Polityka
- Vimes
- Juventino
Każdy socjalista to mniejszy lub większy kłamca. Myślałem, że to się rozumie samo przez siędeszczowy pisze:Ale kłamał Tusk, nie PiS, prawda?Vimes pisze: Mnie interesują Twoje motywy przy głosowaniu. PiS to socjaliści, po nich należy się spodziewać podwyżek podatków choćby mówili inaczej. Platforma to liberałowie, więc powinni obniżać podatki. Tusk obiecywał, że nie będzie podwyżek. Kłamał. Platforma systematycznie podnosiła podatki, ale Ty jednak na nich zagłosowałeś. Pytam, więc co sprawiło, że ich kupiłeś?

Akurat z nas dwóch to Ty startowałeś w wyborach z partyjnej listydeszczowy pisze:Jaki masz numer legitymacji?

- deszczowy
- Juventino
Słowem – głosujesz na kłamców?Vimes pisze:Każdy socjalista to mniejszy lub większy kłamca. Myślałem, że to się rozumie samo przez siędeszczowy pisze:Ale kłamał Tusk, nie PiS, prawda?Vimes pisze: Mnie interesują Twoje motywy przy głosowaniu. PiS to socjaliści, po nich należy się spodziewać podwyżek podatków choćby mówili inaczej. Platforma to liberałowie, więc powinni obniżać podatki. Tusk obiecywał, że nie będzie podwyżek. Kłamał. Platforma systematycznie podnosiła podatki, ale Ty jednak na nich zagłosowałeś. Pytam, więc co sprawiło, że ich kupiłeś?.

Buhahahahahahahahahahahahahahahahaha :rotfl:
- Vimes
- Juventino
deszczowy pisze:Słowem – głosujesz na kłamców?

Owszem.
Przypomniałem sobie, że już kiedyś odpowiedziałeś mi na pytanie o zmianę sympatii politycznychdeszczowy pisze:A słyszałeś o czymś takim, jak koniunkturalizm?Vimes pisze:Deszczowy, korzystając z okazji zapytam jak się mają Twoje aktualne sympatie partyjne. Ostatnio startowałeś z listy SLD w wyborach samorządowych. Tymczasem w tym poście nazwałeś się "potencjalnym wyborcą PO".
A na serio: poczekam na rozwój sytuacji. Aczkolwiek wybierał będę między SLD, a PO właśnie. Ze wskazaniem na lewicę. Trochę mierżą mnie ostatnie polityczne transfery, ale cóż- koniunkturalizm

- deszczowy
- Juventino
- Vimes
- Juventino
Dzisiejszy news: "Ratowanie Grecji? Niemcy zarobili ponad miliard euro", skojarzył mi się z wywiadem udzielonym przez Yanisa Varoufakisa: "Unia Europejska to kartel oligarchów. Warufakis: To euro jest winne zapaści w Grecji [WYWIAD]". Tak dla rozwagi dla bezkrytycznych zwolenników UE.
Stare dzieje, post z 28 maja 2011 roku.deszczowy pisze:Tak z ciekawości: z kiedy to cytat?
- deszczowy
- Juventino
Łopanocku. 6 lat. Wojna w Syrii, Ukraina, 2 razy wybory, nowy żyrandolowy... Trochu się pozmieniało. Ale nie jakoś radykalnie 

- Vimes
- Juventino
- deszczowy
- Juventino
„... zrezygnowała z pobierania tego sowitego wynagrodzenia do czasu wprowadzenia w spółce zasad tak zwanej nowej ustawy kominowej."
Sformułowanie kluczowe
Sformułowanie kluczowe

- Vimes
- Juventino
Kluczowe jest następne zdanie: "Te przepisy mają ściąć wynagrodzenia osób zarządzających największym polskim ubezpieczycielem"deszczowy pisze:„... zrezygnowała z pobierania tego sowitego wynagrodzenia do czasu wprowadzenia w spółce zasad tak zwanej nowej ustawy kominowej."
Sformułowanie kluczowe

- deszczowy
- Juventino
- juventusprzemek
- Juventino
Jedni już mówili za ile pracuje idiota. Myślicie, że PiSowcy to głupki? Oni też nie będą chcieli za tyle robić.
- Vimes
- Juventino
- pan Zambrotta
- Juventino
co sie odpiernicza w ostatnim tygodniu na naszej scenie politycznej, przechodzi ludzkie pojęcie. Albo:
1a) PiS poczuł się bardzo mocny po pozytywnym odbiorze opinii publicznej wizyty Trumpa i opublikowaniu sondażu w którym ludzie woleliby wyjść z ue niż przyjąć uchodźców.
1b) PiS wyskoczył z podwyżką paliwa jako welką zasłoną dymną pod zamach na KRS i myślał że swoje po cichu przepchnie (jak z tzw. "strajkiem kobiet") - zobaczcie jak szybko idzie sprawa KRS-u, a jak przepychana jest do "komisji" podwyżka paliwowa
2) Opozycja zbyt często wycierała sobie gębę słowami "zamachu na demokrację", że kiedy PiS rzeczywiście przejmuje sądy, ci nie mają słów by dotrzeć do opinii publicznej. Taka kara za pajacowanie w postaci kodu, kijowskiego i blokowaniem mównicy, teraz nie mają siły przemówić do ludzi. Mam nadzieje, że nauczka na przyszłość(?)
3) PiS traci resztki mojego jakiegokolwiek zaufania(?) do nich wymierzając działa w Kukiza, zarzucając mu że opadła maska platformowca. O dziwo, jeżeli Paweł bedzie kooperował z platforma w sprawie zablokowania ustawy sądowniczej, wiele zyska i być może dotrze do ludzi to, że to człowiek spoza jakiegokolwiek układu, gotowy zawiązać pakt z samym diabłem by obalić ten chory system.
źle się dzieje, pół biedy że teraz PiS będzie przepychał swoich sędziów, co jeżeli za 2-3 kadencje takie Razem wejdzie w koalicje i zacznie "swoich" sędziów nominować ?
bardzo dobry wpis Ziemkiewicza:
Bardzo zły(naiwny) tweet Bosaka:
1a) PiS poczuł się bardzo mocny po pozytywnym odbiorze opinii publicznej wizyty Trumpa i opublikowaniu sondażu w którym ludzie woleliby wyjść z ue niż przyjąć uchodźców.
1b) PiS wyskoczył z podwyżką paliwa jako welką zasłoną dymną pod zamach na KRS i myślał że swoje po cichu przepchnie (jak z tzw. "strajkiem kobiet") - zobaczcie jak szybko idzie sprawa KRS-u, a jak przepychana jest do "komisji" podwyżka paliwowa
2) Opozycja zbyt często wycierała sobie gębę słowami "zamachu na demokrację", że kiedy PiS rzeczywiście przejmuje sądy, ci nie mają słów by dotrzeć do opinii publicznej. Taka kara za pajacowanie w postaci kodu, kijowskiego i blokowaniem mównicy, teraz nie mają siły przemówić do ludzi. Mam nadzieje, że nauczka na przyszłość(?)
3) PiS traci resztki mojego jakiegokolwiek zaufania(?) do nich wymierzając działa w Kukiza, zarzucając mu że opadła maska platformowca. O dziwo, jeżeli Paweł bedzie kooperował z platforma w sprawie zablokowania ustawy sądowniczej, wiele zyska i być może dotrze do ludzi to, że to człowiek spoza jakiegokolwiek układu, gotowy zawiązać pakt z samym diabłem by obalić ten chory system.
źle się dzieje, pół biedy że teraz PiS będzie przepychał swoich sędziów, co jeżeli za 2-3 kadencje takie Razem wejdzie w koalicje i zacznie "swoich" sędziów nominować ?

bardzo dobry wpis Ziemkiewicza:
Bardzo zły(naiwny) tweet Bosaka:
- Vimes
- Juventino