Mercato (Lato 2015)
- AdiJuve
- Juventino

- Podziekował: 12 razy
- Otrzymał podziękowanie: 30 razy
Mam nadzieję,ze Mandżukić od razu wyklucza Zazę. Bo to mija się trochę z celem, dawać 2 x po 15 baniek za dwóch graczy na tą samą pozycję mają już w klubie jednego. Chyba,że Allegri chce grać częściej 4-3-3 to wtedy 5 napastników to mus, ale do gry dwójką to Morata,Mandżukić,Dybala,Berardi,Zaza jest trochę przy dużo. Ten sezon pokazał,że 4-5 napastnik grywał dość mało, dlatego lepiej te 15 baniek przeznaczyć na lewego obrońcę a zamiast Zazy znowu wypożyczyć Matriego 
- Robaku
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
Przypominam póki co ,że na razie Zaza jest pewniejszy niż Berardi, wiec może się okazać, że zostanie Alvaro, Mario, Simone i Dybala, to byłoby dziwne, ale na tę chwilę to bliżej nam Mario niż Domenico. Ok transfery w ataku porobione, to co przechodzimy niżej? pomoc i obrona?AdiJuve pisze:Mam nadzieję,ze Mandżukić od razu wyklucza Zazę. Bo to mija się trochę z celem, dawać 2 x po 15 baniek za dwóch graczy na tą samą pozycję mają już w klubie jednego. Chyba,że Allegri chce grać częściej 4-3-3 to wtedy 5 napastników to mus, ale do gry dwójką to Morata,Mandżukić,Dybala,Berardi,Zaza jest trochę przy dużo. Ten sezon pokazał,że 4-5 napastnik grywał dość mało, dlatego lepiej te 15 baniek przeznaczyć na lewego obrońcę a zamiast Zazy znowu wypożyczyć Matriego
- AdiJuve
- Juventino

- Podziekował: 12 razy
- Otrzymał podziękowanie: 30 razy
Na razie to plotki mówią o tym,że Allegri chce bardziej Domenico niż Simone:) Mam cichą nadzieję,ze po transferze Mandżu odpuszczą sobie Zaze.Robaku pisze: Przypominam póki co ,że na razie Zaza jest pewniejszy niż Berardi, wiec może się okazać, że zostanie Alvaro, Mario, Simone i Dybala,
Taka opcja tylko wtedy jak przyjdzie ktoś konkretny na of. pomocnika.
Pomoc to już jest raczej skompletowana, teraz wszystko zależy od Pirlo,ale jakby miał odejść to już by to zrobił.
Obrona to tylko boki,ale jak wywali Beppe 2x 15 na dwie wieże to nie ma co liczyć na inne wzmocnienia.
- Yaro417
- Juventino

Przyszła mi taka myśl, że może w nowym sezonie przejdziemy jednak na 4:3:3 - wiem, wiem, to raczej mało prawdopodobne, ale zastanówcie się
, moglibyśmy grać taką trójką Morata----Mandzu---Dybala, a w obwodzie mieć jeszcze Coman----Zaza---Berardi. Wtedy nie potrzebowalibyśmy nowego treqa (osobiście nie jaram się jakoś tym Oscarem), a w obwodzie mielibyśmy Vidala i Pereyrę, gdyby Allegri chciał przejść na 4:3:1:2, a którzy z powodzeniem radzili sobie w przeciągu całego sezonu właśnie na tej pozycji. No i bez zakupu Oscara trochę kasy na wzmocnienie boków obrony by pewnie zostało (patrz Kurzawa :C ewentualnie Fabinho
). Któregoś z tej dwójki moglibyśmy realnie wyciągnąć 
- Robaku
- Juventino

Agresti podal, że Bergamo wykupiło jakiegoś naszego napadziora Edordo Ceria (rocznik 95), ktory w zeszłym sezonie był w DenBosh. Widocznie nie widzielismy w nim potencjalu. Z drugiej strony 20 latek, a my już młodych napadziorów mamy, wiec raczej szalu chłop nie zrobi.
Dawać nam Zappacoste!
Dawać nam Zappacoste!
- Arbuzini
- Juventino

AdiJuve pisze:Ten sezon pokazał,że 4-5 napastnik grywał dość mało, dlatego lepiej te 15 baniek przeznaczyć na lewego obrońcę a zamiast Zazy znowu wypożyczyć Matriego
A i choinką dałoby radę grać. Od bardzo, bardzo dawna mielibyśmy skład pozwalający na właściwie dowolną elastyczność taktyczną. Tak to już jest, że po finale mówiło się, że drużyna potrzebuje przebudowy żeby nie skończyć jak Inter, a jak jesteśmy jej świadkiem i to ze znaczącym odmłodzeniem kadry dobrze zapowiadającymi się zawodnikami (oprócz ZazyVirgil pisze:Jeżeli transferami z klubu będą tylko Llorente i Tevez, a przyszedłby Oskar, Mandzu, Zaza, Berardi, Dybala + jakiś boczny obrońca to byłoby to świetne szybko zrealizowane mercato. Moglibyśmy też grać z powodzeniem kilkoma formacjami : 3-5-2, 4-3-1-2, 4-3-3 bo mielibyśmy to tego zawodników.
Żegnamy się z myślą: "Cavani w Juventusie". Jest czego żałować, ale nie ma co płakać. Beppe daj nam rasowego trequartistę i bocznego obrońcę
- RICTOR
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Raczej nie przejdziemy na 4-3-3. Podstawowym ustawieniem ma dalej być 4-3-1-2, z 3-5-2 stosowanym w razie potrzeby. Ale oczywiście znając Allegriego i to, że nie trzyma się on sztywno jednej taktyki nie moża wykluczyć kilku meczy w tym 4-3-3. Co do trequartisty to monitorujemy cały czas Denisa Praeta z Anderlechtu - to wszystko od Agrestiego na VS.
To już chyba wszyscy wiedzą, Mandżu za 15 mln + 3 bonusu, kontrakt 3+1 za około 3,5 mln za sezon.
To już chyba wszyscy wiedzą, Mandżu za 15 mln + 3 bonusu, kontrakt 3+1 za około 3,5 mln za sezon.
- mrozzi
- Juventino

- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Mandżukić rzeczywiście jedną nogą u nas. Trzeba sobie powiedzieć wprost, że to jedyny zawodnik na poziomie, który pozostał w kręgu naszych zainteresowań (Cavani nie do wyciągnięcia, Falcao w Chelsea, Van Persie być może przejdzie do Turcji, gdzie dostanie ogromny kontrakt).
Powiedzmy sobie wprost, że Chorwat nie przychodzi w miejsce Teveza. Fakt faktem postrzegamy go jako następcę Apacza, ale tylko ze względu na fakt, że jego przybycie następuje po odejściu Carlosa. Mandżukić przychodzi w miejsce Llorente i nie mam co do tego absolutnie żadnych wątpliwości. Dzisiejszy dzień był ubogi pod względem nowych doniesień transferowych, ale możecie być spokojni, że Marotta pracuje także nad sprzedażą Llorente. Mandżukić to jego lepsza wersja, także bardziej waleczna. Raczej potwierdza się scenariusz, że odejście Teveza braliśmy pod uwagę już od jakiegoś czasu i z tego względu kupiliśmy niejako jego naturalnego następcę, czyli Dybalę. Potencjał spory, a czy się sprawdzi? Zobaczymy. Chorwat na pewno ma dużo większe doświadczenie niż Fernando, ale jego przybycie na pewno nie zrekompensuje nam straty Apacza. Mamy teraz w kadrze młodych, perspektywicznych graczy (nie liczę rzecz jasna naszego najnowszego nabytku), ale to żółtodzioby. Nie ukrywam, że bardzo liczę na transfer jakiegoś bardzo dobrego trequartisty. Ja wiem, że wiązałby się on z dużym wydatkiem, ale to w końcu o tego typu piłkarza tak bardzo zabiega Allegri i mówi o tym otwarcie od samego początku. Jak dla mnie to transfer Oscara miałby być głównym wzmocnieniem tego lata i obym miał rację. Jeśli nasza formacja ofensywna miałaby wyglądać tak:
Dybala - Mandżukić (Morata)
------Oscar--------
..., to byłbym naprawdę kontent. Technika plus siła i przebojowość.
Brazylijczyk ma dość spore doświadczenie, jest młody i jak dla mnie pasowałby do nas świetnie. Oby pomysł z jego ściągnięciem wypalił i Marotta nas nie zawiódł.
Ciekawostka jest taka, że według niektórych źródeł Mario odrzucił opcję przenosin do Milanu, ale w sumie mnie to nie dziwi. Dosłownie wszyscy w necie już huczą o transferze do Juve, więc...
Benvenuto Mario!
Powiedzmy sobie wprost, że Chorwat nie przychodzi w miejsce Teveza. Fakt faktem postrzegamy go jako następcę Apacza, ale tylko ze względu na fakt, że jego przybycie następuje po odejściu Carlosa. Mandżukić przychodzi w miejsce Llorente i nie mam co do tego absolutnie żadnych wątpliwości. Dzisiejszy dzień był ubogi pod względem nowych doniesień transferowych, ale możecie być spokojni, że Marotta pracuje także nad sprzedażą Llorente. Mandżukić to jego lepsza wersja, także bardziej waleczna. Raczej potwierdza się scenariusz, że odejście Teveza braliśmy pod uwagę już od jakiegoś czasu i z tego względu kupiliśmy niejako jego naturalnego następcę, czyli Dybalę. Potencjał spory, a czy się sprawdzi? Zobaczymy. Chorwat na pewno ma dużo większe doświadczenie niż Fernando, ale jego przybycie na pewno nie zrekompensuje nam straty Apacza. Mamy teraz w kadrze młodych, perspektywicznych graczy (nie liczę rzecz jasna naszego najnowszego nabytku), ale to żółtodzioby. Nie ukrywam, że bardzo liczę na transfer jakiegoś bardzo dobrego trequartisty. Ja wiem, że wiązałby się on z dużym wydatkiem, ale to w końcu o tego typu piłkarza tak bardzo zabiega Allegri i mówi o tym otwarcie od samego początku. Jak dla mnie to transfer Oscara miałby być głównym wzmocnieniem tego lata i obym miał rację. Jeśli nasza formacja ofensywna miałaby wyglądać tak:
Dybala - Mandżukić (Morata)
------Oscar--------
..., to byłbym naprawdę kontent. Technika plus siła i przebojowość.
Ciekawostka jest taka, że według niektórych źródeł Mario odrzucił opcję przenosin do Milanu, ale w sumie mnie to nie dziwi. Dosłownie wszyscy w necie już huczą o transferze do Juve, więc...
Benvenuto Mario!
- Virgil
- Juventino

Ja tam nie narzekam bardzo mi się podoba (jestem wręcz już nakręcony na nowy sezon) ta przebudowa bo moim zdaniem jest w bardzo właściwym czasie robiona, gdyż w Serie A jesteśmy dominującą drużyną i spokojnie możemy iść po kolejne scudetto, a raczej tak czy tak na kolejny finałów LM raczej nie ma co liczyć bo to się bardzo rzadko zdarza.
- Dybala
- Berardi(mam nadzieję)
- Zaza
- być może Oscar
to wszystko bardzo młodzi zawodnicy. Mandzukic daje nam olbrzymie doświadczenie bo grał na najważniejszych szczeblach w świetnych klubach. A ktoś taki jest nam niezbędny w ataku. Do tego gra na całym boisku i jest gwarancją bramek.
Przydałby się jednak jakiś młody obrońca na boki, gdyż po prostu wątpię aby grając na 3 frontach Evra i Lichy wyrobili ( a nie wiadomo jak wróci Caceres , Asa przy 4 z tyłu po prostu się nie nadaje) cały sezon. Evra już w tym sezonie grał słabo (ok w LM i w końcówce sezonu dużo lepiej ale czy to nie łabędzi śpiew ? )
Ale chyba nas stać na Oscara ? przecież zarobiliśmy całkiem sporo jasne mamy wydatki ale też sprzedamy za jakieś rozsądne (ok. 10mln) Baska. Chelsea też podobno krzyczy sobie ok. 30mln, ale da się to na pewno trochę zbić więc Braziliano kosztowałby nas pewnie z 24-28mln.
EDIT : Ale jak tłok w ataku ? Zawsze mieliśmy 5 napastników co prawda ten 5 mało grał, ale mimo wszystko. Po drugie jeżeli będziemy grali głównie 4-3-1-2 to pod napastnikami ma być próbowany Berardi.
Więc na 3 pozycje mielibyśmy 6 zawodników ( 7 licząc Pereyrę ale on dla mnie jest bardziej b2b, a Pirlo jednak będzie musiał wreszcie mniej grać) to żaden tłok tylko komfortowa sytuacja.
- Dybala
- Berardi(mam nadzieję)
- Zaza
- być może Oscar
to wszystko bardzo młodzi zawodnicy. Mandzukic daje nam olbrzymie doświadczenie bo grał na najważniejszych szczeblach w świetnych klubach. A ktoś taki jest nam niezbędny w ataku. Do tego gra na całym boisku i jest gwarancją bramek.
Przydałby się jednak jakiś młody obrońca na boki, gdyż po prostu wątpię aby grając na 3 frontach Evra i Lichy wyrobili ( a nie wiadomo jak wróci Caceres , Asa przy 4 z tyłu po prostu się nie nadaje) cały sezon. Evra już w tym sezonie grał słabo (ok w LM i w końcówce sezonu dużo lepiej ale czy to nie łabędzi śpiew ? )
Ale chyba nas stać na Oscara ? przecież zarobiliśmy całkiem sporo jasne mamy wydatki ale też sprzedamy za jakieś rozsądne (ok. 10mln) Baska. Chelsea też podobno krzyczy sobie ok. 30mln, ale da się to na pewno trochę zbić więc Braziliano kosztowałby nas pewnie z 24-28mln.
EDIT : Ale jak tłok w ataku ? Zawsze mieliśmy 5 napastników co prawda ten 5 mało grał, ale mimo wszystko. Po drugie jeżeli będziemy grali głównie 4-3-1-2 to pod napastnikami ma być próbowany Berardi.
Więc na 3 pozycje mielibyśmy 6 zawodników ( 7 licząc Pereyrę ale on dla mnie jest bardziej b2b, a Pirlo jednak będzie musiał wreszcie mniej grać) to żaden tłok tylko komfortowa sytuacja.
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2015, 23:35 przez Virgil, łącznie zmieniany 1 raz.
- Łukasz
- Juventino

Zanosi się na to, że - jeśli przyjdzie - najpierw czeka go walka o miejsce w składzie z Dybalą...lysy1983 pisze: Skoro po odejściu Teveza nr 10 się zwolni, nie mam problemu, żeby wziął go Berardi o ile oczywiście nasz trenejro widzi go w podstawowym składzie. głupio by było gdyby gracz z numerem 10 był zwykłym rezerwowym.
Ciężki numer, a Tevez - na boisku i poza nim - go udźwignął. Biegał, strzelał, asystował, nie odstawiał cyrków za boiskiem. Że chce odejść - jego rzecz. Wygląda na to, że takie były ustalenia z Marottą już w momencie jego transferu.alessandro1977 pisze:Pitolicie o numerach...jeśli już o tym mowa to sam fakt przyznania kuczerowi 11 po Nedvedzie czy 10 Tevezowi po wielkich mistrzach to profanacja tego numeru...
A kto? Hazarda nie puszczą, a jakiekolwiek szanse na De Bruyne mielibyśmy tylko po spieniężeniu Pogby.Mehehehe pisze: 2. Tylko nie Oscar, proszę was. Jak mamy wrócić do topu Europy, zadowalając się takimi graczami?
To potwierdzone info? Ja gdzieś słyszałem, że ta "32" to z fascynacji Vierim.meda11 pisze:Bardzo dobrzy koledzy i Mitra postanowił, że o ile to możliwe to będzie biegał po boiskach z numerem kolegi.
MandżukiciaCrunny pisze:Mandzukica
Może i to ma sens. Tłumaczyłoby ten tłok w ataku.Yaro417 pisze:Przyszła mi taka myśl, że może w nowym sezonie przejdziemy jednak na 4:3:3 - wiem, wiem, to raczej mało prawdopodobne, ale zastanówcie się, moglibyśmy grać taką trójką Morata----Mandzu---Dybala, a w obwodzie mieć jeszcze Coman----Zaza---Berardi. Wtedy nie potrzebowalibyśmy nowego treqa
- RICTOR
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
mrozzi pisze:Powiedzmy sobie wprost, że Chorwat nie przychodzi w miejsce Teveza. Fakt faktem postrzegamy go jako następcę Apacza, ale tylko ze względu na fakt, że jego przybycie następuje po odejściu Carlosa.
- BlackJacky
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
A ja, o dziwo bylbym w miare ukontentowany z przyjscia Oscara ("10" dla niego) i Mandzukicia. Chociaz z przyjscia Diego tez bylem zadowolony...

Majstersztykiem byloby, gdyby Marotta za polowke Berardiego wcisnal Sassuolo ZazeAdiJuve pisze:Na razie to plotki mówią o tym,że Allegri chce bardziej Domenico niż Simone:) Mam cichą nadzieję,ze po transferze Mandżu odpuszczą sobie Zaze.Robaku pisze: Przypominam póki co ,że na razie Zaza jest pewniejszy niż Berardi, wiec może się okazać, że zostanie Alvaro, Mario, Simone i Dybala,
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Ivory
- Juventino

Rosyjskie źródła donoszą, że Chelsea jest bardzo blisko od pozyskania naszego potencjalnego targetu Axela Witsela.
Jose, racz nas wybawić od Witsela Axela
Matić-Witsel
Oscar czy KdB mogą okazać się za drodzy. Praet to realny cel. Ponoć zwany belgijskim Iniestą.
Jose, racz nas wybawić od Witsela Axela
O ile się nie mylę, był na tej kiedyś sławnej liście Paraticiego, na której widnieli m.in. Veratti, Naingollan czy Isco.RICTOR pisze:Co do trequartisty to monitorujemy cały czas Denisa Praeta
Oscar czy KdB mogą okazać się za drodzy. Praet to realny cel. Ponoć zwany belgijskim Iniestą.
- mrozzi
- Juventino

- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
..., a ostatnio pojawiły się głosy, że Chelsea chciałaby sfinansować ten transfer ze środków uzyskanych z przejścia Oscara do Juventusu.Ivory pisze:Rosyjskie źródła donoszą, że Chelsea jest bardzo blisko od pozyskania naszego potencjalnego targetu Axela Witsela.
Jose, racz nas wybawić od Witsela AxelaMatić-Witsel
- Osgiliath
- Juventino

Ja tam jestem zadowolony z transferu Mario do nas. Lubiłem jego grę już w Bayernie, bo imho owszem jest killerem w polu karnym, ale 2x bardziej walecznym i zaciętym od takiego Ferdka.
Atak:
Dybala - Mandzu
Morata - Zaza
Berardi
wygląda całkiem ok. Comana można oddać do Sassuolo w ramach wypożyczenia, żeby się chłop ogrywał.
Jakby na pozycję za plecami przyszedł jeszcze Oscar to w ogóle mielibyśmy mix siły i techniki.
Tym samym ze wzmacniania drużyny (gdyby faktycznie Oscar do nas zawitał a Rugani się nigdzie nie ruszał) pozostaje ewentualnie środek w postaci Radji (skoro Witsel w CFC) i jakiś LO w dealu z Ferdkiem.
Atak:
Dybala - Mandzu
Morata - Zaza
Berardi
wygląda całkiem ok. Comana można oddać do Sassuolo w ramach wypożyczenia, żeby się chłop ogrywał.
Jakby na pozycję za plecami przyszedł jeszcze Oscar to w ogóle mielibyśmy mix siły i techniki.
Tym samym ze wzmacniania drużyny (gdyby faktycznie Oscar do nas zawitał a Rugani się nigdzie nie ruszał) pozostaje ewentualnie środek w postaci Radji (skoro Witsel w CFC) i jakiś LO w dealu z Ferdkiem.