Juventus Stadium
- kolo88
- Juventino
Nie rozumiem tego narzekania, czy wy naprawdę aż tak się nudzicie? Widzieliście plany tego stadionu, czy co? Nie jestem inżynierem budownictwa, ale odnoszę wrażenie, że na forum sami specjaliści w tej dziedzinie. Skoro liny są i tam zostaną to znaczy, że są potrzebne. Czy naprawdę uważacie, że te liny powodują iż stadionu nie można już nazwać nowoczesnym? Normalnie ręce opadają.
Sam stadion moim zdaniem prezentuje się bardzo dobrze, elewacja w czarno-białych barwach (tak, zaraz pewnie znajdą się marudy, że nie wszystkie płytki są całkiem czarne lub idealnie białe, ale moim zdaniem właśnie to powoduje, że wygląda to świetnie). Nie rozumiem też narzekań niektórych osób, że liczy się tylko kasa, a w innym temacie marudzą, że nikt nie daję kasy na transfery
.
Czas się trochę ogarnąć, jak wam tak bardzo to przeszkadza to w momencie gdy wybierzecie się do Turynu na mecz kupcie bilet w innej części stadionu i módlcie się o to, żeby ktoś siedzący przed wami nie zasłonił wam przepadkiem choć skrawka boiska.
Sam stadion moim zdaniem prezentuje się bardzo dobrze, elewacja w czarno-białych barwach (tak, zaraz pewnie znajdą się marudy, że nie wszystkie płytki są całkiem czarne lub idealnie białe, ale moim zdaniem właśnie to powoduje, że wygląda to świetnie). Nie rozumiem też narzekań niektórych osób, że liczy się tylko kasa, a w innym temacie marudzą, że nikt nie daję kasy na transfery

Czas się trochę ogarnąć, jak wam tak bardzo to przeszkadza to w momencie gdy wybierzecie się do Turynu na mecz kupcie bilet w innej części stadionu i módlcie się o to, żeby ktoś siedzący przed wami nie zasłonił wam przepadkiem choć skrawka boiska.
FORZA JUVE!!!!!!
- Moonk
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
dokładnie. wystarczy popatrzeć na wizualizacje biurowców, kamienic. To wszystko jest niebo, a ziemia to co potem powstaję bo to gorsze materiały się użyje żeby wyszło taniej itd.Oskar8 pisze:zadam wam pytanie a kto wam ubzdurał w waszych główkach że wizualizacja = projekt?
ogólnie to marudne polaczki... i basta.
Cieszmy się z nowego, własnego stadionu nie ma co marudzić, mimo tego, że zawsze mogłoby być lepiej
- pelbel
- Juventino
Wiem, że w duszy jesteś Włochem, ale uważaj na słowa. Z szacunkiem do swoich rodaków. Zawsze większym niż do obcych. Szczególnie, że jesteś moderatorem, a to do czegoś zobowiązuje.Oskar8 pisze:zadam wam pytanie a kto wam ubzdurał w waszych główkach że wizualizacja = projekt?
Liny to pierdoła. Większość ludzi będzie kibicować i gdzieś będą mieli, że kawałeczek boiska im coś zasłania.
Przynajmniej tak powinno być.
- OskarG
- Juventino
nie jestem w duszy Włochem i nie jestem moderatorempelbel pisze:Wiem, że w duszy jesteś Włochem, ale uważaj na słowa. Z szacunkiem do swoich rodaków. Zawsze większym niż do obcych. Szczególnie, że jesteś moderatorem, a to do czegoś zobowiązuje.Oskar8 pisze:zadam wam pytanie a kto wam ubzdurał w waszych główkach że wizualizacja = projekt?
Liny to pierdoła. Większość ludzi będzie kibicować i gdzieś będą mieli, że kawałeczek boiska im coś zasłania.
Przynajmniej tak powinno być.
a jak widać prawda w oczy kole.
ja też sobie lubię czasami po marudzić ale bez przesady.
Bedziemy miec nowy super stadion w porównaniu z tym co było, i z tym co jest we włoszech, nie ma naprawdę powodów do lamentowania o jakieś liny, które jeśli będą to znaczy że musiały być, i nie ma sie nad czym rozczulać. I wszystko wskazuje że będziemy go mieć na czas.
Poza tym myslę że jak by się przyjrzeć innym nowym stadionom to pewnie na każdym by się jakie mniejsze czy wieksze wady znalazło, tylko po co?
Ostatnio zmieniony 03 czerwca 2011, 21:01 przez OskarG, łącznie zmieniany 1 raz.

- OskarG
- Juventino
Ludzie przestanicie wklejać wizualizacje które nie odzwierciedlają rzeczywistości:Gotti pisze:Piękny stadion. Oddałbym nerkę żeby stadion Juve tak wyglądał.Widzieliście nowy stadion Galatasaray?
http://www.arkitera.com/tools/watermark ... sp/107.jpg
ma rozsuwany dach
To jest niby piękne?
rzeczywistość:
http://stadiony.net/pic-buildings/tur/s ... adi141.jpg
http://www.worldstadiums.com/stadium_pi ... ekom.shtml
3D:
http://www.turktelekomarena.com.tr/3d-s ... urma-plani

- rufi8
- Juventino
A ja tam się będę upierał. Skoro mamy 21 wiek i technologia cały czas idzie do przodu niemal z prędkością światła,to tym samym na stadionach nie powinno się stosować rozwiązań rodem z wieku 20 tego. Dla mnie teraz to ten stadion nie różni się zbytnio od dajmy na to takiego Goodison Park w Liverpoolu. Inna sprawa ,że koszty jego budowy były dosyć śmieszne w porównaniu z takim np. Emirates
- Gandalf8
- Juventino
Większość z nas i tak będzie oglądać przez neta mecze rozgrywane na tym stadionie, więc te liny nie będą nam przeszkadzać, ale według mnie kibicom siedzącym na wprost tych lin będę one przeszkadzać.
Przez 90 minut taki kibic będzie sobie patrzył na mecz a przed oczami centralnie na środku będzie miał liny - to trochę wkurzające (w ramach eksperymentu proponuje właczyć sobie jakiś mecz Juve i przez środek monitora przykleić sobie takie 2 paski jak na zdjęciu 2 strony wcześniej pokazującym te liny - jeśli komuś uda się oglądnąć cały mecz i ani raz fakt lin go nie zirytuje to gratuluje anielskiej cierpliwości).
Porównywanie do stadionu w Zielonej Górze jest chyba nie na miejscu, bo nasz stadion ma być nowoczeny a ten w ZG chyba nie jest??
Ogólnie stadion jest bardzo ładny i ja nie narzekam, tylko o takie szczegóły jak jakieś durne liny można było zadbać.
Przez 90 minut taki kibic będzie sobie patrzył na mecz a przed oczami centralnie na środku będzie miał liny - to trochę wkurzające (w ramach eksperymentu proponuje właczyć sobie jakiś mecz Juve i przez środek monitora przykleić sobie takie 2 paski jak na zdjęciu 2 strony wcześniej pokazującym te liny - jeśli komuś uda się oglądnąć cały mecz i ani raz fakt lin go nie zirytuje to gratuluje anielskiej cierpliwości).
Porównywanie do stadionu w Zielonej Górze jest chyba nie na miejscu, bo nasz stadion ma być nowoczeny a ten w ZG chyba nie jest??
Ogólnie stadion jest bardzo ładny i ja nie narzekam, tylko o takie szczegóły jak jakieś durne liny można było zadbać.
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Nasz stadion wygląda fantastycznie i nie zmieni tego kilka cienkich lin albo jakieś wyjście ewakuacyjne pośrodku trybuny.
- ZZX
- Juventino
W pełni się zgadzam, wygląda bardzo słitaśnie, a widoczność będzie o niebo lepsza niż na starym delle alpi. Jak będzie skończony będzie można coś zwracać uwagę na wady, a nie teraz znajdować dziury w całym (i to dosłownie)Ouh_yeah pisze:Nasz stadion wygląda fantastycznie i nie zmieni tego kilka cienkich lin albo jakieś wyjście ewakuacyjne pośrodku trybuny.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Henry Ford: "Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje."Gandalf8 pisze:w ramach eksperymentu proponuje właczyć sobie jakiś mecz Juve i przez środek monitora przykleić sobie takie 2 paski jak na zdjęciu 2 strony wcześniej pokazującym te liny - jeśli komuś uda się oglądnąć cały mecz i ani raz fakt lin go nie zirytuje to gratuluje anielskiej cierpliwości
Jeśli dla Ciebie oglądanie meczu przed komputerem z dwoma paskami przyklejonymi do monitora = oglądanie meczu z dwiema linami, to nie ma o czym rozmawiać. Nie wiem czy wiesz, ale podczas takiego meczu używa się więcej niż jednej kamery. Mnie zirytowałby sam fakt, że przyklejam dwa paski na monitor, bo to zwyczajnie głupie.
- paku
- Juventino
Stadion Żużlowy Falubazu jest nowoczesnym obiektem ŻUŻLOWYM. I porównywanie go do Stadionu Juventusu to pomyłka.Gandalf8 pisze: Porównywanie do stadionu w Zielonej Górze jest chyba nie na miejscu, bo nasz stadion ma być nowoczeny a ten w ZG chyba nie jest??
Nie narzekajcie, Miejsca które zasłania ta lina będą tańsze i tak znajdą nabywców

- b-glider
- Juventino
A moze za linami bedzie wolny rzad oddzielajacy sektor gosci od gospodarzy i nikt wtedy nie bedzie narzekal ze cos mu zaslania
albo marotta tam bedzie siedzial i swoimi oczami ominie te liny i bedzie wszystko widzial

albo marotta tam bedzie siedzial i swoimi oczami ominie te liny i bedzie wszystko widzial

- OskarG
- Juventino
Geniusz !! I bedziemy mieć dwa sektor gości na łukach!!b-glider pisze:A moze za linami bedzie wolny rzad oddzielajacy sektor gosci od gospodarzy i nikt wtedy nie bedzie narzekal ze cos mu zaslania![]()
Gratuluje pomysłu :rotfl:

- b-glider
- Juventino
ale masz poczucie humoru. a skad wiadomo gdzie bedzie sektor gosci ?Oskar8 pisze:Geniusz !! I bedziemy mieć dwa sektor gości na łukach!!b-glider pisze:A moze za linami bedzie wolny rzad oddzielajacy sektor gosci od gospodarzy i nikt wtedy nie bedzie narzekal ze cos mu zaslania![]()
Gratuluje pomysłu :rotfl: