Mercato (Zima 2017)
- Wojtek
- Juventino
Biednemu to zawsze wiatr w oczyRobaku pisze:AS rzucił info, że Prandelli odchodzi z Valenci, to może mocno skomplikować trasnsfer Zazy do Hiszpanii

Chińczycy kupują piłkarzy i rzucają hajsy na prawo i lewo, a od nas nikogo nie chcą;/ Gdyby byli konsekwentni w swoich działaniach to zaoferowaliby nam 25mln za Hernanesa, ale niee :placze:
- kawek
- Juventino
A miałem pisać że nie wierzę w to że chłop po raz drugi dla hajsu wybierze peryferie a jak widać jest na to szansaCavAllano pisze:Po necie lata info, że Witsel zakomunikował zarządowi Juve, że jednak wybrał Chiny.RICTOR pisze: Też myślę, że Witsel taki głupi nie jest i skoro otwarcie od kilku lat mówi, że chciałby jeszcze w swojej karierze zagrać w wielkim klubie to jednak przyjdzie do nas. Chociaż pieniądze faktycznie konkret w tych Chinach.Nie wiem skąd ten gość ma doniesienia, ale jak do tej pory większość z nich się sprawdzała.
Może dlatego załatwili szybko Rincona w dwa dni bo się bali że żółci go podkupia

Najpierw ciapaci teraz wysyp żółtych państwowych pieniędzy strach pomyśleć co będzie następne
- Lucas87
- Juventino
Ja się obawiam, że jakby np. taki Dybala dostał z Chin propozycję na poziomie kontraktu Teveza (te 5.3 zł/sek), to nawet odrzuciłby marzenia o Barcelonie (o nas nie wspominając). Chory jest ten świat.
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Bardziej niż to co wybierze ostatecznie Witsel uderza w nas wiadomość o tym, że z Zazy w Valencii zapewne nici ::/:
Swoją drogą, na Top Planet podali, że Hernanes odrzucił ofertę Genoi. A ja się tak zastanawiam, Chińczykom nie oparli się już chociażby Hulk, Oscar, Ramires, Alex Teixeira, Tevez itd. a Hernanes jest tak wierny naszym barwom, że już 2 chińskim klubom odmówił
Swoją drogą, na Top Planet podali, że Hernanes odrzucił ofertę Genoi. A ja się tak zastanawiam, Chińczykom nie oparli się już chociażby Hulk, Oscar, Ramires, Alex Teixeira, Tevez itd. a Hernanes jest tak wierny naszym barwom, że już 2 chińskim klubom odmówił
- kawek
- Juventino
Pozostaje liczyć że jeśli żółci lykna Kalinica to faktycznie Viola zgłosi się po Zaze ale jednak mam nadzieję że Marotta nie odpuści i będzie twardo grał z nimi jak oni z nami przy Joveticu CuadradoRICTOR pisze:Bardziej niż to co wybierze ostatecznie Witsel uderza w nas wiadomość o tym, że z Zazy w Valencii zapewne nici ::/:
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Ale chyba nie wierzyliście w to, że uda się opchnąć gdzieś tego ogórka Zazę ? Chinole zaczynają mnie irytować, za dwa lata będą mieli najsilniejsza ligę na świecie jak tak dalej pójdzie
Dlaczego nie zostałem przy piłce kiedyś tylko studiowałem to i owo a potem następne i wszystko kręciło się wokół kształcenia skoro takiemu Witselowi oferują 18 baniek
Ja mogę tam iść grac nawet za 2 mln
- okazja dla Chinoli 

Dlaczego nie zostałem przy piłce kiedyś tylko studiowałem to i owo a potem następne i wszystko kręciło się wokół kształcenia skoro takiemu Witselowi oferują 18 baniek

Ja mogę tam iść grac nawet za 2 mln

- CzeczenCZN
- Juventino
A dzisiaj pojawiło sie info ze Real M odrzucił 300 mln za CR7 a on sam 100 mln za sezon. Zlatan którego nazywacie Cyganem również odrzucił 100 mln rok temu. Podajecie jakieś banalne przykłady - "Co byś wolał? 2 tys czy 10 tys za ta sama prace?" Czy taka praca która wykonuje przeciętny biało - czarny zjadacz chleba to spełnienie jego mokrych snów? Nie - często jak ludzie ida na studia, to wybierają taki kierunek który da im pieniądze. Może nie mieć nic wspólnego z ich pasja. Wtedy to logiczne, płacą Ci więcej dani pracodawcy idziesz do nich. Porównujecie różnice zarobków piłkarzy do zwykłych ludzi. OK to ja zapytam tak - "Czy mając co miesiąc wielocyfrowe dochody, nie zadbał byś o ich zainwestowanie?". Doradców masz na pęczki, stać cię na nich Serio myślicie że kontrakt klubu i sponsora to jedyne ich dochody? Oni biznesów to mają tyle ze co niektórzy mogą dzięki nim ustawić wszystkich swoich dalekich krewnych na wiele pokoleń. Kariera piłkarza nie trwa długo - slogan! To powiedzenie narodziło się w innych czasach, nie w czasach takich astronomicznych zarobków.
- tony89
- Juventino
Chyba nie rozumiesz jednej rzeczy...pensja Ronaldo i Messiego to mały procent ich zarobków. O takim statusie piłkarzy jest 2 na całym świecie. Witsel dostanie od chińczyków niemalże tyle co topowa gwiazda, w Europie nie miałby szans nawet na połowę tego, a piłkarz to nie instytucja charytatywna, to jego praca.
- CzeczenCZN
- Juventino
Wielu piłkarzy ma milionowe zarobki, nie tylko ta 2. Piłkarz który zarabia np. 3 mln za sezon też może sobie może w moment pomnożyć zarobki i tak oni robią. Sorry ale taki mln euro to jest ogromny kapitał, a pieniądz robi pieniądz. No i takie biznesy to się traktuje jak prace, pewne źródła dochodu.tony89 pisze:Chyba nie rozumiesz jednej rzeczy...pensja Ronaldo i Messiego to mały procent ich zarobków. O takim statusie piłkarzy jest 2 na całym świecie. Witsel dostanie od chińczyków niemalże tyle co topowa gwiazda, w Europie nie miałby szans nawet na połowę tego, a piłkarz to nie instytucja charytatywna, to jego praca.
- gucio_juve
- Juventino
Nadal nie rozumiem, dlaczego Marotta nie mógł zaproponować Witselowi tych 30 baniek rocznie? Ktoś mi wytłumaczy? Przecież jesteśmy JUVENTUSEM! Kolejny po Allegrim do zwolnienia!
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
No Witsel to nie jest Del Piero, Marchisio, Nedved itd., ale to piłkarz, który już raz w życiu poszedł na piłkarskie peryferia grać dla kasy i od conajmniej dwóch lat powtarzał, że marzy by móc jeszcze zagrać w swojej karierze w jakimś wielkim klubie a od conajmniej półtora roku robi wszystko żeby tylko wydostać się wreszcie z Kazania. Wiadomo, pieniądze kuszą, ale Chiny to jeszcze większe piłkarskie zadupie niż Rosja.