Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2016, 11:09

Może wyjdę na ignoranta, ale kim jest ten Pjaca? Czy ktoś, kto oglądał go w akcji mógłby napisać o nim coś więcej?

@chuck29 i wagner: wielkie dzięki! :)
Ostatnio zmieniony 27 czerwca 2016, 11:37 przez squinter, łącznie zmieniany 2 razy.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2016, 11:13

RICTOR pisze:Pjaca z tego co tam zdążyłem zauważyć (więc mogę się mylić, nie znam go aż tak dobrze) akurat charakterystyką gry byłby dość podobny do Moraty, który niby jest 9, ale najlepiej zawsze czuł się w swoich rajdach bocznymi strefami boiska.
Nigdy nie patrzyłem na chorwackiego młokosa pod względem porównywania jego gry do Hiszpana, ale rzeczywiście charakterystyka ich obu może skłaniać, że są to gracze do siebie podobni. Podczas jego spotkań mi nachodziły porównania pod takiego Perisicia, to trochę inne pozycję, ale Pjaca również jest dynamiczny, przedkłada efektywność nad efektowność, dobry , mocny strzał. Na prawdę jest to ciekawy gracz dostępny za niewielkie pieniądze, wymaga on jednak ogarnięcia, bo jednak piłkarze Dinama Zagrzeb to dobrze wyszkoleni taktycznie i technicznie zawodnicy, ale w piórka zaczynają obrastać już na zachodzie, myślę że mamy czas, mamy cierpliwość i spokój by w takich gracz inwestować.
Haris pisze:Żadnych więcej bałkańskich wynalazków
A kogo nazywasz bałkańskimi wynalazkami? Bo chyba nie sprawdzonych w boju Mandzukicia i Pjanicia.

chuck29

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2016, 11:21

squinter pisze:Może wyjdę na ignoranta, ale kim jest ten Pjaca? Czy ktoś, kto oglądał go w akcji mógłby napisać o nim coś więcej?
Śpieszę z pomocą :) Szukaj w linku pod 19-stką:

http://sportandenergy.blogspot.com/2016 ... ropie.html

Raczej z Moratą, jak ktoś wcześniej, bym go nie porównywał. Dla mnie to takie trochę połączenie Yarmolenki (siła, wzrost, krótkie prowadzenie piłki, zejścia do środka, dobre uderzenie) z Konoplyanką (dynamika, zaskakująca zwinność i zwrotność jak na swój wzrost, szukanie gry na jeden kontakt, akcje indywidualne) - oczywiście mówię o ich najlepszych wersjach, nie tych z Euro ;)

Kto oglądał mecz Chorwatów z Hiszpanią czy ostatnie kilka minut dogrywki z Portugalią ten mógł zapamiętać to nazwisko, bo Marko zrobił dużo wiatru (jedynie początek meczu z La Roja miał słabszy). Tylko z Hiszpanami wygrał 7 dryblingów, w tym raz pod własnym polem karnym kapitalnie balansem ciała zgubił Busquetsa, z Portugalią w jakieś 5-7 minut chyba 3. Przy czym gość nie jest tak głupi jak np. Di Maria w finale Copa America, który miał ochotę zadryblować się na śmierć i zapomniał o tym, że można w ogóle podawać. Pjaca wie, kiedy oddać piłkę i nie będzie szukał dryblingu kiedy ten jest zbędny. Tak jak mówię - ja gościa mocno rekomenduję, ale nie bardzo widzę w Waszym systemie.

Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2016, 11:22

wagner pisze:Żadnych więcej bałkańskich wynalazków
A kogo nazywasz bałkańskimi wynalazkami? Bo chyba nie sprawdzonych w boju Mandzukicia i Pjanicia.[/quote]

Nie piszę tego z myślą o tej dwójce tylko o wszystkich bałkańskich piłkarzach którzy przewinęli się przez nasz klub. Tacy gracze się nie sprawdzają... Krasić, Vucinić, Mandzu też nie jest szczytem naszych marzeń. Zapewne ktoś tu zaraz będzie się ze mną spierał, ale ja jestem przeciwny sprowadzaniu bałkańskich zawodników.

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
Filippo911

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2016, 11:33

Haris pisze:...
Zapewne ktoś tu zaraz będzie się ze mną spierał, ale ja jestem przeciwny sprowadzaniu bałkańskich zawodników.
Nie spieram się dla samego sporu, ale takie arbitralne stawianie sprawy jest dość, jak by to nazwać... dziwne.
Według Ciebie samo pochodzenie, a w zasadzie region (Bałkany to kilka państw) już dyskwalifikuje gracza.
Jako kontrę podam 2 nazwiska:
Rakitic i Modric - rozumiem, że oni w Juve tez nie mieli by miejsca?

Pjaca ma 21 lat, warto "zaryzykować" takiego gościa zawsze można po roku sprzedać, nawet gdy się nie sprawdzi (przykład Comana).

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2016, 11:35

squinter pisze:Może wyjdę na ignoranta, ale kim jest ten Pjaca? Czy ktoś, kto oglądał go w akcji mógłby napisać o nim coś więcej?
Właściwie ilość filmików z jego akcjami na YT jest pełno, ale jeśli nie chcesz analizować bezsensownie każdego wtoczonego farflocla strzelonego z lidze chorwackiej to mimo wszystko polecam Ci poświęcić 4 minuty swojego życia na obejrzenie jego, krótkich bo krótkich, występów na Euro. Z Hiszpanią i Portugalią ( ; ). Ogólnie to co napisałem wyżej dynamika, nie boi się podciągnąć piłkę w pole karne, często też wciska się miedzy dwóch graczy, czy też nie panikuje czując oddech przeciwnika na plecach. W sumie, taka szkoła Chorwacka ;)
Haris pisze:Nie piszę tego z myślą o tej dwójce tylko o wszystkich bałkańskich piłkarzach którzy przewinęli się przez nasz klub. Tacy gracze się nie sprawdzają... Krasić, Vucinić, Mandzu też nie jest szczytem naszych marzeń. Zapewne ktoś tu zaraz będzie się ze mną spierał, ale ja jestem przeciwny sprowadzaniu bałkańskich zawodników.
Myślę, że sam Juventus nie kieruje się szczytami marzeń kibiców lecz dobrem drużyny, o ile Krasić był niewypałem (jednak nikt nie zabierze mu tego jednego dobrego sezonu w barwach Juve) to trzeba oddać Vuciniciowi co jego. Na ocenę Mario przyjdzie czas, gdy zakończy on swoją przygodę w Turynie. Akurat Bałkanom zawdzięczamy więcej dobrych zawodników niż z takiej Brazylii czy Argentyny, a za pewne masz do tych narodowości odmienny stosunek jak mniemam. :whistle:

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2016, 11:38

Zgadzam się, że młodzi piłkarze, którzy "mają branie" na rynku (Pjaca, Batshuayi, Gabriel Jesus itd.) to dobre cele transferowe również z powodu tego, że nawet jeśli nie do końca wypalą to zawsze jakiś chętny na ich odkupienie się znajdzie. Taki dajmy na to Lemina, który zły nie jest, ale też jakoś szczególnie w poprzednim sezonie swoją grą dupy nie urwał (a jeszcze w zimie większość była zdania, że trzeba go odesłać do OM bo się nie nadaje) zdaje się ma spory rynek w Anglii i jeśli się zdecydujemy go oddać to jeszcze nawet zarobimy.

Edit: Od Momblano - naprawdę jesteśmy zainteresowani Pjacą i przy tych 16/17 mln jakich oczekuje za niego Dinamo jesteśmy skłonni negocjować, niebawem możemy wystosować pierwszą oficjalną ofertę za Batshuayi'a (Isla plus jakiś napastnik o jakiego poprosiło OM plus mniemam jakieś pieniądze).

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2016, 12:28

Ta kompilacja z pojedynku z Hiszpanią to festiwal strat. Chłopak chce, wierzy w siebie, przebiera tymi koślawymi nogami i traci, traci, traci...

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2016, 14:32

Kilka newsów od Dimarzio i lub calciomercato:
1. Juve poinformowało Raiole, że nie chce pozbywać sie Pogby - podobno Mino zrozumiał.
2. Pjaca wolały dołączyć do Milanu,ale Milan nie ma na to środków.
3. Milan chętny do sprzedaży DeSciglio, ale za 10 baniek euro, czyżby zbierali na pkt.2?

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2016, 14:35

deszczowy pisze:Kurczę, po przybyciu Alvesa mamy chyba najmocniejsze skrzydła w całej Serie A.
Eeee... a wcześniej nie mieliśmy? :prochno:

Problem z tymi wysokimi napastnikami, których nazwiska przewijają się w mediach, jest taki, że to nie są zawodnicy na pierwszy skład. Co najwyżej mogą zastąpić Zazę, jeśli postanowi on przenieść się do Anglii. Choćby taki Batshuayi. Ciekawy zawodnik, rok młodszy od Moraty, ale ma małe doświadczenie międzynarodowe. W dodatku jeśli mówimy o grze z piłką przy nodze to nie ma co nawet porównywać go z Hiszpanem - musiałby nad tym bardzo mocno popracować, obecnie wiele piłek traci, brakuje mu kleju na nodze. Ostatecznie można zaryzykować, niech tylko OM przestanie świrować z ceną. Aubameyang przeszedł do Borussi za 13 mln E, a miał za sobą dwa lepsze sezony od Belga. Nie jest to wymarzone wzmocnienie, ale chyba prędzej Michy wygryzie ze składu Mandzukicia niż Zaza, a o to przecież ostatecznie chodzi, prawda?

Pjaca to nie mój klimat. Nie potrzebujemy chyba napastnika, który najlepiej czuje się uwiązany do skrzydła. Chyba, że mówimy o ofensywnej wersji wahadłowego. Jeśli nie uda się nam zatrzymać Cuadrado to wtedy następca Kolumbijczyka jest wskazany.
Robaku pisze:Milan chętny do sprzedaży DeSciglio, ale za 10 baniek euro, czyżby zbierali na pkt.2?
Bez żartów :stop: . Miał być Darmian... Ale wyczuwam tu zachciankę w stylu Ogbonny Conte. Przynajmniej odstępne mniejsze i zawodnik bardziej obcykany od Angelo, ale od De Sciglio wolałbym pozostanie Lichtsteinera. Szwajcar oraz Evra może i już nadgryzieni przez ząb czasu, ale od wychowanka Milanu wciąż lepsi.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2016, 15:01

Arbuzini pisze: Bez żartów :stop: . Miał być Darmian... Ale wyczuwam tu zachciankę w stylu Ogbonny Conte. Przynajmniej odstępne mniejsze i zawodnik bardziej obcykany od Angelo, ale od De Sciglio wolałbym pozostanie Lichtsteinera. Szwajcar oraz Evra może i już nadgryzieni przez ząb czasu, ale od wychowanka Milanu wciąż lepsi.
A ja myślę, że De Sciglio to dobry wybór. Maks ma do niego rękę a Licht gaśnie z meczu na mecz, młodszy nie będzie, na ławkę się nie zgodzi a i parę groszy można za niego wyciągnąć mimo dość przeciętnego euro w jego wykonaniu.

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2016, 17:26

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2016, 17:58

Poprostu pisze:
Arbuzini pisze: Bez żartów :stop: . Miał być Darmian... Ale wyczuwam tu zachciankę w stylu Ogbonny Conte. Przynajmniej odstępne mniejsze i zawodnik bardziej obcykany od Angelo, ale od De Sciglio wolałbym pozostanie Lichtsteinera. Szwajcar oraz Evra może i już nadgryzieni przez ząb czasu, ale od wychowanka Milanu wciąż lepsi.
A ja myślę, że De Sciglio to dobry wybór. Maks ma do niego rękę a Licht gaśnie z meczu na mecz, młodszy nie będzie, na ławkę się nie zgodzi a i parę groszy można za niego wyciągnąć mimo dość przeciętnego euro w jego wykonaniu.
W tym jedyna nadzieja. Mattia miewa swoje momenty, ale ciężko powiedzieć żeby rozwinął się od czasu, kiedy ostatni raz trenował go Allegri

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2016, 18:23

Kadry zespołów będą mogły liczyć maksymalnie 25 piłkarzy, w tym minimum czterech zawodników wyszkolonych w zespołach z rodzimej federacji oraz czterech wychowanków klubu.

IN: D.Alves (już jest), Darmian/De Sciglio (coś czuję, że będzie, bo za bardzo na nim zależy Allegriemu), Mascherano, Pjanic (już jest), jakiś turbo TOP do ataku (A.Sanchez/Cavani)
OUT: Caceres, Lichtsteiner, Padoin, Asamoah, Hernanes, Pereyra, Cuadrado, Morata

5 przychodzi, 8 odchodzi, nasz skład liczy wtedy 22 graczy, czyli idealnie, żeby dobrać 3 wychowanków z Primavery, bo tylko Marchisio ma w naszej obecnej kadrze status wychowanka.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2016, 19:36

Crunny pisze:Bo tylko Marchisio ma w naszej obecnej kadrze status wychowanka.
I Audero ;) Więc jeszcze dwóch: Mirante + Immobile i będzie :hellyes:.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Zablokowany