Mercato (Lato 2016)
- Cabrini_idol
- Juventino
Ja bym szedł po Aguero. Nie ważne koszta.
Aguero,Cavani,Costa,Griezmann,Harry Kane - to są nazwiska, którymi powinniśmy się interesować na tym etapie na jakim jest obecnie Juve.
Każde nazwisko poniżej klasy tych piłkarzy których wymieniłem będzie porażką. Tym bardziej, że hajsu nam nie brakuje i nie dam się wkręcić ślepemu, że nas nie stać po 5 latach wygrywania Serie A, regularnym zbieraniu hajsu w LM i to konkretnego hajsu ( chyba zarobiliśmy najwięcej na przestrzeni ostatnich 3 lat spośród wszystkich zespołów które grały w LM) oraz hajsu z dnia meczowego plus dużo dużo większą siła marketingowa niż 5-6 lat temu. KUPUJ TOPA ŚLEPY

Aguero,Cavani,Costa,Griezmann,Harry Kane - to są nazwiska, którymi powinniśmy się interesować na tym etapie na jakim jest obecnie Juve.
Każde nazwisko poniżej klasy tych piłkarzy których wymieniłem będzie porażką. Tym bardziej, że hajsu nam nie brakuje i nie dam się wkręcić ślepemu, że nas nie stać po 5 latach wygrywania Serie A, regularnym zbieraniu hajsu w LM i to konkretnego hajsu ( chyba zarobiliśmy najwięcej na przestrzeni ostatnich 3 lat spośród wszystkich zespołów które grały w LM) oraz hajsu z dnia meczowego plus dużo dużo większą siła marketingowa niż 5-6 lat temu. KUPUJ TOPA ŚLEPY

- Urbi27
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Morata odszedł i trzeba go zastąpić zawodnikiem młodym i perspektywicznym. Nie łudźmy się, że nagle przyjdzie ktoś na miejsce Mandzu. Na 90% w przyszłym sezonie w naszym podstawowym ustawieniu w napadzie będzie grał Dybala z Mandzukiciem. Chodzi o to, aby sprowadzić kogoś kto będzie dawał jakość za rok lub dwa. Trudno mi uwierzyć w przebudowę ataku i to z kilku powodów:
a) aż tak dramatycznie to nie wyglądało w zeszłym roku, aby zarząd był jakoś wielce zmuszony aby sprowadzać topa do ataku
b) na rynku nie ma praktycznie zawodników w przystępnych cenach, którzy mogliby wzmocnić nasz pierwszy skład
c) Morata pełnił rolę rezerwowego (choć bardzo ważnego, szczególnie w kluczowych momentach) i na jego miejsce może przyjść rezerwowy
d) kwota 30 mln nie daje nam szans aby zapewnić zastępstwo w postaci zawodnika o podobnym potencjale i wieku co Morata, a co dopiero ściągać kogoś, kto od ręki byłby od niego mocniejszy.
Podsumowując ja tam płakać nie będę, Moratę zawsze lubiłem i lepiej aby pozostał w Realu, bo w Anglii przy jego sposobie gry i charakterze daleko może nie zajść.
a) aż tak dramatycznie to nie wyglądało w zeszłym roku, aby zarząd był jakoś wielce zmuszony aby sprowadzać topa do ataku
b) na rynku nie ma praktycznie zawodników w przystępnych cenach, którzy mogliby wzmocnić nasz pierwszy skład
c) Morata pełnił rolę rezerwowego (choć bardzo ważnego, szczególnie w kluczowych momentach) i na jego miejsce może przyjść rezerwowy
d) kwota 30 mln nie daje nam szans aby zapewnić zastępstwo w postaci zawodnika o podobnym potencjale i wieku co Morata, a co dopiero ściągać kogoś, kto od ręki byłby od niego mocniejszy.
Podsumowując ja tam płakać nie będę, Moratę zawsze lubiłem i lepiej aby pozostał w Realu, bo w Anglii przy jego sposobie gry i charakterze daleko może nie zajść.
- Gutowsky
- Juventino
Bardziej chodziło mi o to żeby był to piłkarz który będzie w stanie pokazać coś więcej niż dołożenie nogi, taki co przytrzyma piłkę, pokręci trochę nogami, bardziej kreatywna 9. Taki piłkarz jeden by załatwił sprawę ale chyba ciężko obecnie o takiego :confused2:panlider pisze:Jak wypowiedź może być tak sprzeczna? Najpierw wskazujesz, że jak Dybala dostanie jakiejś kontuzji, to zostajemy z Zazą i Mandzu w ataku, czyli zero kreatywności, a na koniec piszesz, że musimy kupić kolejną 9Gutowsky pisze:A czy większość z powyższych zapomniała jaka plaga kontuzji ogarnęła Juve w tym sezonie? Nie wyobrażam sobie ataku który miałby być napędzany przez Zaze albo Mandzukica w wypadku kiedy Dybala złapie kontuzje. Najdelikatniej rzecz ujmując są to według mnie piłkarze bez błysku, którzy nie są w stanie pociągnąć drużyny. Nie można przecież wejść w sezon zakładając że obejdzie się bez kontuzji, tym bardziej z naszym sztabem medycznym. No i przy obecnym składzie atak Zaza-Mandzu, wyglądałby w LM bardzo biednie. Nawet z doświadczonym już w miarę Moratą wyglądałoby to o niebo lepiej. Potrzebna 9, a Zaza i Mario na ławę.![]()
Moim zdaniem konieczne jest właśnie zakupienie piłkarza, który będzie zmiennikiem Dybali, a nie kolejnej 9, bo znowu będziemy mieli dysproporcje, jak w poprzednim sezonie.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Costa w takim zestawieniu? Chyba o smaku pomarańczy.Cabrini_idol pisze:Aguero,Cavani,Costa,Griezmann,Harry Kane - to są nazwiska, którymi powinniśmy się interesować na tym etapie na jakim jest obecnie Juve.
- Gutowsky
- Juventino
Dokładnie tego typu grajków miałem na myśliCabrini_idol pisze:Ja bym szedł po Aguero. Nie ważne koszta.![]()

Nie byłem tylko na tyle odważny by napisać publicznie takie życzenia

- Makiavel
- Juventino
Wyrzucić Costę i udało Ci się napisać coś mądregoCabrini_idol pisze:Ja bym szedł po Aguero. Nie ważne koszta.![]()

@Urbi27
Atak z Mandzukicem w składzie nie rokuje na sukcesy w LM, na strzelanie w Serie A być może, ale to za mało.a) aż tak dramatycznie to nie wyglądało w zeszłym roku, aby zarząd był jakoś wielce zmuszony aby sprowadzać topa do ataku
Sytuacja wygląda tak: mamy bramkarza i obronę na absolutnie światowym poziomie, świetną pomoc i diament w ataku. Do Buffona, Kielona, Bonucciego, Barzagliego, Alvesa, Pogby, Marchisio, Khediry, Pjanca, Dybali, Mandzukic pasuje jak kwiatek do kożucha. Nam potrzeba gracza technicznego i z wizją albo jakiegoś absolutnego killera w polu karnym, a nie zmiennika dla napastnika, którego jedynym atutem jest... gra w obronie.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- Bulentus
- Juventino
A ja Wam mówię, że żadnej '9' nie będzie. Koniecznie potrzebujemy kogoś, kto jest w stanie pociągnąć akcję, zagrać niekonwencjonalnie, strzelić, odciążyć Dybalę w kreowaniu z przodu - jakiś uniwersalny ofensywny zawodnik.
Właśnie ktoś w stylu Götze, Mikhitaryana, Lucasa (z PSG), Insigne, Lamela, Jesus - ktoś taki. Ktoś, kto w razie wu obstawi trzy pozycje: zmiennik Dybali, '10', lewa strona ataku w 4-3-3.
A jeśli by miała gwiazda na '9' przyjść, to poleci albo Zaza albo Mandzur. Nikt zdrowy na umyśle nie posadzi obu na ławce. Simone może drugiego sezonu tak spokojnie nie wytrzymać, a Mario w ogóle.
Właśnie ktoś w stylu Götze, Mikhitaryana, Lucasa (z PSG), Insigne, Lamela, Jesus - ktoś taki. Ktoś, kto w razie wu obstawi trzy pozycje: zmiennik Dybali, '10', lewa strona ataku w 4-3-3.
A jeśli by miała gwiazda na '9' przyjść, to poleci albo Zaza albo Mandzur. Nikt zdrowy na umyśle nie posadzi obu na ławce. Simone może drugiego sezonu tak spokojnie nie wytrzymać, a Mario w ogóle.
- Arbuzini
- Juventino
Opisałeś właśnie idealny scenariusz na mercato. Przychodzi topowa "9", nie podoba się to Chorwatowi i odchodzi. Na zmiennika zostaje Zaza, którego charakter jest wadą i zaletą jednocześnie, ale wchodząc z ławki potrafi dużo dać drużynie, a gorący temperament udziela się reszcie zespołu. Dodatkowo ofensywa zostaje wzmocniona zawodnikiem, który przy obecnym składzie zapewnia nam niemal nieograniczoną elastyczność taktyczną. Takiego zawodnika widziałbym w miejsce Pereyry, który w tym sezonie okazał się zbędny, grając na ofensywnych pozycjach przeważnie nie potrafił być decydujący, a jako b2b był zdecydowanie za słaby taktycznie i w defensywie. Taki niezbyt chciany i lubiany Lemina jest od niego w tej roli o klasę lepszy.Pabuju pisze:A ja Wam mówię, że żadnej '9' nie będzie. Koniecznie potrzebujemy kogoś, kto jest w stanie pociągnąć akcję, zagrać niekonwencjonalnie, strzelić, odciążyć Dybalę w kreowaniu z przodu - jakiś uniwersalny ofensywny zawodnik.
Cavani i Gotze to byłaby bomba nie do opisania.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Bo w takie nazwiska wypadałoby już teraz celować takiemu klubowi jak Juve a nie w półśrodki, które wypalą bądź nie...nie wierzę, że z pieniędzy za Moratę i za to co miało pójść na Berardiego nie dałoby się wyłowić Cavaniego a to pewnie nie jedyne pieniądze jakie ma do dyspozycji Marotta. W takie półśrodki jak ten ciężki do napisania z OM mogliśmy celować 4 lata temu bo nikt poważny wówczas nie przyszedłby zapewne do Juve a i możliwości finansowe były kiepskie.Arbuzini pisze:Cavani i Gotze to byłaby bomba nie do opisania.

- Zawidowianin
- Juventino
Makiavel pisze:
@Urbi27Atak z Mandzukicem w składzie nie rokuje na sukcesy w LM, na strzelanie w Serie A być może, ale to za mało.a) aż tak dramatycznie to nie wyglądało w zeszłym roku, aby zarząd był jakoś wielce zmuszony aby sprowadzać topa do ataku

Zawsze wiedziałem, że Heynckes to był ignorant. Teraz tylko utwierdziłem się w tym przekonaniu.
onliforpipul
- Eric6666
- Juventino
trochę wiary! Z Moratą wyszło jak wyszło, będziemy i tak silniejsi. Po odejściu Vidala mieliśmy nie podnieść się z kolan i co? Obrona geniusz, pomoc geniusz, w ataku brakuje tego 1, który dostawi głowę.
Pieniądze są, z komentarzy Marotta widzimy, że chęci też są, więc wystarczy tylko czekać!
Pieniądze są, z komentarzy Marotta widzimy, że chęci też są, więc wystarczy tylko czekać!

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- Makiavel
- Juventino
A wiedziałeś, że Ty jesteś ignorantem? Mandzukic był w tym zespole najmniej ważnym graczem z podstawowego składu. Strzelił zaledwie 3 bramki w tamtej edycji. Morata prowadząc nas z Tevezem do finału, strzelił 5 dodając 2 asysty (Mandzukic miał w rzeczonym sezonie jedną). Powtórzę wiec, Mandzukic jest za słaby by pomóc Juventusowi w święceniu triumfów w Europie.
"veritas odium parit obsequium amicos"
- Zawidowianin
- Juventino
Masz jakiś algorytm na ważnego i mniej ważnego gracza z podstawowego składu? Wszystkie bramki strzelił w fazie pucharowej, w tym jedną w finale. Jak widać obecność Mario nie przeszkodziła Bayernowi w wygraniu LM, więc jednak nie upatrywałbym problemów naszej kadry w numerze 9.Makiavel pisze:A wiedziałeś, że Ty jesteś ignorantem? Mandzukic był w tym zespole najmniej ważnym graczem z podstawowego składu. Strzelił zaledwie 3 bramki w tamtej edycji. Morata prowadząc nas z Tevezem do finału, strzelił 5 dodając 2 asysty (Mandzukic miał w rzeczonym sezonie jedną). Powtórzę wiec, Mandzukic jest za słaby by pomóc Juventusowi w święceniu triumfów w Europie.
onliforpipul
- Mateuszello
- Juventino
A Cavani nie przedłużył już/jeszcze kontraktu? Gdzieś ostatnio czytałem, że GDM twierdził, że Urugwajczyk dogadał się z PSG na podwyżkę.
Jeśli nie przedłuży(ł) to ktoś w ogóle wierzy w jego odejście przed kupnem przez PSG jakiegoś napastnika o klasie Szweda? W ogóle Paryżanie mają takie ciśnienie na uzupełnienie brakującego elementu(Ibra) jak my(Morata)?
Jeśli nie przedłuży(ł) to ktoś w ogóle wierzy w jego odejście przed kupnem przez PSG jakiegoś napastnika o klasie Szweda? W ogóle Paryżanie mają takie ciśnienie na uzupełnienie brakującego elementu(Ibra) jak my(Morata)?
-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero

-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą

-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Podążając logiką kolegi Zawidowianina należy sprowadzić: Maicona, A$hleya Cole'a, Kakę, Bertranda, Rossa Turnbulla + TOPa do ataku w postaci:

To nie ma prawa się nie udać.

To nie ma prawa się nie udać.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!