Wyglada wiec na to, ze raczej bedziemy starali sie pozbyc wiekszej ilosci graczy. A transferow do klubu bedzie raczej niewiele.
Byle byłoby sensowne, dobre jakościowo i przeprowadzone jak Bóg przykazał, nie od tyłu.Jakku1 pisze:Najblizsze mercato moze byc duzo bardziej zaskakujace, niz Nam wszystkim sie wydaje
Mam wrażenie, że wrócił Loremaster, tylko pod innym nickiem

- @Maras@
- Juventino
Dlatego na lewą obronę marzy mi się Kolarov. Jest dosyć szybki, przebojowy, ma dobry strzał i świetne dośrodkowania. Jak dla mnie idealna kandydatura na lewą obronę , która ZNACZNIE podniesie całkowity poziom naszej drużynyDante93 pisze:Akurat Sebe, mimo wszystko, mieć możemy za praktycznie garść jabłek drugiego sortu. 6-7 mln to nie obciąży w jakiś znaczny sposób budżetu.
Mozna również pokombinować z trójką w przodzie zmieniając delikatnie jej ustawienie, np:
------Jovetić-----XXX/Matri
------------Giovinco----
Tylko, że wtedy potrzeba by było żelaznych bocznych obrońców, grających bardzo dobrze w przodzie, którzy załatali by luke na skrzydłach. Bo system przeze mnie pokazany miałby w istocie scentralizować naszą ofensywe.
Chociaż w obecnym sezonie często można zaobserwować było sytuacje w której, dosyć niepotrzebnie Lichtsteiner i Pepe dublowali swoje pozycje. Może więc wcale nie byłoby to takie głupie rozwiązanie? No ale wtedy o ile na prawej stronie Lichy gdy jest w formie daje rade z przodu, o tyle po lewej sprzydalby sie ktoś dynamiczny, z dobrym dośrodkowaniem, kto w momentach zmasowanego ataku grałby praktycznie skrzydłowego nie obrońce. Paolo DC jest ok w ataku, ale to jednak nie ten poziom.

W sumie co racja to racja. Pepe będzie dobry na uniwersalnego zmiennika, ale jako pierwszoplanowa postać nie jest najlepszym rozwiązaniem ...pumex pisze:Ogólnie, tak jak Wam, tak i mi nie pasuje Pepe, ciągle mam nadzieję, że w przyszłym sezonie na prawej będziemy oglądać kogoś znacznie lepszego.

- jakku1
- Juventino
; ) Zazwyczaj kolo wlasnie marca/kwietnia zaczynaja sie pojawiac pierwsze jakies powazniejsze przymiarki, co do letniego mercato. Rok temu bylo tak samo z Pirlo. Najpierw niesmiale strzepki informacji, potem anonimowe wypowiedzi a na koniec juz powazne newsy.pumex pisze:Łohohohoho... widzę, że grubo się na forum zrobiło. Gdzieś Ty był, jak Cię nie było?![]()
Tak samo mam wrazenie jest w tej chwili z Torresem. Jego kandydatura jest rozpatrywana na powaznie, ale jak to zazwyczaj bywa - nie wiadomo, czy sie uda. Pamietasz jak to bylo z Vidalem? Pierwszym negocjowanym pilkarzem na srodek pomocy byl Diarra z Realu. Potem staralismy sie wyciagnac Inlera, a na koncu udalo sie z Vidalem. Zawsze zarzad ma w glowie jakas liste ewentualnych celow - jesli nie uda sie z pierwszym, lecimy z drugim, i tak dalej. Oczywiscie wszyscy maja w pamieci nieudana sage z Aguero a potem z Rossim. Chociaz moim zdaniem ten przyklad srodkowych pomocnikow jest duzo bardziej wymowny.
No wlasnie nie. Srodek pomocy chyba zostanie taki jaki jest. Chociaz wiadomo jak to jest w trakcie mercato - pojawi sie okazja, trenerowi cos strzeli do glowy i cyk, transfer. Mysle jednak, ze nie po to sciagamy tych mlodych graczy do pomocy i interesujemy sie kolejnymi, zeby kupowac za grube miliony kolejnego gracza do srodka.pumex pisze: Jo-Jo, ktoś na szpicę (nie Torres), 4-ty środkowy pomocnik (porządny, jeśli ma być jakiś średniak to wolę dać szansę Marrone, Bouy'owi lub Pogbie jeśli przyjdzie, Jakku nie piszą nic o tej pozycji?), dobry lewy obrońca i wsio, wszyscy happy.
Na lewego obronce bym nie liczyl - sadze, ze przyjdzie ktos do srodka za darmo a lewa flanka bedzie obstawiona przez ewentualnie Chielliniego i De Ceglie.
Tez lubie Igle. Ale nie wydamy chyba tyle pieniedzy na dwie gwiazdy. Przyjdzie jedna - byc moze Jovetic. Przynajmniej wyglada na to, ze to Jojo jest na chwile obecna Naszym pierwszym wyborem na lato. Przypuszczam, ze tak czy inaczej dojda jeszcze tutaj jeszcze jakies nazwiska - na bank zacznie sie mowic o Rossim. No ale to wiadomo przeciez. Kogo sprowadzimy na samym koncu - nie wiem. Jednak z obecnych informacji, ktore sa wiarygodne, wynika, ze Naszym pierwszym celem najpewniej bedzie Jojo! Jesli sie nie uda, zaczna sie przymiarki do Rossich/Giovincow/innych.pumex pisze: Jeśli chodzi o snajpera, to najlepszym kandydatem teoretycznie jest Higuain. Młody, doświadczony, ze stosunkowo niskim kontraktem, bez pewnego miejsca w obecnym zespole. Racja, często spala się w ważnym momentach, ale i tak jest najlepszym z tych, których ewentualnie moglibyśmy wyciągnąć.
- OPD
- Juventino
Wydaje mi się , że skoro chcemy sprowadzić Torresa, Joveticia i Hernanesa to Marotta z Conte planują przejść na 4-3-1-2. Hernanes jako ofensywny pomocnik, Jovetić z którymś z pozostałych napastników w ataku. Do tego w tej formacji z swoimi umiejętnościami świetnie powinni się sprawdzić Marchisio jako półlewy, Vidal jako półprawy pomocnik i Pirlo jako cofnięty rozgrywający. Nasi boczni obrońcy są wybiegani więc też tu pasują.
Zapowiada się bardzo ciekawe mercato
Zapowiada się bardzo ciekawe mercato
- ewerthon
- Juventino
Mówiłem o tym parę miesięcy temu, jednak to raczej nie on, bo nie jedzie po Marotcie.pumex pisze: Mam wrażenie, że wrócił Loremaster, tylko pod innym nickiem
Chciałbym, żeby Giovinco wrócił, ale szczerze mówiąc obojętny jest mi jego los jeśli przyjdzie Jovetić. Czarnogórzec może być dla nas zbawieniem, może Mirko go przekona do gry w Juve? Sporo tu będzie zależeć od woli samego piłkarza, bo uważam, że z Violą jakoś się dogadamy.
- PawSt
- Juventino
Trochę szkoda że w tym wszystkim nie widać Ramireza, niby jego nominalna pozycja to lewa strona, ale wydaje mi się że na prawej też by pociągnął[jest lewo nożny więc do taktyki jak znalazł!] i w końcu Pepe miałby jakąś konkurencje, bo na razie jest nie zagrożony i cierpi na tym On sam, Juve i my 

Ostatnio zmieniony 17 marca 2012, 12:07 przez PawSt, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mate.G
- Juventino
Ja jestem prawie pewny, że Gio wróci 
A jeśli będziemy mieli LM.
Do tego dojdzie Higuain/Jovetic. ale ja sam nie jestem fanem tych dwóch.
Jakiś Lewy Obrońca a którym nie słyszeliśmy jeszcze nic na tym forum.
Do tego jakiś młodziak typu Pogba.
Nesta? Jestem na nie po co nam stary Cannavaro II ?
Nie ma co liczyć na Dzeko Kolarova. City raczej nie sprzedaje swoich perełek a Kolarov coraz częściej gra.

A jeśli będziemy mieli LM.
Do tego dojdzie Higuain/Jovetic. ale ja sam nie jestem fanem tych dwóch.
Jakiś Lewy Obrońca a którym nie słyszeliśmy jeszcze nic na tym forum.
Do tego jakiś młodziak typu Pogba.
Nesta? Jestem na nie po co nam stary Cannavaro II ?
Nie ma co liczyć na Dzeko Kolarova. City raczej nie sprzedaje swoich perełek a Kolarov coraz częściej gra.
- deszczowy
- Juventino
Wiesz... nie wszystko robione od tyłu musi być złepumex pisze:(...)Byle byłoby sensowne, dobre jakościowo i przeprowadzone jak Bóg przykazał, nie od tyłu.

A w ogóle, to który mitoman wpadł na pomysł z Hernanesem? Kreatywny, dobry technicznie środkowy pomocnik, tylko powolny jak slimak... może mi się wydaje, ale już to kiedyś przerabialiśmy

- pumex
- Juventino
Dobrze, tylko jeśli powiadasz, że ma być Jovetic i ktoś dobry z okazji, to kto, jeśli z Torrim nie wyjdzie?jakku1 pisze:Tak samo mam wrazenie jest w tej chwili z Torresem. Jego kandydatura jest rozpatrywana na powaznie, ale jak to zazwyczaj bywa - nie wiadomo, czy sie uda.

Van Perise - nierealny, 29 lat, nie ma sensu płacić 30mln
Suarez - dobry, ale nie jest wart 30mln a tyle prawdopodobnie zażyczy sobie Liverpool
Dzeko - dobry, ale z wysokim kontraktem i dosyć drogi.
^^ To nie są ani okazje i przy nich jednak Higuain wygląda najlepiej, ale również okazją nie jest.
Fakt, nie jedzie po Beppe (zostałem osamotnionyewerthon pisze:Mówiłem o tym parę miesięcy temu, jednak to raczej nie on, bo nie jedzie po Marotciepumex pisze:Mam wrażenie, że wrócił Loremaster, tylko pod innym nickiem

Wtedy byłoby to raczej 4-1-2-1-2, z dwoma b2b (Vidal, Marchisio), z cofniętym rozgrywającym (Pirlo) i z wysuniętym rozgrywającym (Hernanes). Wygląda ładnie, ale czy miałoby prawo bytu? Nie sądzę.OPD pisze:Wydaje mi się , że skoro chcemy sprowadzić Torresa, Joveticia i Hernanesa to Marotta z Conte planują przejść na 4-3-1-2. Hernanes jako ofensywny pomocnik, Jovetić z którymś z pozostałych napastników w ataku. Do tego w tej formacji z swoimi umiejętnościami świetnie powinni się sprawdzić Marchisio jako półlewy, Vidal jako półprawy pomocnik i Pirlo jako cofnięty rozgrywający. Nasi boczni obrońcy są wybiegani więc też tu pasują.
Mówimy o Marottcie, zboczkudeszczowy pisze:Wiesz... nie wszystko robione od tyłu musi być złe

BoskiDiego?deszczowy pisze:A w ogóle, to który mitoman wpadł na pomysł z Hernanesem? Kreatywny, dobry technicznie środkowy pomocnik, tylko powolny jak slimak... może mi się wydaje, ale już to kiedyś przerabialiśmy
Ostatnio zmieniony 17 marca 2012, 12:29 przez pumex, łącznie zmieniany 2 razy.

- bramek
- Juventino
Ramirez może być alternatywą, np dla Jo-jo.
Ogólne news jakku bardzo fajny i nawet składający się w całość.
Mi się wydaje że Hernanes miałby uzupełnić środek pomocy, był by tym 4. W meczu z ogórkami nie potrzebujemy Vidala i Claudio obydwu na raz na boisku. Tak jak pisałem kiedyś, podobna sytuacja jak z Monto. Mamy za mało kreatywny ten środek pomocy na mecze z ogórkami. Swoją drogą Lazio już dogaduje jakiegoś środkowego pomocnika, więc może szykują się właśnie na sprzedaż Hernanesa.
Wiadomo że nie wykonamy dwóch wielkich transferów. Dlatego plan z opcją wypożyczenia Torresa, jest prawie genialny. Jojo-Mirko-Matri-Torres-Pepe-Giach , jest sporo fajnych opcji do zestawienia tych grajków na różnych pozycjach. Jeżeli Torres się sprawdzi super, jeżeli nie to go nie wykupujemy i w następnym okienku będziemy mogli kupić jakiegoś "top-a"
Jeżeli mamy już interesować się Nestą , Samuelem, to dziwi mnie trochę brak informacji o ew. lewym obrońcą. Może cisza przed burzą ? a może wyczekiwanie na jakąś okazję.
Reasumując, takie poczynania wręcz ocierają się o ekstazę. Widać że nasz duecik , uczy się współpracować i każdy kolejny rok może być coraz lepszy
Hehe ostatnio trochę kręciłem się wśród kibiców Lazio i Milanu, i zastanawiające jest że każdy jest zdania , że i tak Conte zrobił z tym składem cuda, a u nas co raz psy na nim co drugi wiesza :]. Po pierwszym roku w wielkim klubie. Kolega fan Barcy, też miał dobrą pompę jak mu pokazałem wpisy i przypomniała mu się sytuacją kiedy Pep przejmował Barcelonę. Tylko że tam potencjał ludzki był o wiele większy niż u nas
Ogólne news jakku bardzo fajny i nawet składający się w całość.
Mi się wydaje że Hernanes miałby uzupełnić środek pomocy, był by tym 4. W meczu z ogórkami nie potrzebujemy Vidala i Claudio obydwu na raz na boisku. Tak jak pisałem kiedyś, podobna sytuacja jak z Monto. Mamy za mało kreatywny ten środek pomocy na mecze z ogórkami. Swoją drogą Lazio już dogaduje jakiegoś środkowego pomocnika, więc może szykują się właśnie na sprzedaż Hernanesa.
Wiadomo że nie wykonamy dwóch wielkich transferów. Dlatego plan z opcją wypożyczenia Torresa, jest prawie genialny. Jojo-Mirko-Matri-Torres-Pepe-Giach , jest sporo fajnych opcji do zestawienia tych grajków na różnych pozycjach. Jeżeli Torres się sprawdzi super, jeżeli nie to go nie wykupujemy i w następnym okienku będziemy mogli kupić jakiegoś "top-a"
Jeżeli mamy już interesować się Nestą , Samuelem, to dziwi mnie trochę brak informacji o ew. lewym obrońcą. Może cisza przed burzą ? a może wyczekiwanie na jakąś okazję.
Reasumując, takie poczynania wręcz ocierają się o ekstazę. Widać że nasz duecik , uczy się współpracować i każdy kolejny rok może być coraz lepszy

Hehe ostatnio trochę kręciłem się wśród kibiców Lazio i Milanu, i zastanawiające jest że każdy jest zdania , że i tak Conte zrobił z tym składem cuda, a u nas co raz psy na nim co drugi wiesza :]. Po pierwszym roku w wielkim klubie. Kolega fan Barcy, też miał dobrą pompę jak mu pokazałem wpisy i przypomniała mu się sytuacją kiedy Pep przejmował Barcelonę. Tylko że tam potencjał ludzki był o wiele większy niż u nas

- Castiel
- Juventino
Nie wspominają tam słowem o Isli?jakku1 pisze: Jesli sie nie uda, zaczna sie przymiarki do Rossich/Giovincow/innych.
Nie wiem co wy tak się podniecacie Torresem. Gość gra masakrycznie słabo i nic się nie zanosi na poprawę. Darowałbym sobie ten transfer bo znając Conte to jak Torres miałby tak grać jak w Chelsea to posadzi go na ławie i wpuści kogokolwiek innego.
- bramek
- Juventino
[quote="Castiel"][quote="jakku1"] Jesli sie nie uda, zaczna sie przymiarki do Rossich/Giovincow/innych.[/quote]Nie wspominają tam słowem o Isli?
Nie wiem co wy tak się podniecacie Torresem. Gość gra masakrycznie słabo i nic się nie zanosi na poprawę. Darowałbym sobie ten transfer bo znając Conte to jak Torres miałby tak grać jak w Chelsea to posadzi go na ławie i wpuści kogokolwiek innego.[/quote]
Chodzi o to że raczej nie stać nas na dwie gwiazdy i jeżeli Torres miałby być wypożyczony z opcją pierwokupu(podobno o czymś takim jest mowa), wtedy zostaje nam kasa na gwiazdę typu........ (możesz sam sobie wpisać). I na jednym ogniu upieczemy dwóch napastników. A chyba jasne jest że Torres pod formą i tak bije na głowę Floresów i innych Boriellów
Nie wiem co wy tak się podniecacie Torresem. Gość gra masakrycznie słabo i nic się nie zanosi na poprawę. Darowałbym sobie ten transfer bo znając Conte to jak Torres miałby tak grać jak w Chelsea to posadzi go na ławie i wpuści kogokolwiek innego.[/quote]
Chodzi o to że raczej nie stać nas na dwie gwiazdy i jeżeli Torres miałby być wypożyczony z opcją pierwokupu(podobno o czymś takim jest mowa), wtedy zostaje nam kasa na gwiazdę typu........ (możesz sam sobie wpisać). I na jednym ogniu upieczemy dwóch napastników. A chyba jasne jest że Torres pod formą i tak bije na głowę Floresów i innych Boriellów
- Castiel
- Juventino
Ja mu tam nie umniejszam...chodzi mi o to, że Torres grając w Liverpoolu był na prawdę dobrym zawodnikiem, potem zaczęły męczyć go kontuzje i tak na prawdę stał się przeciętniakiem. Poza tym nie chce mi się wierzyć, że to wypożyczenie miałoby być z opcją wykupu za np 25 mln. Chelsea zapłaciła za niego ogromne pieniądze, których nie był wart, a teraz my mamy podejmować to ryzyko i liczyć na to, że zacznie grać? Moim zdaniem już lepiej wydać kasę na kogoś innego.bramek pisze: Chodzi o to że raczej nie stać nas na dwie gwiazdy i jeżeli Torres miałby być wypożyczony z opcją pierwokupu(podobno o czymś takim jest mowa), wtedy zostaje nam kasa na gwiazdę typu........ (możesz sam sobie wpisać). I na jednym ogniu upieczemy dwóch napastników. A chyba jasne jest że Torres pod formą i tak bije na głowę Floresów i innych Boriellów
- jakku1
- Juventino
Szczerze mowiac - nie wiem. Na szczecie to nie ja jestem DS Juventusu ; ) Ale wydaje mi sie, ze jak sprawa z Torresem upadnie to wtedy diametralnie mozemy zmienic caly plan transferowy. Moze wtedy sciagniemy na lewa strone Giovinco a okragla sumke wydamy wlasnie na snajpera?pumex pisze:Dobrze, tylko jeśli powiadasz, że ma być Jovetic i ktoś dobry z okazji, to kto, jeśli z Torrim nie wyjdzie?![]()
Tez ktos na to zwrocil uwage na innym forum. Ale pytanie brzmi, co jak Hernanes wypadnie ze skladu? Zmiana taktyki?OPD pisze:Wydaje mi się , że skoro chcemy sprowadzić Torresa, Joveticia i Hernanesa to Marotta z Conte planują przejść na 4-3-1-2.
Raczej nie. On ma jakis powazny zatarg z Vidalem - nie wiem czy bylby to dobry pomysl.Castiel pisze:Nie wspominają tam słowem o Isli?
Nikt sie nie podnieca Torresem przeciez : ) Zwlaszcza, ze to tylko takie pierwsze przymiarki transferowe. Ja chcialbym go w druzynie, ale tez kwestia otwarta jest to, czy bedzie w stanie wrocic do formy czy nie. Warto zaryzykowac, ale warto tez zachowac spokoj.