Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 12:08

Alex w Sydney FC, fajnie miejsce na emeryturkę i na pewno będzie tam gwiazdą, najlepszym graczem itd. Powodzenia Capitano!

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 28 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 12:10

Nie chcemy nikogo zwodzić, Bendtner nie jest czołowym graczem, którego szukaliśmy, ale szansą, na która się zdecydowaliśmy podczas tak trudnego okienka transferowego jak obecne. - Marotta

Dokładnie tak postrzegam ten transfer. Jako szansę, nic więcej. Zostajemy wobec tego z tym samym co było w poprzednim okienku. Pomijając kretyńskie posty, który się pojawiały tutaj w ostatnim czasie, to mercato jest dla nas nieudane i trzeba to przyznać. Mieliśmy jeden, cholernie poważny problem, którego załatwić się nie udało. Porażka. Wiem, że wydawanie jakiejś kosmicznej kwoty to nie w stylu Juventusu, przynajmniej nie teraz, ale czasami trzeba rzucić większymi pieniędzmi... Scudetto powinniśmy wygrać, ale na jakiś znaczący sukces w Lidze Mistrzów bym nie liczył niestety.

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 12:14

Krystek pisze:Przytoczę tutaj cytat z jednej ze stron konkurencji:
Bendtner zażyczył sobie otrzymania numeru '10', który przez wiele lat nosił kapitan Alessandro Del Piero. Marotta miał odpowiedzieć krótko - "Damy ci znać".
Jeśli on dostanie numer 10, to trzeba będzie normalnie jakoś to zbojkotować.
Ale przecież nie ma takiej opcji żeby ją dostał więc czym się jaracie.
To juz prędzej Giovinco by ja dostał, ale nie dostanie jej nikt (przynajmniej w tym sezonie). Marotta z Agnellim nie są tak głupi. Więdzą, co znaczył dla kibiców Alex. Przez to że nie kupili obiecanego "TOPa" i daliby numer 10 takiemu łapserdakowi, mogliby się liczyć z konkretną nagonką na własne osoby...

ObrazekObrazekObrazek
Sybir1987

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 12:19

Coś mi się wydaje że ten cały Bendtner będzie dobrym kolegą Bonucciego i znowu mu namiesza w głowie.....zaczną się wybryki, wspólne balangi i spadek wypracowanej formy :D :prochno:

a tak btw. to coś strasznie cicho o Llorente.....czyżby pół roku na trybunach?? :doh:
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2012, 12:31 przez Sybir1987, łącznie zmieniany 1 raz.

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 12:23

Virgil pisze:Ja bym rozumiał te argumenty, skoro tak było to czemu właśnie nie kupowaliśmy Destro ?
Marotta chyba po prostu jest naiwny - liczył że się nagle okazja pojawi na Dzeko czy Cavaniego ? :rotfl: Przecież już na początku wiedział, że to nie wyjdzie.
Destro tez nie był za darmo. Trzeba było na niego położyć cos koło 15 baniek ? Gdybyśmy tak chętnie kładli takie pieniądze za "młodych-zdolnych" to i Veratti za te 15 by u nas wylądował...

PS. Tak na upartedy ten Bendtner nie musi być takim złym rozwiązaniem. Nie udało nam się kipić żadnego sensownego napastnika, więc przychodzi on. Może niechcący okaże się, że będziemy mieli z niego pożytek, a przynajmniej Matri będzie miał jakąś konkurencję do miejsca w ataku (bo chyba nikt nie sądzi że Quag w obecnej formie jest jakąkolwiek alternatywą) i może dzięki temu wykrzesze z siebie trochę więcej tego na co go stać (a przecież bramki wciskac potrafi)... Do zimy może to wystarczy...
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2012, 12:36 przez @Maras@, łącznie zmieniany 2 razy.

ObrazekObrazekObrazek
jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 12:23

Jak Milan się wzmocni Kaką, to o Scudetto będzie bardzo trudno. W ogóle wydaje mi się, że z góry powinniśmy sobie odpuścić Puchar włoch, niech się tam ogrywają młodzi. Inter będzie w lepszym od nas położeniu, bo nie będzie miał LM. Zobaczymy ale licze na miejsce w 3 w tym sezonie...

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 12:25

Bendtner i "10" to historia tak samo prawdopodobna jak Messi w Górniku Zabrze - tutaj nie ma nawet żadnej dyskusji bo taki temat nie istnieje.

Duński "snajper" = zapchajławka.

Liczyłem na jakąś "9" z prawdziwego zdarzenia ehhh ale rynek jest jaki jest nic na to nie poradzimy.

Czy Beppe nas dzisiaj jeszcze czymś zaskoczy w kwestii napastnika? Wątpię choć było by miło.

Muszę teraz sobie poszukać czegoś na kształt - aj beliw in szwagier 8)

Peluso - czytałem że oprócz nas zainteresowanie wyraża jeszcze Palermo i Milan ale że to nam daje się największe szanse na jego pozyskanie.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Kubas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 12:28

@jareckik, rzeczywiście Kaka zmieni całkowicie oblicze tej drużyny i w pojedynkę zastąpi Ibrę, Silvę i Cassano :wink: . Niektórym naprawdę mocno udzielił się pesymizm związany z przyjściem Bendtnera i wpadając w panikę tworzą coraz śmieszniejsze historie.

4d1k

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 12:31

"Trener Manchesteru City, Roberto Mancini, zapowiedział, że spodziewa się dzisiaj ogłoszenia nawet pięciu transferów z udziałem prowadzonego przez siebie klubu. "

Źródło: transfery.info

No cóż, niech jednym z tych pięciu okaże się jakiś napastnik i wtedy Marotta powinien przynajmniej próbować ratować się przed falą krytyki, która już powoli zaczyna na niego spadać.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 12:32

Tak tylko odkładanie napastnika z roku na rok ma pewien poważny minus.

Musimy powoli wymieniać kadrę i to piłkarzami co najmniej tej klasy co mamy.

Pirlo, Barzargli - ile oni jeszcze pograją na takim poziomie 2 lata ? Myślę że nie więcej a godnych następców do grania od razu na podobnym poziomie nie najdziemy na Promocji w Biedronce za 10mln. Może się tak zdarzyć że w ciągu 2 sezonów będziemy musieli wymienić naszego najlepszego obrońcę, architekta gry i dokupić topowego napastnika. Ogólnie kadra jest młoda i fajnie ustawiona ale nie na kluczowych pozycjach.

EDIT : na wypożyczenie poszedł Affelay, a Liverpool pracuje nad wypozeyczenie Sturridge'a, szczególnie ten drugi transfer wygląda na niezła okazję no tak ale my złapaliśmy Bendtnera :angry: rozumiem to są w pewnym sensie jakieś okazje , Duńczyk to akt desperacji.
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2012, 12:38 przez Virgil, łącznie zmieniany 1 raz.

szycha21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 12:34

Widze, że w sprawie duńczyka wszyscy są zgodni xd Ja również nie rozumiem tego ruchu. Rozumiem, że gramy na 3 frontach itp idp ale zobaczcie na choćby real. Oni grają na 3 zawsze, a mają tylko 2 napastników. Oczywiście ktoś mi powie że oni grają jednym a my dwoma, no ale u nich ja i u nas kazdy ma 'zastepnce.
Dalej... skoro wyszło tak jak wyszło... atak mamy słaby i wg marotty 'malo ich', to znów można wrócić do sprawy ALexa. Jeszcze choćby ten sezon powinien z nami zostać (heh...w sumie zawsze by się tak mówiło... żeby jeszcze jeden dłużej, no ale...). On mając prawie 38 lat i tak dałby więcej niż wiecznie bez formy Q czy przecietny Matri.

Co do 10 Bendtnera o... :rotfl:

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 12:44

Przez przyjście Bendtnera podważacie całą siłę Juventusu, podważacie dobre ruchy Marotty w tym okienku nagle Isla, Asamoah, Giovinco to nie są wartościowe wzmocnienia, ludzie opanujcie się

MoreLL_FTL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 12:45

Wolfsburg chce Q :bravo: :bravo: :bravo:

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 12:47

MoreLL_FTL pisze:Wolfsburg chce Q :bravo: :bravo: :bravo:
Kasa z Q + to co mamy = niespodzianka last minute?:>

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
MoreLL_FTL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 12:49

Chyba Marotta już zbiera $ na luty na LLLLL :lol:

Zablokowany