Mercato (Lato 2015)
- Pluto
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Pozwolę sobie na inną opinię o występach Isli. Obserwuję go z uwagą i na moje oko nie zanotował żadnego progresu. Wrażenie może robić to jak wysoko gra, jak często jest na wysokości pola karnego rywala ale do tego potrzebna jest tylko kondycja. Z piłką przy nodze to jest ten sam zawodnik, którego znamy z występów u nas.
- mrozzi
- Juventino

- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Nie przesadzajmy. U nas zdarzały się mu co prawda jakieś wybryki, ale póki co trzymamy go w ryzach, a chłopak jest zżyty z zespołem. Widzieliście jego najnowsze tatuaże? Data zdobycia kolejnego Scudetto plus gwiazdka za dziesiąty CI "w trakcie" - Uno di noi!.Crunny pisze:nie zdziwiłbym się, jakbyśmy chcieli go teraz sprzedać "dla przykładu" za marne pieniądze, żeby tylko pokazać, że w naszej drużynie nie ma miejsca na tego typu wybryki
- Możemy zapomnieć o Cavanim. Sam przyznał, że czuje się znakomicie w Paryżu, podobnie jak jego rodzina, jest zmotywowany i nie ma żadnego problemu z klubem czy też otoczeniem, a nie mógł się jedynie pogodzić ze swoją pozycją na boisku. Jednocześnie dziękuje klubowi za zaufanie i chce ten kredyt spłacić. To ostatnie zdanie, jak dla mnie, przesądza o tym, że Urugwajczyk nigdzie się nie ruszy (być może PSG zaproponowało mu podwyżkę bądź też zapewniło, że piłkarz będzie pełnił ważniejszą rolę w klubie).
No to Mandżukić... Ja już nie widzę innych sensownych alternatyw, bo Falcao jedną nogą w Chelsea.
- Prokson
- Juventino

http://www.ilfattoquotidiano.it/2015/06 ... n/1787322/mrozzi pisze: No to Mandżukić... Ja już nie widzę innych sensownych alternatyw, bo Falcao jedną nogą w Chelsea.
Jest jeszcze Igła którego osobiście nie lubię ale jest jakąś tam gwarancją jakości. Tylko biorąc pod uwagę nasz stosunki z Napoli :roll: i jeszcze ostatnie "łapy precz od Ruganiego" to nie wiem czy chcieliby w ogóle usiąść do stołu negocjacyjnego
- Patrol
- Juventino

Tylko podobno Igła został nam zaproponowany, my nie wyszliśmy z propozycją.Prokson pisze:http://www.ilfattoquotidiano.it/2015/06 ... n/1787322/mrozzi pisze: No to Mandżukić... Ja już nie widzę innych sensownych alternatyw, bo Falcao jedną nogą w Chelsea.
Jest jeszcze Igła którego osobiście nie lubię ale jest jakąś tam gwarancją jakości. Tylko biorąc pod uwagę nasz stosunki z Napoli :roll: i jeszcze ostatnie "łapy precz od Ruganiego" to nie wiem czy chcieliby w ogóle usiąść do stołu negocjacyjnego
- wloski
- Juventino

Znając życie ADL wymyśliłby 50 mln plus RuganiProkson pisze:http://www.ilfattoquotidiano.it/2015/06 ... n/1787322/mrozzi pisze: No to Mandżukić... Ja już nie widzę innych sensownych alternatyw, bo Falcao jedną nogą w Chelsea.
- pandecybel
- Juventino

Tylko trzeba by znaleźć przynajmniej 60 mln i skłonić PSG do sprzedania. A byłby to najdroższy transfer w historii.Cabrini_idol pisze:filippo ale my mamy zaze i chcemy jeszcze mandzukicia. Zaza 2mln a mandzukic ma przyjsc z pensja 3,5 mln. To daje 5,5 mln a koszt pracodawcy 11mln . Lepsza opcja jest Cavani niz Zaza plus Mandzukic. Wedy roznica zmniejsza sie ponizej 20 mln a jakosc nieporownywalna.
- sebatiaen
- Juventino

Morata i Dybala nie przychodzili po to żeby grzać ławę.
Mandzukić to bardzo dobra opcja, lepsza od Llorente.
Zostają nam Zaza-Mandzukić-Morata-Dybala po co więcej?
przecież ten napad jest naprawdę dobry a nawet bardzo dobry?
wszyscy dobrzy w powietrzu, wysocy i do tego dwóch z dobrą techniką i utrzymaniem się przy piłce.
3 MŁODYCH, jeden doświadczony który grał w najlepszych klubach w europie.
Mandzukić to bardzo dobra opcja, lepsza od Llorente.
Zostają nam Zaza-Mandzukić-Morata-Dybala po co więcej?
przecież ten napad jest naprawdę dobry a nawet bardzo dobry?
wszyscy dobrzy w powietrzu, wysocy i do tego dwóch z dobrą techniką i utrzymaniem się przy piłce.
3 MŁODYCH, jeden doświadczony który grał w najlepszych klubach w europie.
- Virgil
- Juventino

Czyli, jeżeli przyjdzie Mandzukic (co wydaje się prawdopodobne bo jednak jakiś człowiek z doświadczeniem będzie na wagę złota jednak)
to nasza formacja ofensywna zakładając iż będziemy grać 4-3-1-2 będzie wyglądać
Dybala(Berardi)-Mandzukic(Morata)
Oskar*(Berardi, ewentualnie Pereyra)
*Saponara/inny zawodnik grając pod napastnikami.
+ Zaza.
Wcale nie oznaczałoby to, iż grając taką formacją ktoś byłby bardzo poszkodowany bo Morata może grać też z powodzeniem z Mandzukiciem.
to nasza formacja ofensywna zakładając iż będziemy grać 4-3-1-2 będzie wyglądać
Dybala(Berardi)-Mandzukic(Morata)
Oskar*(Berardi, ewentualnie Pereyra)
*Saponara/inny zawodnik grając pod napastnikami.
+ Zaza.
Wcale nie oznaczałoby to, iż grając taką formacją ktoś byłby bardzo poszkodowany bo Morata może grać też z powodzeniem z Mandzukiciem.
- Kucharius1
- Juventino

Cytaty jakoby Beppe oddawał Teveza za darmo są fałszywe. Więc Boca musi wybulić albo karty zawodników albo kasę.
- mrozzi
- Juventino

- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Media włoskie informują, że to niejako zagrywka z jego strony. Mamy jednak żądać albo kasy (choć niewielkiej), albo zawodników. Nasz transferowy guru nie mówi o tym głośno, bo trwają rozmowy na ten temat.Kucharius1 pisze:Cytaty jakoby Beppe oddawał Teveza za darmo są fałszywe. Więc Boca musi wybulić albo karty zawodników albo kasę.
- blackadder
- Juventino

Ciekawi mnie cała ta sytuacja. Jeśli faktycznie Tevez poprosił o zgodę na odejście w przypadku awansu do finału, co tłumaczyłoby sprawny transfer Dybali, to zostały pewnie do ustalenia jakieś detale. Może są faktycznie w Boca jacyś zwodnicy(Osvaldo :lol: ) których moglibyśmy chcieć.mrozzi pisze:Media włoskie informują, że to niejako zagrywka z jego strony. Mamy jednak żądać albo kasy (choć niewielkiej), albo zawodników. Nasz transferowy guru nie mówi o tym głośno, bo trwają rozmowy na ten temat.Kucharius1 pisze:Cytaty jakoby Beppe oddawał Teveza za darmo są fałszywe. Więc Boca musi wybulić albo karty zawodników albo kasę.
Na pewno są zawodnicy których sytuacje obserwujemy, jak Mandzukić, ale kto wie czy wcześniej Carlitos, o ile nie jest już na 100% zdecydowany, nie zostanie skuszony podwyżką na ostatni rok.
Sprowadzenie Mario to mimo wszystko spora inwestycja, to nie jest dobry rok na sprowadzanie napastników.
Jednak zakładam że Tevez odejdzie, i tutaj mam nadzieję że zostanie spełnione życzenie Allegriego i przyjdzie sensowy trequartista. Sprowadzając Oscara możemy teoretycznie zamknąć nasze okienko zanim ono się zacznie i starać się uniknąć dalszych osłabień. No i mam nadzieję że zaczniemy się spokojnie zastanawiać nad bokami obrony, a w obliczu powrotu Asy, najlepiej gdyby Lichy miał sensowne zastępstwo.

- jakku1
- Juventino

Tomas Pochettino ;-).blackadder pisze:Może są faktycznie w Boca jacyś zwodnicy(Osvaldo :lol: ) których moglibyśmy chcieć.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 
- Alexinhio-10
- Juventino

- Podziekował: 51 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Guido Vadala. Nie rozumiem tego Mandzukica. Bedzie Zaza, jest Morata i jeśli nie przyjdzie Berardi to jedynie Dybala bedzie mógł pelcic role kreatywnego napastnika. Nawet gdyby przyszedł Oscar to i tak za malo jeśli chodzi o kreatywnych, nieszablonowych zawodników.[/b]
- BlackJacky
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Czyli jednak... arrivederci Tevez
Moze to i lepiej, bo wymusza niejako na nas sprowadzenie do Turynu Domenico. Tak wiec, jesli mamy grac 4-3-1-2 w napadzie bedziemy mieli: Morate, Mandzukicia (az taki tragiczny on nie jest. Swoje strzeli, poprzepycha sie odnoszac korzysc dla zespolu, nie to co LL), Dybałę, Berardiego (oby
) i tego nieszczesnego Zaze, ktory jest zbedny. Najlepiej byloby, gdybysmy sprowadzili kogos, kto zagra i na wysunietym i na cofnietym (Van Persi, Ibra - marzenie, na chwile obecna sciete przez szejkow z PSG) w miejsce Zazy.
Watpliwe. W ostatnim wywiadzie Morata (znowu) podkreslal, jak dobrze sie czuje w Juve i jak ogromna szanse Juve mu dalo.Arbuzini pisze:Chyba, że Morata i Real dość szybko wyleczą nas z tego problemu :?
Szczerze mowiac, to wolalbym sie w przyszlym sezonie przemeczyc na bokach z tym, co mamy, a wykoksic i uporzadkowac teraz atak. Aczkolwiek niewykluczone, ze Marotta wykombinuje jakiegos bocznego na zasadzie wypozyczenia.jpjp5 pisze:Fajnie by bylo jeszcze w miedzyczasie wzmocnic boki obrony ale chyba nie mozna miec wszystkiego.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Osgiliath
- Juventino

pytałem o niego wcześniej. On miał się już wybierać do Włoch i miał być już niby klepnięty? Coś wiadomo, jak wygląda z nim sytuacja obecnie?jakku1 pisze:Tomas Pochettino ;-).blackadder pisze:Może są faktycznie w Boca jacyś zwodnicy(Osvaldo :lol: ) których moglibyśmy chcieć.