Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 19:33

Castiel pisze:Nie płaczcie tak nad tym Bendtnerem. Będzie się obijał na treningach i pyskował albo się panoszył jak Melo to czeka go ten sam los co Elie.
Jak na razie to jest wręcz odwrotnie, niż w Twoich przypuszczeniach.

Poniżej wywiad z naszym nowym napadziorem:

http://www.youtube.com/watch?v=CnP1d_sV ... ature=plcp

Nawet wzbudza sympatię :P

ObrazekObrazekObrazek
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 19:38

Jak można było nigdzie nie upchnąć Iaquinty i Martineza? Jak można było mieć tyle miesięcy na kupno napastnika z jajami i sciągnąć tylko BENDTNERA?
Chwalić zezolca można tylko za Asamoah'a i ... kogo? Co najwyżej Pogbę.

Reszta - dno.

I ten transfer Pazienzy za grosze... nie oszukujmy się, potrzebowaliśmy kozaka w ataku i na lewej obronie. Znowu będziemy tam kuleć z tymi samymi bałwanami.

A przed nami cholernie trudna LM.

Giacobbneri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 19:40

Gabbiadini 5,5 mln euro
Boakye 4,0 mln euro
Isla 9,5 mln euro
Asamoah 9 mln euro
Giovinco 11 mln euro
Caceres 8 mln euro
Leali 4 mln euro*
Bendtner wypożyczenie

~ 50 mln euro

Oddano graczy za mniej niż 20 milionów, czyli kasa jednak była. Pytanie jak ją Marotta wykorzystał? Według mnie słabo, choć na oceny przyjdzie jeszcze czas ;) Na trójkę młodych Leali, Boakye czy Gabbiadni poszło prawie 15 milionów. Oby obserwatorzy mieli nosa, bo tanio to ich nie kupiliśmy.

Z drugiej strony, co zrobiło Napoli, Milan, Inter? Fiorentina też chciła klasowego strzelca i kogo wzieli? Stagnacja w całej lidze. Niestety sytuacja ekonomiczna Włoch jest jaka jest. My przynajmniej nie oddaliśmy najważniejszych ogniw (poza Del Piero).

Trzymam kciuki za Nicklasa, niech utrze nosa niedowiarkom heh.

Jak można było nigdzie nie upchnąć Iaquinty i Martineza?
A kto by ich chciał kupić?

Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 19:41

Bartek88 pisze:Mercato dobre w naszym wykonaniu, ale niestety koncowke nalezy podsumować tak:
Obrazek
Zgadzam się. Co ja robię, zgadzam się z Bartkiem? :shock:
Virgil pisze:Moim zdaniem to okno nie przebija w żaden sposób poprzedniego, gdzie pozyskano Vucinica, Pirlo, Vidala i Lichsteinera, którzy stanowili o sile drużyny i mieli ogromny wpływ na drużynę.
Moim zdaniem najlepszym transferem - poza Pirlo - było Barzagli. Zespół powinno się budować od tyłu, a jak udaje się to jeszcze za małe pieniądze - nie sposób się nie rozpłynąć. Choć odrobinę skłoniłeś mnie do postawienia znaku równości dla tegorocznego i zeszłorocznego okna, ale czas zweryfikuje - zawsze może okazać się dużo słabsze, ale i lepsze. Kto w końcu wie czy Bendtenr nie strzeli 28 goli i nie zostanie królem strzelców? :smile:

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Wypożyczyliśmy też Bouy'a - do Brescii.W sumie dobrze, może się poogrywa?b

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Kolejne, mocno średnie mercato w wykonaniu Juve. Brak napastnika, brak lewego nominalnego lewego wingbacka, Iaquinta, Martinez i Ziegler zostają z nami. Widok Bendtnera na tle fotografii naszego pięknego stadionu budzi obrzydzenie. Nie chce mi się więcej gadać.

Obrazek
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 19:44

Giacobbneri pisze:
Nawet jakieś Chievo ich nie chciało na wypożyczenie?! :-(

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 19:45

Giacobbneri pisze:Gabbiadini 5,5 mln euro
Boakye 4,0 mln euro
Isla 9,5 mln euro
Asamoah 9 mln euro
Giovinco 11 mln euro
Caceres 8 mln euro
Leali 4 mln euro*
Bendtner wypożyczenie

~ 50 mln euro

Oddano graczy za mniej niż 20 milionów, czyli kasa jednak była. Pytanie jak ją Marotta wykorzystał? Według mnie słabo, choć na oceny przyjdzie jeszcze czas ;) Na trójkę młodych Leali, Boakye czy Gabbiadni poszło prawie 15 milionów. Oby obserwatorzy mieli nosa, bo tanio to ich nie kupiliśmy.
Wypadałoby doliczyć jeszcze Giaccheriniego (ok. 4,25 bańki) i za Masiego daliśmy chyba z bańkę. Nie wiem jak w końcu z tym Polim było, czy nie wykupiliśmy przynajmniej połowy jego karty i nie został jeszcze na sezon w Sampie. Poza tym wymieniłeś 3 młodych (tych na których poświęciliśmy najwięcej kasy), ale tych chłopaków do Primki przyszło ponad 10 (ciekawe ile łącznie nas kosztowali)...

ObrazekObrazekObrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 28 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 19:46

Castiel pisze:Nie płaczcie tak nad tym Bendtnerem. Będzie się obijał na treningach i pyskował albo się panoszył jak Melo to czeka go ten sam los co Elie.
Czyli nic się nie zmieni w porównaniu do poprzedniego sezonu, to mnie chłopie pocieszyłeś.
ZZX pisze:Widzę że wiele osób bardzo na Marotte narzeka, ale czy jakiś klub we Włoszech zrobił choćby porównywalne transfery? We Włoszech kryzys, Juve się dobrze trzyma dzięki rozsądnym ruchom zarządu, mamy kredyty zaciągać na top playerów jak Real czy Barca? Jak przyjdzie kolejna fala kryzysu to takie kluby będą w takiej pupie że raczej się z tego już nie wygrzebią.
Nie patrzmy na Włochy, patrzmy na Europę, bo to tam zmierzamy. Następna fala kryzysu? Pewnie za rok, dlatego głupie kluby tak dużo inwestują, a rozważny Juventus czeka :prochno:

Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 19:51

Dobra nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Niklas podpisał kontrakt, to tylko wypożyczenie, nie sprawdzi się to go pożegnamy. A w pierwszym wywiadzie budzi jakąś tam sympatię :wink:

Mamy fajny, szeroki i równy skład. Atak szału nie robi ale jest Mirko, który na LM będzie pewnie nieźle zmotywowany, jest Gio, który ma coś do udowodnienia, jest Matri, który ostatnio wygląda trochę lepiej i coś tam w ostatnich sparingach strzelał, jest Bendtner, któremu należy dać szansę i kredyt zaufania, ni i jest Q, w którego nie wierzę :prochno:

Grupę w LM mamy w miarę, jeśli z niej nie wyjdziemy to nie będzie wina braku topa a całej drużyny. A w Serie A powinniśmy dać radę, jeśli my mamy złe okienko to co mają powiedzieć w milanie? Szkoda tylko że naszych miszczów nie udało się nikomu wepchnąć.

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
ZZX

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 19:51

Szczypku, nie żebym jakoś usilnie Marotte bronił, ale jak teraz czytam że Czelsi daje za Loïca Rémy'ego 16 mln funtów, a zawodnik nie poraża statystykami w lidze takiej jak francuska (mnóstwo bramek) to chyba wole wypożyczenie Bendtnera niż czkawkę finansową a la Milan za rok.

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 19:54

mateelv pisze:
Giacobbneri pisze:
Problem jest taki że Iaquinta ze swoimi zarobkami miałby chyba szansę zostać jeżeli nie najlepiej opłacanym piłkarzem w historii Chievo, to przynajmniej w TOP3.
Giacobbneri pisze: Trzymam kciuki za Nicklasa, niech utrze nosa niedowiarkom heh.
Spytam wprost - wierzysz w to co piszesz?
Zawidowianin pisze: Dobre mercato z wyraźnym failem na samym końcu. Zdarza się.
Dla mnie to brzmi jak "dobra operacja, wszystko szło git tylko na końcu pacjent umarł i trochę pogorszył jej ogólną ocenę". Dla mnie 50% planów na to mercato to był snajper, reszta to dodatki. Ja to widzę tak:

Cele na mercato:
- kupić klasowego snajpera - niezrealizowany
- kupić lewego obrońcę - ciężko powiedzieć, dajmy Asamoahowi pograć na lewej w 3-5-2
- wzmocnić ławkę - jest
- pozbyć się szrotu - udało się opylić Elię i Krasicia na dobrych warunkach, reszta lipa.

Czyli ogólna ocena to jakieś 4,5/10 - najważniejszy cel niezrealizowany, drugi dość ważny zrealizowany całkiem nieźle, kolejne dwa tak średnio.
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2012, 20:02 przez zahor, łącznie zmieniany 2 razy.

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 19:57

Wiadomo, że każdemu piłkarzowi należy dać czas, należy dać mu się wykazać, ale jeśli miałbym oceniać tegoroczne mercato po nazwiskach to oceniam pracę Marotty na 4 w skali 1-6.

Skład został poszerzony o kilku dobrych/bardzo dobrych zawodników. Przybył przez wszystkich chwalony Asamoah (mam nadzieję, że nie spuści z tonu) oraz jego klubowy kolega - Isla. Chłopak wydaje się być dobrym zakupem na prawą stronę pomocy. Jeśli wróci po kontuzji do formy, którą prezentował w Udinese to ja osobiście będę bardzo zadowolony.

Przyszedł też Giovinco. Szczerzę mówiąc było mi obojętne czy Seba trafi do nas z powrotem czy nie. Jednak jest u nas i liczę, że będzie ważnym ogniwem ataku.

Chcieliśmy stopera na rezerwę to mamy i to za darmo. Na początku byłem niezbyt zadowolony z tego, że Brazylijczyk może do nas dołączyć, ale stało się. W meczach pre-seasonu jego gra pozostawiała wiele do życzenia, ale w Superpucharze zagrał na dużo wyższym poziomie niż w meczach towarzyskich i mam nadzieję, że jak wróci po kontuzji to będzie w stanie godnie zastąpić Barzagliego czy Giorgio.

Marotta sprowadził do klubu też bardzo utalentowaną młodzież. Pogba, Masi, Leali, czy też Boakye to melodia przyszłości, jednakże już widać, że drzemie w nich bardzo duży potencjał. Szczególnie transfer Pogby mnie ucieszył. Oglądałem jego występy w młodzieżowej reprezentacji Francji i chłopak mi zaimponował. U nas też jak na razie pokazał się z dobrej strony. Wierzę, że dostanie wiele szans w tym sezonie i wykorzysta je w 100%.

Na koniec najważniejsze. Wszyscy od początku okienka mieliśmy nadzieję na topowego gracza, ponieważ obiecał nam to najpierw Andrea Agnell, a później Marotta podkreślał to w wywiadach. W związku z tym wierzyliśmy w szczęśliwy finał, jednakże tak się nie stało. Jestem z tego powodu zły na Marottę, bo miał mnóstwo czasu na znalezienie odpowiedniego gracza, jednak zwlekał z tym aż do dziś i się doigrał. Sprowadził nam Bendtnera, z którego chyba nikt nie jest zadowolony. JA też nie, jednakże dam mu szansę i dopiero po kilku meczach go ocenię.

Minusem jest oczywiście pozostanie w klubie piłkarzy niechcianych, którzy będą kosić klubową kasę o kolejne miliony, a w rzeczywistości nie powąchają nawet murawy.

Mercato zaczęło się bardzo dobrze, jednakże brakło wisienki na torcie w postaci top playera, co zawiodło niejednego z nas. Miejmy nadzieję, Nicklas będzie lepszym transferem niż nam się wydaje i strzeli te kilka ważnych goli, a za rok kupimy już na prawdę kogoś konkretnego.

Obrazek
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 19:59

zahor pisze:
mateelv pisze:
Giacobbneri pisze:
Problem jest taki że Iaquinta ze swoimi zarobkami miałby chyba szansę zostać jeżeli nie najlepiej opłacanym piłkarzem w historii Chievo, to przynajmniej w TOP3.
Tak, ja wiem. Chievo rzuciłem ot tak, sądząc że łatwo się zorientować co mam na myśli.

Są inne kierunki, chociażby Anglia, Rosja. Znając życie, hamulco-nosy nie miałby ochoty się tam wybrać. No nic, za błędy z przeszłości trzeba płacić...

Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 20:00

Tymczasem Tottenham próbuje wyciągnąć Llorente.

Forza Juve!
Zablokowany