Informacje o Ultras naszych i nie naszych !!!

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
Hubson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2009, 11:56

Apropo zgody... moze zrobil by ktoś(nie na forum tylko na stronie) cos o przyjaciołach i wrogach... widzialem ze jest cos o Den Haag, Legii i Siracusa ale na pewno mamy wiecej zaprzyjaznionych klubów.... swego czasu widziałem baardzo fajną rozpiske na stronie bodajrze AS Romy :) Ni jest to glupia rzecz:)

EDIT: http://www.asroma.pl/wrg_przyj.php znalazłem:) O takie coś mi chodzi
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2009, 12:01 przez Hubson, łącznie zmieniany 2 razy.

kamiloo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2009, 11:59

Hubson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2009, 12:01

kamil190 pisze:http://juvepoland.com/text.php?id=794

Wystarczy poszukac
Widze ze umiesz czytać ale przydało by sie jeszcze czytanie ze zrozumieniem :lol:
"widzialem ze jest cos o Den Haag, Legii i Siracusa ale na pewno mamy wiecej zaprzyjaznionych klubów.... "

Wątpie w to ze rpzyjaciół mamy 3 a wrogów multum:/ Nawet wyzej VirusT napisał ze mamy tez zgode z Brugge a nic o tym nie jest napisane na stronie... przydała by sie PEŁNA lista przyjaciół i wrogów

kamiloo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2009, 12:11

HubsonJUVE pisze:

Wystarczy poszukac
Widze ze umiesz czytać ale przydało by sie jeszcze czytanie ze zrozumieniem :lol:
"widzialem ze jest cos o Den Haag, Legii i Siracusa ale na pewno mamy wiecej zaprzyjaznionych klubów.... "

Wątpie w to ze rpzyjaciół mamy 3 a wrogów multum:/ Nawet wyzej VirusT napisał ze mamy tez zgode z Brugge a nic o tym nie jest napisane na stronie... przydała by sie PEŁNA lista przyjaciół i wrogów
Chciałeś rozpiskę wrogów i przyjaciół podobną do tej jaka jest na stronce Romy więc ci podałem linka :wink:

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2009, 12:11

moglby ktos ta trumne zmienic, bo Juve nie ma zgody z KP Legia, tylko kibicami Legii, ktorzy tego herbu nie uznaja. Zreszta kluje w oczy strasznie. :angry:

Hubson. Juventus nie ma zgody z FC Bruggie. Jedynie co laczy te 2 ekipy to to ze Juve jak i Brugia maja zgode z Den Haagiem.

Juve - Den Haag

Den Haag - FC Bruggie

Obrazek
Hubson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2009, 12:27

VirusT pisze:moglby ktos ta trumne zmienic, bo Juve nie ma zgody z KP Legia, tylko kibicami Legii, ktorzy tego herbu nie uznaja. Zreszta kluje w oczy strasznie. :angry:

Hubson. Juventus nie ma zgody z FC Bruggie. Jedynie co laczy te 2 ekipy to to ze Juve jak i Brugia maja zgode z Den Haagiem.

Juve - Den Haag

Den Haag - FC Bruggie
Aha ;) To z tego wynika ze naszym przyjacielem jest tylko Den Haag i Siracusa??
Chciałeś rozpiskę wrogów i przyjaciół podobną do tej jaka jest na stronce Romy więc ci podałem linka Wink
Dzieki za link ale ja to własnie widzialem i mnie zdziwiło ze mamy tak malo przyjaciół :)

artur_89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2009, 12:33

Niech ktoś mnie oświeci, czy Pisa Calcio czasem z nami nie trzyma :?:

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2009, 12:46

HubsonJUVE pisze:

Nie licząc Legii, tak.

Obrazek
Hubson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2009, 12:52

VirusT pisze:
HubsonJUVE pisze:

Nie licząc Legii, tak.
No to coś bardzo mało mamy tych przyjaciół :/ No ale co zrobic:) Wszyscy wolą sie naparzać niz zyc w zgodzie ;p :roll: (nie mowie tu o kibicach juve tylko o dupkach krórzy zamiast życ z nami w zgodzie podskakują i obrywaja ;p)

hara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2009, 13:07

artur_89 pisze:Niech ktoś mnie oświeci, czy Pisa Calcio czasem z nami nie trzyma :?:
Nic oficjalnego nie czytałem, ale na swój rozum to szczerze wątpię, jako że pisa to lewacki klub, a do tego mają barwy czarno-niebieskie. :)

Capo di tutti capi
Drugo ufficialmente

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2009, 19:03

Znowu znać o sobie dala Zilina tym rezem w meczu z Partizanem :D w LE.

http://www.sme.sk/video/?id=11358&st=1

Genoa w Odense

http://img193.imageshack.us/img193/9204 ... denser.jpg

Oprawa Delije w meczu z Slavia P

http://www.delije.net/galerija/09_10/09 ... vija_1.jpg

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2009, 15:15

HubsonJUVE pisze:

Wystarczy poszukac

Do niedawna Juventus szczycił się, i słusznie, tym, że poza Hagą nie ma żadnych sztam. Lansowane swego czasu hasło Amici di nessuno . Przez dobre kilka lat Haga była nasza jedyną sztamą. Teraz sytuacja się trochę zmieniła. Ja osobiście jestem za jak najmniejsza ilością zawiązanych sztam. Obecna sytuacja jest wystarczająca.
VirusT pisze:moglby ktos ta trumne zmienic, bo Juve nie ma zgody z KP Legia, tylko kibicami Legii, ktorzy tego herbu nie uznaja. Zreszta kluje w oczy strasznie. :angry:
W momencie kiedy pisałem ten tekst nie była mi znana, zresztą jak większości chyba, sytuacja z herbem Legii. Później się o tym zapomniało. Tak czy inaczej zmienione.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2009, 22:43

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2009, 12:58

http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak ... 1825_n.jpg

Gigi oddaje hołd Gabo Sandriemu przed meczem z lazio. Wielkie brawa. To jeden z niewielu piłkarzy, który wie, jak ważne są takie małe gesty dla kibiców.

Tu jeszcze krótki tekst z genoapoland.com o ich kibicach:

Genoa CFC ma większość swoich fanów w Ligurii, jednak jest również popularna w Piemoncie i Dolinie Aosty. Marynarskie tradycje Genueńczyków i ich obecności w wielu krajach spowodowało założenie w rożnych krajach fan clubów Genoi w Buenos Aires, Amsterdamie, Tokio, Toronto, Nowym Jorku, San Francisco, Islandii i innych miejscach.

Najbardziej znienawidzonym klubem przez Grifone jest lokalny zespół Sampdoria. Te dwa kluby grają w tak zwanych " Derby della Lanterna ". Kibice Genoi sympatią nie darzą również fanów AC Milanu po zamieszkach obu grup kibiców w styczniu 1995, fan Genoi, Vincenzo Spagnolo został ugodzony śmiertelnie nożem przez kibica Milanu.

Kibice Genoi przyjaźnią się między innymi z kibicami Napoli. Przyjaźń zaczeła się w 1982 roku, a w sezonie 2006/07 została umocniona po tym jak wynik na stadionie Genoi padł po 0 : 0 i oba kluby awansowały do Serie A, Grupa Ultras Genoi wywiesiła transparent z napisem " Benvenuto fratello Napoletano " czyli " Witaj neapolitański bracie ".

Można jeszcze dodać, że sztama z napoli nawiązała się w sezonie 81/82, kiedy w ostatniej kolejce sezonu genoa grała z napoli mecz, który musiała przynajmniej zremisować, żeby się utrzymać. Do 85 minuty przegrywała 1-2, udało jej się jednak wyrównać i kosztem milanu pozostać w Serie A.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2009, 18:58

Mecz Juventusu z Bordeaux obejrzy z trybun 400 kibiców Żyrondystów. Wczoraj wykupionych zostało 17 tysięcy biletów (w tym 10 tysięcy mini-karnetów). Pozostałe są do nabycia w kasach.

ODPOWIEDZ