Mercato (LATO 2017)
- Robaku
- Juventino
@Osgiliath
dodajmy ze nasze perełki nigdy zadnego poziomu w Serie A nie zaprezentowaly, wiec wszystkie Orsoliny, Mandragory czy inne Favilli ( bo też taka plotka jest) na poziomie Serie A nie grały nic w przeciwieństwie do Berardiego, Bernardeschiego Contiego, Pellegriniego, Berardiego czy Gagliardiniego.
Co do odejscia Asy i Lichego ... w końcu... dawac Spinazolle i Contiego i mamy fajnych zastępców młodych Włochów. Jak odejdzie Bonus to słabo, Benatia ma dużo braków, Barza utracił moc, a bazowanie na Kielonie ktory zazwyczaj wypada w kazdym sezonie na okolo 1 miesiac i Ruganim, powoduje ze nie mamy zadnych zastepcow.
dodajmy ze nasze perełki nigdy zadnego poziomu w Serie A nie zaprezentowaly, wiec wszystkie Orsoliny, Mandragory czy inne Favilli ( bo też taka plotka jest) na poziomie Serie A nie grały nic w przeciwieństwie do Berardiego, Bernardeschiego Contiego, Pellegriniego, Berardiego czy Gagliardiniego.
Co do odejscia Asy i Lichego ... w końcu... dawac Spinazolle i Contiego i mamy fajnych zastępców młodych Włochów. Jak odejdzie Bonus to słabo, Benatia ma dużo braków, Barza utracił moc, a bazowanie na Kielonie ktory zazwyczaj wypada w kazdym sezonie na okolo 1 miesiac i Ruganim, powoduje ze nie mamy zadnych zastepcow.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- ozob
- Juventino
Juz to widze jak klub pozbywa sie najlepszego stopera i zostaje z gowniarzem, Chiellinim grajacym wielkie mecze od swieta, Benatia popleniajacym bledy w kazdym meczu i starym Barza, o ktorym mowi sie, ze zakonczy gre w pilke juz po tym sezonie.
W rownoczesne odpalenie Asy i Stefana tez nie wierze. Jak odejdzie to tylko jeden z nich.
Lemina? Oczywista sprawa, bo zribi miejsce nowemu pomocnikowi albo dwum.

W rownoczesne odpalenie Asy i Stefana tez nie wierze. Jak odejdzie to tylko jeden z nich.
Lemina? Oczywista sprawa, bo zribi miejsce nowemu pomocnikowi albo dwum.
La fidanzata d'Italia
- Cabrini_idol
- Juventino
Odejście Bonucciego z automatu sprawia, że ściągniemy stopera z topu. Inaczej nie widzę sensu.

- Cabrini_idol
- Juventino
Nie wiem kto jest dostepny, nie jestem DS Juve czy Paraticim i nie mam kontaktów z czołowymi klubami Europy, więc nie wiem kto może być dostępny. Ty pewnie też nie wiesz 

- szymken
- Juventino
Jak Rugani jest ostatni w kolejce do wejścia, to nagle Max zacznie go na stałe wystawiać ? Wątpię, choć dla mnie to Daniele już dawno zasłużył na pierwszy skład, przynajmniej w kilku meczach.
Bez Bonusa mamy Benatie i Kielona, czyli prawe idealnie, bo obaj zagrają po 50 % spotkań, będzie akurat na sezon, gorzej jak obaj wylecą w tym samym czasie. Z przykrością, ale Barza nie daje rady już. Topowych obrońców nikt się nie pozbywa, bo jest z nimi ciężko. Był przykład gdzie Conte sprowadził Luiza. O Boatengach i innych nie ma co mówić. Ok Bonus gra słabo, ale dla mnie powinien zostać. Miał sezon z problemami rodzinnymi, zdarza się.
Widziałem dziś, że nawet do 2021 ma Max zostać. Grubo, żeby nie było płaczu za rok, dwa jak coś pójdzie nie tak. A jakieś ultimatum ja albo on( Bonu), to dla mnie słabe gierki z jego strony( jeśli prawdziwe to jest). Nie jestem za nim aż tak.
ps.
Zgadzam się Ozob, albo skrzydła za gruby hajs, albo przejście na trójkę w pomocy i ten osławiony Igła pomocy.
Bez Bonusa mamy Benatie i Kielona, czyli prawe idealnie, bo obaj zagrają po 50 % spotkań, będzie akurat na sezon, gorzej jak obaj wylecą w tym samym czasie. Z przykrością, ale Barza nie daje rady już. Topowych obrońców nikt się nie pozbywa, bo jest z nimi ciężko. Był przykład gdzie Conte sprowadził Luiza. O Boatengach i innych nie ma co mówić. Ok Bonus gra słabo, ale dla mnie powinien zostać. Miał sezon z problemami rodzinnymi, zdarza się.
Widziałem dziś, że nawet do 2021 ma Max zostać. Grubo, żeby nie było płaczu za rok, dwa jak coś pójdzie nie tak. A jakieś ultimatum ja albo on( Bonu), to dla mnie słabe gierki z jego strony( jeśli prawdziwe to jest). Nie jestem za nim aż tak.
ps.
Zgadzam się Ozob, albo skrzydła za gruby hajs, albo przejście na trójkę w pomocy i ten osławiony Igła pomocy.
- ozob
- Juventino
Jeszcze co do Leo. Choroba dzieciaka, ciezkie chwile - to musialo sie tak skonczyc, ze wybuchl, bo nikt nie jest z zelaza. Na szczescie od kilku tygodni po tej scysji cisnienie zeszlo i widac, ze atmosfera w zespole jest zdrowsza.
La fidanzata d'Italia
- Robaku
- Juventino
ciśnienie zeszło forma trochę też...
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- Osgiliath
- Juventino
o to to... fajnie, że jest chwilowy hype na to, że ściągnęliśmy jakiegoś Orsoliniego, ale to melodia przyszłości, która potwierdza się niezwykle rzadko. Stąd też prawdziwymi perełkami byliby właśnie gracze, którzy są w stanie zaprezentować się w pierwszym składzie (np taki Caldara, Conti). Owszem, cena za Gagliardiniego była z kosmosu, ale szczerze to wolałbym wydać takie pieniądze zamiast kisić się ze Sturaro, Leminą czy Rinconem razem wziętymi.Robaku pisze:dodajmy ze nasze perełki nigdy zadnego poziomu w Serie A nie zaprezentowaly, wiec wszystkie Orsoliny, Mandragory czy inne Favilli ( bo też taka plotka jest) na poziomie Serie A nie grały nic w przeciwieństwie do Berardiego, Bernardeschiego Contiego, Pellegriniego, Berardiego czy Gagliardiniego.
Prawda jest taka, że jeśli mamy grać dwójką w pomocy to poza Marchisio Pjaniciem i Khedirą reszta jest zupełnie zbędna i istnieje chyba tylko po to, by nimi zbić cenę jakiejś transakcji no może poza Sturaro, który może istnieć jako czerwona latarnia, gdy innych rozłożą kontuzje. Stąd pozyskanie mitycznego Igły do pomocy uważam za obowiązek, jeśli ma to podnieść jakość naszej pomocy.
- ozob
- Juventino
Bzdura level hard. Wystrczy spojrzec na srednie noty z CL i SA na przestrzeni ostatnich lat. A juz porownujac go z reszta naszych stoperow to Leo jest tym najrowniej grajacym na stale wysokim poziomie.Robaku pisze:ciśnienie zeszło forma trochę też...
Odstawcie zatwm na bok swe prywatne animozje do jegi osoby, bo sie tylko blaznicie.

La fidanzata d'Italia
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
City dawało w tamto okno kupę kasy za Bonu, a my sprzedamy go teraz, gdy nikt tyle nie da?
Szykuje się chyba mała rewolucja, ale to dobrze, za dużo jest w składzie grajków, którzy nic nie wnoszą do drużyny.
Ładnie wyszliśmy na Berardim heh. Mam nadzieję że nie będziemy żałować i chociaż Bernardeschiego łykniemy. Oby Inter nie zaczął nam podprowadzać za bardzo młodych Włochów.
Szykuje się chyba mała rewolucja, ale to dobrze, za dużo jest w składzie grajków, którzy nic nie wnoszą do drużyny.
Ładnie wyszliśmy na Berardim heh. Mam nadzieję że nie będziemy żałować i chociaż Bernardeschiego łykniemy. Oby Inter nie zaczął nam podprowadzać za bardzo młodych Włochów.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Bonu w tym sezonie jest słaby, przez to cała defensywa straciła na wartości. Bonu to top wśród obrońców ale specjalnie nie przejąłbym się jego odejściem bo facet sobie nagrabił a w teksty w stylu "wszystko zostało wyjaśnione" nie wierzę. Przypuszczam, że albo Leo sam już chce odejść skoro Max ma zostać albo na tyle stał się pyskaty, że klub postanowił się go pozbyć póki można na nim sporo zarobić. Rugani prezentuje w tym sezonie wyższy od niego poziom ale trzeba będzie sprowadzić kogoś. Nie ma nic na siłę - wola zawodnika czyli na zasadzie, że chce odejść mnie nie interesuje chyba, że sam klub chce go już odpalić. Coś z nim dzieje się nie tak i wątpię, że wróci do dawnej formy mając nie po drodze z trenerem.