Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Piotrekmmz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2016, 15:48

daroo89 pisze: Widać, że największym atutem Belga są warunki fizyczne. Silny, wysoki, potrafi się zastawić i powalczyć o górne piłki.
Koleś ma 1,82 m wzrostu, czy aby na pewno można pisać, że jest wysoki?

Nie pogardziłbym Fekirem, ale już dawno ucichły plotki na jego temat.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2016, 15:51

Ja nie wiem czemu nasi kombinują w ten sposób. Skoro jest jeden napastnik niższy i dobry technicznie to drugi musi być 2m koksem. Czasy Del Piero i Treze dawno minęły. Nie wiem czemu Dybala nie mógłby mieć partnera w ataku podobnego do siebie. 2 dobrych technicznie napastników i przede wszystkim kreatywnych. Jakoś w Barcelonie Messi, Neymar i Suarez sobie nie przeszkadzają.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2016, 16:33

Shadow Marshall pisze:Ja nie wiem czemu nasi kombinują w ten sposób. Skoro jest jeden napastnik niższy i dobry technicznie to drugi musi być 2m koksem. Czasy Del Piero i Treze dawno minęły. Nie wiem czemu Dybala nie mógłby mieć partnera w ataku podobnego do siebie. 2 dobrych technicznie napastników i przede wszystkim kreatywnych. Jakoś w Barcelonie Messi, Neymar i Suarez sobie nie przeszkadzają.
Del Neri kombinował lepiej.

Obrazek

Mnie te konfiguracja się bardzo podoba. Jeden musi powalczyć w powietrzu, porozpychać się z obrońcami i robić jednocześnie miejsce drugiemu - sprytniejszemu i lepszemu technicznie.

Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2016, 17:20

daroo89 pisze:Przydałby się grajek, który w razie potrzeby godnie zastąpiłby Dybalę, a jednocześnie byłby w stanie zagrać z nim razem.
To chyba trzeba kupić Morate :P

Na rynku nie ma takich zawodników do wyciągnięcia. Dlatego Morata był tak chodliwym produktem (mimo jego licznych wad). Myślę, że powinniśmy się skupić na zawodnikach, którzy nie są wcale postrzegani jako napastnicy i w razie braku Dybali lekko modyfikować ustawienie.

Ściąganie trzeciego silnego napastnika mija się z celem. Chyba, że Belg przyjdzie za Zazę, choć wcale nie wiem czy wyjdziemy na tym jakoś specjalnie in +

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2016, 17:42

Urbi27 pisze:
daroo89 pisze:Przydałby się grajek, który w razie potrzeby godnie zastąpiłby Dybalę, a jednocześnie byłby w stanie zagrać z nim razem.
To chyba trzeba kupić Morate :P
Hmm przez prawie cały sezon słuchałem wyliczeń jak to Dybala i Morata nie mają (może pod koniec sezonu coś się zmieniło, nie ma głowy do statystyk) wzajemnych asyst. Więc coś z tą współpracą chyba nie do końca...

LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2016, 18:38

Ostatnimi czasy mamy sporo plotek i dyskusji odnośnie potencjalnego następcy Moraty. Ze wszystkich dotychczasowych plotek ciekawą opcją (moim zdaniem) był by Alexis Sanchez.
Napastnik, napastnikiem, ale co z prawą stroną boiska? Z całym szacunkiem do Lichtsteinera, ale ma już 32lata i moim zdaniem powinien tak jak Evra stać sie zmiennikiem. Problem w tym, że jedyną informacją o do prawej strony jest 33 letni Alves :co?:

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2016, 18:41

Footballitalia podała, że pojawiła się oferta za Leminę w kwocie 20 mln.
Podobno po Brexitcie Juve i Romą myślą o Eriksenie, a to ze względu na agent Duńczyka powiedział, że po tym najchętniej zabrałby Christiana z UK.
Chodzi o pozwolenia na prace itp.

Pojawiło się info, że Michyego chce też Simeone.
Ostatnio zmieniony 24 czerwca 2016, 20:27 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.

LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2016, 18:52

Leminy za nic bym nie oddawał :eusa: Swoją drogą wątpię, że jeszcze kogoś do pomocy ściągniemy.

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2016, 20:40

KOlejne dwa newsy, podobno dla Benatii priorytetem jest powrót do Romy ( tutaj nie ma wątpliwości, iż tam miałby pierwszy plac, a w obliczu PNA to może i lepiej tam niż do Juve), ale Turyn też jest w obiegu - via DiMarzio.

Po Gabriela Jesusa także ruszył RM.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2016, 20:42

LukaszG / DLuGi pisze:Leminy za nic bym nie oddawał :eusa: Swoją drogą wątpię, że jeszcze kogoś do pomocy ściągniemy.
Za €20 mln to tylko sprzedac. Wepanialy bylby to interes za takiego leszcze wziac takie pieniadze.

La fidanzata d'Italia
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2016, 21:24

ozob pisze:
LukaszG / DLuGi pisze:Leminy za nic bym nie oddawał :eusa: Swoją drogą wątpię, że jeszcze kogoś do pomocy ściągniemy.
Za €20 mln to tylko sprzedac. Wepanialy bylby to interes za takiego leszcze wziac takie pieniadze.
20 mln za tego bena to bym go opchnął bez żalu. Jedyny problem tylko taki, że jest połamany Marchisio, łamliwy Khedira, średni Sturaro, a Pereyra i Hernanes na wylocie. Pjanica i Pogby nie liczę, ale to i tak mało na cały sezon.
Chociaż jakby miał przyjść Witsel to nie ma problemu.

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2016, 21:38

Prawda jest taka, że tak naprawdę zostajemy z trzema klasowymi pomocnikami: Pogba, Pjanic i Khedira.

Marchisio w tym sezonie nie liczę.

Sturaro i Lemina powinni zostać. Głównie ze względu na to, że nie ma co wymieniać w każdym okienku po kilkunastu zawodników...

Hernanes, Pereyra, Asamoah - koniecznie out.

Za tę trójkę dwóch, z czego jeden musi być klasowy... Marotta zapowiadał, że pójdziemy w jakość, a nie ilość. Oby słowa dotrzymał.
Szkoda, że ani Andre Gomes, ani Mascherano do nas nie dołączą.
Może Witsel? Ale czy to jest top?

LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2016, 21:52

Trzeba też mieć na uwadze fakt, że Khedira w każdej chwili może odpaść ze składu :eh:

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2016, 21:54

albertcamus pisze:Szkoda, że ani Andre Gomes, ani Mascherano do nas nie dołączą.
Może Witsel? Ale czy to jest top?
Top może nie, ale bardzo solidne wzmocnienie szerokiego składu jak najbardziej. Belg jako pewniak do środka pola nie bardzo by mi pasował, ale już jako ten pierwszy do wejścia może być. W obliczu fiaska z Mascherano i Gomesem (na co się zanosi) Witsel moim zdaniem byłby dobrym rozwiązaniem, zwłaszcza jeśli dałoby się opchnąć przy okazji Pereyrę i zbić trochę kwotę transferu. Kwestia tylko taka, czy Roberto będzie chciał przenieść się do Rosji. W każdym razie pomoc Pogba, Pjanic, Khedira, Witsel (+Marchisio) i ewentualnie Lemina, Sturaro wygląda całkiem-całkiem.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2016, 21:59

vitoo pisze:W każdym razie pomoc Pogba, Pjanic, Khedira, Witsel (+Marchisio) i ewentualnie Lemina, Sturaro wygląda całkiem-całkiem.
Jeszcze Asamoah...ehhh kolejny sezon i kolejna niewiadoma. W tamtym roku atak...teraz pomoc. Mam nadzieje, że po tym sezonie będzie jakaś stabilizacja jak w obronie.

Zablokowany