Mercato (Zima 2017)
- Vincitore
- Juventino
Chinczycy faktycznie oferują Witselowi 18 mln za sezon, nasza oferta może wyglądać przy tym bardzo blado, a Witsel nie wygląda mi raczej na człowieka, który pokornie zrezygnuje z hajsu na poczet osiągnięcia czegoś w futbolu (takie czasy).
Chyba, że to gra agenta byśmy podnieśli zarobki piłkarza, bądź sypneli coś samemu menadżerowi za 'urobienie' Belga.
Chyba, że to gra agenta byśmy podnieśli zarobki piłkarza, bądź sypneli coś samemu menadżerowi za 'urobienie' Belga.
- Urbi27
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Mi się wydaje, że w przypadku Witsela to może być wręcz odwrotnie. On już pograł na lekkich peryferiach futbolu za gruby hajs, wie co to znaczy, ma już swoje lata i jeżeli chce jeszcze coś pokazać w prawdziwej piłce to ma do tego idealną szansą poprzez grę w Juventusie. A doniesienia mediów to doniesienia mediów...
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Wolałbyś to niż grę w swoim ukochanym klubie i możliwość walki o najwyższe cele ? Przy 5mln i tak byłoby Cie stac na wszystko. To nie jest różnica jak między 2, a 10tys.sebatiaen pisze:Nie wiem jak wy ale ja mając do wyboru 5 mln euro na rok a 18 wybrałbym to drugie.
Ciekawe czy nawet Witsela nie uda się Marottcie ściągnąć.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Przecież Chińczycy mogą zaproponować praktycznie wszystko praktycznie każdemu, więc trzeba się z tym będzie liczyć w przypadku każdego zawodnika, którym się będziemy interesować.
Witsel sam powiedział, że zagra w Turynie i tak będzie. Ja mam nadzieję, że już w tym sezonie.
Witsel sam powiedział, że zagra w Turynie i tak będzie. Ja mam nadzieję, że już w tym sezonie.
- pan Zambrotta
- Juventino
to jest taka sama roznica, a nawet jeszcze wieksza. Ty bedac na pułapie 2 tysiecy chciałbyś zarabiać 10 tysi, a wyzej to juz dla Ciebie tak absurdalnie wysoka kwota, że wszystko jedno. Jednak jak bedziesz zarabiał 10 tysi, chciałbyś wyciagać 20tysi itd. Dla Witsela realne zarobki to 3 mln, wie ile to pieniedzy - korzysta z nich. Dlatego mając do wyboru 5 czy 18 ma nie lada problem. W zupełności zrozumiem, jeśli wybierze oferte chinoliAlexinhio-10 pisze:Wolałbyś to niż grę w swoim ukochanym klubie i możliwość walki o najwyższe cele ? Przy 5mln i tak byłoby Cie stac na wszystko. To nie jest różnica jak między 2, a 10tys.sebatiaen pisze:Nie wiem jak wy ale ja mając do wyboru 5 mln euro na rok a 18 wybrałbym to drugie.

- Shadow Marshall
- Juventino
Ja podchodzę z dużym dystansem do jakichś pięknych słów piłkarzy. Ludzie jak ktoś może powiedzieć, że kocha klub czy coś takiego po 1-2 sezonach? Przecież to jest śmieszne. Zrozumiałbym to gdyby powiedział to np Buffon czy Chiellini (pewnie nawet tak mówili). Pamiętać jednak należy, że kariera piłkarza jest bardzo krótka i pieniądze są w niej bardzo ważne, a to, że jacyś piłkarze grają w Juve jakiś czas wcale nie znaczy, że od razu miłość do klubu czują z automatu. Są też przypadki, że grają w Juve bo mają dobry kontrakt, żony i dzieci są zadowolone lub zwyczajnie nie mają innego wyjścia.
- Kicek7
- Juventino
Masz absolutną rację. W tym przypadku wynosi ona 8 tysięcy, a w przypadku Witsela 13 milionów.Alexinhio-10 pisze:To nie jest różnica jak między 2, a 10tys.
Stawia to przed Witselem pytanie: Czy gra w Juve zamiast w Chinach jest dla mnie warta 13 milionów euro rocznie?
Ostatnio zmieniony 30 grudnia 2016, 14:30 przez Kicek7, łącznie zmieniany 2 razy.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Ja Witsela nie zrozumiem z jednego względu: poszedł do Rosji za kasą, chyba nie jest mu tam najlepiej, skoro przynajmniej od roku otwarcie mówi o odejściu, a teraz miałby pójść do Chin za kasą. Wtedy z całej, wielkiej, piłkarskiej kariery będzie miał na koncie raptem roczek w Benfice i pierwsze szlify w Belgii
aż taki z niego rodzinny facet, że chce zarobić na trzy następne pokolenia?

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Az takich umiejetnosci to on nie ma.Vincitore pisze:Ten kontrakt Witsela ma być ważny 4 lata. 4x18 vs nasze 4x 4,5, łatwo obliczyć, jeżeli to faktycznie prawda, to raczej możemy się najwyżej oblizać.
Ja uwazam, ze przejdzie do nas.
Swoja droga Chinczycy szaleja i juz zapowiedzieli, ze w lecie beda szastac na mediolanskim podworku.
- Robaku
- Juventino
AS rzucił info, że Prandelli odchodzi z Valenci, to może mocno skomplikować trasnsfer Zazy do Hiszpanii
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
A nie zaczęliście się jeszcze bać, że przyjdą Chinole, rzucą Dybali albo Higuainowi z 50 mln za sezon na 5 lat i nam się atak rozpadnie? 
Też myślę, że Witsel taki głupi nie jest i skoro otwarcie od kilku lat mówi, że chciałby jeszcze w swojej karierze zagrać w wielkim klubie to jednak przyjdzie do nas. Chociaż pieniądze faktycznie konkret w tych Chinach.
Też myślę, że Witsel taki głupi nie jest i skoro otwarcie od kilku lat mówi, że chciałby jeszcze w swojej karierze zagrać w wielkim klubie to jednak przyjdzie do nas. Chociaż pieniądze faktycznie konkret w tych Chinach.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Po necie lata info, że Witsel zakomunikował zarządowi Juve, że jednak wybrał Chiny.RICTOR pisze: Też myślę, że Witsel taki głupi nie jest i skoro otwarcie od kilku lat mówi, że chciałby jeszcze w swojej karierze zagrać w wielkim klubie to jednak przyjdzie do nas. Chociaż pieniądze faktycznie konkret w tych Chinach.