Mercato (2012-2014)
- OPD
- Juventino
Kandydat do stonogi?Marat87 pisze:Tak się śmiejecie z Secco, a ja wam powiem, że gdyby zamienić panów miejscami ( Marotte i Secco ) to być może wyszlibyśmy całkiem dobrze. Marotta był dobry na budowanie składu po powrocie do Serie A, gdzie należało odbudować podstawy, korzystając tymczasowo z resztek dobrej formy weteranów. A teraz taki Secco, kupujący graczy których chce trener i przepłacający 10-15 mln za Verrattiego czy 30-35 mln za Jovetica by się sprawdził. No ale to tylko gdybanie.
Ludzie już zdążyli zapomnieć co zrobił Secco. To on spieprzył ten team kiedy były już podstawy myśleć o walce o scudetto. To on wpędził nas w to bagno, w te dwa siódme miejsca z których Marotta musiał nas wyciągać. Sprowadzał piłkarzy, których chciał trener? Wystarczy wspomnieć Diego, który nie pasował Ranieriemu, a Ferrara nie miał na niego pomysłu.
Poza tym tak! Przepłacajmy! A później wyjdziemy na tym jak Milan w tym okienku.
- Szilgu
- Juventino
@zoff 'rozumiem'. No chyba, że to ktoś inny rozumie
@konradrom wstąpił w nich głód głośnego transferu
Trzeba się uczyć do poprawki, ale zamiast tego siedzę na forum na którym plotek już brak, a za to wypowiadają się znawcy jak Misha czy Rosomak

@konradrom wstąpił w nich głód głośnego transferu

Trzeba się uczyć do poprawki, ale zamiast tego siedzę na forum na którym plotek już brak, a za to wypowiadają się znawcy jak Misha czy Rosomak

- Castiel
- Juventino
Jak już mówił Blanc czy Secco...Diego został sprowadzony bo tego chcieli kibice. Beppe za 50 mln kupił po kombinacjach Isle, Asamoah oraz Lichego, Vidala i Giovinco.Wojtek pisze: Beppe nigdy by nie sporwadził Melo i Diego za 50mln ;P
Secco kupował graczy których chciał trener? Nie wątpie by Marotta postępował inaczej.
Peluso :doh:
Co do Peluso to nie psioczcie...gość jest solidny i ma być rezerwowym. Wstydu nie przyniesie.
- Gałcio
- Juventino
A ja wciąż po cichu liczę na jakiś bum w wykonaniu Marotty w postaci Dzeko. Nadzieje tą dają mi trzy powody - słowa Manciniego który powiedział, że liczy jeszcze dziś na 5 nowych zawodników (trzech już jest, a przecież stwierdził, że jeśli przyjdzie do nich nowy napastnik to z Dzeko kto wie
), negocjacje w sprawie sprzedaży Quagliarelli i koszt sprowadzenia Bendtnera. To mimo wszystko daje jakąś nadzieje. A jak nie, to tez dobrze, myślę, że damy rade i z Niclasem.

Nigdy nie dyskutuj z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>,najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem.
- Filippo911
- Juventino
+ 1Szikit pisze: Trzeba się uczyć do poprawki, ale zamiast tego siedzę na forum na którym plotek brak, a za to wypowiadają się znawcy jak Misha czy Rosomak
siedzę w notatkach i myślę , a może jakiś news , jakieś nie potwierdzone / sensacyjne info na forum ... a tu lipa (nie zapomnę co sie działo jak sprzedawaliśmy Diego - co chwilę sprawdzanie - sprzedadzą / nie sprzedadzą).
A propos Diego - a w zasadzie Secco . Taką macie słabą pamięć ?? Właśnie przez Alessio "baby face killer" Secco i jego niefrasobliwość (lekko mówiąc) potrzebowaliśmy Marotty i jego "pracy u podstaw".
Amauri (na początku grał dobrze - ok) i kontrakt gwiazdorski - ponad 4 mln Euro .
Diego - niejako zamiast Nedveda - zamiast skrzydłowego i ciągłości systemu 442 = nieudana rewolucja .
i na koniec wisienka na torcie Felipe - 25 milionów - Melo - komentarz zbędny
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 43 razy
Chyba się nie zrozumielismy. Secco to najgorsze zło jakie spotkało Juventus po Calciopoli. Mozesz przeczytać mój pierwszy post na tym forum, rozjaśniłby ci to i owo.Skończ tak gadać...Czyli podoba Ci się wydawanie lekką ręką dużej kasy? Chyba lepiej potargować się nie ? Beppe nigdy by nie sporwadził Melo i Diego za 50mln ;P
Secco kupował graczy których chciał trener? Nie wątpie by Marotta postępował inaczej.
Nie należy przepłacać za marnych grajków w momencie, gdy dobre wyniki osiągamy tylko dzięki starej gwardii, która jedzie już na oparach. I tak było za Secco. Tu by się przydał Marotta, ze swoim skąpstwem, tak by zbudować solidne podwaliny i by ew. wpadki transferowe nie odbiły się na formie całej drużyny. Natomiast w tym sezonie potrzebujemy już czegoś więcej, trzon jest z grubsza zbudowany, teraz trzeba rzucić porządną kasę na stół na porządnego grajka ( i nie na jakiś pazi typu Melo ). Skoro Jovetić podoba się Conte, to taki Secco byłby idealny w tej sytuacji. Klub ustabilizowany przez Marotte ( bez okresu zapaści za Ferrary i Del Neriego ) stać na wyłożenie 30 mln już w połowie lipca. A tak Marotta niby rzucił tą samą kasę ( choć tak nie do końca w to wierzę ), ale było już za późno. I w takim momencie Secco by się sprawdził. Choć oczywiście na dłuższą mete trudno byłby go trzymać.
I nie twierdze, że to jakaś prawda objawiona. Najlepiej mieć od początku ogarniętego gościa od transferów, ale skoro wyszło jak wyszło, to zamiana czasu w jakim pracowali obaj panowie, wyszłaby nam lepiej.
A czy ja temu przeczę?Secco kupował graczy których chciał trener? Nie wątpie by Marotta postępował inaczej.
Nie, nie niszcz mi życia! Dostanę depresji po umieszczeniu mnie w stonodze, nie bądź taki okrutny, błagam! :rotfl: :rotfl: :rotfl:Kandydat do stonogi?
- Dolce Vita
- Juventino
Marotta pewnie się wkurzył o te całe żądanie '10' przez Nikosia i tak mu wypalił:
Stąd brak oficjalnego info o transferze

- Spadino
- Juventino
'Zwrot odnośnie transferu Zieglera. Szwajcar nadal jest łączony z opuszczeniem Juventusu, ale według najnowszych doniesień odejdzie do Palermo, a nie jak wcześniej głoszono, do Parmy.'
Zdecydujcie się...
Zdecydujcie się...
JUVE PER SEMPRE!
- Zawidowianin
- Juventino
Mówisz i maszDolce Vita pisze:Marotta pewnie się wkurzył o te całe żądanie '10' przez Nikosia i tak mu wypalił:

onliforpipul
- squinter
- Juventino
to juz jest zalosne, dosc mam tego mercato i naszych nieudolnych dzialan.konradrom pisze:'Zwrot odnośnie transferu Zieglera. Szwajcar nadal jest łączony z opuszczeniem Juventusu, ale według najnowszych doniesień odejdzie do Palermo, a nie jak wcześniej głoszono, do Parmy.'
Zdecydujcie się...
- Spadino
- Juventino
squinter pisze:to juz jest zalosne, dosc mam tego mercato i naszych nieudolnych dzialan.konradrom pisze:'Zwrot odnośnie transferu Zieglera. Szwajcar nadal jest łączony z opuszczeniem Juventusu, ale według najnowszych doniesień odejdzie do Palermo, a nie jak wcześniej głoszono, do Parmy.'
Zdecydujcie się...
sad, but true...
JUVE PER SEMPRE!
- Dolce Vita
- Juventino
Czuje się jakby mi ktoś w morde dał. No nic, może jednak Duńczyk wypali, nie ma co się martwić na zapas. Bądźmy dobrej myśli. Btw. ale ten Beppe mały przy nimZawidowianin pisze:Mówisz i maszDolce Vita pisze:Marotta pewnie się wkurzył o te całe żądanie '10' przez Nikosia i tak mu wypalił:

- OPD
- Juventino
Tej teorii nie obronisz, to co piszesz jest totalną głupotą :lol: Zresztą głupota symbolizowała również Secco, a Marottę, w przeciwieństwie do Alessio, cechuje rozsądek. I dlatego to on nadaje się do budowania wielkiej drużyny, nie Secco.Marat87 pisze:Nie należy przepłacać za marnych grajków w momencie, gdy dobre wyniki osiągamy tylko dzięki starej gwardii, która jedzie już na oparach. I tak było za Secco. Tu by się przydał Marotta, ze swoim skąpstwem, tak by zbudować solidne podwaliny i by ew. wpadki transferowe nie odbiły się na formie całej drużyny. Natomiast w tym sezonie potrzebujemy już czegoś więcej, trzon jest z grubsza zbudowany, teraz trzeba rzucić porządną kasę na stół na porządnego grajka ( i nie na jakiś pazi typu Melo ). Skoro Jovetić podoba się Conte, to taki Secco byłby idealny w tej sytuacji. Klub ustabilizowany przez Marotte ( bez okresu zapaści za Ferrary i Del Neriego ) stać na wyłożenie 30 mln już w połowie lipca. A tak Marotta niby rzucił tą samą kasę ( choć tak nie do końca w to wierzę ), ale było już za późno. I w takim momencie Secco by się sprawdził. Choć oczywiście na dłuższą mete trudno byłby go trzymać.
Secco też miał w 2009 trzon i co? i spieprzył.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 43 razy
Trzon? Podstarzała stara gwardia? Spieprzył, bo wydawał kase na jakiś czereśniaków, a za trenera miał Ranieriego, który przedkładał Poulsena nad X.Alonso. Bo nie znając preferencji trenera kupił totalnie bez pomyślunku Diego i Melo, których nie potrzebowaliśmy. A Conte jest bardziej ogarniętym gościem i wie jak budować drużynę. Niestety Marotta nigdy nie przepłaci za piłkarza, mimo posiadania kasy.Secco też miał w 2009 trzon i co? i spieprzył.
Nie porównuj trzonu jaki posiadał Secco, do tego co stworzył sobie Marotta, bo to jest obecnie bardzo solidna drużyna i tacy gracze jak Vidal, Kielon, Licht, Asamoah, Marchisio, DeCe czy Giovinco pograją o wiele dłużej niż Treze, Alex, Camor i Nedved wtedy.
I nadal nie rozumiesz. Ja nie chce teraz Secco, jak już zmieniać dyrektora to na jakiegoś konkretnego. Uważam tylko, że gdyby zamienić obu tych panów miejscami, to Juventus byłby dziś w lepszej sytuacji, być może wymieniany jako jeden z cichych faworytów LM.