Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2017, 17:19

Ten news: "Marek Król był zarejestrowany jako TW "Adam"" został opublikowany 13 grudnia 2007 roku.

News o wygranym przez Króla procesie: "Marek Król nie współpracował z SB" jest z 13 czerwca 2013 roku. W sentencji wyroku, o ile został on poprawnie zacytowany, jest wyraźnie napisane, że:
Marek Król nie podpisywał żadnego zobowiązania do współpracy, nie pobierał wynagrodzenia, a jego spotkania z oficerami SB w czasach PRL miały taki sam charakter, jak w przypadku wszystkich innych dziennikarzy na stanowiskach kierowniczych w redakcjach, czyli wyłącznie ogólnoinformacyjny oraz oficjalny.
Brak współpracy, a nie błędny pseudonim. Zatem to Ty postaraj się bardziej Panie Dziennikarzu i powiedz mi czy wyszły na jaw jakieś nowe okoliczności, na przykład czy odnaleziono podpisane zobowiązanie do współpracy, pokwitowania odbioru pieniędzy lub własnoręcznie napisane donosy jak w przypadku Wałęsy?

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2017, 17:33

Vimes pisze: Brak współpracy, a nie błędny pseudonim. Zatem to Ty postaraj się bardziej Panie Dziennikarzu i powiedz mi czy wyszły na jaw jakieś nowe okoliczności, na przykład czy odnaleziono podpisane zobowiązanie do współpracy, pokwitowania odbioru pieniędzy lub własnoręcznie napisane donosy jak w przypadku Wałęsy?
Och, poczekaj jeszcze chwilę. Jeszcze kilka dni... :D

A obracanie linii sporu i odwracanie kota ogonem na niezłym poziomie, prawie szanuję. Dobrze was tam uczą w tym WUM-Lu :D

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2017, 17:41

deszczowy pisze:Och, poczekaj jeszcze chwilę. Jeszcze kilka dni... :D
Dobrze, poczekam, ale jeżeli za kilka dni nie zobaczę twardych dowodów takich jak w przypadku Wałęsy to awansujesz w moim rankingu do kategorii pajaców.

Swoją drogą to urocze, że córka Kedajów, której odpowiedział Jakubowski rozlicza Króla za przeszłość :lol:.

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2017, 17:56

A Ciebie nie mierzi to, że do pajacowa zwanego TVP Info przychodzi gość z UB-cką plamą?

A tymczasem: nie wiesz co zrobić ze źle złożoną ofertą? Zwal sprawę na Platformę!

Jprdl, jakie to jest żenujące. Przedszkole. :rotfl:

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2017, 18:25

deszczowy pisze:A Ciebie nie mierzi to, że do pajacowa zwanego TVP Info przychodzi gość z UB-cką plamą?
Bardziej mnie mierzi, że byli tajni współpracownicy są w III RP posłami i senatorami. Nie jestem fanem Marka Króla, jego partyjna przeszłość jest mi znana, to koniunkturalista, ale to chyba powszechne w Waszym zawodzie:
deszczowy pisze:
Vimes pisze:Deszczowy, korzystając z okazji zapytam jak się mają Twoje aktualne sympatie partyjne. Ostatnio startowałeś z listy SLD w wyborach samorządowych. Tymczasem w tym poście nazwałeś się "potencjalnym wyborcą PO".
A słyszałeś o czymś takim, jak koniunkturalizm? :D

A na serio: poczekam na rozwój sytuacji. Aczkolwiek wybierał będę między SLD, a PO właśnie. Ze wskazaniem na lewicę. Trochę mierżą mnie ostatnie polityczne transfery, ale cóż- koniunkturalizm ;)
Jednak z zarzutów współpracy z tajnymi służbami został oczyszczony, więc czekam na dowody twierdzące, że było inaczej. Przy okazji, gdzie się ukaże publikacja na ten temat, żebym nie przegapił, w "Fakcie" czy "Gazecie Finansowej"?

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2017, 12:35

Gdzie się ukaże, tam się ukaże. Dowiesz się jak będzie. Aaa, no tak, zapomniałem, że z twoją legitymacją partyjną nie ma znaczenia, czy ktoś był wojskowym prokuratorem w PRL (jak Stasiu P.), czy w PZPR (jak szef Orlenu), czy TW, jak kumpel Antoniego, Luśnia, co? Lubisz się taplać w takim gównie, co, Tygrysku? ;)

Tylko błaaaagam, nie przypominaj mi o Bonim, bo zwymiotuję. Miało być inaczej chyba za twoich kumpli, c'nie? :)

Lekarzaaaaa....!

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2017, 16:24

deszczowy pisze:Gdzie się ukaże, tam się ukaże. Dowiesz się jak będzie.
Powiedziałeś, że publikacja będzie za kilka dni, więc trzymam Cię za słowo i rozumiem, że jak tylko się ukaże to wrzucisz link w temacie, bo nie robisz z gęby cholewy. Co prawda, co ze smutkiem przyznaję, przyszła mi do głowy taka niecna hipoteza, że żadnej publikacji nie będzie, bo Ty tylko zobaczyłeś wpis na twitterze Jakubowskiego, podekscytowałeś się jak pensjonarka przed pierwszą randką i zamiast sprawdzić, że to sprawa sprzed 10 lat, w której Król został oczyszczony z zarzutów przed sądem radośnie go powieliłeś. Jednak odrzuciłem tę hipotezę, bo przecież jako zawodowy dziennikarz, pracujący w najlepiej się sprzedającej gazecie w Polsce, nie wykazałbyś się aż taką amatorszczyzną i brakiem umiejętności przeprowadzenia researchu na podstawowym poziomie, prawda?
deszczowy pisze:Aaa, no tak, zapomniałem, że z twoją legitymacją partyjną
Kolejny raz imputujesz mi członkowstwo w partii. Powoli robi się to nudne. Nigdy nie byłem i nie jestem członkiem żadnej partii politycznej. Jeżeli Cię to interesuje to ze wsytdem przyznaję, że w czasach liceum chciałem się zapisać do... SLD. Na szczęście ręka boska mnie obroniła przed taką skazą na życiorysie.

Dobra, czas na coming out. Jeżeli ktoś pamięta to kiedyś używałem na forum takiego avataru:

Obrazek

Przez krótki okres w życiu, w czasach liceum, byłem lewakiem. Na szczęście mi przeszło, więc i dla innych jest nadzieja. Nawiasem mówiąc, muzykę RATM nadal lubię, ale wszystkich członków zespołu, ze względu na ich poglądy polityczne, uważam za ciężkich idiotów.
deszczowy pisze:Miało być inaczej chyba za twoich kumpli, c'nie?
Czy byłbyś łaskaw wymienić mi wszystkich tajnych współpracowników służby bezpieczeństwa, którzy są posłami lub senatorami PiS-u?

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2017, 12:55

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2017, 19:05

Deszczowy, tydzień temu obiecałeś mi publikację z kwitami na Króla, mówiłeś, że będzie za kilka dni, ile jeszcze mam czekać?

Pytanie do speców od wojskowości, czy to co powiedział Kuźmiuk to prawda, kłamstwo czy manipulacja: "Niedawno Francuzi, po wycofaniu się Polski z przetargu, wycofali się z produkcji caracali, co oznacza, że to kontrakt z Polską miał podtrzymać to przedsiębiorstwo. Gołym okiem widać, że to gigantyczny przekręt i Platforma za tym przekrętem stała"? Francuzi na serio przestali produkować caracale?

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2017, 19:31

Vimes pisze: Pytanie do speców od wojskowości, czy to co powiedział Kuźmiuk to prawda, kłamstwo czy manipulacja: "Niedawno Francuzi, po wycofaniu się Polski z przetargu, wycofali się z produkcji caracali, co oznacza, że to kontrakt z Polską miał podtrzymać to przedsiębiorstwo. Gołym okiem widać, że to gigantyczny przekręt i Platforma za tym przekrętem stała"? Francuzi na serio przestali produkować caracale?
Jak przyjdzie czas to je zobaczysz, ptysiu miętowy. I możesz sobie obwoływać mnie kim chcesz :whistle:

A co do pytania: nie było żadnych głosów o zaprzestaniu produkcji Caracali. Airbus pracuje nad następcą tej maszyny. Pewnie z czasem przesiądą się na NH-90 ale to nieprędko nastąpi. Karaczny jeszcze z 15-20 lat polatają. A kiedy Airbus zakończy produkcję? Cholera wie. Pamiętaj, że w budowie śmiglaków dochodzi się do pewnego rodzaju ściany. No bo co nowego wymyślisz? Technologia NOTAR jest niesprawdzona i raczej kosztowna a systemy z dwoma wirnikami górnymi to dziwaczny patent, który wykorzystują tylko Rosjanie ale jest dość skomplikowany i do maszyn innego rodzaju" mniejszych, szybszych, niekoniecznie zabierających kilkunastu żołnierzy.

Śmiglak tego rodzaju to w zasadzie skorupa, do której możesz wsadzić awionikę, jaka jest ci potrzebna. A czym taki NH-90 różni się zasadniczo od Karaczana?

PS. Jak tam Mistrale za dolara? Już w Rosji?

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2017, 20:06

deszczowy pisze:Jak przyjdzie czas to je zobaczysz, ptysiu miętowy. I możesz sobie obwoływać mnie kim chcesz :whistle:
Hmm, czyli jednak się okazuje, że moja hipoteza była poprawna :think:? Jako zawodowy dziennikarz, pracujący w najlepiej się sprzedającej gazecie w Polsce nie potrafisz zrobić podstawowego researchu i bezmyślnie powtarzasz insynuacje, które napatoczą Ci się na tłiterowym tajmlajnie? Jesteś dziennikarskim pajacem, to fakt lub "Fakt" jak wolisz ;).
deszczowy pisze:A co do pytania: nie było żadnych głosów o zaprzestaniu produkcji Caracali. Airbus pracuje nad następcą tej maszyny. Pewnie z czasem przesiądą się na NH-90 ale to nieprędko nastąpi. Karaczny jeszcze z 15-20 lat polatają. A kiedy Airbus zakończy produkcję? Cholera wie.
Pytałem o coś innego, czy Kuźmiuk mówi prawdę, kłamie lub manipuluje. Ponawiam pytanie, czy caracale w wersji jaką przewidziano dla Polski nadal będą produkowane, czy Francuzi się z nich wycofali?

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2017, 21:18

Vimes pisze:
deszczowy pisze:A co do pytania: nie było żadnych głosów o zaprzestaniu produkcji Caracali. Airbus pracuje nad następcą tej maszyny. Pewnie z czasem przesiądą się na NH-90 ale to nieprędko nastąpi. Karaczny jeszcze z 15-20 lat polatają. A kiedy Airbus zakończy produkcję? Cholera wie.
Pytałem o coś innego, czy Kuźmiuk mówi prawdę, kłamie lub manipuluje. Ponawiam pytanie, czy caracale w wersji jaką przewidziano dla Polski nadal będą produkowane, czy Francuzi się z nich wycofali?
Złożone pytanie. Polska miała otrzymać m.in. wersję morską, ze składanym ogonem, wyciągarką i innymi pierdołami. Oraz wersję dla wojsk lądowych czy specjalnych. Trudno powiedzieć, by istniała jedna WERSJA tej maszyny, rozumiesz? Zamówienie obejmowało kilka WERSJI jednej maszyny. Co więc chciał Kuźmiuk powiedzieć - cholera go wie. I jeszcze raz powtarzam: nie było (jak dotąd) głosów, że Francja planuje zakończenie produkcji tych maszyn. Nie przypominam sobie takowych. Brazylia chyba jeszcze swoich wszystkich zamówionych nie odebrała.

Nie, śledząc co nieco rynek zbrojeniowy nie słyszałem dotąd hasła "kończymy produkcję".

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2017, 10:09

Dobrze wiedzieć, że wśród polskich kryminalistów pewne zasady jednak wciąż obowiązują: "Więzienny samosąd- gwałciciel został brutalnie pobity w więzieniu". Pobyt w więzieniu dla pedofilów i gwałcicieli powinien być piekłem na ziemi, a takie "rozrywki" współosadzeni powinni im zapewniać regularnie.

Obrazek
panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2017, 10:20

Vimes pisze:Dobrze wiedzieć, że wśród polskich kryminalistów pewne zasady jednak wciąż obowiązują: "Więzienny samosąd- gwałciciel został brutalnie pobity w więzieniu". Pobyt w więzieniu dla pedofilów i gwałcicieli powinien być piekłem na ziemi, a takie "rozrywki" współosadzeni powinni im zapewniać regularnie.
Amen.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2017, 19:27

Deszczowy, mam problem i liczę, że właśnie Ty będziesz w stanie pomóc mi w jego rozwiązaniu. Otóż podczas piątkowego meczu Czechów z Niemcami, kibice reprezentacji Niemiec wznosili nazistowskie pozdrowienie "Sieg Heil!", co odbiło się szerokim echem i spotkało z potępieniem w różnych mediach. Napisali o tym incydencie na sport.pl, dziennik.pl, tvn24.pl, interia.pl, onet.pl i wielu, wielu innych mediach, za wyjątkiem... "Faktu". Tak przynajmniej twierdzi mój kolega, który uważa, że to dla tego, iż w Waszej gazecie nie można źle pisać o Niemcach. Pomóż mi udowodnić koledze, że się myli i "Fakt" również napisał o tym incydencie. Co prawda, próbowałem odnaleźć newsa o tym haniebnym zachowaniu niemieckich kibiców na Waszej stronie, ale nie potrafię. Czy mógłbyś podać link do stosownego newsa?

Obrazek
ODPOWIEDZ