Mercato (2012-2014)
- @Maras@
- Juventino
A mi wydaje się wręcz odwrotnieArbuzini pisze:Ja tam nic fajnego w Torresie nie widzę. Matri zepchnie go na ławkę i tyle będzie z super medialnego wzmocnienia. Włochy to nie miejsce, w którym Hiszpan mógłby się odblokować.

- bendzamin
- Redaktor
Hmm... Ciekawe, czy duet Vucinic - Jovetic bylby w stanie grac razem z jakims srodkowym napastnikiem w 4-3-3. W sumie nie musimy grac jakos bardzo symetrycznie, i Jovetic moglby grac po prawej stronie, ale blizej srodka, a akcje oskrzydlac wysoko ustawiony Lichtsteiner. Z lewej strony Mirko gralby blizej linii, a za nim raczej mniej udzielajacy sie w defensywie Chiellini lub Caceres.
Jesli chodzi o Torresa, to jesli mialoby to by byc wypozyczenie bez koniecznosci wykupienia zawodnika po sezonie, to jak najbardziej tak. Pensje placilismy albo dalej placimy Amaurim, Grossom i innym darmozjadom, a moze sie okazac, ze Hiszpan po prostu musi zmienic lige i sie odblokuje.
Jesli rzeczywiscie mamy sobie dac spokoj z Giovinco, to wedlug mnie troche szkoda. Pol biedy, jak zostanie w tej Parmie, ale jak go jakis inter wykupi i bedzie tam blyszczal, to sobie nie daruje.
Ogolnie, informacje, ktore przytoczyl Jakku pokazuja, ze powinna byc niemala kaska na lato. Pozostaje zyczyc Beppe rozwagi i modlic sie, zeby za bardzo nie skapil.
Jesli chodzi o Torresa, to jesli mialoby to by byc wypozyczenie bez koniecznosci wykupienia zawodnika po sezonie, to jak najbardziej tak. Pensje placilismy albo dalej placimy Amaurim, Grossom i innym darmozjadom, a moze sie okazac, ze Hiszpan po prostu musi zmienic lige i sie odblokuje.
Jesli rzeczywiscie mamy sobie dac spokoj z Giovinco, to wedlug mnie troche szkoda. Pol biedy, jak zostanie w tej Parmie, ale jak go jakis inter wykupi i bedzie tam blyszczal, to sobie nie daruje.
Ogolnie, informacje, ktore przytoczyl Jakku pokazuja, ze powinna byc niemala kaska na lato. Pozostaje zyczyc Beppe rozwagi i modlic sie, zeby za bardzo nie skapil.
- Bruce Badura
- Juventino
Weźcie z tym Torresem, widziałem go w meczu z Napoli, dno...choc go lubie to niestety dno...
- Virgil
- Juventino
Nie ma co narzekać , wszystko zależy od warunków na jakich Hiszpan by przyszedł.
- jeżeli byłoby to wypożyczenie z prawem pierwokupu to byłby to świetny deal,niczym nie ryzykujemy a możemy zyskać. Mi osobiście się wydaje że zmiana warunków i ligi wyjdzie Torresowi, tylko na dobre.
- Jovetić też czytałem, że ponoć Conte chce jego
są to opcje dosyć prawdopodobne i przy sprowadzeniu tych dwóch zostanie jeszcze pewnie kasa na prawego skrzydłowego, obrońcę.
dokupić kogoś na prawe skrzydło, ściągnąć solidnego obrońcę jako uzupełnienie składu (Nesta
) i mielibyśmy świetny skład.
jakku1 bardzo cenię Twoje informacje, ale mam obawy czy kasy będzie aż tyle. Myślę że wydamy 50-65mln wliczając w to sprzedaże zawodników. A nie wiadomo kogo i za ile sprzedamy, podałem taką dosyć wysoką kwotę, gdyż liczę na spylenie choć części naszych zasobów : Melo, Krasic, Elia, Iaquinta, Motta, Bonucci, Quagliarella.
- jeżeli byłoby to wypożyczenie z prawem pierwokupu to byłby to świetny deal,niczym nie ryzykujemy a możemy zyskać. Mi osobiście się wydaje że zmiana warunków i ligi wyjdzie Torresowi, tylko na dobre.
- Jovetić też czytałem, że ponoć Conte chce jego
są to opcje dosyć prawdopodobne i przy sprowadzeniu tych dwóch zostanie jeszcze pewnie kasa na prawego skrzydłowego, obrońcę.
dokupić kogoś na prawe skrzydło, ściągnąć solidnego obrońcę jako uzupełnienie składu (Nesta

jakku1 bardzo cenię Twoje informacje, ale mam obawy czy kasy będzie aż tyle. Myślę że wydamy 50-65mln wliczając w to sprzedaże zawodników. A nie wiadomo kogo i za ile sprzedamy, podałem taką dosyć wysoką kwotę, gdyż liczę na spylenie choć części naszych zasobów : Melo, Krasic, Elia, Iaquinta, Motta, Bonucci, Quagliarella.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Weź usuń konto.Molek big fun juve pisze:Jako , że u nas nie ma kreatywnych zawodników zwłaszcza w napadzie, to jestem zdania , że Elkann powinien rozbić bank i sprezentować nam Neymara, nikogo innego na napad nie widzę, piszecie o Dżeko, fajnie tylko to napastnik żyjący z podań, a z tego co widzę, to tych podań do napastnika w naszym wypadku jest strasznie mało, a Neymar mógłby przynajmniej od połowy boiska podryblować i ukuć kilka bramek. 60 baniek powinno starczyć, tylko pensja pewnie zabójcza by była, a niestety nas nie stać na pensje powyżej 5 baniek.
A ja bym szalal. Mundialu czy tam Copa America nie ogladales? Poza tym rzadasz "konkretow" w napadzie, a konkrety nie przyjda za 10mln. wiec po co jeszcze dodatkowo na obroncow wydawac hajsiwo?PawSt pisze:Ja bym tak nie szalał z tym Caceresem i tą lewą stroną.
Wzialbym z powrotem Sorensena. U nas na pewno nie bedzie gral mniej niz w Bolognii.
Ja o JoJo myslalem generalnie w kontekscie... no coz, srodkowego napastnika w 4-3-3. A moze kupno JoJo na prawa strone, a na srodek wypozyczenie Dżeko lub Suareza (chyba nawet bardziej kreatywny niz Dzeko i czasem tez cos obroni)? :lol: Finansowo byloby to chyba wykonalne, no ale trzeba szpeca, ktory to zalatwi, a Marotta to nam moze zalatwic co najwyzej jakiegos Pajacjo z Genoi.
Igła? Jak w promo cenie, to niech wpada. Ale kto wie czy w jego przypadku nie pachnie Manchesterem City, badz PSG, bo kolo NA PEWNO chce podwyzke, a u nas to raczej kiepsko z tym.
Drogba tez.Virgil pisze:Drogba to trochę inna sprawa, niż Nesta. Nesta jest za darmo
Chłop ma 36lat, a Ty mu chcesz dac 3-letni kontrakt? Poza tym przejrzyj sobie jego Injury history - co chwile jakies kontuzje. Bycie rezerwowym - okej, no ale tenże rezerwowy tez musi byc gotowy do gry.Virgil o starym Nescie pisze:dostanie max 3 letni kontrakt
[*]stahoo pisze:fantasistę Vucinicia
Z informacji przytoczonych przez jakku1:
Hernanes - nie oplaca sie. Sa tansi i lepsi od niego.
Brak powrotu Gio - disturbing... Chociaz jak Parma pociska ceną za polowke jego kart pt. 10mln. to faktycznie moze sie odechciec.
Torres - niech wraca do Atletico. To juz wole Drogbe.

Fajne, dam se w podpisie albo na awatar
Co do kasy circa 60mln. to mysle, ze jest to mozliwe i za tyle mozna fajne zakupy zrobic

Dobra, nie ma co gdybac, wstrzymuje sie do czerwca.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- mateusz6
- Juventino
Torres? Dla mnie może przyjść, ale tylko na wypożyczenie z opcją wykupu. Do tego pensja nie więcej niż 4 mln. Jestem sceptyczny co do tego, że Fernando ma być graczem, który walnie więcej niż 20 goli w sezonie. Szczerze to wolałbym Berbatova. Chyba nikt poza Fergusonem nie wie dlaczego Bułgar nie gra w miarę regularnie.
Środek i prawa strona ataku! Nie lewa. Na lewej Mirko i Giac mogą zostać. Nie sądzę by Beppe sprowadził trzech top playerów do ataku.
Środek i prawa strona ataku! Nie lewa. Na lewej Mirko i Giac mogą zostać. Nie sądzę by Beppe sprowadził trzech top playerów do ataku.
- Castiel
- Juventino
Torres? Chyba sobie żartujecie. Tyle forsy na gościa, który strzelił 2 gole w premiership? Tyle samo ma u nas grający ogony Quagliarella. Szkoda kasy. Już bardziej wolałbym Jovetica, ale to tylko moje pobożne życzenie.
- Filip
Jakiś kibic Chelsea, który wygrał na aukcji za 15 tyś. funtów trening z Drogbą, napisał że chce go przekazać... Torresowi
To już świadczy o tym jakie zdanie mają o Torresie kibice jego aktualnego klubu.
Jeśli chodzi o Jovetica jestem jak najbardziej na TAK. Dosyć szybki, dobry technicznie i potrafiący uderzyć zarówno silnie jak i technicznie. W dodatku kreatywny - moim zdaniem strzał w przysłowiową '10' , o ile to prawad ;-)

To już świadczy o tym jakie zdanie mają o Torresie kibice jego aktualnego klubu.
Jeśli chodzi o Jovetica jestem jak najbardziej na TAK. Dosyć szybki, dobry technicznie i potrafiący uderzyć zarówno silnie jak i technicznie. W dodatku kreatywny - moim zdaniem strzał w przysłowiową '10' , o ile to prawad ;-)
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
rok w rok to samo... Torresy, Suarezy, Aguero, Dzeko Neymar, Rossi już 4 z tej 6 "miało" podpisane z nami kontrakty i co?? jak Wy w coś takiego wierzycie jakku sam sobie jakies bzdety pisze żadnego źrodła nie podaje i teraz kmina jak bedzie gral Torres w Juve a tak samo jak Agurero z Dzeko...
Zapomnijcie o takich zawodnikach. Nesta tak jestem prawie pewien ze sie pojawi. Za Dzeko czy Torresa pewnie będzie Immobile to tak "ładnie" gra w serie b. Pewie ten ramirez czy belgijski hindus z cagliari. Na skrzydło to Giovinco - zależy jak dużo będziemialCOnte do powiedzienia ale bardzo dobrze by bylo i pewnie jakis Schelotto. Gdyby teraz Gilardino do Genoi nie przeszedl to byłbym pewnien ze on do nas zawita, nie wiem jeszcze jaki napasrtnik ale pewnie cos tego typu no i jeszcze srodek pomocy ja obstawiam Angelo Palombo w interze nie gra wiec jest tak samo dobry jak chocoazby pazienza czyli polowa forum sie bedzie podniecala ze kiedys wyszedl na boisko jak bylo z pazienza i napoli.
Z zprawdziwych wzmocnien to mysle ze Jovetic jest jeszce w stanie do nas przejsc jak sie ktoś mądrzejszy z zarządy uprze. No moze jest w obronie ktos typu Gamberini, Dainelli albo Astori, może agrentynski wloch który gra bodaj z Zenicie.
Ah po tym sezonie jest szansa na Rossiego wierze w niego (w jego przyjscie =,bo w gre (jakość) to juz średnio). Dlaczego? wystarczy zobaczyć jak "gra" w tym sezonie.Chociaz chyba blizej mu milanu niz nas...
Zapomnijcie o takich zawodnikach. Nesta tak jestem prawie pewien ze sie pojawi. Za Dzeko czy Torresa pewnie będzie Immobile to tak "ładnie" gra w serie b. Pewie ten ramirez czy belgijski hindus z cagliari. Na skrzydło to Giovinco - zależy jak dużo będziemialCOnte do powiedzienia ale bardzo dobrze by bylo i pewnie jakis Schelotto. Gdyby teraz Gilardino do Genoi nie przeszedl to byłbym pewnien ze on do nas zawita, nie wiem jeszcze jaki napasrtnik ale pewnie cos tego typu no i jeszcze srodek pomocy ja obstawiam Angelo Palombo w interze nie gra wiec jest tak samo dobry jak chocoazby pazienza czyli polowa forum sie bedzie podniecala ze kiedys wyszedl na boisko jak bylo z pazienza i napoli.
Z zprawdziwych wzmocnien to mysle ze Jovetic jest jeszce w stanie do nas przejsc jak sie ktoś mądrzejszy z zarządy uprze. No moze jest w obronie ktos typu Gamberini, Dainelli albo Astori, może agrentynski wloch który gra bodaj z Zenicie.
Ah po tym sezonie jest szansa na Rossiego wierze w niego (w jego przyjscie =,bo w gre (jakość) to juz średnio). Dlaczego? wystarczy zobaczyć jak "gra" w tym sezonie.Chociaz chyba blizej mu milanu niz nas...
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- jakku1
- Juventino
Jesli chodzi o Torresa to chodzi raczej o wypozyczenie z opcja pierwokupu. W dodatku ma on sie zgodzic na nizsza gaze niz w Chelsea. Tutaj wiec zadnych duzych kosztow nie poniesiemy. Jeszcze raz to napisze: KUPIMY TYLKO JEDNA WIELKA GWIAZDE do ataku. Druga bedziemy sie starali wyciagnac w inny sposob.Virgil pisze: jakku1 bardzo cenię Twoje informacje, ale mam obawy czy kasy będzie aż tyle. Myślę że wydamy 50-65mln wliczając w to sprzedaże zawodników. A nie wiadomo kogo i za ile sprzedamy, podałem taką dosyć wysoką kwotę, gdyż liczę na spylenie choć części naszych zasobów : Melo, Krasic, Elia, Iaquinta, Motta, Bonucci, Quagliarella.
Bank rozbijemy raczej na Joveticia. Ale tez nie wydaje mi sie, zebysmy mieli za Niego zaplacic wiecej, niz 25m. Dojdzie do tego pewnie jeszcze wykupienie Caceresa za 8m i pewnie jakies male uzupelnienia - np. srodka defensywy. Nie wiem dlaczego (nie zdazylem sie dokopac), ale na juventuz.com wszyscy mowia albo o Nescie albo o uwaga... Samuelu. Moze przeoczylem jakiegos newsa, bowiem konczy mu sie kontrakt w czerwcu. Astori zostanie sprzedany, ale do Milanu. Wiecej uzupelnien raczej nie bedzie - nie liczac pewnie "transferow" za darmo i mlodzikow. Zastanawia mnie co w takim razie z prawa pomoca, ale zdaje sobie sprawe, ze generalnie to moze pojawic sie np. 5 sierpnia informacja, ze interesujemy sie jakims zawodnikiem, a 7 juz moze on byc Naszym graczem. Tutaj wiec moim zdaniem sprawa pozostaje otwarta.
Wyglada wiec na to, ze raczej bedziemy starali sie pozbyc wiekszej ilosci graczy. A transferow do klubu bedzie raczej niewiele. Przypomne tylko, ze na wylocie sa:
- Krasic
- Elia
- Melo
- Ziegler
- Pazienza
- najpewniej Quagliarella
- nie wiadomo, co z polowa karty Giovinco
- nie wiadomo, co z polowa karty Ekdala
Wyzej wymienieni zawodnicy i tak raczej u Nas nie graja, bo albo nie mieszcza sie w kadrze, albo sa powypozyczani. Juz nie mowie o pilkarzach takich jak Motta, Iaquinta czy Martinez - za nich pewnie nie dostaniemy ani grosza albo bardzo niewielkie pieniadze. Niemniej, ta wyzej wymieniona lista powinna przyniesc jakis dochod - warto tutaj przytoczyc przyklad Melo, ktory raczej na pewno pojdzie do Galaty po sezonie (zostaly tam chyba tylko 4 mecze do konca, a Galata jest 1) i zostanie wykupiony za te 13m. Polowa Giovinco kosztuje obecnie 7 - 8m i bez problemu znajdziemy kupca za taka cene (jesli bedziemy chcieli pozbyc sie jego karty w calosci). Reszta pozostaje zagadka - najwiecej ofert ma podobno Krasic (Lazio, Anglia, kluby z Rosji), ale problem jest taki, ze jego cena spada z dnia na dzien i jeszcze sporo spadnie, zanim go wypchniemy (chyba, ze zacznie dobrze grac, ale w to chyba juz nikt nie wierzy). Elia - tak samo. Zieglera chcemy wcisnac Lazio w dealu laczonym z Krasciem za Hernanesa - ale nie wiem, czy to wypali. Nie martwilbym sie tak o Szwajcara - wydaje sie, ze z jego zatrudnieniem przez inny klub nie bedzie takiego wielkiego problemu.
To wszystko da zysk nie tylko w postaci nizszych wydatkow na pensje, ale tez troche milionow do budzetu klubu za odstapienie karty. A wydatki latem wcale nie musza byc takie ogromne - srodkowy obronca za darmo bez kontraktu (Nesta, Samuel?), przygaszona gwiazda z wypozyczenia (Torres), no i gwiazda Serie A (Jovetic), ktorej cena moze byc troche obnizona jesli wlaczymy w deal karte Quaga. Ile tutaj wydamy? Niewiele. 15m? Plus pare baniek na Caceresa? Jeszcze moze jak zawsze wydamy pare lub parenascie milionow na mlodzikow (Leali, Verratti, Destro) i to prawie wszystko. Wszystko poza prawa pomoca.
Najblizsze mercato moze byc duzo bardziej zaskakujace, niz Nam wszystkim sie wydaje : )
- deszczowy
- Juventino
Chyba będzie to marnowanie jego potencjału w sumie. Choć też się nad tym zastanawiałem. Nie, myślę, że nie ma co liczyć na obu. Jove będzie droższy od Gio, a sądzę, że Marotta ma chętkę ściągnąć Sebę z powrotem. W sumie, sportowo nie będzie to złe rozwiązanie. Na pewno tańszy od Czarnogórca, a specyfika podobna.Dante93 pisze:A jakby tak spróbować Joveticia w kontekście właśnie prawej strony ataku, a na lewej upchnąć Giovinco z Vuciniciem?
- Dante93
- Juventino
Akurat Sebe, mimo wszystko, mieć możemy za praktycznie garść jabłek drugiego sortu. 6-7 mln to nie obciąży w jakiś znaczny sposób budżetu.
Mozna również pokombinować z trójką w przodzie zmieniając delikatnie jej ustawienie, np:
------Jovetić-----XXX/Matri
------------Giovinco----
Tylko, że wtedy potrzeba by było żelaznych bocznych obrońców, grających bardzo dobrze w przodzie, którzy załatali by luke na skrzydłach. Bo system przeze mnie pokazany miałby w istocie scentralizować naszą ofensywe.
Chociaż w obecnym sezonie często można zaobserwować było sytuacje w której, dosyć niepotrzebnie Lichtsteiner i Pepe dublowali swoje pozycje. Może więc wcale nie byłoby to takie głupie rozwiązanie? No ale wtedy o ile na prawej stronie Lichy gdy jest w formie daje rade z przodu, o tyle po lewej sprzydalby sie ktoś dynamiczny, z dobrym dośrodkowaniem, kto w momentach zmasowanego ataku grałby praktycznie skrzydłowego nie obrońce. Paolo DC jest ok w ataku, ale to jednak nie ten poziom.
Mozna również pokombinować z trójką w przodzie zmieniając delikatnie jej ustawienie, np:
------Jovetić-----XXX/Matri
------------Giovinco----
Tylko, że wtedy potrzeba by było żelaznych bocznych obrońców, grających bardzo dobrze w przodzie, którzy załatali by luke na skrzydłach. Bo system przeze mnie pokazany miałby w istocie scentralizować naszą ofensywe.
Chociaż w obecnym sezonie często można zaobserwować było sytuacje w której, dosyć niepotrzebnie Lichtsteiner i Pepe dublowali swoje pozycje. Może więc wcale nie byłoby to takie głupie rozwiązanie? No ale wtedy o ile na prawej stronie Lichy gdy jest w formie daje rade z przodu, o tyle po lewej sprzydalby sie ktoś dynamiczny, z dobrym dośrodkowaniem, kto w momentach zmasowanego ataku grałby praktycznie skrzydłowego nie obrońce. Paolo DC jest ok w ataku, ale to jednak nie ten poziom.