Premier League

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
pudełko21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 maja 2012, 18:16

Jakoś nie przepadam z United, ale szkoda, że Araby sprzątnęły im mistrza. Przypomniały mi się daaaaawne czasy: Włochy - JUVE, Hiszpania - Real, Niemcy - Borussia, Anglia - no i właśnie, Shity :/

betek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2012, 18:16

Jakby QPR nie oddawało za darmo piłki (czyt. wybijało jak najdalej przy rozpoczęciu z połowy) to może by troche inny wynik był, ale teraz gdybać można...

Dzium

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2012, 18:18

Obojętne jest dla mnie kto będzie mistrzem Anglii, byle to nie było United.
Najbardziej śmieszą mnie komentarze na stronach ManU, koło 90 min: ''mamy mistrza'', ''Ale jaja :D Do końca wierzyłem w Utd i udało się. GLORY! Zawsze gramy do końca.''. Hahaha :lol:

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2012, 18:22

Ale trafiłem, włączyłem transmisję w 89 min, takich jaj się nie spodziewałem. Alfred Hitchcock i jego filmy to przy tym Pikuś... sorki Pan Pikuś. Mistrzostwo rozstrzygnięte dosłownie w ostatnich sekundach sezonu. Coś niesamowitego.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 maja 2012, 18:32

Ivory pisze:
ewerthon pisze:to właśnie chodziło. We Włoszech Juve, w Anglii City, w Hiszpanii Real, w Niemczech Borussia. Lepszego sezonu nie było już od dawna.
Nie wiem co Cie tak cieszy zważywszy na to, że mistrzostwo Anglii zdobywa drużyna, która ma zgodę z Torino. :bravo:
Nic mnie to nie obchodzi, więc bij sobie brawo nawet cały miesiąc. Liczy się dla mnie to, że Ferguson przegrał, nie cierpię gościa.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2012, 19:15

ewerthon pisze:Liczy się dla mnie to, że Ferguson przegrał, nie cierpię gościa.
Ooo, czyli Ewerthon również hejtuje. Grubo, będę miał co kiedyś wypominać 8)

Ogólnie to nie wiem co napisać o sytuacji w Anglii. Dwie bramki na wagę mistrzostwa w doliczonym czasie gry. Co by nie mówić, działa się historia

Obrazek
Amarillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2012, 19:47

Przyznaję bez bicia, meczów nie oglądałem. Ale to co zobaczyłem na Livescore przechodzi ludzkie pojęcie. Wygrać tytuł w 94 minucie, coś pięknego. Wielkie gratulacje dla City bo na przełomie całego sezonu zdecydowanie najbardziej zasłużyli na tytuł. Cieszy również 3 miejsce Arsenalu, lubię ich i Wengera. No i najprawdopodobniej zobaczymy w LM Tottenham. Bardzo emocjonujący dzień w historii futbolu!

Sapere Aude!
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 13 maja 2012, 20:17

Bartolek pisze:Jakby QPR nie oddawało za darmo piłki (czyt. wybijało jak najdalej przy rozpoczęciu z połowy)
no właśnie... co to było? już nie mieli nawet siły popodawać w obronie parę sekund i wtedy laga? normalnie jakby sprzedali ten mecz a minutami tylko podbijali cenę

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Filippo911

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2012, 20:23

pumex pisze:(...)Ogólnie to nie wiem co napisać o sytuacji w Anglii. Dwie bramki na wagę mistrzostwa w doliczonym czasie gry. Co by nie mówić, działa się historia
Man U takim samym sposobem pokonali Bayern . Los się odwrócił - dziś oni , po bramkach w doliczonym czasie przegrali mistrza (nie w bezpośrednim meczu , lecz podobnie).
Meczu nie oglądałem , na livescore rzuciłem okiem koło 88 minuty i wpadłem w śmiech - przegrać tytuł z QPR :smile:
Potem 2:2 , ale co tam , pozamiatane , Man U mistrzem i wychodzę z domu . Wracam a tu taki cyrk :whistle:

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2012, 20:53

pudełko21 pisze:Jakoś nie przepadam z United, ale szkoda, że Araby sprzątnęły im mistrza. Przypomniały mi się daaaaawne czasy: Włochy - JUVE, Hiszpania - Real, Niemcy - Borussia, Anglia - no i właśnie, Shity :/
To są stare dobre czasy ? Przecież City ostatni raz majstra wygrwało 44 lat temu :whistle:

Kiedy zobaczyłem w jakich okolicznościach City wygrało mistrzostwo to aż mnie ciary przeszły :bravo: za walke do końca. Jednak sądząc po statystykach powinno się skończyć z 5:0.

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 13 maja 2012, 21:01

To było coś niesamowitego, esencja futbolu.
To samo miasto, ta sama liczba punktow i losy calego sezonu wazace sie w ciagu paru ostanich minut rozgrywek, w samym finale. I coz to byl za final, od lez rozpaczy do lez radosci w kilka chwil.
Mecz na Etihad mial wszystko czego mozna sobie wymarzyc.
Co do zarzutow pod adresem QPR - bronili sie wspaniale, strzelili gola grajac w oslabienu... a przede wszsytkim, do samego konca bronili sie przed spadkiem.

rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 00:01

panowie co jak co Man City bardziej zasluzylo na ten sukces od swoich rywali zza miedzy, przemawia za tym chociazby to ze Man City dwukrotnie pokonał Man Utd i to w pierwszy meczu 6:1 jak pamietamy. Mozna porownac Man City do Juventusu w ogolnym rozrachunku oba zespoly zasluzyly na koncowy sukces

Ps. mam pytanko, ciekawi mnie sytuacja Chelsea i Totenhamu. kibice Totka licza na Bayern w finale, gdyz wtedy to ich druzyna kosztem Chelsea zagra w LM, no dobra a jesli wygra Chelsea to jako triumfator ma zapewnioną juz fazę grupową czy tylko el? to co wtedy z miejscem wlasnie w play offach dla niemistrzow obok druzyny z Hiszpani, Wloch (Udinese), Francji i Niemiec.

Reasumujac, jezeli wygra Chelsea to oni grają juz w fazie grupowej na pewno a Tottenham w el do LM, a jesli wygra Bayern, to Chelsea zagra w el. a Totenham dostanie miejsce w fazie grupowej? Moze mi ktos to wytuamczyc, potwierdzic?

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 00:11

To tak.
Jeśli CL wygra Bayern to Tottenham zagra w el. do CL, bodajże od 4 rundy elminacji. Jeśli jednak to Chelsea wygra CL to Tottenham będzie musiał się zadowolić grą w lidze europejskiej a Cheslea zagra w CL ale od 1 rundy elminacji!! jako obrońca trofeum.
Zresztą podobnie było z Liverpoolem w 2005 roku.

rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 00:15

wlasnie przeczytalem na jednym z forum wpis kibica:

"Gdy wygrywa Chelsea ,Tottenham nie gra w LM a Arsenal zagra w eliminacjach.
Gdy Chelsea przegrywa Arsenal idzie do grup a Spurs do eliminacji"

tak mialoby to ręce i nogi, bo zgodnie z Twoją teoria byloby 1 puste miejsce w III fazie play off z niemistrzami lig, a tam musi byc 5 par utworzonych

Dzięcioł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 01:40

Gol Cisse to indywidualny błąd obrońcy, konkretniej Lescotta. Druga bramka QPR to podręcznikowa kontra w momencie gdy City postawiło już wszystko na jedna kartę. Drużyna Manciniego przez całą drugą połowę waliła głową w mur, bo QPR broniło się całą jedenastką, podobnie jak chociażby Genoa w meczu u siebie z nami. Ok 85 min stwierdziłem, że City po frajersku odda wygrany tytuł i będą największym przegranymi tego sezonu, więc poszedłem na trening. Po powrocie do domu i odpaleniu kompa nie wierzyłem w to co przeczytałem na livescore.com . Scenariusz jak z meczu o mistrzostwo Polski Legia W. 2 - 3 Widzew Ł. . Fergie, a miało być tak pięknie, co nie?? Może SAF zdecyduje się na emeryturkę...

Żywot studenta prawa, żywotem lirycznym jest...
ODPOWIEDZ