LUBLIN || wspólne wypady na mecz (do 08.2013)
- Jarson
- Juventino
Odezwał się ten co utargi robi i nie trzeba go namawiać na wypicie kielicha. Samym browarem utargu nie zrobisz. :naughty:Dragon pisze:Oj łaski nie robią, z drugiej jednak strony mają wiele racji. Przyjrzyjcie się na nasze utargi, nie licząc takich spotkań jak ostatnie z interem, gdzie też szału nie było.
Jak dla mnie coraz mniej.Dragon pisze:...tifosi jest prestiżowe...
Patrząc na naszą liczebność na wielu meczach i znajomość przyśpiewek ciężko znaleźć godnych rywali w kibicowaniu w tym mieście poza kibicami barcelony, którzy od pewnego czasu podobno biją nas, ale tylko ilościowo. Myślę, że to co napisałeś powyżej to nie powinien być nawet jeden z powodów dla których przychodzisz na mecze. Pomijam już fakt, że odkąd Juve osiąga wyniki jakie osiąga obecne kibicowanie ma się ni jak do niegdysiejszego.Dragon pisze: jak na LM chodziliśmy to mijaliśmy kibicow inncch 4,5 klubów, fajnie wtedy tak ,,rywalizować'' w atmosferze i liczebności.
Ekonomista ze mnie żaden, ale o ile się orientuję to kryzysu (o ile taki był) nie zwalcza się zwalnianiem całego personelu i podnoszeniem cen. Z tego co wiem to po ostatnich zmianach sporo ludzi, a w szczególności kibiców, zaczyna omijać ten lokal. Albo się jest pub'em sportowym albo organizatorem przyjęć urodzinowych.Dragon pisze:Ich decyzj to czysto ekonimoczne działanie, coś musi im iść nie tak skoro podnieśli ceny wszystkiego i zmienili caly personel.
Możliwości obejrzenia meczu w Lublinie jest znacznie więcej o czym już wspomniał JaPsik tylko nie bardzo chce się nam ruszyć nasze 4 litery i coś konkretnego poszukać bo już się za bardzo przyzwyczailiśmy do Tifosi. Chodziliśmy do Warki i też jakoś do pewnego momentu nie narzekaliśmy. Z tego co czytam w tematach innych miast co jakiś czas zmieniają oni lokale i źle na tym nie wychodzą. Poza tym może te 100zł za VIP'a przeznaczymy na utarg w innym lokalu to nie będą nam robić szopek z miejscami lub przełączeniem na mecz.Dragon pisze: Jakby jednak nie spojrzeć, cały czas dają nam najwięcej możliwości na obejhrzenie meczu a vipa będziemy brać tylko na hity. Nie zbiedniejemy jak wydamy raz na jakiś czas 10 zl więcej.
Resumując:
Powinniśmy od czasu do czasu, szczególnie w przypadku meczów z nie najwyższej półki, spróbować zmienić lokal tak żeby pokazać Tifosi, że mamy różne alternatywy, a nie tylko ich. A nuż się nam spodoba i zostaniemy na stałe. Może nowe miejsce wpłynie też pozytywnie na frekwencję na meczach i jakość kibicowania?
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Jarson nie koloryzuj,akurat kasy w tifosi zostawiam dużo, nie mam sobie nic do zarzucenia. Czepiliście się ich nie wiadomo dlaczego, że chcą zarobić? Co byście robili na ich miejscu? I tak wielokrotnie poszli nam na rękę, zorganizowaliśmy tam <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> urodziny a teraz nagle idziemy szukać innego pubu. Mi się nie chce, zwłaszcza, że jest już alternatywna opcja oglądania ,,mniejszych'' meczów. Wyszła afera niewiadomo z czego. 15 os. w dużym vipie, 3 pije piwo, 7 samochodem i jaki my utarg robiliśmy? Przecież już dawno było o tym pisane, że jesteśmy nie fair wobec nich.
Ja nie czuję potrzeby szukania lokalu, a inne miast moim zdaniem (a śledzę tematy) nie są zadowolone z ciągłego zmieniania lokalu.
Póki co trzeba będzie zrezygnować z dużego vipa i zamienić na małego/średniego... :roll:

20.45 TIFOSI
Aktulana Lista:
1.Dragon
2.angelino
3.STAN
4.JaPS
5.CzarnyZkultury
6.Bartuś
7.livinglegend
8.Maly
9.luzny86
10.Jarson
11.agape82
Ja nie czuję potrzeby szukania lokalu, a inne miast moim zdaniem (a śledzę tematy) nie są zadowolone z ciągłego zmieniania lokalu.
Póki co trzeba będzie zrezygnować z dużego vipa i zamienić na małego/średniego... :roll:

20.45 TIFOSI
Aktulana Lista:
1.Dragon
2.angelino
3.STAN
4.JaPS
5.CzarnyZkultury
6.Bartuś
7.livinglegend
8.Maly
9.luzny86
10.Jarson
11.agape82
Ostatnio zmieniony 26 października 2010, 22:29 przez Dragon, łącznie zmieniany 2 razy.

- Jarson
- Juventino
Szwagier, nie ja koloryzuje tylko ty za bardzo bierzesz do siebie moją wypowiedź. Nie zarzucam ci, że mało kasy zostawiasz tylko się z nami wódy nie chcesz napić :C Mam nadzieje, że nadrobisz to w najbliższą sobotę.Jarson nie koloryzuj
A na poważnie:
Weź pod uwagę, że niektórzy pojawiający się na meczach mają ograniczone zasoby finansowe i zapłacenie 5 czy 10zł za vip'a dla nich może się skończyć wieczorem bez piwa. Co do samego chodzenia na mecze i utargu to dobrze wiesz, że uzależnione jest to w dużej mierze od wyników uzyskiwanych przez Juve, a jakie były one w zeszłym sezonie nie trzeba nikomu przypominać. Przyjdą wyniki, wrócą kibice, będą utargi i darmowy vip na każdym meczu. 8)
Co do Tifosi to wyraziłem tutaj tylko swoją opinię na temat tego lokalu, który moim skromnym zdaniem stracił na jakości po zmianie obsługi. Nadal jednak uważam, że dla kibiców to najlepsza miejscówka w mieście. Wzrost cen jak dla mnie to sprawa drugorzędna.
Co do zmiany miejsca to będę się dalej upierał, że przydałoby się od czasu do czasu sprawdzić inne lokale. Jedna alternatywa dla Tifosi to zdecydowanie za mało w mieście studenckim.
A naprawdę na poważnie:
Dlaczego nie ma mnie na liście?
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
mi tifosi odpowiada bo mam latwy dojazd i nie musze sie czolgac przez caly lublin...
drugi plus to zamknieta sala gdzie mozna w spokoju obejzec mecz bez zbednych osob trzecich... moze sie myle ale czy jakis lokal oferuje takie sale za darmo? zmiana miejsca rowna sie chyba "wysciu do ludzi" na co niekoniecznie mam ochote bo wg mnie to nie ma takiego klimatu, tazke nie ma co sie zaslaniac cena jesli nigdzie nie ma taniej podobnych warunkow, jesli sa - nie ma chyba problemu zeby przetestowac lokal wg mnie
ps. dragon sentyment sentymentem, urodziny urodzinami ale meczu z city nie ogladaliscie...
drugi plus to zamknieta sala gdzie mozna w spokoju obejzec mecz bez zbednych osob trzecich... moze sie myle ale czy jakis lokal oferuje takie sale za darmo? zmiana miejsca rowna sie chyba "wysciu do ludzi" na co niekoniecznie mam ochote bo wg mnie to nie ma takiego klimatu, tazke nie ma co sie zaslaniac cena jesli nigdzie nie ma taniej podobnych warunkow, jesli sa - nie ma chyba problemu zeby przetestowac lokal wg mnie
ps. dragon sentyment sentymentem, urodziny urodzinami ale meczu z city nie ogladaliscie...
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Dragon
- Qualità Juventino
To akurat nasza wina, nie dopytaliśmy o szegóły niestety. Zreszta był to jednorazowy przypadek na przestrzeni 3 lat.Maly pisze: ps. dragon sentyment sentymentem, urodziny urodzinami ale meczu z city nie ogladaliscie...
Jarson masz racje, owszem, nie zmusimy nikogo do wydawania kasy, większość jeszcze nie pracuje, rozumiem to, ale tak samo musimy zrozumieć ich.
Póki co zawcześnie na zmiany, podyskutujemy na żywo w sobotę. Mam nadzieję, że stawimy się w licznej grupie

20.45 TIFOSI
Aktulana Lista:
1.Dragon
2.angelino
3.STAN
4.JaPS
5.CzarnyZkultury
6.Bartuś
7.livinglegend
8.Maly
9.luzny86
10.Jarson
11.agape82

- Dragon
- Qualità Juventino
Tradycyjnie powysylałem privy, mamy dużego vipa, więc jak odzew będzie nijaki, trzeba będzie z niego zrezygnować na rzecz mniejszego, bo inaczej nam się to nie kalkuluje. Widać niestety jak bardzo jesteśmy uzależnieni od studentów
Dlatego też liczę, że mimo to zbierze się minimum 15 os. Inaczej trzeba będzie sobie odpuścić dużego vipa. Szkoda, że taki szlagier wypada akurat na tym weekendzie

20.45 TIFOSI (Duży VIP? 100zł)
Aktualnie po 8,30 zł od osoby.
Aktulana Lista:
1.Dragon
2.angelino
3.STAN
4.JaPS
5.CzarnyZkultury
6.Bartuś
7.livinglegend
8.Maly
9.luzny86
10.Jarson
11.agape82
12.goly

20.45 TIFOSI (Duży VIP? 100zł)
Aktualnie po 8,30 zł od osoby.
Aktulana Lista:
1.Dragon
2.angelino
3.STAN
4.JaPS
5.CzarnyZkultury
6.Bartuś
7.livinglegend
8.Maly
9.luzny86
10.Jarson
11.agape82
12.goly

- romek20.20
- Juventino
możliwe, że przyjdę, szanse 50/50 

"Nazywam się Agnelli, a to do czegoś zobowiązuje"
"Moim priorytetem jest boisko, nie kontrakt". - A. Del Piero
"Moim priorytetem jest boisko, nie kontrakt". - A. Del Piero
- CzarnyZkultury
- Juventino
ja Dragon to nie jestem na 100% pewny, że będę na meczu.
termin jest z lekka z du*py
termin jest z lekka z du*py
- Plati
- Juventino
ja juz tydzien temu sie umawialem ze znajomymi do baru ale jak cos nie wypali to bede na pewno. jak bede pewny na 100% to napisze.
Ovunque giochi io ci saro
per tutta la vita tii sostero
in serie A o in serie B
noi canteremo sempre cosi!!!!!!!!!
per tutta la vita tii sostero
in serie A o in serie B
noi canteremo sempre cosi!!!!!!!!!