Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2016, 23:00

Ja bym szedł po Aguero. Nie ważne koszta. :prochno:

Aguero,Cavani,Costa,Griezmann,Harry Kane - to są nazwiska, którymi powinniśmy się interesować na tym etapie na jakim jest obecnie Juve.

Każde nazwisko poniżej klasy tych piłkarzy których wymieniłem będzie porażką. Tym bardziej, że hajsu nam nie brakuje i nie dam się wkręcić ślepemu, że nas nie stać po 5 latach wygrywania Serie A, regularnym zbieraniu hajsu w LM i to konkretnego hajsu ( chyba zarobiliśmy najwięcej na przestrzeni ostatnich 3 lat spośród wszystkich zespołów które grały w LM) oraz hajsu z dnia meczowego plus dużo dużo większą siła marketingowa niż 5-6 lat temu. KUPUJ TOPA ŚLEPY :prochno:

Obrazek
Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2016, 23:02

Morata odszedł i trzeba go zastąpić zawodnikiem młodym i perspektywicznym. Nie łudźmy się, że nagle przyjdzie ktoś na miejsce Mandzu. Na 90% w przyszłym sezonie w naszym podstawowym ustawieniu w napadzie będzie grał Dybala z Mandzukiciem. Chodzi o to, aby sprowadzić kogoś kto będzie dawał jakość za rok lub dwa. Trudno mi uwierzyć w przebudowę ataku i to z kilku powodów:

a) aż tak dramatycznie to nie wyglądało w zeszłym roku, aby zarząd był jakoś wielce zmuszony aby sprowadzać topa do ataku
b) na rynku nie ma praktycznie zawodników w przystępnych cenach, którzy mogliby wzmocnić nasz pierwszy skład
c) Morata pełnił rolę rezerwowego (choć bardzo ważnego, szczególnie w kluczowych momentach) i na jego miejsce może przyjść rezerwowy
d) kwota 30 mln nie daje nam szans aby zapewnić zastępstwo w postaci zawodnika o podobnym potencjale i wieku co Morata, a co dopiero ściągać kogoś, kto od ręki byłby od niego mocniejszy.

Podsumowując ja tam płakać nie będę, Moratę zawsze lubiłem i lepiej aby pozostał w Realu, bo w Anglii przy jego sposobie gry i charakterze daleko może nie zajść.

Gutowsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2016, 23:04

panlider pisze:
Gutowsky pisze:A czy większość z powyższych zapomniała jaka plaga kontuzji ogarnęła Juve w tym sezonie? Nie wyobrażam sobie ataku który miałby być napędzany przez Zaze albo Mandzukica w wypadku kiedy Dybala złapie kontuzje. Najdelikatniej rzecz ujmując są to według mnie piłkarze bez błysku, którzy nie są w stanie pociągnąć drużyny. Nie można przecież wejść w sezon zakładając że obejdzie się bez kontuzji, tym bardziej z naszym sztabem medycznym. No i przy obecnym składzie atak Zaza-Mandzu, wyglądałby w LM bardzo biednie. Nawet z doświadczonym już w miarę Moratą wyglądałoby to o niebo lepiej. Potrzebna 9, a Zaza i Mario na ławę.
Jak wypowiedź może być tak sprzeczna? Najpierw wskazujesz, że jak Dybala dostanie jakiejś kontuzji, to zostajemy z Zazą i Mandzu w ataku, czyli zero kreatywności, a na koniec piszesz, że musimy kupić kolejną 9 :confused:
Moim zdaniem konieczne jest właśnie zakupienie piłkarza, który będzie zmiennikiem Dybali, a nie kolejnej 9, bo znowu będziemy mieli dysproporcje, jak w poprzednim sezonie.
Bardziej chodziło mi o to żeby był to piłkarz który będzie w stanie pokazać coś więcej niż dołożenie nogi, taki co przytrzyma piłkę, pokręci trochę nogami, bardziej kreatywna 9. Taki piłkarz jeden by załatwił sprawę ale chyba ciężko obecnie o takiego :confused2:

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2016, 23:05

Cabrini_idol pisze:Aguero,Cavani,Costa,Griezmann,Harry Kane - to są nazwiska, którymi powinniśmy się interesować na tym etapie na jakim jest obecnie Juve.
Costa w takim zestawieniu? Chyba o smaku pomarańczy.

Gutowsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2016, 23:06

Cabrini_idol pisze:Ja bym szedł po Aguero. Nie ważne koszta. :prochno:

Aguero,Cavani,Costa,Griezmann,Harry Kane - to są nazwiska, którymi powinniśmy się interesować na tym etapie na jakim jest obecnie Juve.

Każde nazwisko poniżej klasy tych piłkarzy których wymieniłem będzie porażką. Tym bardziej, że hajsu nam nie brakuje i nie dam się wkręcić ślepemu, że nas nie stać po 5 latach wygrywania Serie A, regularnym zbieraniu hajsu w LM i to konkretnego hajsu ( chyba zarobiliśmy najwięcej na przestrzeni ostatnich 3 lat spośród wszystkich zespołów które grały w LM) oraz hajsu z dnia meczowego plus dużo dużo większą siła marketingowa niż 5-6 lat temu. KUPUJ TOPA ŚLEPY :prochno:
Dokładnie tego typu grajków miałem na myśli :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nie byłem tylko na tyle odważny by napisać publicznie takie życzenia :whistle:

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2016, 23:11

Cabrini_idol pisze:Ja bym szedł po Aguero. Nie ważne koszta. :prochno:

Wyrzucić Costę i udało Ci się napisać coś mądrego :bravo:

@Urbi27
a) aż tak dramatycznie to nie wyglądało w zeszłym roku, aby zarząd był jakoś wielce zmuszony aby sprowadzać topa do ataku
Atak z Mandzukicem w składzie nie rokuje na sukcesy w LM, na strzelanie w Serie A być może, ale to za mało.

Sytuacja wygląda tak: mamy bramkarza i obronę na absolutnie światowym poziomie, świetną pomoc i diament w ataku. Do Buffona, Kielona, Bonucciego, Barzagliego, Alvesa, Pogby, Marchisio, Khediry, Pjanca, Dybali, Mandzukic pasuje jak kwiatek do kożucha. Nam potrzeba gracza technicznego i z wizją albo jakiegoś absolutnego killera w polu karnym, a nie zmiennika dla napastnika, którego jedynym atutem jest... gra w obronie.

Bulentus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2016, 23:13

A ja Wam mówię, że żadnej '9' nie będzie. Koniecznie potrzebujemy kogoś, kto jest w stanie pociągnąć akcję, zagrać niekonwencjonalnie, strzelić, odciążyć Dybalę w kreowaniu z przodu - jakiś uniwersalny ofensywny zawodnik.
Właśnie ktoś w stylu Götze, Mikhitaryana, Lucasa (z PSG), Insigne, Lamela, Jesus - ktoś taki. Ktoś, kto w razie wu obstawi trzy pozycje: zmiennik Dybali, '10', lewa strona ataku w 4-3-3.
A jeśli by miała gwiazda na '9' przyjść, to poleci albo Zaza albo Mandzur. Nikt zdrowy na umyśle nie posadzi obu na ławce. Simone może drugiego sezonu tak spokojnie nie wytrzymać, a Mario w ogóle.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2016, 23:29

Pabuju pisze:A ja Wam mówię, że żadnej '9' nie będzie. Koniecznie potrzebujemy kogoś, kto jest w stanie pociągnąć akcję, zagrać niekonwencjonalnie, strzelić, odciążyć Dybalę w kreowaniu z przodu - jakiś uniwersalny ofensywny zawodnik.
Właśnie ktoś w stylu Götze, Mikhitaryana, Lucasa (z PSG), Insigne, Lamela, Jesus - ktoś taki. Ktoś, kto w razie wu obstawi trzy pozycje: zmiennik Dybali, '10', lewa strona ataku w 4-3-3.
A jeśli by miała gwiazda na '9' przyjść, to poleci albo Zaza albo Mandzur. Nikt zdrowy na umyśle nie posadzi obu na ławce. Simone może drugiego sezonu tak spokojnie nie wytrzymać, a Mario w ogóle.
Opisałeś właśnie idealny scenariusz na mercato. Przychodzi topowa "9", nie podoba się to Chorwatowi i odchodzi. Na zmiennika zostaje Zaza, którego charakter jest wadą i zaletą jednocześnie, ale wchodząc z ławki potrafi dużo dać drużynie, a gorący temperament udziela się reszcie zespołu. Dodatkowo ofensywa zostaje wzmocniona zawodnikiem, który przy obecnym składzie zapewnia nam niemal nieograniczoną elastyczność taktyczną. Takiego zawodnika widziałbym w miejsce Pereyry, który w tym sezonie okazał się zbędny, grając na ofensywnych pozycjach przeważnie nie potrafił być decydujący, a jako b2b był zdecydowanie za słaby taktycznie i w defensywie. Taki niezbyt chciany i lubiany Lemina jest od niego w tej roli o klasę lepszy.

Cavani i Gotze to byłaby bomba nie do opisania.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2016, 23:35

Arbuzini pisze:Cavani i Gotze to byłaby bomba nie do opisania.
Bo w takie nazwiska wypadałoby już teraz celować takiemu klubowi jak Juve a nie w półśrodki, które wypalą bądź nie...nie wierzę, że z pieniędzy za Moratę i za to co miało pójść na Berardiego nie dałoby się wyłowić Cavaniego a to pewnie nie jedyne pieniądze jakie ma do dyspozycji Marotta. W takie półśrodki jak ten ciężki do napisania z OM mogliśmy celować 4 lata temu bo nikt poważny wówczas nie przyszedłby zapewne do Juve a i możliwości finansowe były kiepskie.

Obrazek
Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2016, 23:59

Makiavel pisze:
@Urbi27
Atak z Mandzukicem w składzie nie rokuje na sukcesy w LM, na strzelanie w Serie A być może, ale to za mało.
Obrazek

Zawsze wiedziałem, że Heynckes to był ignorant. Teraz tylko utwierdziłem się w tym przekonaniu.

onliforpipul
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2016, 00:06

trochę wiary! Z Moratą wyszło jak wyszło, będziemy i tak silniejsi. Po odejściu Vidala mieliśmy nie podnieść się z kolan i co? Obrona geniusz, pomoc geniusz, w ataku brakuje tego 1, który dostawi głowę.

Pieniądze są, z komentarzy Marotta widzimy, że chęci też są, więc wystarczy tylko czekać! :ok:

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2016, 00:10

A wiedziałeś, że Ty jesteś ignorantem? Mandzukic był w tym zespole najmniej ważnym graczem z podstawowego składu. Strzelił zaledwie 3 bramki w tamtej edycji. Morata prowadząc nas z Tevezem do finału, strzelił 5 dodając 2 asysty (Mandzukic miał w rzeczonym sezonie jedną). Powtórzę wiec, Mandzukic jest za słaby by pomóc Juventusowi w święceniu triumfów w Europie.

Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2016, 00:25

Makiavel pisze:A wiedziałeś, że Ty jesteś ignorantem? Mandzukic był w tym zespole najmniej ważnym graczem z podstawowego składu. Strzelił zaledwie 3 bramki w tamtej edycji. Morata prowadząc nas z Tevezem do finału, strzelił 5 dodając 2 asysty (Mandzukic miał w rzeczonym sezonie jedną). Powtórzę wiec, Mandzukic jest za słaby by pomóc Juventusowi w święceniu triumfów w Europie.
Masz jakiś algorytm na ważnego i mniej ważnego gracza z podstawowego składu? Wszystkie bramki strzelił w fazie pucharowej, w tym jedną w finale. Jak widać obecność Mario nie przeszkodziła Bayernowi w wygraniu LM, więc jednak nie upatrywałbym problemów naszej kadry w numerze 9.

onliforpipul
Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2016, 00:26

A Cavani nie przedłużył już/jeszcze kontraktu? Gdzieś ostatnio czytałem, że GDM twierdził, że Urugwajczyk dogadał się z PSG na podwyżkę.

Jeśli nie przedłuży(ł) to ktoś w ogóle wierzy w jego odejście przed kupnem przez PSG jakiegoś napastnika o klasie Szweda? W ogóle Paryżanie mają takie ciśnienie na uzupełnienie brakującego elementu(Ibra) jak my(Morata)?

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2016, 00:27

Podążając logiką kolegi Zawidowianina należy sprowadzić: Maicona, A$hleya Cole'a, Kakę, Bertranda, Rossa Turnbulla + TOPa do ataku w postaci:

Obrazek

To nie ma prawa się nie udać.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Zablokowany