Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2012, 00:41

Arbuzini pisze:Ja tam nic fajnego w Torresie nie widzę. Matri zepchnie go na ławkę i tyle będzie z super medialnego wzmocnienia. Włochy to nie miejsce, w którym Hiszpan mógłby się odblokować.
A mi wydaje się wręcz odwrotnie :D

ObrazekObrazekObrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2012, 00:45

Hmm... Ciekawe, czy duet Vucinic - Jovetic bylby w stanie grac razem z jakims srodkowym napastnikiem w 4-3-3. W sumie nie musimy grac jakos bardzo symetrycznie, i Jovetic moglby grac po prawej stronie, ale blizej srodka, a akcje oskrzydlac wysoko ustawiony Lichtsteiner. Z lewej strony Mirko gralby blizej linii, a za nim raczej mniej udzielajacy sie w defensywie Chiellini lub Caceres.

Jesli chodzi o Torresa, to jesli mialoby to by byc wypozyczenie bez koniecznosci wykupienia zawodnika po sezonie, to jak najbardziej tak. Pensje placilismy albo dalej placimy Amaurim, Grossom i innym darmozjadom, a moze sie okazac, ze Hiszpan po prostu musi zmienic lige i sie odblokuje.

Jesli rzeczywiscie mamy sobie dac spokoj z Giovinco, to wedlug mnie troche szkoda. Pol biedy, jak zostanie w tej Parmie, ale jak go jakis inter wykupi i bedzie tam blyszczal, to sobie nie daruje.

Ogolnie, informacje, ktore przytoczyl Jakku pokazuja, ze powinna byc niemala kaska na lato. Pozostaje zyczyc Beppe rozwagi i modlic sie, zeby za bardzo nie skapil.

Obrazek
Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 marca 2012, 00:48

Weźcie z tym Torresem, widziałem go w meczu z Napoli, dno...choc go lubie to niestety dno...

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2012, 01:24

Nie ma co narzekać , wszystko zależy od warunków na jakich Hiszpan by przyszedł.
- jeżeli byłoby to wypożyczenie z prawem pierwokupu to byłby to świetny deal,niczym nie ryzykujemy a możemy zyskać. Mi osobiście się wydaje że zmiana warunków i ligi wyjdzie Torresowi, tylko na dobre.
- Jovetić też czytałem, że ponoć Conte chce jego

są to opcje dosyć prawdopodobne i przy sprowadzeniu tych dwóch zostanie jeszcze pewnie kasa na prawego skrzydłowego, obrońcę.

dokupić kogoś na prawe skrzydło, ściągnąć solidnego obrońcę jako uzupełnienie składu (Nesta :pray:) i mielibyśmy świetny skład.

jakku1 bardzo cenię Twoje informacje, ale mam obawy czy kasy będzie aż tyle. Myślę że wydamy 50-65mln wliczając w to sprzedaże zawodników. A nie wiadomo kogo i za ile sprzedamy, podałem taką dosyć wysoką kwotę, gdyż liczę na spylenie choć części naszych zasobów : Melo, Krasic, Elia, Iaquinta, Motta, Bonucci, Quagliarella.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 17 marca 2012, 03:29

Molek big fun juve pisze:Jako , że u nas nie ma kreatywnych zawodników zwłaszcza w napadzie, to jestem zdania , że Elkann powinien rozbić bank i sprezentować nam Neymara, nikogo innego na napad nie widzę, piszecie o Dżeko, fajnie tylko to napastnik żyjący z podań, a z tego co widzę, to tych podań do napastnika w naszym wypadku jest strasznie mało, a Neymar mógłby przynajmniej od połowy boiska podryblować i ukuć kilka bramek. 60 baniek powinno starczyć, tylko pensja pewnie zabójcza by była, a niestety nas nie stać na pensje powyżej 5 baniek.
Weź usuń konto.
PawSt pisze:Ja bym tak nie szalał z tym Caceresem i tą lewą stroną.
A ja bym szalal. Mundialu czy tam Copa America nie ogladales? Poza tym rzadasz "konkretow" w napadzie, a konkrety nie przyjda za 10mln. wiec po co jeszcze dodatkowo na obroncow wydawac hajsiwo?
Wzialbym z powrotem Sorensena. U nas na pewno nie bedzie gral mniej niz w Bolognii.

Ja o JoJo myslalem generalnie w kontekscie... no coz, srodkowego napastnika w 4-3-3. A moze kupno JoJo na prawa strone, a na srodek wypozyczenie Dżeko lub Suareza (chyba nawet bardziej kreatywny niz Dzeko i czasem tez cos obroni)? :lol: Finansowo byloby to chyba wykonalne, no ale trzeba szpeca, ktory to zalatwi, a Marotta to nam moze zalatwic co najwyzej jakiegos Pajacjo z Genoi.

Igła? Jak w promo cenie, to niech wpada. Ale kto wie czy w jego przypadku nie pachnie Manchesterem City, badz PSG, bo kolo NA PEWNO chce podwyzke, a u nas to raczej kiepsko z tym.
Virgil pisze:Drogba to trochę inna sprawa, niż Nesta. Nesta jest za darmo
Drogba tez.
Virgil o starym Nescie pisze:dostanie max 3 letni kontrakt
Chłop ma 36lat, a Ty mu chcesz dac 3-letni kontrakt? Poza tym przejrzyj sobie jego Injury history - co chwile jakies kontuzje. Bycie rezerwowym - okej, no ale tenże rezerwowy tez musi byc gotowy do gry.
stahoo pisze:fantasistę Vucinicia
[*]

Z informacji przytoczonych przez jakku1:
Hernanes - nie oplaca sie. Sa tansi i lepsi od niego.
Brak powrotu Gio - disturbing... Chociaz jak Parma pociska ceną za polowke jego kart pt. 10mln. to faktycznie moze sie odechciec.
Torres - niech wraca do Atletico. To juz wole Drogbe.
Obrazek
Fajne, dam se w podpisie albo na awatar

Co do kasy circa 60mln. to mysle, ze jest to mozliwe i za tyle mozna fajne zakupy zrobic :bravo:
Dobra, nie ma co gdybac, wstrzymuje sie do czerwca.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2012, 09:02

Torres? Dla mnie może przyjść, ale tylko na wypożyczenie z opcją wykupu. Do tego pensja nie więcej niż 4 mln. Jestem sceptyczny co do tego, że Fernando ma być graczem, który walnie więcej niż 20 goli w sezonie. Szczerze to wolałbym Berbatova. Chyba nikt poza Fergusonem nie wie dlaczego Bułgar nie gra w miarę regularnie.

Środek i prawa strona ataku! Nie lewa. Na lewej Mirko i Giac mogą zostać. Nie sądzę by Beppe sprowadził trzech top playerów do ataku.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2012, 09:26

Torres? Chyba sobie żartujecie. Tyle forsy na gościa, który strzelił 2 gole w premiership? Tyle samo ma u nas grający ogony Quagliarella. Szkoda kasy. Już bardziej wolałbym Jovetica, ale to tylko moje pobożne życzenie.

Filip

Nieprzeczytany post 17 marca 2012, 10:21

Jakiś kibic Chelsea, który wygrał na aukcji za 15 tyś. funtów trening z Drogbą, napisał że chce go przekazać... Torresowi :D

To już świadczy o tym jakie zdanie mają o Torresie kibice jego aktualnego klubu.

Jeśli chodzi o Jovetica jestem jak najbardziej na TAK. Dosyć szybki, dobry technicznie i potrafiący uderzyć zarówno silnie jak i technicznie. W dodatku kreatywny - moim zdaniem strzał w przysłowiową '10' , o ile to prawad ;-)

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2012, 10:27

jakku1 pisze:1. Mocno zainteresowalismy sie Hernanesem z Lazio.
Yes, yes, yes! Właśnie takiego piłkarza potrzeba do ożywienia drugiej linii. Świetna wiadomość.

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 17 marca 2012, 10:32

rok w rok to samo... Torresy, Suarezy, Aguero, Dzeko Neymar, Rossi już 4 z tej 6 "miało" podpisane z nami kontrakty i co?? jak Wy w coś takiego wierzycie jakku sam sobie jakies bzdety pisze żadnego źrodła nie podaje i teraz kmina jak bedzie gral Torres w Juve a tak samo jak Agurero z Dzeko...

Zapomnijcie o takich zawodnikach. Nesta tak jestem prawie pewien ze sie pojawi. Za Dzeko czy Torresa pewnie będzie Immobile to tak "ładnie" gra w serie b. Pewie ten ramirez czy belgijski hindus z cagliari. Na skrzydło to Giovinco - zależy jak dużo będziemialCOnte do powiedzienia ale bardzo dobrze by bylo i pewnie jakis Schelotto. Gdyby teraz Gilardino do Genoi nie przeszedl to byłbym pewnien ze on do nas zawita, nie wiem jeszcze jaki napasrtnik ale pewnie cos tego typu no i jeszcze srodek pomocy ja obstawiam Angelo Palombo w interze nie gra wiec jest tak samo dobry jak chocoazby pazienza czyli polowa forum sie bedzie podniecala ze kiedys wyszedl na boisko jak bylo z pazienza i napoli.

Z zprawdziwych wzmocnien to mysle ze Jovetic jest jeszce w stanie do nas przejsc jak sie ktoś mądrzejszy z zarządy uprze. No moze jest w obronie ktos typu Gamberini, Dainelli albo Astori, może agrentynski wloch który gra bodaj z Zenicie.

Ah po tym sezonie jest szansa na Rossiego wierze w niego (w jego przyjscie =,bo w gre (jakość) to juz średnio). Dlaczego? wystarczy zobaczyć jak "gra" w tym sezonie.Chociaz chyba blizej mu milanu niz nas...

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2012, 10:37

MishaAveJuve pisze:już 4 z tej 6 "miało" podpisane z nami kontrakty
Są plotki i są plotki. Żaden z nich nie miał podpisanego kontraktu ale Aguero, Rossi a wcześniej Dzeko byli negocjowani.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2012, 10:53

Virgil pisze: jakku1 bardzo cenię Twoje informacje, ale mam obawy czy kasy będzie aż tyle. Myślę że wydamy 50-65mln wliczając w to sprzedaże zawodników. A nie wiadomo kogo i za ile sprzedamy, podałem taką dosyć wysoką kwotę, gdyż liczę na spylenie choć części naszych zasobów : Melo, Krasic, Elia, Iaquinta, Motta, Bonucci, Quagliarella.
Jesli chodzi o Torresa to chodzi raczej o wypozyczenie z opcja pierwokupu. W dodatku ma on sie zgodzic na nizsza gaze niz w Chelsea. Tutaj wiec zadnych duzych kosztow nie poniesiemy. Jeszcze raz to napisze: KUPIMY TYLKO JEDNA WIELKA GWIAZDE do ataku. Druga bedziemy sie starali wyciagnac w inny sposob.

Bank rozbijemy raczej na Joveticia. Ale tez nie wydaje mi sie, zebysmy mieli za Niego zaplacic wiecej, niz 25m. Dojdzie do tego pewnie jeszcze wykupienie Caceresa za 8m i pewnie jakies male uzupelnienia - np. srodka defensywy. Nie wiem dlaczego (nie zdazylem sie dokopac), ale na juventuz.com wszyscy mowia albo o Nescie albo o uwaga... Samuelu. Moze przeoczylem jakiegos newsa, bowiem konczy mu sie kontrakt w czerwcu. Astori zostanie sprzedany, ale do Milanu. Wiecej uzupelnien raczej nie bedzie - nie liczac pewnie "transferow" za darmo i mlodzikow. Zastanawia mnie co w takim razie z prawa pomoca, ale zdaje sobie sprawe, ze generalnie to moze pojawic sie np. 5 sierpnia informacja, ze interesujemy sie jakims zawodnikiem, a 7 juz moze on byc Naszym graczem. Tutaj wiec moim zdaniem sprawa pozostaje otwarta.

Wyglada wiec na to, ze raczej bedziemy starali sie pozbyc wiekszej ilosci graczy. A transferow do klubu bedzie raczej niewiele. Przypomne tylko, ze na wylocie sa:
- Krasic
- Elia
- Melo
- Ziegler
- Pazienza
- najpewniej Quagliarella
- nie wiadomo, co z polowa karty Giovinco
- nie wiadomo, co z polowa karty Ekdala

Wyzej wymienieni zawodnicy i tak raczej u Nas nie graja, bo albo nie mieszcza sie w kadrze, albo sa powypozyczani. Juz nie mowie o pilkarzach takich jak Motta, Iaquinta czy Martinez - za nich pewnie nie dostaniemy ani grosza albo bardzo niewielkie pieniadze. Niemniej, ta wyzej wymieniona lista powinna przyniesc jakis dochod - warto tutaj przytoczyc przyklad Melo, ktory raczej na pewno pojdzie do Galaty po sezonie (zostaly tam chyba tylko 4 mecze do konca, a Galata jest 1) i zostanie wykupiony za te 13m. Polowa Giovinco kosztuje obecnie 7 - 8m i bez problemu znajdziemy kupca za taka cene (jesli bedziemy chcieli pozbyc sie jego karty w calosci). Reszta pozostaje zagadka - najwiecej ofert ma podobno Krasic (Lazio, Anglia, kluby z Rosji), ale problem jest taki, ze jego cena spada z dnia na dzien i jeszcze sporo spadnie, zanim go wypchniemy (chyba, ze zacznie dobrze grac, ale w to chyba juz nikt nie wierzy). Elia - tak samo. Zieglera chcemy wcisnac Lazio w dealu laczonym z Krasciem za Hernanesa - ale nie wiem, czy to wypali. Nie martwilbym sie tak o Szwajcara - wydaje sie, ze z jego zatrudnieniem przez inny klub nie bedzie takiego wielkiego problemu.

To wszystko da zysk nie tylko w postaci nizszych wydatkow na pensje, ale tez troche milionow do budzetu klubu za odstapienie karty. A wydatki latem wcale nie musza byc takie ogromne - srodkowy obronca za darmo bez kontraktu (Nesta, Samuel?), przygaszona gwiazda z wypozyczenia (Torres), no i gwiazda Serie A (Jovetic), ktorej cena moze byc troche obnizona jesli wlaczymy w deal karte Quaga. Ile tutaj wydamy? Niewiele. 15m? Plus pare baniek na Caceresa? Jeszcze moze jak zawsze wydamy pare lub parenascie milionow na mlodzikow (Leali, Verratti, Destro) i to prawie wszystko. Wszystko poza prawa pomoca.

Najblizsze mercato moze byc duzo bardziej zaskakujace, niz Nam wszystkim sie wydaje : )

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2012, 11:02

A jakby tak spróbować Joveticia w kontekście właśnie prawej strony ataku, a na lewej upchnąć Giovinco z Vuciniciem?

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2012, 11:07

Dante93 pisze:A jakby tak spróbować Joveticia w kontekście właśnie prawej strony ataku, a na lewej upchnąć Giovinco z Vuciniciem?
Chyba będzie to marnowanie jego potencjału w sumie. Choć też się nad tym zastanawiałem. Nie, myślę, że nie ma co liczyć na obu. Jove będzie droższy od Gio, a sądzę, że Marotta ma chętkę ściągnąć Sebę z powrotem. W sumie, sportowo nie będzie to złe rozwiązanie. Na pewno tańszy od Czarnogórca, a specyfika podobna.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2012, 11:15

Akurat Sebe, mimo wszystko, mieć możemy za praktycznie garść jabłek drugiego sortu. 6-7 mln to nie obciąży w jakiś znaczny sposób budżetu.
Mozna również pokombinować z trójką w przodzie zmieniając delikatnie jej ustawienie, np:
------Jovetić-----XXX/Matri
------------Giovinco----

Tylko, że wtedy potrzeba by było żelaznych bocznych obrońców, grających bardzo dobrze w przodzie, którzy załatali by luke na skrzydłach. Bo system przeze mnie pokazany miałby w istocie scentralizować naszą ofensywe.
Chociaż w obecnym sezonie często można zaobserwować było sytuacje w której, dosyć niepotrzebnie Lichtsteiner i Pepe dublowali swoje pozycje. Może więc wcale nie byłoby to takie głupie rozwiązanie? No ale wtedy o ile na prawej stronie Lichy gdy jest w formie daje rade z przodu, o tyle po lewej sprzydalby sie ktoś dynamiczny, z dobrym dośrodkowaniem, kto w momentach zmasowanego ataku grałby praktycznie skrzydłowego nie obrońce. Paolo DC jest ok w ataku, ale to jednak nie ten poziom.

Zablokowany