Mercato (Lato 2016)
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Kante.Adrian27th pisze:To który dostępny DM jest lepszy od Krychowiaka?
O to, to - @Forza<kopiuj, wklej> napisał coś mądrego. Tyle razy zostało powiedziane, że w przeciętnej lidze holenderskiej każdy może strzelać, że taki transfer niesie za sobą spore jest widmo wtopy. Przyszło Euro, Polska wyszła z grupy i nagle Milik to materiał na Juventus, a Belg zaliczający lepszy wynik w 'kanadyjce' od Cavaniego jest tu mieszany z błotem.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Gdyby Milik był Brytolem, Holendrem czy innym Szwedem to byście wyśmiali i shejtowali takie pomysły. Jaracie się nim bo jest Polakiem i tylko dlatego.
Ostudźcie głowy.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- rydwadydwa
- Juventino
Wiadomo, że każdy przywitałby kogoś takiego jak Alexis z otwartymi ramionami, ale to jest po prostu nie-moż-li-we. Co mercato słyszę to samo. Cavani, Alexis, Ibra, do niedawna Van Persie ...ForzaItanimulli3vujcm pisze: Szczerze? Ja bym powalczył o Alexisa...

To nie jest polityka Juve. Z naszej perspektywy to się wydaje bardzo łatwe, bo wpłynął hajs za Moratę, wystarczy dołożyć 15-20 milionów i mamy lepszego napastnika, ta? No nie. Marotta i tak jest na minusie bo kupiliśmy Pjanicia za ponad 30, a inne pozycje też wymagają wzmocnień. Dlatego nawet transfer Michiego wydaje się trochę nierealny, skoro wołają za niego aż tyle. Szczerze to nie mam pojęcia kto mógłby przyjść, ale czuję że Beppe szykuje jakąś niespodziankę.
- Gajowy Marucha
- Juventino
A co tam u Teveza?
Ja wiem że już stary itd. ale jak nie stać nas na nikogo konkretnego, może Carlitos chetnie by wrócił na chociaż jeden sezon? Kiedyś były jakieś plotki, że mu nie płacą...inna sprawa, ze nie mam pojecia jak sobie chłopak radzi w Argentynie, czy "coś" z naszego Carlosa jeszcze zostało

- Kucharius1
- Juventino
Lepiej chwalić Milika niż Gabriela Jesusa który strzela gole w jeszcze bardziej bananowej lidze. W Arku podoba mi się jego zmysł gry kombinacyjnej który sprawia że CAŁA ofensywna Polskiej reprezentacji opiera się właśnie na nim. Dodatkowo strzela bramki z nieoczywistych pozycji. Wszyscy narzekają na jego skuteczność a wszystkie bramki Polski na tym turnieju to jego udział, gdy Lewy nie oddał nawet celnego strzału i nie miał otwierającego podania do nikogo z drużyny.
Jeśli ktoś wyciąga pochopne wnioski to właśnie hejterzy mówiący o zmarnowanych sytuacjach. Inne były nastroje jak wygrywał nam ważne mecze w eliminacjach. Po prostu nie trafił z formą na 100%.
Chłopak od 16 roku życia jest skazywany na sukces, młodzieżowe reprezentacje (gdzie sam wygrywał mecze) wyjazdy do Spurs, Bayer, Ajax. To talent klasy europejskiej.
@up Tevez z Bocą będzie grał w półfinałach Copa, więc możesz sobie obejrzeć na SportKlubie.
Jeśli ktoś wyciąga pochopne wnioski to właśnie hejterzy mówiący o zmarnowanych sytuacjach. Inne były nastroje jak wygrywał nam ważne mecze w eliminacjach. Po prostu nie trafił z formą na 100%.
Chłopak od 16 roku życia jest skazywany na sukces, młodzieżowe reprezentacje (gdzie sam wygrywał mecze) wyjazdy do Spurs, Bayer, Ajax. To talent klasy europejskiej.
@up Tevez z Bocą będzie grał w półfinałach Copa, więc możesz sobie obejrzeć na SportKlubie.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Batshuayi za 35-40 mln czy Milik za 15-20 mln to mega trudny wybór, bo liga francuska jest jednak zdecydowanie lepsza niż holenderska. Z drugiej strony to dopiero pierwszy dobry sezon Belga, a Milika już drugi. Z trzeciej, napastnicy błyszczący w Ligue 1 chyba częściej wypalają w większych klubach niż ci wybijający się z Holandii.
A teraz najważniejsze: nie wiem, czy Batshuayi lub Milik są lepsi od Zazy, obecnie naszego trzeciego napastnika.
Mandzukic (Zaza) - Dybala (X)
A.Sandro (Evra) - Pogba (Lemina) - Pjanic (Marchisio) - Khedira (Sturaro) - D.Alves (Lichtsteiner)
Chiellini (Benatia) - Bonucci - Barzagli (Rugani)
Buffon (Neto)
OUT: Asamoah, Hernanes, Pereyra
Obawiam się, że w przypadku niepowodzeń z kolejnymi naszymi celami transferowymi w ataku, w miejsce X wstawimy sobie jednego z TOP-ów, ale Serie B: Ganza/Caprariego albo któregoś z naszych starych znajomych (Matri/Quagliarella/Immobile).
A teraz najważniejsze: nie wiem, czy Batshuayi lub Milik są lepsi od Zazy, obecnie naszego trzeciego napastnika.
Mandzukic (Zaza) - Dybala (X)
A.Sandro (Evra) - Pogba (Lemina) - Pjanic (Marchisio) - Khedira (Sturaro) - D.Alves (Lichtsteiner)
Chiellini (Benatia) - Bonucci - Barzagli (Rugani)
Buffon (Neto)
OUT: Asamoah, Hernanes, Pereyra
Obawiam się, że w przypadku niepowodzeń z kolejnymi naszymi celami transferowymi w ataku, w miejsce X wstawimy sobie jednego z TOP-ów, ale Serie B: Ganza/Caprariego albo któregoś z naszych starych znajomych (Matri/Quagliarella/Immobile).
- Robaku
- Juventino
Jeśli uważąsz ze brazylijska jest bananowa, to good for you.Kucharius1 pisze:Lepiej chwalić Milika niż Gabriela Jesusa który strzela gole w jeszcze bardziej bananowej lidze. W Arku podoba mi się jego zmysł gry kombinacyjnej który sprawia że CAŁA ofensywna Polskiej reprezentacji opiera się właśnie na nim. Dodatkowo strzela bramki z nieoczywistych pozycji. Wszyscy narzekają na jego skuteczność a wszystkie bramki Polski na tym turnieju to jego udział, gdy Lewy nie oddał nawet celnego strzału i nie miał otwierającego podania do nikogo z drużyny.
półfinałach Copa, więc możesz sobie obejrzeć na SportKlubieJeśli ktoś wyciąga pochopne wnioski to właśnie hejterzy mówiący o zmarnowanych sytuacjach. Inne były nastroje jak wygrywał nam ważne mecze w eliminacjach.
To pewnie dlatego Brazylia praktycznie co cztery lata jest w ćwiercfinale wielkiej imprezy, dlatego jest taki przezrzut zawodników z ligi brazylijskiej do protugalskiej, hiszpanskiej i dlatego zazwyczaj druzyna w brazylijskiej ligii co roku gra w finale Copa Libertadores.
I dlatego tak słabe kluby jak RM, Barca, Juve, Roma obserwują Gabriela Jesusa od lat mają go w swoich notesach, a o miszcza Milika walczą tuzy jak Lazio, Lester.
Milik tak ale imo w ipierwszym sezonie wyeksepdiować chłopaka do Sassuolo i niech z Domenico się zgrywa i podbija LE a za rok obu do Juve. Jak dla mnie Arek móglby się spalić w takim zespole jak Juve od razu, potrzebowałby czasu.
- rydwadydwa
- Juventino
Wręcz wspaniała. Co nam to da, jeśli nie będą strzelać bramek? Wyniki? 2 grosze za ich transfery do średniaków Serie B?jpjp5 pisze:jak mamy brać jakieś półśrodki to już wolałbym żeby ktoś z Primavery do nas dołączył. Może i nie wygramy LM ale przynajmniej będziemy stawiać na młodzież z Turynu, a to jest zawsze dobra inwestycja
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Jeśli można wtrącić swoje trzy grosze. Osobiście nie mam nic przeciwko Milikowi i wiem jak gra bo co roku oglądam sporo meczy ligowych Ajaxu, ale wydaje mi się, że Arek jeśli odejdzie to do klubu gdzie będzie miał zagwarantowany wyjściowy skład. U nas to odpada.
- Kamex22
- Juventino
Jeśli chodzi o Arka to wydaje mi się, że najlepiej dla niego byłoby gdyby obrał drogę:
Ajax -> klub z lepszej ligi z pewną (albo bardzo realną) pierwszą 11, czyli np Lazio -> w przypadku sprawdzenia się, klub pokroju Juventusu.
Jeśli trafi teraz np do Juve, bardzo łatwo może wypaść ze składu, bo nie poradzi sobie z presją. Milik ma zadatki na świetnego napastnika, ale nie jest fenomenem jak np Pogba. Musi przejść odpowiednią ścieżkę.
Zachowując skalę porównajmy go do np Suareza. Ajax -> Liverpool ->Barcelona
I Klaas-Jan Huntelaar'a: Ajax -> Real -> po pół roku, za kwotę dwa razy niższą do AC Milan -> po roku do Schalke
Oczywiście nie każdy piłkarz odniesie sukces niezależnie, którą ścieżkę obierze, ale moim skromnym zdaniem następny krok Milika powinien być skierowany w stronę zespołu z górnej części tabeli (ale nie ze ścisłego ttopu), którejś z mocnych lig europejskich.
Ajax -> klub z lepszej ligi z pewną (albo bardzo realną) pierwszą 11, czyli np Lazio -> w przypadku sprawdzenia się, klub pokroju Juventusu.
Jeśli trafi teraz np do Juve, bardzo łatwo może wypaść ze składu, bo nie poradzi sobie z presją. Milik ma zadatki na świetnego napastnika, ale nie jest fenomenem jak np Pogba. Musi przejść odpowiednią ścieżkę.
Zachowując skalę porównajmy go do np Suareza. Ajax -> Liverpool ->Barcelona
I Klaas-Jan Huntelaar'a: Ajax -> Real -> po pół roku, za kwotę dwa razy niższą do AC Milan -> po roku do Schalke
Oczywiście nie każdy piłkarz odniesie sukces niezależnie, którą ścieżkę obierze, ale moim skromnym zdaniem następny krok Milika powinien być skierowany w stronę zespołu z górnej części tabeli (ale nie ze ścisłego ttopu), którejś z mocnych lig europejskich.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Nie, nie mój drogi. Nazwiskami to możesz rzucać w FM'ie.jackop pisze:Kante.
Proszę z przebiegu 3 sezonów uzasadnienie dlaczego Kante jest lepszy, szczególnie interesują mnie jego mecze z drużynami z TOP'u Europy takimi jak Barcelona.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- jpjp5
- Juventino
Może w 8 na 10 przypadków nic ale jak wypalą te 2 przypadki to będziemy mieli piłkarza na lata za te twoje grosze a do tego jeszcze wychowanka, których u nas brakuje.rydwadydwa pisze:Wręcz wspaniała. Co nam to da, jeśli nie będą strzelać bramek? Wyniki? 2 grosze za ich transfery do średniaków Serie B?jpjp5 pisze:jak mamy brać jakieś półśrodki to już wolałbym żeby ktoś z Primavery do nas dołączył. Może i nie wygramy LM ale przynajmniej będziemy stawiać na młodzież z Turynu, a to jest zawsze dobra inwestycja
A co da 4 napastnik jak będzie tylko zmiennikiem Dybali? Strzeli parę bramek w Pucharze Włoch i po roku odejdzie za mniejszą kasę, bo będzie chciał grać i sytuacja będzie sie powtarzać.
Uwielbiam takich ludzi którzy nie mają swojego zdania tylko hejtują innych.
- Robaku
- Juventino
Dzisiaj stare nowe newsy, idziemy po Benatię ( kurde jestem na nie. W tym sezonie szykuje się PNA w Gabonie, znając nasze potrzeby Benatia będzie konieczny do gry własnie na przełomie stycznia/lutego, ze względu na ew. kontuzje, potrzebę odpoczynky dla Barzy czy rotowania skladem przed LM, a wtedy chłopak będzie na PNA, to nie ma sensu imo). Chcemy Mehdiego po prostu wypozyczyc.
Juve ws. GOmesa liczy na rabat od Valencii.
Juve ws. GOmesa liczy na rabat od Valencii.
- Kucharius1
- Juventino
@Robaku a liga holenderska jaka jest? Też jest dostarczycielem talentów.
Ile świetnych ofensywnych graczy dostarczyła ostatnio Brazylia? Jednego (wiadomo kogo)? Lucas czy Oscar nie spełniają w dużej mierze oczekiwać. Costa trafił do Europy w 2010 roku, Willian w 2007, Coutinho w 2010, Oscar 2012, Lucas 2013.
Nie zauważyłeś że ostatnio to niezbyt modny kierunek do kupowania za wielkie pieniądze ? Europa odjechała im ostatnio szkoleniowo co widać po reprezentacji Brazylii. Gospodarzom nie pomogła nawet drabinka i sędziowie. Miałeś tam nawet pojedynek reprezentacji Holandii (złożonej w ponad połowie z rodzimej ligi) z wielką Brazylią.
Co do siły samej ligi... jest ona bananowa, wystarczy zobaczyć co za piłkarze stanowią o sile ofensywnej tych zespołów. Fred, Ganso itd. itp.
Nie twierdzę że Gabriel to zły piłkarz. Ba, chciałbym go u nas, ale denerwuje mnie mówienie o słabej lidze Holenderskiej, gdy wychwalamy Brazylijczyka i jego dryblingi.
Ile świetnych ofensywnych graczy dostarczyła ostatnio Brazylia? Jednego (wiadomo kogo)? Lucas czy Oscar nie spełniają w dużej mierze oczekiwać. Costa trafił do Europy w 2010 roku, Willian w 2007, Coutinho w 2010, Oscar 2012, Lucas 2013.
Nie zauważyłeś że ostatnio to niezbyt modny kierunek do kupowania za wielkie pieniądze ? Europa odjechała im ostatnio szkoleniowo co widać po reprezentacji Brazylii. Gospodarzom nie pomogła nawet drabinka i sędziowie. Miałeś tam nawet pojedynek reprezentacji Holandii (złożonej w ponad połowie z rodzimej ligi) z wielką Brazylią.
Co do siły samej ligi... jest ona bananowa, wystarczy zobaczyć co za piłkarze stanowią o sile ofensywnej tych zespołów. Fred, Ganso itd. itp.
Nie twierdzę że Gabriel to zły piłkarz. Ba, chciałbym go u nas, ale denerwuje mnie mówienie o słabej lidze Holenderskiej, gdy wychwalamy Brazylijczyka i jego dryblingi.