Mercato (2012-2014)
- Bruce Badura
- Juventino
Według mnie powinniśmy rozejrzeć się kto jest do odstrzału w wielkich klubach europejskich.
Zatem jeśli Cavani do City, to mamy szansę na Dzeko i to nie będzie wtedy najdroższa opcja, bowiem ok. 25kk Euro. Z drugiej strony sytuację Aguero sonduje Real i nie wiadomo do końca jak to wszystko może się potoczyć.
Odnośnie Realu moglibyśmy zainteresować się Nurim Sahinem
Zatem jeśli Cavani do City, to mamy szansę na Dzeko i to nie będzie wtedy najdroższa opcja, bowiem ok. 25kk Euro. Z drugiej strony sytuację Aguero sonduje Real i nie wiadomo do końca jak to wszystko może się potoczyć.
Odnośnie Realu moglibyśmy zainteresować się Nurim Sahinem
- PawSt
- Juventino
Ja bym tak nie szalał z tym Caceresem i tą lewą stroną. Jeśli on tam zagra to obstawiam że po tym rzekomym meczu będą na nim ludzie psy wieszali jak kiedyś na De Cegle. Caceresem jest fajną opcją za Lichego, czyli taki boczny co go ciśnie do przodu, ewentualnie pomocnik w tym dziwny 3-5-2. Na środku też zbyt pewnie nie wygląda. Także reasumując oprócz De Ceglie to nie mam za bardzo lewego obrońcy, chociaż musze przyznać że się fajnie Kuczer poprawił przez ten sezon i naprawdę, mówię to z pełną świadomością nie chciałbym się go pozbywać
Więc pozostaje nam Ziegler, chociaż wydaje mi się że może nie wrócić, Kolarova nam na pewno nie uda się ściągnąć więc innej opcji jak Cissokho nie widzę.
Jovetic świetny grajek, ale wydaje mi się że będzie z nim tak jak rok temu z Sanchezem, pójdzie za porządną kapuche aczkolwiek się uciesze jak go zobacze w biało czarnej koszulce.
Ramirez? O tak, chciałbym go w Juve, naprawdę jest świetny. Właściwie na te skrzydła, lewe i prawe w ataku można ciekawą paczkę uzbierać, Giaccherini[Conte go na pewno będzie chciał], Mirko, Giovinco, Pepe, Ramirez, Jovetic, całkiem fajna rotacja.
Napadzior? Dzeko vs Higuain, ciężko mi znaleźć kogoś innego na szpice kto będzie na wydaniu w lato.

Jovetic świetny grajek, ale wydaje mi się że będzie z nim tak jak rok temu z Sanchezem, pójdzie za porządną kapuche aczkolwiek się uciesze jak go zobacze w biało czarnej koszulce.
Ramirez? O tak, chciałbym go w Juve, naprawdę jest świetny. Właściwie na te skrzydła, lewe i prawe w ataku można ciekawą paczkę uzbierać, Giaccherini[Conte go na pewno będzie chciał], Mirko, Giovinco, Pepe, Ramirez, Jovetic, całkiem fajna rotacja.

Napadzior? Dzeko vs Higuain, ciężko mi znaleźć kogoś innego na szpice kto będzie na wydaniu w lato.
- Łukasz
- Juventino
Jeśli już piłkarz tego typu, to znacznie lepszą pod każdym względem opcją byłby Jovetić.Molek big fun juve pisze:Jako , że u nas nie ma kreatywnych zawodników zwłaszcza w napadzie, to jestem zdania , że Elkann powinien rozbić bank i sprezentować nam Neymara, nikogo innego na napad nie widzę
- Dante93
- Juventino
W mojej opini akurat Martin w meczach które przyszło mu rozegrać w środku obronym grał bezbłędnie i zjada obecnie nawet Bonuca na śniadanie, bo wcale nie radzi sobie tak słabo w powietrzu i w kryciu jak to powszechnie większość ocenia(ła). Oczywiśćie ciężko powiedzieć jakby to wyglądało przy mocniejszym rywalu, bo choćby w ostatnim meczu z Genuą zbyt wiele roboty nie miał. Ale gdy już miał to wywiązywal sie z niej bez zarzutu.PawSt pisze: Na środku też zbyt pewnie nie wygląda
- zahor
- Juventino
Higuaín, Higuaín, naprawdę nie wiem co o nim myśleć
Z jednej strony gość ma 24 lata i już czwarty sezon z rzędu w Primera División utrzymuje średnią bramek na mecz w okolicach 0,6 albo wyżej, w kadrze również ma imponujące statystyki. Z drugiej strony nie jest przypadkiem że to on będzie do wyciągnięcia prędzej niż Benzema - gość jest dużo bardziej wszechstronny, potrafi rozegrać piłkę, podczas gdy Argentyńczyk to jednak tylko bramkowpychacz. Bardzo dobry, ale bramkowpychacz. Nie wiem czy nam czasem nie przydałby się napastnik w stylu Ibrahimovicia, Cavaniego czy Di Natale - taki co strzela na zawołanie, ale nie tylko jak stworzy mu się świetną sytuacjię. Taki co jak nie ma pomysłu, to można mu rzucić piłkę i on coś wymyśli.
Drugi argument chłodzący entuzjazm - ten felieton napisany całkiem sensownie przez fana Realu. Wynika z niego że ten zawodnik miewa problemy z psychiką i spala się w kluczowych momentach. Pamiętam że w ostatnim El Clásico zmarnował ze trzy świetne okazje, ale wychodzi na to że facetowi przytrafia się to znacznie częściej i w Madrycie powoli stawiają na nim krzyżyk. Ktoś powie że naszym problemem są mecze z kalafiorami, kiedy brakuje skutecznego egzekutora - jasne, ale sprowadzając zawodnika tego formatu nie sposób nie analizować jego przydatności również w kontekście Ligi Mistrzów.
Z tych właśnie powodów są tacy napastnicy (których zresztą chyba dałoby się sprowadzić) z których cieszyłbym się bardziej. Jasne, zastąpienie Matriego Argentyńczykiem uznałbym za konkretne wzmocnienie, tylko obawiam się że Higuaín sam w sobie Juventusu niestety nie zbawi, nie zrobi takiej różnicy jaką chociażby Zlatan w tym sezonie robi w Milanie.
Co zaś się tyczy RvP - opcja moim zdaniem skrajnie nierealna. Jeżeli Holender zdecyduje się opuścić Arsenal (a najpewniej się zdecyduje) to dlatego, żeby coś wygrać. Wie, że jest teraz w szczytowej formie, która w nieskończoność utrzymywać się nie będzie. Zdaje sobie sprawę z tego, że jest jednym z najlepszych napastników na świecie więc chciałby grać w jednej z najlepszych drużyn, a nie w będącym wiecznie w budowie Arsenalu. A niestety takim zespołem nie jest jeszcze Juventus - u nas w przyszłym roku Ligi Mistrzów nie wygra, za dwa lata najpewniej też jeszcze nie.

Drugi argument chłodzący entuzjazm - ten felieton napisany całkiem sensownie przez fana Realu. Wynika z niego że ten zawodnik miewa problemy z psychiką i spala się w kluczowych momentach. Pamiętam że w ostatnim El Clásico zmarnował ze trzy świetne okazje, ale wychodzi na to że facetowi przytrafia się to znacznie częściej i w Madrycie powoli stawiają na nim krzyżyk. Ktoś powie że naszym problemem są mecze z kalafiorami, kiedy brakuje skutecznego egzekutora - jasne, ale sprowadzając zawodnika tego formatu nie sposób nie analizować jego przydatności również w kontekście Ligi Mistrzów.
Z tych właśnie powodów są tacy napastnicy (których zresztą chyba dałoby się sprowadzić) z których cieszyłbym się bardziej. Jasne, zastąpienie Matriego Argentyńczykiem uznałbym za konkretne wzmocnienie, tylko obawiam się że Higuaín sam w sobie Juventusu niestety nie zbawi, nie zrobi takiej różnicy jaką chociażby Zlatan w tym sezonie robi w Milanie.
Co zaś się tyczy RvP - opcja moim zdaniem skrajnie nierealna. Jeżeli Holender zdecyduje się opuścić Arsenal (a najpewniej się zdecyduje) to dlatego, żeby coś wygrać. Wie, że jest teraz w szczytowej formie, która w nieskończoność utrzymywać się nie będzie. Zdaje sobie sprawę z tego, że jest jednym z najlepszych napastników na świecie więc chciałby grać w jednej z najlepszych drużyn, a nie w będącym wiecznie w budowie Arsenalu. A niestety takim zespołem nie jest jeszcze Juventus - u nas w przyszłym roku Ligi Mistrzów nie wygra, za dwa lata najpewniej też jeszcze nie.
- @D@$
- Juventino
jaqb pisze:ja tam nie sądzę, żebyśmy potrzebowali aż hummelsa, ten nesta na rok, dwa, z umiarkowanie wysokim kontraktem i na 3/4 obrońcę byłby jak najbardziej ok,
blackadder pisze:Ja tam Sebe i Didiera brałbym teraz w ciemno.jaqb pisze:może to będą po prostu gwiazdy na nasze możliwości - giovinco i darmowy drogba albo berbatov
Jak nie Nesta to DrogbaVirgil pisze:- Nesta

Co do obrony, myślę że nie musimy ani rozbijać banku na Hummelsa, ani uciekać się do skrajności jak defensor Milanu, tylko poszukać czegoś pomiędzy. Wprawdzie pewnie numer jak z Barzaglim drugi raz się nie trafi, ale właśnie taki ktoś na "trzeciego" stopera w przystępnej cenie by się przydał. Z Sorensenem trochę lipa: w Bologni nie gra, a szybko nie wróci bo mamy tylko pół karty...
blackadder pisze:Pieniądze na transfery na pewno są, do tego mamy przecież kilku zawodników na sprzedaż, którzy mimo wszystko są trochę warci - Melo, Krasić, Ziegler, Bonucci!, oby Pepe, zapewne Elia.
Tu się zgodzę (ogólnie ciekawe jest zestawienie w jednym zdaniu konieczności sprzedania Pepe i wątpliwości co do Elii). Dziwna tendencja na tym forum, że Matri i Pepe którzy bądź co bądź mieli spory udział we wciągnięciu nas na to (póki co) drugie miejsce są "szykowani do sprzedaży", natomiast inni co przegrywają z nimi rywalizaję to "uśpione giganty" którym trzeba dać szansę. Jak dla mnie to Matri, Mirko i Pepe są nie do ruszenia, przynajmniej w najbliższe mercato i to chyba jedyni z ofensywnych graczy. Quagliarella ma szanse pól na pół (ze wskazaniem, że zostanie), Del Piero to sprawa na dłuższą dyskusję, nie wyobrażam sobie wykupienia Borriello, Elia co najmniej na wypożyczenie pójdzie. O Krasiciu nie chce się wypowiadać, bo nie będę obiektywy, aha, Giecchierinim zostaje, pytanie czy od razu pół karty zostanie wykupione, ale Cesena spada, więc raczej groszowe sprawy to będą.zebol pisze:Tak ,tak co roku sprzedawajmy zawodników dzięki ,którym jesteśmy gdzie jesteśmy. Pepe w tym sezonie pokazał ,że jest wart tego by grać dla Juve.Wystarczy spojrzeć na to jak nasz zepsuł gra,gdy go niema. Wszedł w meczu z milanem i zaliczył asystę. Ma 5 bramek strzelonych ,że ostatnio obniżył trochę loty jak reszta zespołu zresztą , to zaraz lista transferowaJeśli tak chcecie budować zespół to kupcie sobie FM 2012 i tam róbcie takie rzeczy.
Pytanie czy będzi tyle kasy na dwóch graczy "z topu". Ja jestem generalnie przeciwnikiem wywalanie kupy kasy na jednego grajka, aczkolwiek fundamenty zespołu są, więc można przynajmniej trochę bardziej zaszaleć w ofensywie. Higuain czy Van Persie, o których było na głównej, to na pewno ciekawe opcje, niestety mało realne (jak już to pewnie minimalne szanse są na Igłę). Coś mi tu tym Rossim pachnie, oczywiście w pełni sił, pytanie za ile, bo mi szczerze mówiąc ciężko obstawić ewentualną jego cenę, wszystko zalezy od jego dyspozycji, ew. euro też może podbić kwotę. Nie wiem jakie szanse są na Dzeko, ale też nie jakieś wielkie.Juvefanatp pisze:I cała nadzieja w tym, że zarząd nie będzie traktował Giovinco( nie ma co się łudzić ale na pewno do nas trafi ) jako gwiazdy do ataku. Wtedy pięknie wyglądałaby sytuacja, w której przychodzi do nas ktoś na szpicę i prawy atak + kurdupel do rotacji z Vuciniciem na lewym skrzydle.
Warto zauważyć, że w naszym trójzębie dużo rzeczy nie funkcjonuje najlepiej. Często ludzie zapominają o tym, że boczni napastnicy też powinni zdobywać sporo bramek, taki Hulk czy Ronaldo zostali nawet królami strzelców swoich lig.
Co do Ronaldo o którym pisałeś, no niby to skrzydłowy, natomiast wali praktycznie za każdym razem gdy ma piłkę przy nodze.
A to już wcześniej jakiegoś Brazola sprowadził?Mate.G pisze:Ja patrząc na wcześniejszą pracę Marotty podejrzewam, że ten pan sprowadzi jakiegoś Brazola (Damiao) Włocha (Giovinco).

Po pierwsze kluczowe jest to co pogrubiłem, po drugie już taki pewny jak kiedyś nie jest. Niezmiennie pachnie mi to Cannavaro 2.Virgil pisze:Chyba żartujesz, Nesta w wieku 36 lat jak jest zdrowy to świetny, bezbłędny obrońca.
Ale pod koniec przygody w Arsenalu ktoś go tu łoił że gra słabo (nie pamiętam kto, nieważne), więc chyba w momencie zakupu nie był to taki złoty pomysł.Arbuzini pisze:Swoją drogą - Clichy za niecałe 8 mln E... Świetny deal.
Ale tym królem strzelców był rok czy dwa lata temu? Nie mówię, że koniecznie to on nas musi zbawić...Jacky pisze:DREWNIAK niesamowity. Mega, ale to mega drewniasty.jaqb pisze:(od Drogby) wolałbym tego berbatova
Mirko wcale taki wolny nie jest.deszczowy pisze:Tyle, że na setkę to nawet Vucinić by go przescignał.
60 baniek? A nie, jak takie groszowe sprawy, to świetny pomysł :doh:Molek big fun juve pisze:Jako , że u nas nie ma kreatywnych zawodników zwłaszcza w napadzie, to jestem zdania , że Elkann powinien rozbić bank i sprezentować nam Neymara, nikogo innego na napad nie widzę, piszecie o Dżeko, fajnie tylko to napastnik żyjący z podań, a z tego co widzę, to tych podań do napastnika w naszym wypadku jest strasznie mało, a Neymar mógłby przynajmniej od połowy boiska podryblować i ukuć kilka bramek. 60 baniek powinno starczyć, tylko pensja pewnie zabójcza by była, a niestety nas nie stać na pensje powyżej 5 baniek.
Nie mówię, że nikt kreatywny by się do ataku nie przydał, ale mecz z Violą pokazał, że z wykończeniem był główny problem.
Cavani faktycznie jest świetny technicznie, ale pozycja i zadania ma podobne co Igła. Argentyńczyk też "strzela na zawołanie", ja bym nie kręcił nosem na taki transfer, kwestią jest tylko cena (no i czy sam chciałby przyjść). Nawet bym go chyba wolał niż Benzemę.zahor pisze:Nie wiem czy nam czasem nie przydałby się napastnik w stylu Ibrahimovicia, Cavaniego czy Di Natale - taki co strzela na zawołanie, ale nie tylko jak stworzy mu się świetną sytuacjię. Taki co jak nie ma pomysłu, to można mu rzucić piłkę i on coś wymyśli.
Wierzę temu panu: http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... udetto.php :]
Mściwy nie jestem, ale specjalnie nie ubolewam, że Milan trafił na Barcę

- Virgil
- Juventino
Drogba to trochę inna sprawa, niż Nesta. Nesta jest za darmo a co najważniejsze on chce być rezerwowym, dlatego porównywanie do Cannavaro nie na miejscu, to ma być rezerwowy a nie pierwszoplanowa postać defensywy.
Na rozegranie kilku max kilkunastu meczów zdrowie raczej mu pozwoli, z jak jest zdrowy to nadal zjada zawodników jak Astori, Bonucci i pewnie kogokolwiek innego kogo moglibyśmy na ławkę ściągnąć.
Biorąc pod uwagę że kasy nie będzie dużo, wolę teraz wzmocnić atak a zakupy na obronę odłożyć na kolejny rok. Tymbardziej, że Conte podobno wg prasy polubił Caceresa na środku.
Zresztą co to za ryzyko ? Koleś jest za darmo, dostanie max 3 letni kontrakt a może być bardzo przydatny. Nikt o nim nie mówi jako o zbawicielu naszej defensywy i go tak nie traktuje. Ale na rok obrona : Chellini, Barzargli, Nesta, Caceres wygląda solidnie i wystarczająco i tak nikogo kto by przekroczył poziom pary : Chellini-Barzargli nie kupimy.
Na rozegranie kilku max kilkunastu meczów zdrowie raczej mu pozwoli, z jak jest zdrowy to nadal zjada zawodników jak Astori, Bonucci i pewnie kogokolwiek innego kogo moglibyśmy na ławkę ściągnąć.
Biorąc pod uwagę że kasy nie będzie dużo, wolę teraz wzmocnić atak a zakupy na obronę odłożyć na kolejny rok. Tymbardziej, że Conte podobno wg prasy polubił Caceresa na środku.
Zresztą co to za ryzyko ? Koleś jest za darmo, dostanie max 3 letni kontrakt a może być bardzo przydatny. Nikt o nim nie mówi jako o zbawicielu naszej defensywy i go tak nie traktuje. Ale na rok obrona : Chellini, Barzargli, Nesta, Caceres wygląda solidnie i wystarczająco i tak nikogo kto by przekroczył poziom pary : Chellini-Barzargli nie kupimy.
- rosomak
- Juventino
No i pisalem o tym.
Pogba przedluzy kontrakt z united.
To byla zagrywaka Raioli, pewnie z juve sie dogadal, tak robia agencii, po co nam pogba?
raiola dal nam rozgrywajacego bouya , za wiele miejsca pogba by unas nie mial, to bylo dogadane jak nic.
Caly czas licze na Dzeko , ze do nas przyjdzie to jest ideal dla JUve, gdyby znami teraz gral to bysmy byli przed milanem, to gosc jak zlatan, identyczna fizyka, techika tez bardzo dobra ale wporownaniu ze zlatanem on jest lisem pola karnego.to taki snajper, lis pola karnego z bardzo dobra technika i balansem ciala.
To byla zagrywaka Raioli, pewnie z juve sie dogadal, tak robia agencii, po co nam pogba?
raiola dal nam rozgrywajacego bouya , za wiele miejsca pogba by unas nie mial, to bylo dogadane jak nic.
Caly czas licze na Dzeko , ze do nas przyjdzie to jest ideal dla JUve, gdyby znami teraz gral to bysmy byli przed milanem, to gosc jak zlatan, identyczna fizyka, techika tez bardzo dobra ale wporownaniu ze zlatanem on jest lisem pola karnego.to taki snajper, lis pola karnego z bardzo dobra technika i balansem ciala.
- Virgil
- Juventino
I dokładnie dlatego to nie jest Zlatan, Zlatan to zawodnik który potrafi sam stworzyć sobie akcje, ale też wyłożyć decydującą piłkę dla kolegi, ale też świetnie wykończyć.rosomak pisze:No i pisalem o tym.
Dzeko żyje z podań i jak ich nie będzie miał będzie mało przydatny. Zlatan sam potrafi wygrywać mecze Dzeko nie, ale jeżeli miałby na skrzydłach w 4-3-3 Ramireza i Giovinco strzelałby masę bramkę bo w polu karnym Dzeko to gigant.
- jakku1
- Juventino
Jest kilka fajnych informacji!
1. Mocno zainteresowalismy sie Hernanesem z Lazio. Rzymianie chca jednak kupe forsy - 30 milionow. Oczywiscie na cos takiego nie przystniemy i rzekomo jestesmy w stanie zaoferowac im Krasicia i kogos z dwojki Ziegler/Marrone. Faktem jest, ze Lazio sie interesuje Krasiciem juz od jakiegos czasu.
2. Kupimy tylko jedna wielka gwiazde (a druga bedziemy chyba starali sie albo kupic okazjonalnie, albo wyzpozyczc). Najpewniej Joveticia. Drugim duzym "transferem" moze byc Torres (ale bardziej mi to wyglada na chec wypozyczenia).
3. Giovinco do Nas nie wroci!
4. Naszym celem na najblizsze mercato nie bedzie ani Dede, ani Bale, ani Damiao ani Ramirez.
5. Pogba jeszcze nie zdecydowal czy idzie grac do Nas, czy zostaje w Machesterze.
6. Quagliarella moze odejsc latem, a Nainggolana nie kupimy w najblizszym czasie.
Zrodlo jest bardzo (!) wiarygodne, ale nie ma sie co napalac. Pare rzeczy ma tutaj faktycznie sens (skoro koncentrujemy sie na Joveticiu, to odstrzelamy Giovinco), ale kilka rzeczy jest zastanawiajacych (gdzie upchniemy Hernanesa - chyba nie na prawej pomocy?). Dziwna wydaje sie ta informacja na temat Giovinco, zwlaszcza, ze od momentu objecia stanowiska trenera Juve przez Conte plotki dotyczace powrotu Seby pojawialy sie z bardzo duza czestotliwoscia (i w ogole bylo wiele roznych sygnalow, ze on wroci). Wyglada to wiec na to, ze w koncu podjelismy decyzje - bierzemy Jojo a nie Giovinco.
O duecie Torres - Jovetic glosno juz jest od paru dni, wiec mysle, ze to faktycznie powaznie rozpatrywany scenariusz. Jestesmy w stanie znalezc na nich pieniadze, poniewaz Nasza sytuacja finansowa dzieki nowemu stadionowi i EWENTUALNEJ grze w LM bedzie bardzo dobra. I co roku bedzie sie poprawiac (zyski generowane przez Nasz obieks sa duze, a beda jeszcze wieksze).
1. Mocno zainteresowalismy sie Hernanesem z Lazio. Rzymianie chca jednak kupe forsy - 30 milionow. Oczywiscie na cos takiego nie przystniemy i rzekomo jestesmy w stanie zaoferowac im Krasicia i kogos z dwojki Ziegler/Marrone. Faktem jest, ze Lazio sie interesuje Krasiciem juz od jakiegos czasu.
2. Kupimy tylko jedna wielka gwiazde (a druga bedziemy chyba starali sie albo kupic okazjonalnie, albo wyzpozyczc). Najpewniej Joveticia. Drugim duzym "transferem" moze byc Torres (ale bardziej mi to wyglada na chec wypozyczenia).
3. Giovinco do Nas nie wroci!
4. Naszym celem na najblizsze mercato nie bedzie ani Dede, ani Bale, ani Damiao ani Ramirez.
5. Pogba jeszcze nie zdecydowal czy idzie grac do Nas, czy zostaje w Machesterze.
6. Quagliarella moze odejsc latem, a Nainggolana nie kupimy w najblizszym czasie.
Zrodlo jest bardzo (!) wiarygodne, ale nie ma sie co napalac. Pare rzeczy ma tutaj faktycznie sens (skoro koncentrujemy sie na Joveticiu, to odstrzelamy Giovinco), ale kilka rzeczy jest zastanawiajacych (gdzie upchniemy Hernanesa - chyba nie na prawej pomocy?). Dziwna wydaje sie ta informacja na temat Giovinco, zwlaszcza, ze od momentu objecia stanowiska trenera Juve przez Conte plotki dotyczace powrotu Seby pojawialy sie z bardzo duza czestotliwoscia (i w ogole bylo wiele roznych sygnalow, ze on wroci). Wyglada to wiec na to, ze w koncu podjelismy decyzje - bierzemy Jojo a nie Giovinco.
O duecie Torres - Jovetic glosno juz jest od paru dni, wiec mysle, ze to faktycznie powaznie rozpatrywany scenariusz. Jestesmy w stanie znalezc na nich pieniadze, poniewaz Nasza sytuacja finansowa dzieki nowemu stadionowi i EWENTUALNEJ grze w LM bedzie bardzo dobra. I co roku bedzie sie poprawiac (zyski generowane przez Nasz obieks sa duze, a beda jeszcze wieksze).
Ostatnio zmieniony 16 marca 2012, 23:54 przez jakku1, łącznie zmieniany 3 razy.
- Virgil
- Juventino
Jovetic YES YES YES
Torres już mniej, ale pewnie opuści Chelsea a nabywców na niego zbytnio nie będzie pewnie o takim prestiżu jak my, więc może ale na ile to realna opcja ? Chyba że ulubiona opcja Marotty wypożyczenie co wcale takie głupie nie jest i ma trochę sensu. Transfer Torresa ma jeszcze sens z marketingowego punktu, chociaż jego gwiazda trochę przybladła to nadal jest to duże nazwisko i może przyciągnąć jeszcze więcej osób na stadion , bo takiej renomy JoJo jeszcze nie ma.
Ale skoro Jovetic, jest przymierzany na lewą pomocą a Giovinco ma nie przychodzić to kto będzie grał na prawej ? Nadal Pepe ? To jest bezsensu trochę.
Torres już mniej, ale pewnie opuści Chelsea a nabywców na niego zbytnio nie będzie pewnie o takim prestiżu jak my, więc może ale na ile to realna opcja ? Chyba że ulubiona opcja Marotty wypożyczenie co wcale takie głupie nie jest i ma trochę sensu. Transfer Torresa ma jeszcze sens z marketingowego punktu, chociaż jego gwiazda trochę przybladła to nadal jest to duże nazwisko i może przyciągnąć jeszcze więcej osób na stadion , bo takiej renomy JoJo jeszcze nie ma.
Ale skoro Jovetic, jest przymierzany na lewą pomocą a Giovinco ma nie przychodzić to kto będzie grał na prawej ? Nadal Pepe ? To jest bezsensu trochę.
- Cabrini_idol
- Juventino
jakku bardzo by mi się podobało, gdyby naprawdę te twoje informacje się sprawdziły. Jovetic jest to przyszłościowy gracz, nie będę się rozpisywał o jakim talencie bo każdy tutaj wie. Co do Torresa, ludzie bądz co bądz to jednak jest Torres, i mam wrażenie, że on poprostu w CFC się nie odnalazł ( wiem u nas może być podobnie jak z każdym piłkarzem zza półwyspu), jak jak go widzę na boisku w koszulce CFC to ma wyraz twarzy jakby grał tam z przymusu , zero uśmiechu emocji. Poza tym taki ,,glupi'' Torres ma więcej niekonwencjonalnych zagrań, niż 3/4 naszych magików z przodu, nawet wrzutki ma lepsze niż nasz najlepszy skrzdłowy.
Ale do transferów jeszcze sporo czasu, jednak może już na początku lub końcu maja jakiś transfer z wyżej wymienionych być zaklepany.
Ale do transferów jeszcze sporo czasu, jednak może już na początku lub końcu maja jakiś transfer z wyżej wymienionych być zaklepany.

- jakku1
- Juventino
No wlasnie ten Pepe... Nie mam pojecia mowiac szczerze i tez to mnie zastanawia.Virgil pisze:Ale skoro Jovetic, jest przymierzany na lewą pomocą a Giovinco ma nie przychodzić to kto będzie grał na prawej ? Nadal Pepe ? To jest bezsensu trochę.
Wedlug tego, co napisalem wyzej, o sile Naszego ataku bedzie stanowic grupa: Jovetic, Vucinic, Matri, Torres. Zas na prawej stronie zostaje tylko Pepe. Krasic na bank zostanie odstrzelony, Elia CHYBA rowniez. Hernanes nie pasuje na to prawe skrzydlo, chociaz ma jeden atut - jest lewonozny. Ale to typowy ofensywny pomocnik, a nie biegajacy i szalejacy skrzydlowy.
Na prawej ewentualnie moze grac jeszcze Vucinic. Ale to tez nie byloby to. Szczerze mowiac - nie wiem, co mam napisac. Moze zarzad planuje sciagnac tanio jakiegos walczaka albo mlodzika? Albo przyjdzie ktos komu sie konczy kontrakt? Cholera wie. Kazdy zdaje sobie sprawe, ze Pepe to fajna opcja ale na rezerwe. Na szczecie do otwarcia okienka jeszcze niecale 3 miechy, wiec na bank pojawia sie jeszcze jakies nazwiska na prawa pomoc.
Co do finanowania tych duzych transferow to moze byc to latwiejsze, niz Nam sie wydaje. Kilka dni temu pisalo sie, ze Melo zostanie wykupiony przez Turkow - na Krascia tez chyba beda chetni.
Edit: Okazuje sie, ze sprawa z Torresem jest BARDZO powazna. Z agentem pilkarza i samym graczem jestesmy w kontakcie od przelomu grudzień/styczen! Pamietam jak rok temu mniej wiecej w tym samym czasie pisalem tutaj o Pirlo ; ) I jednak sie udalo. Szczerze to mam nadzieje, ze tak samo skonczy sie i tym razem.