Jak radzą sobie byli Juventini

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
lysy1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lipca 2015, 22:28

Don Paolo pisze:Aktualnym obrońcą trofeum azjatyckiej Ligi Mistrzów jest... klub z Australii.. Żeby było śmiesznie to Western Sydney Wanderers, bo o tym klubie mowa w tym samym sezonie w którym upokorzył kluby z Japonii, Korei i Chin zajął ostatnie miejsce w lidze australijskiej. Możecie sobie sprawdzić ;)

A-League to jedna z najszybciej rozwijających się lig piłkarskich na świecie.

Tłumy na trybunach, coraz większe pieniądze, prawa TV sprzedawane zagranicą, imponująca jakość transmisji, a na JuvePoland opinie jakby Del Piero robił za gwiazdę w lidze samoańskiej...

...jeszcze przed transferem Alexa Sydney FC tak potraktowało gwiazdozbiór LA Galaxy:
Mam nadzieję, że zauważyłeś, że ten film był podesłany w 2007;)
Sorry, ale liga australijska w porównaniu do MLS to pełna amatorka.
Do ADP nie masz się co rzucać, bo on poszedł do kangurów na emeryturę, co innego Gio, który jest piłkarsko w najlepszym wieku. rozumiem że masz jakiś tam szacunek do Alexa, ale mrówka w Toronto jest o dwie klasy lepsza niż Del Piero w Sydney. Zresztą gracze w lepszym piłkarsko wieku i formie niż ADP jak np Villa czy Kaka nie radzą sobie aż tak dobrze w MLS jak nasz "konus", ponieważ on tam nie poszedł jak inni na emeryturę tylko zarobić gruby hajs, a z racji wieku musi być lepszy we wszystkich aspektach fizycznych poz siłą, a technikę ciągle ma na bdb\b poziomie

Piątka w plecy i do domu...

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 lipca 2015, 22:41

F.Miccoli skarał West Ham :D. Zaraz zacznie się dogrywka. Lekko się uśmieje jak Birkirkara wygra :D.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 23 lipca 2015, 23:21

Smok-u pisze:F.Miccoli skarał West Ham :D. Zaraz zacznie się dogrywka. Lekko się uśmieje jak Birkirkara wygra :D.
Było już kiedyś w historii coś takiego, że zespół z 51. (na 54 kraje) ligi w rankingu UEFA wyeliminował zespół z 3. ligi Europy? W dodatku ta Birkirkara jest w rankingu klubowym dopiero trzecią siłą na Malcie :shock:

No cóż, szkoda Maltańczyków, bo byłoby mniej punktów dla Anglików w rankingu.

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 lipca 2015, 23:33

Crunny pisze: No cóż, szkoda Maltańczyków, bo byłoby mniej punktów dla Anglików w rankingu.
Było blisko, szkoda bo naprawdę fajnie się zaprezentowali. Ale jeżeli West Ham tak będzie grał dalej, to nie wróżę im za dużych sukcesów.
W ogóle myślałem, że Miccoli skończył karierę, a tu proszę jeszcze sobie kopie :).

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2015, 22:21

Lord B. spowodował ukazanie się "podkówki" na twarzy Guardioli. Nawet się ucieszyłem z tej bramki. :think:

MichałJuve124

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2015, 22:41

Strzelił też decydującego karnego, Vidal również strzelił.
Mnie to zwycięstwo cieszy :)

Obrazek
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2015, 22:53

Z tego, co czytam Vidal po wejściu już po dwóch minutach powinien był dostać żółtą, którą dostał w... 8 minucie po wejściu... Dalej nie nauczył się panować nad sobą w ważnych meczach?

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2015, 22:58

Osgiliath pisze:Z tego, co czytam Vidal po wejściu już po dwóch minutach powinien był dostać żółtą, którą dostał w... 8 minucie po wejściu... Dalej nie nauczył się panować nad sobą w ważnych meczach?
Hm. Powiedzmy, że wyglądał na takiego który bardzo chce się pokazać. Granie agresywnie, pokazywanie się do gry. Wydaje mi się, że nasz były zawodnik w Niemczech będzie troche bardziej srogo karany, agresywne granie na boiskach niemieckich po prostu nie przechodzi, co może skutkować dużą ilością żółtych kartek ew. czerwonych. Ale to już gdybanie.

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2015, 00:16

Odnośnie Bendtnera, to polecam fanpage Troll Football na facebooku...

Reaper

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 15:22

Giovinco dziś hat-trick i właśnie wskoczył na 1 miejsce w klasyfikacji strzelców. Powiem szczerze nie spodziewałem się, że tak się w Kanadzie odnajdzie.

Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 16:19

Jedna bramka z karnego, druga z wolnego a trzecia w sytuacji gdzie obrońca w ogóle do niego nie pobiegł więc nie było okazji do pokazania tężyzny fizycznej Mrówy :D

lysy1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 17:45

Hypeman pisze:Jedna bramka z karnego, druga z wolnego a trzecia w sytuacji gdzie obrońca w ogóle do niego nie pobiegł więc nie było okazji do pokazania tężyzny fizycznej Mrówy :D
Karny oczywiście podyktowany po faulu na nim samym, ale rzut wolny naprawdę świetnie wykonany, nawet Buffon miałby kłopot

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 17:49

Jak czytam te zachwyty nad Giovinco to ogarnia mnie śmiech. Ta liga jest ogórkowa. Nie wiem czy w polskiej miałby tyle bramek.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 17:51

wloski pisze:Jak czytam te zachwyty nad Giovinco to ogarnia mnie śmiech. Ta liga jest ogórkowa. Nie wiem czy w polskiej miałby tyle bramek.
Misiu złoty, przypominam, że Lanzafame robił szal w lidze węgierskiej. DelPiero miałby tyle bramek w polskie lidze, ile Gio w MLS

lysy1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 23:21

wloski pisze:Jak czytam te zachwyty nad Giovinco to ogarnia mnie śmiech. Ta liga jest ogórkowa. Nie wiem czy w polskiej miałby tyle bramek.
W Parmie też grał bardzo dobrze, a większość kibiców twierdzi, że nie było obcokrajowca, który lepiej grałby w MLS, a grali/grają tam min Beckham, Henry, Defoe/ Kaka czy Villa i wcale to nie była taka emerytura jak u Del Piero w Sydney, ponieważ poszli tam jednak w troszkę młodszym wieku, a żaden z nich statystyk na poziomie mrówki nie miał;)

ODPOWIEDZ