Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 17 maja 2018, 21:13

Tak już dziś nikt nie gra, skrzydła to kluczowy element w dzisiejszej piłce. Dybali po prostu trzeba dać wolną ręke i swobode, a nie ograniczać go dużą ilością zadań taktycznych. Najlepiej grał gdy biegał w okolicach pola karnego i tam klepał z Igłą, więc powinniśmy go w ten sposób ustawiać, a nie cofać na własną połowę i rozgrywać piłkę, bo tego nie umie.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 17 maja 2018, 21:32

Poprostu pisze:
Alexinhio-10 pisze:
Spokojnie. Pojdzie za 50, a my za 20 zgarniemy Darmiana :prochno:
Śmieszek jesteś ale to bardziej realne niż Ci się wydaje. :D
Ale ja wlasnie wiem ze to jest bardzo realny scenariusz hehe.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 17 maja 2018, 21:47

Alexinhio-10 pisze:
Poprostu pisze:
Alexinhio-10 pisze:
Spokojnie. Pojdzie za 50, a my za 20 zgarniemy Darmiana :prochno:
My wkładamy 40 mln na 3-lata młodszego Bernardeschiego, który bądź co bądź w piłce światowej jest tylko młodym talentem. ManU za 50 mln będzie miało 27-latka na trudnej do obsadzenia pozycji, który ma już na koncie 3 pełne sezony w topowym klubie.

Vidal za 37,5 mln
Bonucci za 42 mln
A.Sandro za 50 mln
Przecież my przy sprzedaży tych graczy daliśmy już rabaty na łączną kwotę 50 mln! Zauważyłem, że angielski kluby często kupują graczy za kwotę mniej więcej x2 wycena podana przez Transfermarkt (tyczy się to zwłaszcza obrońców). A.Sandro wyceniany jest teraz na 50 mln :whistle:

jurson09

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2018, 22:04

Crunny pisze:
Alexinhio-10 pisze:
Poprostu pisze:
My wkładamy 40 mln na 3-lata młodszego Bernardeschiego, który bądź co bądź w piłce światowej jest tylko młodym talentem. ManU za 50 mln będzie miało 27-latka na trudnej do obsadzenia pozycji, który ma już na koncie 3 pełne sezony w topowym klubie.

Vidal za 37,5 mln
Bonucci za 42 mln
A.Sandro za 50 mln
Przecież my przy sprzedaży tych graczy daliśmy już rabaty na łączną kwotę 50 mln! Zauważyłem, że angielski kluby często kupują graczy za kwotę mniej więcej x2 wycena podana przez Transfermarkt (tyczy się to zwłaszcza obrońców). A.Sandro wyceniany jest teraz na 50 mln :whistle:
Niektórzy piszą że to będzie 50 mln plus Darmian. Jak będzie rzeczywiście dowiemy się pewnie w przyszłym tygodniu.

Juve per sempre sara...!!!!
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 17 maja 2018, 23:15

dimebag11 pisze:Co wy wszyscy wyskakujecie z tym Cancelo skoro sprawa jego przyszłości na ten moment leży w rękach Interu, bo oni mają pierwszeństwo wykupu za 35 mln euro. Rozumiem jeszcze gdyby definitywnie stracili szansę na grę w LM i nie mieli kasy na jego wykup, to wtedy możnaby rozważać taką opcję, ale niestety przez nieudolność Lazio w ostatnim meczu Mediolańczycy wciąż mają możliwość udziału w CL. Po drugie rzeczona cena za Cancelo dotyczyła jedynie Interu i jeśli sam zawodnik nie ma takiej sumy wpisanej w obowiązkowej w Hiszpanii klauzuli, to od nas mogą zażyczyć więcej i tyle będzie po dobrych stosunkach z nimi.
Ale to na 99% nie nastąpi, bo ten wykup obowiązuje do końca maja, a tymczasem Inter musi do końca czerwca załatać budżet ok. 40 milionami, inaczej dostaną kary z FFP. To by razem było 75 milionów do wykazania, nim skończą się mistrzostwa. Valencia nie chce iść na ugodę, bo spokojnie weźmie tyle za typa od innego klubu. Rzekomo Utd jest skłonne dać 50 milionów i tyle też chce Valencia. Oczywiście to wieści z kilku ostatnich dni, więc może się to zmieniać - ale brak wykupu przez Inter jest raczej pewny.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 81 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 17 maja 2018, 23:32

@Marat87
Ja bym jednak poczekał do zakończenia niedzielnej potyczki Lazio-Inter, bo wtedy wiele się wyjaśni. Niemniej napisałem, że cena 35 mln € dotyczy tylko Mediolańczyków, co zresztą potwierdziłeś tymi plotkami związanymi z zainteresowaniem Cancelo przez United nawet za wyższą kwotę.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2018, 00:08

prawda jest taka, ze ten mecz dla nas wiele znaczy, albo Cancelo, albo tanszy SMS.

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
ahojekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 18 maja 2018, 09:05

Orientuje się ktoś może czy kręcimy się w okół kogoś ze Sportingu Lizbona?

Bruno Fernandes i Gelson Martins to naprawdę ciekawe nazwiska, a niedługo mogą być dostępni w atrakcyjnych cenach, przy całym syfie jaki dzieje się w Sportingu, i tym co odwala ich właściciel. Szczególnie Fernandes powinien nas zainteresować.

Dawniej Virus[Mauro].
jurson09

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2018, 11:37

przeklejka z tematu "informacje"
jakku1 pisze:4. [TMW]: Alex Sandro może przedłużyć kontrakt.
Własnie dokładnie to samo przeczytałem na Twitterze. Czyli wiadomo tyle, że nic nie wiadomo.

I dopiero teraz do mnie dotarło, że te doniesienia o ManU podawała głównie angielska prasa. Czy jakieś wiarygodne włoskie źródła podawały takie info?

Juve per sempre sara...!!!!
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2018, 12:04

jurson09 pisze:przeklejka z tematu "informacje"
jakku1 pisze:4. [TMW]: Alex Sandro może przedłużyć kontrakt.
Własnie dokładnie to samo przeczytałem na Twitterze. Czyli wiadomo tyle, że nic nie wiadomo.

I dopiero teraz do mnie dotarło, że te doniesienia o ManU podawała głównie angielska prasa. Czy jakieś wiarygodne włoskie źródła podawały takie info?
La Stampa ;-).

Cos jest na rzeczy, to znaczy, przypuszczam, ze MU faktycznie chce kupic Sandro i byc moze nawet wystosowało oferte, ale sam Sandro nie jest pewien, czy chce odchodzic czy chce zostac - decyzja nie została po prostu jeszcze podjęta.

Mandzukic chyba za to jest na wylocie. Jeszcze mercato sie nie zaczelo, a my juz praktycznie pozegnalismy 4 pilkarzy.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2018, 12:42

Kurde dać Sandor 5,6 mln i niech zostaje! Kogoś dobrego na PO + Can + Kocur na środek + Perin + Powrót Pjacy + Caldara i zamykamy okno! Mamy mega pakę i wygrywamy LM!

Obrazek
Hubson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2018, 13:04

FelekJUVE pisze:Kurde dać Sandor 5,6 mln i niech zostaje! Kogoś dobrego na PO + Can + Kocur na środek + Perin + Powrót Pjacy + Caldara i zamykamy okno! Mamy mega pakę i wygrywamy LM!
Też mnie w oczy razi że Sandro zarabia jedynie 2,8mln jak na takiego TOPa na tej pozycji. Asa odchodzi - to pewne, nie możemy całkiem ogołocić sobie lewej obrony bo będzie straszna padaka (pamiętam czasy jak na lewej flance brylowały takie tuzy jak De Ceglie czy Armand Traore :prochno: ).
Dlatego w takiej sytuacji zarząd musi stanąć na głowie i sypnąć hajsem w kieszeń Alexa bo będzie bida.

Co do środka, jak już kiedyś pisałem, tercet PCV (Pjanić-Can-Veratti) jest marzeniem , aczkolwiek jeśli zamiast Verattiego przyjdzie SMS też sie nie pogniewam :)

Astarot

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 maja 2018, 13:18

Hubson pisze:
FelekJUVE pisze:Kurde dać Sandor 5,6 mln i niech zostaje! Kogoś dobrego na PO + Can + Kocur na środek + Perin + Powrót Pjacy + Caldara i zamykamy okno! Mamy mega pakę i wygrywamy LM!
(...)

Co do środka, jak już kiedyś pisałem, tercet PCV (Pjanić-Can-Veratti) jest marzeniem , aczkolwiek jeśli zamiast Verattiego przyjdzie SMS też sie nie pogniewam :)
Szansa, że Veratii lub SMS przyjdą bez sprzedaży któregoś z kluczowych graczy jest prawie żadna a my drogą Realu powinniśmy stabilizować skład.
Ja byłbym zadowolony, gdyby wraz z przyjściem Cana zawitał do nas Lucas Torreira lub ew. w ostateczności Marcelo Brozović, którego Inter może zdecydować się spieniężyć żeby załatać FF (zdaje sobie przy tym sprawę, że gość potrafi być nijaki ale wydaje mi się, że jemu brakuje w Interze wyzwań i poprzeczka postawiona jest zbyt nisko aby wydobyć cały jego potencjał).
Oczywiście transfery do środka pomocy musiałyby się łączyć z odejściem kogoś - mam nadzieję, że tym kimś będzie Sturaro i Matuidi (zarówno rok temu jak i 2 lata temu modliłem się o jego przyjście do Juve jednak niestety gra słabo żęby nie powiedzieć mizernie a cytując innego usera, który to komentarz genialnie oddaje jego postawę: "biega jak Żyd po pustym sklepie".). Jednak zamiast Matuidiego pewnie pożegnamy Claudio lub Samiego, którzy na chwilę obecną są zawodnikami bardziej użytecznymi niż Francuz.

Pomoc: Torreira (Matuidi) - Can (MArchisio)
Pjanić (Bentacour)

Realna, w zasięgu naszych możliwości a do tego w mojej ocenie podnieślibysmy jej poziom (w niewielkim stopniu ale jednak).

Hubson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2018, 13:32

Astarot pisze:
Hubson pisze:
(...)

Szansa, że Veratii lub SMS przyjdą bez sprzedaży któregoś z kluczowych graczy jest prawie żadna a my drogą Realu powinniśmy stabilizować skład.
Ja byłbym zadowolony, gdyby wraz z przyjściem Cana zawitał do nas Lucas Torreira lub ew. w ostateczności Marcelo Brozović, którego Inter może zdecydować się spieniężyć żeby załatać FF (zdaje sobie przy tym sprawę, że gość potrafi być nijaki ale wydaje mi się, że jemu brakuje w Interze wyzwań i poprzeczka postawiona jest zbyt nisko aby wydobyć cały jego potencjał).
Oczywiście transfery do środka pomocy musiałyby się łączyć z odejściem kogoś - mam nadzieję, że tym kimś będzie Sturaro i Matuidi (zarówno rok temu jak i 2 lata temu modliłem się o jego przyjście do Juve jednak niestety gra słabo żęby nie powiedzieć mizernie a cytując innego usera, który to komentarz genialnie oddaje jego postawę: "biega jak Żyd po pustym sklepie".). Jednak zamiast Matuidiego pewnie pożegnamy Claudio lub Samiego, którzy na chwilę obecną są zawodnikami bardziej użytecznymi niż Francuz.

Pomoc: Torreira (Matuidi) - Can (MArchisio)
Pjanić (Bentacour)

Realna, w zasięgu naszych możliwości a do tego w mojej ocenie podnieślibysmy jej poziom (w niewielkim stopniu ale jednak).
Jeszcze jest jedno fajne nazwisko i myślę że do wyjęcia za nieduże pieniądze a mianowicie - Andre Gomes. Niechciany w Barcelonie, natomiast poprzednie lata w Valencii i jeszcze wcześniej w Benfice spisywał się naprawdę fajnie. Jak już to wolałbym go od Brozovicia, ale co ja mogę :D
Co do pożegnań, na pewno pozbyłbym się Sturaro a Bentancura posłał gdzieś na roczne wypożyczenie, żeby chłopak pograł, bo niestety u nas go to nie czeka (drugim Pogbą jeśli chodzi o wejście w drużynę raczej nie będzie), choć w obecnym systemie jest wyżej nawet od Marchisio (IMO). Do tego pożegnać Khedirę, który ma przebłyski ale 75% jego gier to człap-czlap-człap (Matuidi przynajmniej biega jak ten zacytowany wyżej Żyd :lol: )i linia pomocy już jest fajnie przebudowana.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 18 maja 2018, 13:37

Hubson pisze:Jeszcze jest jedno fajne nazwisko i myślę że do wyjęcia za nieduże pieniądze a mianowicie - Andre Gomes. Niechciany w Barcelonie, natomiast poprzednie lata w Valencii i jeszcze wcześniej w Benfice spisywał się naprawdę fajnie. Jak już to wolałbym go od Brozovicia, ale co ja mogę :D
Obaj nadają się do tarcia chrzanu. Torreira to taki Urugwajski Giovinco środka pomocy.
Astarot pisze:Pomoc: Torreira (Matuidi) - Can (MArchisio)
Pjanić (Bentacour)

Nie. Podejrzewam, że oglądaliście swoich faworytów w akcji ze 3 razy w sezonie. To, albo bardzo źle życzycie Bianconerim.

Sami nakrywa ich wszystkich czapką i wciąga nosem. Jego pracę na boisku potwierdzają wyniki, a te są w Juventusie najważniejsze. Po tym sezonie na palcach jednej ręki będzie można policzyć pomocników z topowych klubów o lepszych liczbach niż Khedira.
jakku1 pisze:1. [Słabe zrodlo z VS]: Mamy na stole ofertę za Pjanicia, ale poki co, do tej pory zawsze nasza odpowiedz brzmiała: Nie.
2. [Słabe zrodlo z VS]: Naprawde jestesmy zainteresowani Milinkoviciem-Saviciem i Florenzim.
[...]
4. [TMW]: Alex Sandro moze przedluzyc kontrakt.
Lepsze słabe źródło niż żadne. Promień światła w tunelu po ostatnich rewelacjach.
Ostatnio zmieniony 18 maja 2018, 15:43 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Zablokowany