Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Zizou_1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2015, 21:05

Yaro417 pisze:
Formacja ofensywna Morata, Dybala, Mandzu, Jovetić, Salah, Oscar to byłby mój ideał na przyszły sezon - i nawet Berardiego bym ie żałował :prochno:
Jovetić, Salah, Oscar bez przesady,,,, to nie realna sprawa jak juz to 1 z nich przyjdzie

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2015, 21:10

Zizou_1989 pisze:
Yaro417 pisze:
Formacja ofensywna Morata, Dybala, Mandzu, Jovetić, Salah, Oscar to byłby mój ideał na przyszły sezon - i nawet Berardiego bym ie żałował :prochno:
Jovetić, Salah, Oscar bez przesady,,,, to nie realna sprawa jak juz to 1 z nich przyjdzie
Dokładnie. Zaczyna mnie jedną rzecz zastanawiać. Pamiętajcie jak mówiliśmy, że jeśli Pogba ma zostać sprzedany to Marotta powinien wcześniej przeprowadzić transfery żeby nas nie wycyckali na kasie ?

Zizou_1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2015, 21:12

Alexinhio-10 pisze:
Zizou_1989 pisze:
Yaro417 pisze:
Dokładnie. Zaczyna mnie jedną rzecz zastanawiać. Pamiętajcie jak mówiliśmy, że jeśli Pogba ma zostać sprzedany to Marotta powinien wcześniej przeprowadzić transfery żeby nas nie wycyckali na kasie ?
oby nie ... ale tez mi to przeszło przez myśli niestety ...

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2015, 21:13

Alexinhio-10 pisze:
Zizou_1989 pisze:
Yaro417 pisze:
Tylko,że tym bardziej powinien wtedy ściągnąć klasowego pomocnika na środek, zresztą gdyby sprzedał już Pogbę to by zapewne gadał cały czas z PSG o Cavanim a tutaj na dobrą sprawę zupełnie Edisona odpuścił. Znowu wcale tak dużo nie wydał 28 za Dybale, 19 za Mandżukicia chyba 14 jest za Pereyrę co daje 61mln, z Sassuolo jeszcze brak potwierdzenia,ale dodając Zaze mamy 76mln. Ogbonna,Isla,Llorente i może uda się zgarnąć ze 30 baniek. Joveticia już Beppe inaczej kombinuje i pewnie nie tylko z powodu jego zdrowia ale już faktu,ze wydał dużo. Za samego Pogbę pewnie dostałby 80-90mln a nie sądzę by to mercato było na +, po dwóch poprzednich bardzo oszczędnych.
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2015, 21:19 przez AdiJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

Zizou_1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2015, 21:16

AdiJuve pisze:
Alexinhio-10 pisze:
Zizou_1989 pisze:
Tylko,że tym bardziej powinien wtedy ściągnąć klasowego pomocnika na środek, zresztą gdyby sprzedał już Pogbę to by zapewne gadał cały czas z PSG o Cavanim a tutaj na dobrą sprawę zupełnie Edisona odpuścił.
myślisz że Juve gdyby sprzedało Pogbe za około 80-90 mln no niech bedzie 100 mln to wydałoby 60 mln na Cavaniego który ma 28 lat ? chyba logiczniejsze było by kupno środkowego pomocnika i wzmocnienie ofensywnym pomocnikiem. Niż kupno napastnika który pogra 3 lata na mega poziomie

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2015, 21:18

Alexinhio-10 pisze:Mario jest bardzo waleczny, aczkolwiek nigdy nie strzelił nawet 20 bramek w lidze w jednym sezonie.
sezon 2012/13 = 22 gole i 4 asysty
sezon 2013/14 = 26 goli i 10 asyst
sezon 2014/15 = 20 goli i 5 asyst
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2015, 21:20 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.

mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2015, 21:19

Alexinhio-10 pisze:Zaczyna mnie jedną rzecz zastanawiać. Pamiętajcie jak mówiliśmy, że jeśli Pogba ma zostać sprzedany to Marotta powinien wcześniej przeprowadzić transfery żeby nas nie wycyckali na kasie ?
Coś w tym może być, tylko po co miałby zapewniać w co drugim wywiadzie, że Pogba nigdzie się nie wybiera :think:
Ja już się gubię, na prawdę. Jakoś tak wszystko łatwo i przyjemnie wychodzi. Mamy(mieliśmy?) kupe kasy z LM ale te plany chyba przewyższają ten budżet. Marotta targował się o każdy milion, a w to mercato rozrzuca hajs na prawo i lewo (oczywiście transfery na razie świetne :ok: ) Zaza już praktycznie zaklepany, a przyjść ma jeszcze ktoś z Oscar/Jojo/Salah :shock: Jestem bardzo ciekawy jak to wszystko dalej się potoczy. Oby nie kosztem Pogby :pray:

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2015, 21:20

Już wczoraj o tym pisałem może Marotta uznał że bezpieczniej będzie kupić Joveticia,Mandzu i Dybale a nawet jeszcze Zaze? niż praktycznie tylko jednego Cavaniego i zostać z Matrim i Llorkiem? który i tak bardzo dużo z klubowej kasy zabiera na swoje wynagrodzenie?
Gdyby przyszedł Cavani to tylko on, nie było by Dybali i tym bardziej reszty.
To za duża transakcja na to by nasi jeszcze mogi na jeden drogi zakup sobie pozwolić.
Nasi stanęli przed wyborem jakiś czas temu i zdecydowali się na Dybale i reszte.
Jeżeli Allegri mówił ostatnio o tym że prawdopodobnie dostanie prawie 9 nowych młodych graczy w to lato to poprostu nasi się zdecydowali na odmłodzenie składu a przy transferze Cavaniego takie manewry jakie obecnie przeprowadzają by się nie udały, nawet przy sprzedaży Pogby.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2015, 21:22

Zizou_1989 pisze: Tylko,że tym bardziej powinien wtedy ściągnąć klasowego pomocnika na środek, zresztą gdyby sprzedał już Pogbę to by zapewne gadał cały czas z PSG o Cavanim a tutaj na dobrą sprawę zupełnie Edisona odpuścił.
myślisz że Juve gdyby sprzedało Pogbe za około 80-90 mln no niech bedzie 100 mln to wydałoby 60 mln na Cavaniego który ma 28 lat ? chyba logiczniejsze było by kupno środkowego pomocnika i wzmocnienie ofensywnym pomocnikiem. Niż kupno napastnika który pogra 3 lata na mega poziomie[/quote]
Gdyby Beppe miał taką kasę to na pewno by walczył o Cavaniego. Nie rozumiem wypominania,ze ma 28 lat? A co to emeryt jakiś czy co? Niby w wieku 31lat na tą emeryturę pójdzie? No bez takich żartów:) Najlepszych wiek dla napastnika, spokojnie kilka lat gry i poziom ataku od razu idzie w górę nawet po pożegnaniu się z Tevezem, taka jest moja ocena. Twoja jest inna,ale i tak obie wskazują na jedno czyli to,ze Pogba nie został sprzedany:)

sebatiaen pisze: Jeżeli Allegri mówił ostatnio o tym że prawdopodobnie dostanie prawie 9 nowych młodych graczy w to lato to poprostu nasi się zdecydowali na odmłodzenie składu a przy transferze Cavaniego takie manewry jakie obecnie przeprowadzają by się nie udały, nawet przy sprzedaży Pogby.
Nigdzie Allegri nie mówił o 9 nowych tylko,ze będzie miał koło 10 zawodników w rocznikach 90+ z czego są to z poprzedniego sezonu Pogba,Peryera,Sturao,Morata i Coman do tego Rugani,Dybala,Zaza i może ktoś jeszcze.
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2015, 21:27 przez AdiJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

Zizou_1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2015, 21:27

sebatiaen pisze: Jeżeli Allegri mówił ostatnio o tym że prawdopodobnie dostanie prawie 9 nowych młodych graczy w to lato to poprostu nasi się zdecydowali na odmłodzenie składu a przy transferze Cavaniego takie manewry jakie obecnie przeprowadzają by się nie udały, nawet przy sprzedaży Pogby.
przepraszam gdzie jest ten wywiad bo cos mi umknęło chyba

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2015, 21:34

AdiJuve pisze:
Alexinhio-10 pisze:
Zizou_1989 pisze:
Tylko,że tym bardziej powinien wtedy ściągnąć klasowego pomocnika na środek, zresztą gdyby sprzedał już Pogbę to by zapewne gadał cały czas z PSG o Cavanim a tutaj na dobrą sprawę zupełnie Edisona odpuścił. Znowu wcale tak dużo nie wydał 28 za Dybale, 19 za Mandżukicia chyba 14 jest za Pereyrę co daje 61mln, z Sassuolo jeszcze brak potwierdzenia,ale dodając Zaze mamy 76mln. Ogbonna,Isla,Llorente i może uda się zgarnąć ze 30 baniek. Joveticia już Beppe inaczej kombinuje i pewnie nie tylko z powodu jego zdrowia ale już faktu,ze wydał dużo. Za samego Pogbę pewnie dostałby 80-90mln a nie sądzę by to mercato było na +, po dwóch poprzednich bardzo oszczędnych.
Wiem, że już dużo wydaliśmy w to okienko, ale tak naprawdę to nie wiemy jak rzeczywiście wygląda sytuacja finansowa klubu. Pamiętajcie, że Dybala, Mandzukić to transakcje rozłożone na kilka lat (oczywiście podobnie było wcześniej przy okazji np. Asy), więc może mamy więcej niż nam sie wszystkim w rzeczywistości wydaje. Zresztą tacy piłkarze jak Llorente, Coman, Pogba, Pirlo, Khedira, Barzagli, czy Evra przyszli za darmo lub pół-darmo, wiec tej kasy może rzeczywiście jest teraz sporo :dance: chociaż kto to wie....imo Marotta :smile:

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2015, 21:34

Wojtek pisze:
Alexinhio-10 pisze:Mario jest bardzo waleczny, aczkolwiek nigdy nie strzelił nawet 20 bramek w lidze w jednym sezonie.
sezon 2012/13 = 22 gole i 4 asysty
sezon 2013/14 = 26 goli i 10 asyst
sezon 2014/15 = 20 goli i 5 asyst
Ale to nie są statystyki ligowe, tylko że wszystkich rozgrywek, więc wcale szału nie ma...

Yaro wszystkie transfery klubowe są rozłożone na raty, więc to wcale nie jest wyznacznikiem. Trochę takie działania są dziwne. O ile przy zostawieniu Pogby i Vidala, transfery wyglądają fajnie, o tyle przy ewentualnej sprzedaży któregoś z nich robi się słabo...

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2015, 21:40

AdiJuve pisze:
Nigdzie Allegri nie mówił o 9 nowych tylko,ze będzie miał koło 10 zawodników w rocznikach 90+ z czego są to z poprzedniego sezonu Pogba,Peryera,Sturao,Morata i Coman do tego Rugani,Dybala,Zaza i może ktoś jeszcze.
Allegri powiedział, że w przyszłym sezonie istnieje szansa, że w pierwszej drużynie będzie około 10 zawodników z lat 90. Wystarczy do wymienionej przez Ciebie ósemki (Pogba, Pereyra, Sturaro, Morata, Coman, Rugani, Dybala, Zaza) dopisać Marrone i Berardiego i wszystko jasne ;)

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2015, 21:43

Wpływ na nasze ruchy na rynku może mieć także zapowiedź poluzowania zasad Financial Fair Play. Całkiem słusznie zresztą, cały ten system dawał takiej Barcie, Realowi czy Bayernowi(półfinaliści przez ostatnie 5 lat!) przewagę, a City i tak sobie z tego nic nie robiło, bo 50mln funtów kary jakoś im nie zaszkodziło.
Yaro417 pisze:Ale zasady FFP mają zostać zmienione (o ile to w ogóle nastąpi - bo na razie były tylko zapowiedzi - a jak tak, to w jakim kształcie) najwcześniej za rok. Tak więc - przynajmniej na razie - musimy respektować te zasady i kupować tyle, na ile nas stać. Pytanie tylko na ile możemy sobie obecnie pozwolić :think:
Z tego co ja czytałem, to już w czerwcu tego roku mają zostać one zmienione, a ciekawostką jest to że to Włosi najmocniej naciskali na te zmiany.
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2015, 22:01 przez blackadder, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2015, 21:52

Ale zasady FFP mają zostać zmienione (o ile to w ogóle nastąpi - bo na razie były tylko zapowiedzi - a jak tak, to w jakim kształcie) najwcześniej za rok. Tak więc - przynajmniej na razie - musimy respektować te zasady i kupować tyle, na ile nas stać. Pytanie tylko na ile możemy sobie obecnie pozwolić :think:

Zablokowany