Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2015, 19:52

4-3-1-2:
Morata - Dybala (Mandżukić/Berardi wchodzi gdy nie idzie i przechodzimy na 4-3-3)

4-3-3:
Morata - Mandżukić - Dybala/Berardi

4-3-1-2:
Morata - Mandżukić
Dybala/Pereyra/Berardi

4-3-2-1:
Mandżukić
Morata - Dybala/Pereyra/Berardi

Jak jeszcze dojdzie Jovetić, to dopiero będzie można się bawić :prochno:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2015, 20:00

Z tymi opiniami o braku wzmocnień boków obrony radziłbym się wstrzymać, bo Marotta póki co był zajęty dopinaniem Mandżukicia oraz pary Berardi/Zaza.

Kto uważa, że 19 baniek za gracza tego pokroju co Mario to dużo, ten troll. Nie byłem przekonany co do jego osoby akurat w naszym klubie, ale umiejętności i doświadczenie ma spore. Był jednym z filarów zdobywcy LM - Bayernu, walnie się zresztą do tego zwycięstwa przyczynił. Bije na głowę Llorente, za którego weźmiemy pewnie te 15 mln. Sprzedaliśmy do Milanu Matriego i za część pozyskanych w ten sposób środków pozyskaliśmy Teveza. Teraz sporą część kwoty przeznaczonej na Chorwata pozyskamy ze sprzedaży Nando. :ok: #MarottaStyle

Jeśli prawdą są te doniesienia o ofercie klubu z Argentyny za naszego Teveza, to to są po prostu kpiny. :doh: Tak im zależy na Apaczu, a oferując za niego coś takiego obrażają nas, także samego piłkarza. Sami się zresztą ośmieszają. Dawać tego ich najbardziej obiecującego młodziana i malina. Mam nadzieję, że Pan Marotta to dobrze rozegra. :pray:
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2015, 22:31 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2015, 20:32

Pojawiło się jeszcze info, że jak tylko sfinalizujemy transfer Teveza, od razu uderzamy po Salaha. :shock:
Ja po prostu nie wiem co ten nasze Beppe szykuje, ale te wzmocnienia w ofensywie to jakiś kosmos. Przecież dla nich wszystkich zabraknie miejsca :)

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2015, 20:36

Trzeba przyznać, że Marotta działa niesamowicie konsekwentnie i szybko. Nie jestem przekonany do Mandzukica, może dlatego że liczyłem na następcę Teveza. Mario jest bardzo waleczny, aczkolwiek nigdy nie strzelił nawet 20 bramek w lidze w jednym sezonie. Jeśli kupią jeszcze trequaristę lub Jovetica, to będzie naprawdę udane okienko.

P.S Oferta za Teveza nie jest zła, cieszmy się że nie chcą go za darmo. Vadala się zapowiadał nieźle, nie wiem jak jest teraz. Niech dorzucą jeszcze jednego młodego i będzie git.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2015, 20:42

Robaku pisze:Pojawiło się jeszcze info, że jak tylko sfinalizujemy transfer Teveza, od razu uderzamy po Salaha. :shock:
Ja po prostu nie wiem co ten nasze Beppe szykuje, ale te wzmocnienia w ofensywie to jakiś kosmos. Przecież dla nich wszystkich zabraknie miejsca :)
Jest na celowniku także interu. Jeśli pojawi się szansa pozyskania tego gracza... :whistle: Ja już chcę oficjalnych komunikatów, bo, mimo że się jeszcze nawet nie zaczęło, to okienko już zdążyło mnie zmęczyć. :smile:

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2015, 20:44

Ale po co nam Salah?

Jeszcze Messi i Ronaldo i można kończyć zakupy :prochno:

Zizou_1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2015, 20:47

jakoś dziwnie mi... tyle kasy wydajemy i to przed otwarciem okienka... okienko idealne jeśli nie sprzedamy nikogo z podstawowej 11

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2015, 20:49

Tak czytam Was i nie kumam jak można narzekać na Mandżukicia...bo co ? Bo przegrał rywalizację z Lewym ? A guzik przegrał, Mandżukić to charakterny chłop co nie podobało się Pepowi a oficjalna wersja była taka, że Lewy bardziej pasuje do taktyki...jakoś mnie to nie przekonuje bo Mandżu to zdecydowanie lepszy grajek od Lewego ale nie pasował do tiki-taki Pepa...przecież kiedy trenerem Bayernu był Heynckes to Mario znakomicie grał i strzelał aż miło...dajcie sobie na luz narzekacze bo choć sam wierzyłem, że Cavani jest dla nas osiągalny o tyle zastępstwo w postaci Mandżukicia mnie w pełni satysfakcjonuje bo jestem jego fanem od Euro 2012...
Po Salaha Beppe chce uderzyć ? :shock:
Szaleje chłop i jakby jeszcze Jovetić, Salah doszedł to Serie A miażdżymy...

Obrazek
Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2015, 20:51

Skoro mowa już o Salah'u, to dodam od siebie, że zagraniczne media (tłumacz podpowiada, że pisane po albańsku) są przekonane, że wraca temat Cuadrado i ktoś z trójki Oscar, Jovetic, Cuadrado dołączy do nad.

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2015, 20:54

Odnośnie Salaha, Sky właśnie podało, że po sfinalizowaniu Teveza do Boca poważnie będziemy walczyć o Egipcjanina.GDM potiwerdza to.

Cena jaką chce CFC to 25mln :roll: Troszkę zaczynam się gubić od teraz..

Obrazek
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2015, 20:56

Zainteresowanie Salahem i Joveticem wskazywałoby, że jednak będziemy grać 3-ką z przodu. Do tej pory Tevez (typowy cofnięty środkowy napastnik) trochę ograniczał nam możliwość przejścia na 4-3-3. Ale już w Pucharze Włoch graliśmy regularnie tą taktyką. 4-3-3 to ustawienie, które dogodzi wszystkim z przodu: Mandżukić i Zaza jako środkowi, Dybala, Pereyra i Berardi (kolejny sezon na wypożyczeniu w Sassuolo) po prawej oraz Morata, Jovetić i Coman (kolejny sezon na wypożyczeniu) po lewej. Lewonożny Salah grywa po obu stronach.

AdiZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2015, 20:56

Zizou_1989 pisze:
AdiZ pisze:
mrozzi pisze:
My zdobyliśmy Scudetto już w pierwszym roku przebudowy zespołu, ale trzeba sobie powiedzieć wprost, że to nie był nasz główny cel. Zespół chcieliśmy wzmacniać stopniowo, korzystając z okazji i usług piłkarzy, którzy w innych klubach nie byli doceniani. inter i Milan zamierzają zbudować zespół zdolny do wygrywania "na już" i to jest moim zdaniem ich główny problem. Już w ogóle mnie dziwi, że naprawdę spora część kibiców tego drugiego klubu wierzy w pozyskanie kogoś takiego jak Cavani. Oni chyba zapomnieli, gdzie sich od kilku lat znajdują i jakie są realne cele do osiągnięcia.
Oj pamięć Cię zawodzi. Pierwsza próba przebudowy zespołu okazał się totalną klapą, i powtórnym zajęciem 7 miejsca.

Mam duże wątpliwości co do jakości naszego planowanego ataku. odejście Teveza znacząco osłabia tę pozycję. Dybala, Zaza, Morata, Mandzukic. Nie przekonuje mnie. Trochę za młodo i za mało ogrania.
A na bokach obrony dalej będą występować parodyści :angry:
Morata i Mandžukić mało ograni ?? hm... to jest TOP napastników teraz. jak przychodził Tevez też narzekaliście. Poczekajcie bo Mario jest naprawde świetnym napastnikiem.
Mandzukica nie miałem na myśli, tylko pozostałą trójkę.
mrozzi pisze:Z tymi opiniami o braku wzmocnień boków obrony radziłbym się wstrzymać, bo Marotta póki co był zajęty dopinaniem Mandżukicia oraz pary Berardi/Zaza.
Czekam!
mrozzi pisze:Kto uważa, że 19 baniek za gracza tego pokroju co Mirko to dużo, ten troll. Nie byłem przekonany co do jego osoby akurat w naszym klubie, ale umiejętności i doświadczenie ma spore. Był jednym z filarów zdobywcy LM - Bayernu, walnie się zresztą do tego zwycięstwa przyczynił.
To dlaczego w Madrycie się pozbyto jego tak łatwo i szybko :?:
Jedyny plus o ile to Marottcie się to uda to pozbycie się Llorente. Hiszpan kopie się po czole ale jeszcze daleko mu do Amauriego.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2015, 20:58

Zdrowy Jovetić albo Salah. :whistle: A może klub planuje pozyskać ich obu? :think: Marotta jest mistrzem w swoim fachu, bo trolluje nawet nas, tifosich będących z tym klubem po kilkanaście lat albo i dłużej. :smile:

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2015, 20:59

Nie rozumiem tylko jednego...po co chcemy wykupić Zazę za 15 mln, jak za podobną kwotę (może 20 mln) jest Jovetić do wyciągnięcia :doh:

Formacja ofensywna Morata, Dybala, Mandzu, Jovetić, Salah, Oscar to byłby mój ideał na przyszły sezon - i nawet Berardiego bym ie żałował :prochno:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2015, 21:02

AdiZ pisze:To dlaczego w Madrycie się pozbyto jego tak łatwo i szybko :?:
Ponoć z Simeone mu się nie układało.

Zablokowany