Mercato (Lato 2016)
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Dokładnie.alessandro1977 pisze:Czy po dzisiejszym meczu Italii ktoś ma wątpliwości co do potencjału De Sciglio bo nie ogarniam jego krytyki ?
Max dobrze wie kogo chce bo zna tego zawodnika a DS poza Milanem to świetny grajek.
A tylko chwile grał pod dobrym trenerem jakim jest Conte.
Mysle ze to dobry zmiennik.
To kto bedzie ta niespodzianka?
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 38 razy
Bo on jest krytykowany za beznadziejną i bezjajeczną gre w Milanie ( również za Maksa się to działo ). Przecież jeszcze miesiąc temu był wyśmiewany, jak podczas meczu z Romą przyglądał się bezczynnie jak ci strzelają gola, tuż pod jego nosem, a on nawet nie próbuje. Oczywiście głównym powodem jego postawy może być atmosfera beznadziejności, jaka unosi się od kilku sezonów nad mediolańskim klubem.alessandro1977 pisze:Czy po dzisiejszym meczu Italii ktoś ma wątpliwości co do potencjału De Sciglio bo nie ogarniam jego krytyki ?
Max dobrze wie kogo chce bo zna tego zawodnika a DS poza Milanem to świetny grajek.
Choć nie powiem, trochę jego występy zasiały we mnie nutkę niepewności

- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Spoko, nie mam szczególnego parcia na Belga, tylko pytanie czy uda się wyciągnąć kogoś na jego poziomie lub lepszym. Żeby tylko za kilka miesięcy się nie okazało, że, będziecie się, panowie, musieli uderzyć w pierś jak gość będzie w Anglii koksił i się okaże, że jednak Paratici ze swoim "wynalazkiem z OM" miał rację. 

- wagner
- Juventino
No jeśli De Sciglio jest wyceniony przez Milan na 10 mln, a cena takiego Darmian to ok 15 mln to ja już nie mam wątpliwości po kogo mielibyśmy uderzyć w pierwszej kolejności (mowa oczywiście o tym pierwszym). Jednak żeby tak się stało potrzebna jest sprzedaż Lichtsteinera, samo przyjście Alvesa jeszcze niczego nie przekreśla (no może z wyjątkiem kupna Cuadrado).Robaku pisze:Milan chętny do sprzedaży DeSciglio, ale za 10 baniek euro, czyżby zbierali na pkt.2?
Mnie również ten akurat Belg nie przekonuje, nie po jednym tak naprawdę dobrym sezonie.Adrian27th pisze:Ratuje nas Crystal!
Większość typów padała w kierunku Mascherano.Adrian27th pisze:To kto bedzie ta niespodzianka?
Jara nie jara, w każdym meczu (no dobra może nie w każdym, ale w większej ich ilości) które widziałem w Lazio z jego udziałem szarpał grę i robił coś niekonwencjonalnego, z tego gracza mogą być ludzie, ale myślę że Juventus się nie pokusi w ostateczności.emzet91 pisze:A mnie jara ten Keita i mam nadzieję, że będzie on nasz w przyszłym sezonie
PS: Zazdroszczę tym, którzy w tak łatwy sposób dopisują do odejścia jednym tchem Hernanesa, Asamoah, Pereyrę i Lichtsteinera.

PS2: Tylko mi się wydaję, że ten ewentualny deal Isla-Marchetti jest dla nas bardzo dobry ?
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Ale zdaję sobie z tego sprawę bo zatrzymał się w rozwoju podobnie jak cały Milan, nie ma kogo podpatrywać i nie ma żadnych autorytetów. Chłopak ma 24 lata i jest w najlepszym wieku do rozwoju, dzisiaj przy naszym BBC grał jak profesor, chyba tylko jeden błąd zrobił ale kto ich nie robi. W Juve będzie miał obok siebie najlepszych w swoim fachu a w przyszłości może tworzyć blok nie do przejścia razem z Ruganim.Marat87 pisze:Bo on jest krytykowany za beznadziejną i bezjajeczną gre w Milanie

- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 38 razy
Dlatego też się osobiście do niego przekonuje powoli, choć bardziej przekonuje mnie do takiego ruchu słaba gra i wiek Stefana. Bo co za różnica kto zagra te 30-40% meczy w sezonie ( bo zakładamy, że głównym wyborem będzie Alves - oby omijały go kontuzje ), czy piłkarz które jest już po drugiej stronie rzeki i gra słabo, czy gość który może się jeszcze rozwinąć, a zawsze będzie go można jeszcze wypchnąć jakby nie podołał. Wszystko przy założeniu, że Juventus wychodzi na tej wymianie na zero
To wręcz idealna sytuacja, gość dostaje dwa lata na aklimatyzację, bo główny ciężar gry na skrzydle leży na Alvesie, a jak podoła, to wchodzi do podstawy.
Należy też pamiętać, że gość może grać na lewej - choć ja osobiście nie pamiętam jakiś jego dobrych występów na tej stronie - no ale może jak ogarnie się pod okiem Maksa, to będzie mógł odciążyć gasnącego w oczach (
) Evre.

To wręcz idealna sytuacja, gość dostaje dwa lata na aklimatyzację, bo główny ciężar gry na skrzydle leży na Alvesie, a jak podoła, to wchodzi do podstawy.
Należy też pamiętać, że gość może grać na lewej - choć ja osobiście nie pamiętam jakiś jego dobrych występów na tej stronie - no ale może jak ogarnie się pod okiem Maksa, to będzie mógł odciążyć gasnącego w oczach (

- MRN
- Juventino
Według mnie, zarząd powinien go wyłowić póki może bo jak chłopak tak zagra następny mecz ( mecze) to zgłoszą się po niego bardziej zamożni, którzy bez problemu przebiją naszą ofertę a i Milan potrzebujący pieniędzy nie będzie miał dylematu kogo go opchnąć. De Sciglio pokazał się z bardzo dobrej strony przeciwko nam w finale CI i okazuje się, że to nie przypadek. Max sprawi, że chłop odżyje i będzie regularny.

- kd
- Juventino
dokładnie. Chcą 10 mln? Dać 9.5 i zabierać chłopaka stamtąd.alessandro1977 pisze:Według mnie, zarząd powinien go wyłowić póki może bo jak chłopak tak zagra następny mecz ( mecze) to zgłoszą się po niego bardziej zamożni, którzy bez problemu przebiją naszą ofertę a i Milan potrzebujący pieniędzy nie będzie miał dylematu kogo go opchnąć. De Sciglio pokazał się z bardzo dobrej strony przeciwko nam w finale CI i okazuje się, że to nie przypadek. Max sprawi, że chłop odżyje i będzie regularny.
Musi zostać włoska tożsamość obrony. Zrozumienie, specyfikacja włoskich piłkarzy. Wszystko niesie ze sobą pozytywy. Alex Sandro, Evra, -- Dani Alves, De Sciglio. To by była idealna równowaga. Pamiętać należy, że De Sciglio to chłopak który może grać po obu stronach, a i pewnie w środku by go przyuczyli.
- panlider
- Juventino
Jak to kilka dobrych meczy na Euro może kompletnie zmienić optykę kibica. Jakiś czas temu, kiedy pojawiały się informacje o zainteresowaniu De Sciglio, to 3/4 tego forum płakało, że zatrzymał się w rozwoju i że lepiej wyciągnąć Darmiana z United 
Osobiście też zaczynam się przekonywać do Matti, dobrze by było ściągnąć kogoś młodszego w miejsce Lichego po transferze Alvesa.

Osobiście też zaczynam się przekonywać do Matti, dobrze by było ściągnąć kogoś młodszego w miejsce Lichego po transferze Alvesa.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- MRN
- Juventino
Ile czasu jeszcze, połowa forum będzie pisała meczy zamiast meczów, no litości.
Kto płakał ten płakał.
Sportitalia podaje, że Napoli złożyło ofertę za De Sciglio w wysokości 15 mln
Nie pomyliłem się w swoich rozważaniach choć Napoli nie jest naszym rywalem, tam nikt nie chce grać a już myślę, że De Sciglio wolałby trafić pod skrzydła Maxa. Podobno Roma też już czai się na niego.
Kto płakał ten płakał.
Sportitalia podaje, że Napoli złożyło ofertę za De Sciglio w wysokości 15 mln
Nie pomyliłem się w swoich rozważaniach choć Napoli nie jest naszym rywalem, tam nikt nie chce grać a już myślę, że De Sciglio wolałby trafić pod skrzydła Maxa. Podobno Roma też już czai się na niego.

- kamil-8853
- Juventino
Subotic odchodzi z BVB - kto wie, może to jedna z tych okazji które warto wykorzystać ?
- SKAr7
- Juventino
"Meczy" jest potocznie dopuszczalna i poprawna, po prostu się od niej odchodzi.alessandro1977 pisze:Ile czasu jeszcze, połowa forum będzie pisała meczy zamiast meczów, no litości.
http://sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/;10765
De Sciglio to interesująca opcja, szczególnie w kontekście ławki.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
W sensie gość który odchodzi bo ma dośc bycia rezerwowym w obliczu tercetu BBC napewno zobaczy swoje szanse gry ; )kamil-8853 pisze:Subotic odchodzi z BVB - kto wie, może to jedna z tych okazji które warto wykorzystać ?
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- MRN
- Juventino
Znam te wykładnie ale tymi się nie sugeruję bo jest wiele wyrażeń "dopuszczalnych", których dla dobra języka nie powinno się używać. " ja żem był" też jest dopuszczalne
Alves pogra te dwa lata więc DS to znakomita opcja bo zanim na stałe wskoczy do pierwszego składu, będzie miał się od kogo uczyć. W Milanie się marnuje ale obawiam się, że jak Montella przyjdzie do Milanu to może zablokować jego odejście.

Alves pogra te dwa lata więc DS to znakomita opcja bo zanim na stałe wskoczy do pierwszego składu, będzie miał się od kogo uczyć. W Milanie się marnuje ale obawiam się, że jak Montella przyjdzie do Milanu to może zablokować jego odejście.