Wszystko o Squadra Azzurra

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2013, 14:09

Ouh_yeah pisze:Prandelli chce upchnąć jak najwięcej środkowych pomocników w składzie i potem Marchisio gra sobie gdzieś tam na osobnym boisku.
Strasznie nad tym ubolewam, bo aż prosi się o jakiś fajny trójząb z przodu. Do mundialu jeszcze rok, mam nadzieje, że Prandelli w końcu zacznie postrzegać Marchisio i Montolivo jako rywali do miejsca w składzie a nie dwóch pewniaków którzy muszą grać. Nawet jeżel ibędzie to oznaczało marginalizację Claudio.
Łukasz pisze:Trzeba go jakoś dostosować do Pirlo...
Mi bardzo podobałby się De Rossi jako taki 'libero' grający w środku trzyosobowego bloku defensywnego. Facet potrafi niemiłosiernie czyścić akcje rywali do tego bez problemu radzi sobie z wyprowadzaniem piłki. Tyle że już teraz jest stosunkowo tłoczno na tej pozycji bo oprócz Chiello/Barzy jest jeszcze Bonucci a Prandelli jednak chyba woli grę dwójką stoperów. Dlatego nie ma rady, DR musi grać gdzieś obok Pirlo i pełnić role B2B.'
squinter pisze:słaby mecz w wykonaniu Włochów ale moim zdaniem to wina Prandellego.
Nie zgodze sie zupełnie :naughty: Włosi zagrali eksperymentalnym składem, z zespołem który bez dwóch zdań nie jest jakimś outsiderem a udało im się wygrać całkiem spokojnie tworząc sporo sytuacji podbramkowych a do tego dominując bezsprzecznie przez 90 minut. Poza 2-3 błędami indywidualnymi zagrali naprawdę pewnie, dokładnie z ogromną dojrzałością. Cóż więcej wymagać? No co do trenera to się poniekąd zgodze, bo z Cercim zupełnie nie trafił, a zmiany Aquy i Gilardino były pozorowane bo i tak nic zmienić nie mogły. Jak już jest turniej na którym warto byłoby się pokazać z dobrej strony ale w razie porazki nic wielkiego się nie stanie to chciałbym ażeby Prandelli potestował serio tych zawodników którzy mogą jakąs tam role za rok odegrać, czyli chociażby Diamantiego a z napastników chyba jednak Pazziniego który jeżeli utrzyma dobrą dyspozycje to powinien za rok do Brazyli pojechać. Z resztą co z nim? Jest w ogóle w kadrze na PK?
grande amore pisze:Tylko czy to z kolei oznacza, ze trzeba zapomniec o zwyciestwie w przyszlorocznych rozgrywkach? :|
Eeee nie rozumiem :prochno:

ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2013, 14:13

Dante93 pisze:
grande amore pisze:Tylko czy to z kolei oznacza, ze trzeba zapomniec o zwyciestwie w przyszlorocznych rozgrywkach? :|
Eeee nie rozumiem :prochno:
Do tej pory drużyna, która zwyciężała w Pucharze Konfederacji nigdy nie wygrała najbliższego Mundialu. Ot, takie tam...

Obrazek
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2013, 14:22

Oni nie muszą teraz wygrać tego Pucharu...
Ale muszą (a przynajmniej powinni) udowodnić, że są zespołem.

Niepokojące jest zachowanie Super Maria. Wczoraj szukał swojej szansy, aż w końcu strzelił bramę i :ok:
Ja jednak bardziej zapamiętałem sytuacje, gdy kopnął z wściekłości w murawę, aż zleciał mu but...Oczywiście znany jest z wydarzeń po stokroć gorszych na boisku i poza nim.
Przydałby się w końcu jednak taki człowiek, który utemperowałby raz na zawsze jego ciężki charakter...Wówczas Balotelli dałby Azzurrim jeszcze więcej :smile:

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2013, 14:32

Lucas87 pisze:Ja jednak bardziej zapamiętałem sytuacje, gdy kopnął z wściekłości w murawę, aż zleciał mu but...
Słuchaj dalej komentatorów TVP, a będziesz zimą w sandałach popitalał... Mario nie kopnął murawy, tylko buta, który spadł mu wcześniej (najpewniej w wyniku starcia z jakimś Meksykańcem)

Jak Włosi wygrają z Brazylią - zagrają w finale.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
grande amore

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2013, 14:41

Lucas87 pisze:Ja jednak bardziej zapamiętałem sytuacje, gdy kopnął z wściekłości w murawę, aż zleciał mu but...Oczywiście znany jest z wydarzeń po stokroć gorszych na boisku i poza nim.
Wole go ogladac uderzajacego o zielona murawe czy o sciane niz np. w drugiego czlowieka.
Dante93 pisze:Eeee nie rozumiem :prochno:
Myslalam, ze wiesz, albo ze przynajmniej sie domyslisz :prochno:

Juve, storia di un grande amore :)
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2013, 15:13

pumex pisze:Do tej pory drużyna, która zwyciężała w Pucharze Konfederacji nigdy nie wygrała najbliższego Mundialu. Ot, takie tam...
grande amore pisze:Myslalam, ze wiesz, albo ze przynajmniej sie domyslisz :prochno:
Zabijcie mnie ale nigdy o tym nie słyszałem :oops: Z resztą mniejsza o to, cenie obecną reprezentacje ale mimo wszystko myśle, że Włochom win nie grozi :prochno: Solidna gra ucieszy wszystkich o wiele bardziej jak mniemam.

ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2013, 15:26

@wojczech7

Mógł kopnąć nawet powietrze...
Dla mnie ważniejsze jest, aby całą swoją energię przeznaczał na samą grę. Bo umiejętności Balotelli posiada bardzo duże, co do tego nie ma najmniejszych wątpliwości :smile:
Meksykanie pomimo pewnego krzysu przez cały czas utrzymują pewien wysoki poziom. Tym bardziej cieszy dobry rezultat Italiańców. :bravo:

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2013, 17:40

Dante93 pisze:Pazziniego który jeżeli utrzyma dobrą dyspozycje to powinien za rok do Brazyli pojechać. Z resztą co z nim? Jest w ogóle w kadrze na PK?
W maju miał operacje kolana, czeka go ok. 5 miesięcy przerwy (stąd zainteresowanie Milanu Matrim).

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2013, 23:01

Łukasz pisze:
Maly pisze:i taka mała konkluzja dot. Cerciego - jeśli zagrał on a nie Diamanti, tym bardziej powinniśmy się zastanowić czy Diamanti w ogóle się nadaje do Juventusu,
W pierwszym składzie u Prandellego jest Giaccherini (fajny piłkarz, uniwersalny, ale tylko zmiennik w Juve), więc to żaden wymiernik.
niekoniecznie żaden, być może błędnie wydaje nam się, że Diamanti czy Cerci są lepsi niż Giaccherini... ;) czy poza lewą nogą ci zawodnicy na prawdę się czymś wyróżniają? poza tym Giacch gra na lewej a nie prawej oraz ma płuca jak ci dwaj razem wzięci co bez wątpienia miało decydujący wpływ na to kto zagrał i prawdopodobnie będzie grał w kolejnych meczach

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2013, 00:14

Maly pisze: niekoniecznie żaden, być może błędnie wydaje nam się, że Diamanti czy Cerci są lepsi niż Giaccherini... ;) czy poza lewą nogą ci zawodnicy na prawdę się czymś wyróżniają? poza tym Giacch gra na lewej a nie prawej oraz ma płuca jak ci dwaj razem wzięci co bez wątpienia miało decydujący wpływ na to kto zagrał i prawdopodobnie będzie grał w kolejnych meczach
Widać, żeś w życiu na oczy nie widział jak gra Diamanti. Zambro miał rację - jednak jesteś kosmita.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2013, 00:30

Maly pisze: poza tym Giacch gra na lewej a nie prawej
Przecież - także w związku z tym - bliżej prawej grał Marchisio, co jest dla niego zupełnie nienaturalną pozycją. Swoją drogą chłopak tylko traci na tej swojej rzekomej uniwersalności, rzucany po różnych obcych sobie pozycjach. Nie dość, że za wysoko, to jeszcze ustawiony bliżej prawej strony...

Absencję Diamantiego w moim odczuciu tłumaczyć może jedynie kiepska dyspozycja na treningach lub jakiś mikrouraz.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2013, 10:24

a wg mnie wcale nie jest to takie pewne, Diamanti ma już 30 lat, jeśli nie będzie kolejnym ewenementem jak Di Natale czeka go już tylko spadek formy a Cerci najlepsze lata ma dopiero przed sobą, mundial za rok zatem warto postawić na zawodników którzy mogą jeszcze podnieść swój poziom ;]

@Skibil: widziałem ale nie zachwyca koleś i tyle, tzn może ciebie tak, ale mnie i dziesiątki dyrektorów sportowych poważnych klubów piłkarskich nie 8)

@Łukasz: traci Marchisio ale jak ktoś zauważył reprezentacja zyskuje ;)

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2013, 11:16

U-21 zmierzy się dzisiaj w finale z Hiszpanią. Ktoś wie, gdzie można obejrzeć spotkanie?

Dzium

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2013, 11:21

gucio_juve pisze:U-21 zmierzy się dzisiaj w finale z Hiszpanią. Ktoś wie, gdzie można obejrzeć spotkanie?
streamy jedynie

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2013, 12:07

Panowie o której jest ten finał U-21 :?:

ODPOWIEDZ