Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 13:40

Bazyliszek pisze:Skysports donosi, iż jeszcze 2 zawodników opuści dziś Etihad Stadium. Jednym z nich będzie prawdopodobnie Edin Dzeko
Wygląda na to, że Wy się naprawdę jeszcze łudzicie, iż Dzeko zasili Juventus. Ludzie, Marotta miałby dojść w ostatnie 5,5h do kompromisu w sprawie sporo zarabiającego i nietaniego Bośniaka? Radzę ochłonąć

Obrazek
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 13:40

L'pool ponoć kręci się za Huntelaarem. Czemu Marotta tego nie zrobił? De jong w Milanie.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 13:42

pumex pisze:
Bazyliszek pisze:Skysports donosi, iż jeszcze 2 zawodników opuści dziś Etihad Stadium. Jednym z nich będzie prawdopodobnie Edin Dzeko
Wygląda na to, że Wy się naprawdę jeszcze łudzicie, iż Dzeko zasili Juventus. Ludzie, Marotta miałby dojść w ostatnie 5,5h do kompromisu w sprawie sporo zarabiającego i nietaniego Bośniaka? Radzę ochłonąć
Dokładnie jak Dzeko odejdzie to nie do nas, taka operacja wykracza poza skill set Marotty.

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 13:42

Skąd Marotta miał wziąć te pieniądze na tych piłkarzy? Za LLorente dawał dobrą cenę, co do Joveticia kombinował i wcale jego oferty nie były złe. Oceniając okienko transferowe bierz pod uwagę wygórowane oczekiwania tych klubów które były wręcz absurdalne

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 13:46

MishaAveJuve pisze:Z tego co JA słyszałem - ale może to brednie - jest nim właśnie Giuseppe Marotta, więc wychodzi na to że za nieudane transfery obwiniana jest osoba ktora jest za nie odpowiedzialna.
Ja bym się wstrzymał z ocenami. Po pierwsze, jak na razie wszystko raczej dobrze funkcjonuje, jak choćby Asamoah. Isla jest niesprawdzony, Bendtner nawet szatni jeszcze nie widział. Przyznaję, że też jestem zawiedziony sprowadzeniem Duńczyka, ale tak już na chłodno oceniając, to na takich warunkach, na jakich przyszedł, to w sumie dobre posunięcie. Chłopak ma rok, żeby się wykazać, jeśli się dobrze zaprezentuje, będzie go można wykupić za małe pieniądze. Powtarzam, nie jestem entuzjastą Bendtnera, ale uważam, że ostatnimi trzema okienkami (wliczając to, które dzisiaj się kończy) Marotta zasłużył na pewien kredyt zaufania.
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2012, 13:48 przez B@rt, łącznie zmieniany 1 raz.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 13:46

19 pisze:Skąd Marotta miał wziąć te pieniądze na tych piłkarzy?
Ty tak na poważnie piszesz?

Jeżeli Marotta wiedział że ma mało kasy do wydania to po jaką cholerę obiecywał top snajpera?
Sądził że zapłaci za niego Q/Matrim dołoży 3 mln w 9 ratach, czapke gruszek i 1 mln euro bonusów w przypadku kiedy zakupiony gracz strzeli 111 goli w lidze?

Czy może biedny Marotta, będący jak to ktoś słusznie zauważył DYREKTOREM SPORTOWYM, nie wiedział ile będzie miał do wydania i liczył że pojawi się jakiś szejk i sypnie kasą?
Czy tez może przeglądał to forum i widząc jakie kwoty zainkasuje że sprzedaży szrotu sądził że zarobi na nich kokosy i za ta kasę kupi Cavaniego?

19 pisze:Za LLorente dawał dobrą cenę, co do Joveticia kombinował i wcale jego oferty nie były złe. Oceniając okienko transferowe bierz pod uwagę wygórowane oczekiwania tych klubów które były wręcz absurdalne
To powinien brać pod uwagę sam Marotta a nie ja, Ty czy inni użytkownicy forum.
W dalszym ciągu te argumenty nijak się mają do zarzutu że Marotta naobiecywał - znając realia rynku - i nic z tego nie wyszło.
Mi chodzi tylko o sam fakt - po jaką cholerę mówił coś jeżeli i tak nie miał zamiaru tego zrealizować - czyżby tylko po to aby się we wrześniu tłumaczyć że chciał ale złe kluby nie chciały mu nikogo sprzedać bo rynek jest popsuty?

Litości...
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2012, 14:00 przez Łoles, łącznie zmieniany 1 raz.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
4d1k

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 13:47

a może tak pakiet Kolarov+ Dzeko :D?

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 13:47

Rosomak, Misha - jesteście braćmi?

Podobno Dżeko nas nie zasili 8)

19

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 13:49

Tak poważnie, bo logicznie myśląc to LLorente powinien kosztować te 18 mln a prezes Bilbao się uparł, Van Persie też powinien mniej kosztować ale tu jeszcze była bardzo poważna konkurencja, więc okienko transferowe okazało się nie logiczne i nie przewidywalne

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 13:53

19 pisze:Oceniając okienko transferowe bierz pod uwagę wygórowane oczekiwania tych klubów które były wręcz absurdalne
Dla jednych absurdalne, dla drugich nie. PSG jakiś czas temu oferowało za Pato blisko 40mln, za Pastore zapłacili 42mln, Sanchez odchodził do Barcelony za blisko 30mln, Carroll kosztował L'poolu podobną kwotę. Atletico za anonimowego wówczas Aguero zapłacili 20mln. Wniosek? Marzy się o młodym, utalentowanym zawodniku ofensywnym, to zazwyczaj trzeba płacić. Natomiast jak się nie ma wystarczających funduszy, to trzeba umiejętnie wertować rynek, bo między Joveticiem a Bendtenrem jest cała gama zawodników. W żadnym wypadku nie powinna mieć miejsca sytuacja obecna, kiedy na dzień przed końcem mercato Marotta nie wiedząc kompletnie co robić, panikuje stawiając na Duńczyka.

Obrazek
19

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 13:58

Tak tu masz racje, że mógł zainteresować się kimś innym, ale też trzeba wziąć pod uwagę że został jeden dzień okienka transferowego, a Bendtner był dostępny na rynku a np taki Remy nie i tu negocjacje byłyby bardziej skomplikowane niż z Arsenalem. Moim zdaniem Marotta dawał za LLorente i tak dużo, logicznie patrząc on w Juve powinien się znaleźć

Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nie wiem czy już ktoś wklejał, ale Berbatow dalej swoje

Słowa Fergusona:
"Dymitr zawsze będzie gdzieś zmierzał. Przyznał w zeszłym roku, że po zakończeniu sezonu odchodzi z naszego klubu. Jednak jeszcze tego nie zrobił. W każdym bądź razie ja nic o tym nie wiem. Nie było z nim żadnego kontaktu. Myśleliśmy, że poleciał do Włoch, ale okazało się, że tam nie dotarł. Może być teraz wszędzie. Zupełnie to rozumiem. Nie zdziwiłbym się, gdyby ustalał teraz warunki z Tottenhamem. Takie plotki również się pojawiły. Nie sądzę, żeby zatrzymał się na Fulham."

Obrazek
ewerthon

Juventino
Juventino

19 pisze:Skąd Marotta miał wziąć te pieniądze na tych piłkarzy? Za LLorente dawał dobrą cenę, co do Joveticia kombinował i wcale jego oferty nie były złe. Oceniając okienko transferowe bierz pod uwagę wygórowane oczekiwania tych klubów które były wręcz absurdalne
Już nie ma co bronić Marotty. Zwykle z rozwagą podchodziłem do działań naszego dyrektora generalnego i starałem się znajdywać plusy w jego decyzjach, to sam muszę przyznać, że sprawę z napastnikiem po prostu spieprzył. Na rynku było trochę piłkarzy lepszych od Bendtnera do wyciągnięcia za rozsądne pieniądze, lub poprzez wypożyczenie z opcją pierwokupu. Chociażby wspomniany wcześniej Dempsey. Tymczasem Marotta sprowadza zawodnika którego nie potrafią nawet obronić kompilację na youtube. Jak broniłem Vucinicia i mówiłem, że będzie z niego pożytek, tak Duńczyka poprzeć po prostu nie mogę, bo nie mam czym. Może to głupie porównanie, ale zawodnik ten bardzo przypomina mi Grzegorza Rasiaka, zwłaszcza jeśli spojrzeć na to w jaki sposób zdobywa bramki, nie tylko głową. Technikę ma raczej przeciętną, a jak wiadomo we Włoszech tacy zawodnicy mają bardzo trudno, sam Krasić się o tym przekonał. Nie wiem co Marotta robił przez te 2 miesiące, nie miał czasu, bo prowadził jakieś trudne negocjację czy co? O niczym takim nie wiemy i pewnie nie będzie dane nam się dowiedzieć. Trzeba się modlić o to, że Bendtner nie będzie sprawiał kłopotów i z pokorą przyjmę swoją rolę, bo wielkiego wystrzału formy raczej nie można po nim oczekiwać. Milan już się przejechał na podobnym zawodniku, tylko, że tamten to Holender i posiada jednak jakieś umiejętności. W końcu ostatnio został królem strzelców Bundesligi.

rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 13:59

Nie kupimy dzisiaj nikogo.
Bendtnerem bedzie sie bic przez pol roku.
La gazetta dello sport a teraz sky potwierdzaja ze Llorente do Juve przyjdzie w styczniu.
Nasi sproboja go wyciagnac juz za 9 mln euro.
Hiszpan nie gra w LM wiec za pol roku jak przyjdzie to itak bedzie mogl grac w pucharach.
Nie widze innego rozwiazania, nie ma sensu glupich nadzieji sobie robic, nasi jak kogos naprawde sprowadza to tylko lewego obronce.
Marotta itak ma mase graczy do sprzedania, nie ma czasu na jakies niespodzianki.

matbar21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 14:02

Transfer Dzeko "last minute" do Juve dzisiaj? Wygląda to jak afisz na kolorowych stronach faktu.. Gdy Duńczyk podpisze papierki to mamy koniec mercato. Rozczarowujące, ale prawdziwe.
Chłopaki sam myślałem, że przyjdzie ktoś interesujący. Nie wierzyłem w te brednie odnośnie przede wszystkim Van Persie. Pomijając już całą resztę innych napastników łączonych z Juve. Po cichu liczyłem, że Marotta nas pozytywnie zaskoczy. Wyciągnie np: L.Remy'ego lub L.Lopeza bo to mogłyby być prawdziwe okazje last minute.

Zablokowany