Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2017, 15:10

deszczowy pisze:
Vimes pisze: Mnie interesują Twoje motywy przy głosowaniu. PiS to socjaliści, po nich należy się spodziewać podwyżek podatków choćby mówili inaczej. Platforma to liberałowie, więc powinni obniżać podatki. Tusk obiecywał, że nie będzie podwyżek. Kłamał. Platforma systematycznie podnosiła podatki, ale Ty jednak na nich zagłosowałeś. Pytam, więc co sprawiło, że ich kupiłeś?
Ale kłamał Tusk, nie PiS, prawda? :)
Każdy socjalista to mniejszy lub większy kłamca. Myślałem, że to się rozumie samo przez się ;).
deszczowy pisze:Jaki masz numer legitymacji?
Akurat z nas dwóch to Ty startowałeś w wyborach z partyjnej listy :). Powiedz, starym towarzyszom z SLD nie jest smutno, że ich porzuciłeś dla Platformy?

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2017, 16:08

Vimes pisze:
deszczowy pisze:
Vimes pisze: Mnie interesują Twoje motywy przy głosowaniu. PiS to socjaliści, po nich należy się spodziewać podwyżek podatków choćby mówili inaczej. Platforma to liberałowie, więc powinni obniżać podatki. Tusk obiecywał, że nie będzie podwyżek. Kłamał. Platforma systematycznie podnosiła podatki, ale Ty jednak na nich zagłosowałeś. Pytam, więc co sprawiło, że ich kupiłeś?
Ale kłamał Tusk, nie PiS, prawda? :)
Każdy socjalista to mniejszy lub większy kłamca. Myślałem, że to się rozumie samo przez się ;).
Słowem – głosujesz na kłamców? :)

Buhahahahahahahahahahahahahahahahaha :rotfl:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2017, 16:31

deszczowy pisze:Słowem – głosujesz na kłamców? :)
Obrazek

Owszem.
deszczowy pisze:
Vimes pisze:Deszczowy, korzystając z okazji zapytam jak się mają Twoje aktualne sympatie partyjne. Ostatnio startowałeś z listy SLD w wyborach samorządowych. Tymczasem w tym poście nazwałeś się "potencjalnym wyborcą PO".
A słyszałeś o czymś takim, jak koniunkturalizm? :D

A na serio: poczekam na rozwój sytuacji. Aczkolwiek wybierał będę między SLD, a PO właśnie. Ze wskazaniem na lewicę. Trochę mierżą mnie ostatnie polityczne transfery, ale cóż- koniunkturalizm ;)
Przypomniałem sobie, że już kiedyś odpowiedziałeś mi na pytanie o zmianę sympatii politycznych ;).

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2017, 17:25

Tak z ciekawości: z kiedy to cytat?

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2017, 18:01

Dzisiejszy news: "Ratowanie Grecji? Niemcy zarobili ponad miliard euro", skojarzył mi się z wywiadem udzielonym przez Yanisa Varoufakisa: "Unia Europejska to kartel oligarchów. Warufakis: To euro jest winne zapaści w Grecji [WYWIAD]". Tak dla rozwagi dla bezkrytycznych zwolenników UE.
deszczowy pisze:Tak z ciekawości: z kiedy to cytat?
Stare dzieje, post z 28 maja 2011 roku.

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2017, 20:05

Łopanocku. 6 lat. Wojna w Syrii, Ukraina, 2 razy wybory, nowy żyrandolowy... Trochu się pozmieniało. Ale nie jakoś radykalnie :)

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 12:29

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 12:54

„... zrezygnowała z pobierania tego sowitego wynagrodzenia do czasu wprowadzenia w spółce zasad tak zwanej nowej ustawy kominowej."

Sformułowanie kluczowe ;)

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 13:06

deszczowy pisze:„... zrezygnowała z pobierania tego sowitego wynagrodzenia do czasu wprowadzenia w spółce zasad tak zwanej nowej ustawy kominowej."

Sformułowanie kluczowe ;)
Kluczowe jest następne zdanie: "Te przepisy mają ściąć wynagrodzenia osób zarządzających największym polskim ubezpieczycielem" ;).

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 13:23

Jak je wprowadzą i zetną to wtedy zobaczymy, tak? :)

juventusprzemek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 21:47

Jedni już mówili za ile pracuje idiota. Myślicie, że PiSowcy to głupki? Oni też nie będą chcieli za tyle robić.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 22:38

To bezpieka wykonywała moje polecenia, a nie ja. Chciałem pieniądze? To mi dawali. Chciałem mieszkanie? To mi dali. (...) Chcecie większego bohatera? To bezpieka służyła mnie!

Źródło 1

Źródło 2
Bolek naprawdę tak powiedział w "Kropce nad i", czy moje prawackie media coś przekręciły w tym cytacie?

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 14:02

co sie odpiernicza w ostatnim tygodniu na naszej scenie politycznej, przechodzi ludzkie pojęcie. Albo:
1a) PiS poczuł się bardzo mocny po pozytywnym odbiorze opinii publicznej wizyty Trumpa i opublikowaniu sondażu w którym ludzie woleliby wyjść z ue niż przyjąć uchodźców.
1b) PiS wyskoczył z podwyżką paliwa jako welką zasłoną dymną pod zamach na KRS i myślał że swoje po cichu przepchnie (jak z tzw. "strajkiem kobiet") - zobaczcie jak szybko idzie sprawa KRS-u, a jak przepychana jest do "komisji" podwyżka paliwowa
2) Opozycja zbyt często wycierała sobie gębę słowami "zamachu na demokrację", że kiedy PiS rzeczywiście przejmuje sądy, ci nie mają słów by dotrzeć do opinii publicznej. Taka kara za pajacowanie w postaci kodu, kijowskiego i blokowaniem mównicy, teraz nie mają siły przemówić do ludzi. Mam nadzieje, że nauczka na przyszłość(?)
3) PiS traci resztki mojego jakiegokolwiek zaufania(?) do nich wymierzając działa w Kukiza, zarzucając mu że opadła maska platformowca. O dziwo, jeżeli Paweł bedzie kooperował z platforma w sprawie zablokowania ustawy sądowniczej, wiele zyska i być może dotrze do ludzi to, że to człowiek spoza jakiegokolwiek układu, gotowy zawiązać pakt z samym diabłem by obalić ten chory system.

źle się dzieje, pół biedy że teraz PiS będzie przepychał swoich sędziów, co jeżeli za 2-3 kadencje takie Razem wejdzie w koalicje i zacznie "swoich" sędziów nominować ? :facepalm:

bardzo dobry wpis Ziemkiewicza:
Bardzo zły(naiwny) tweet Bosaka:

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2017, 15:56

Obrazek
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2017, 09:03

Przestań wreszcie kolportować pisowską propagandę, bo skończysz jak Urban!

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
ODPOWIEDZ