Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
rydwadydwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2015, 12:22

Ciekaw jestem co z Goetze, ktoś z Was oglądał wczoraj Bayern? Zagrał coś w ogóle?

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 28 razy

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2015, 12:31

rydwadydwa pisze:Ciekaw jestem co z Goetze, ktoś z Was oglądał wczoraj Bayern? Zagrał coś w ogóle?
Chyba jedyna szansa dla niego na grę w pierwszej 11 to są kontuzje innych graczy, Robben i Mullerr na pewno są przed nim w hierarchii,Ribery jak wróci pewnie też wskoczy przed Goetze, a i wydaje się,że Costa także jest bardziej ceniony przez Guardiole, więc sytuacja Goetze z jego perspektywy za ciekawa nie jest,ale nie ma co się jarać, bo wątpliwe jest by Juventus był wstanie zadowolić finansowo Bayern i samego Goetze.

mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2015, 12:34

rydwadydwa pisze:Ciekaw jestem co z Goetze, ktoś z Was oglądał wczoraj Bayern? Zagrał coś w ogóle?
Ale co nas to obchodzi? Nie ciągnijmy już tego, Gotze NIE przyjdzie.

W związku z kontuzjami interesujemy się Guarinem i Witselem do środka oraz Westermannem z Hamburga na środek obrony. Oby to nie miało pokrycia w rzeczywistości.

rydwadydwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2015, 12:42

mazi12 pisze:
Ale co nas to obchodzi? Nie ciągnijmy już tego, Gotze NIE przyjdzie.
W sensie ja też już powoli tracę nadzieję, ale kiedy był to jeszcze najgorętszy temat stanęło na tym, że chłopak potrzebuje dwóch tygodni na zastanowienie...

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2015, 12:58

mazi12 pisze:Westermannem z Hamburga na środek obrony. Oby to nie miało pokrycia w rzeczywistości.
Akurat Westermannowi wygasł kontrakt więc z ekonomicznego punktu widzenia jest to najlepsza opcja. Nie znam gościa, zapewne jakaś parówa, ale nikogo lepszego na obecną chwile nie trzeba.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
szymken

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2015, 12:58

Ja oglądałem. Wszedł na końcówkę i grał w ataku, ale do sytuacji nie doszedł i w sumie nic poza tym nie pokazał. Końcówka należała do Wolfsburga ( De Bruyne :whistle: ). Vidal w swoim stylu ( żółta, mogła być nawet druga i pewny karny wykonany przez niego). Myślę, że Goetze poczeka ten sezon jeszcze i po odejściu Pepa ( raczej pewne) powalczy o swoja szansę.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2015, 13:26

Taki recap (za Football-italia):
1. Jesteśmy blisko dealu z Heiko Westermanem (SO),
2. Możemy włączyć się w walce o Witsela, bądź Guarina w związku z kontuzją Samiego,
3. Rozważamy na LO Danilo D'Ambrosio...,
4. Gruby Benek myśli nad ściągnięciem... Alvaro za 30~35 mln, czyli chyba hajs odpowiadałby klauzuli?,
5. Sevilla, Crystal Palace i Stoke City myślą nad Ferdkiem.

Także tak.

Nie wiem, czy jest sens sprowadzać jakiegoś Westermana? Ktoś o nim wie więcej? Jest wszak jeszcze Daniele i Martin na SO, acz uważam, iż Barza będzie łatany w tym sezonie, choć chciałbym się mylić.
Tak samo uważam robienie wszelkich inwestycji na środek, bo jest pożar z powodu jednej kontuzji, za błąd.
D'Ambrosio jak się przedstawiał w Interze? Wolałbym nie szukac w panice wszystkich dostępnych opcji...

Dziś ponoć miał być #DraxlerDay z racji tegoż podobno ultimatum, jakieś newsy na ten temat??

O wypadzie Alvaro nie chciałbym słyszeć...

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2015, 13:42

Po co zastępstwo dla Samiego? Przecież nie wypadł on na pół roku. Powinien wrócić na początku rozgrywek. Ściągnięcie Draxlera rozwiązałoby sytuację, bo automatycznie Pereyra wszedłby w miescie Khediry. Do tego dochodzi Sturaro i Asamoah. Bez sensu jest ściąganie dodatkowego pomocnika, żeby wypełnił lukę na miesiąc, góra dwa miesiące. Ja dalej wierzę w Draxlera. Wydaje mi się, że czasy z pół-środkami się skończyły i to są zwykłe wymysły prasy.

Obrazek
Tengen

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2015, 13:46

A to czasem Real nie ma prawo do odkupu Moraty najwcześniej za rok?(tyle razy już to było mielone, że już sam nie pamiętam)

mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2015, 13:49

@up

miał teraz za 30mln i za rok za 35mln o ile czegoś nie pomyliłem

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2015, 13:50

Miesiąc do końca okienka i widzę, że coraz ciekawsze te doniesienia. Alvaro do Realu, szrot z HSV do nas, podchody pod zawodników Interu, mimo cyrku z Vuciniciem, co jeszcze nas czeka? Saponara?- nie on jest zawodnikiem Empoli i jego transfer mógłby okazać się zbyt kosztowny dla nas :rotfl:
mazi12 pisze:miał teraz za 30mln i za rok za 35mln o ile czegoś nie pomyliłem
Pomyliłeś. Real ma prawo odkupu Moraty za 30 baniek po sezonie 2015/16 i za 35 po kolejnym

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2015, 13:59

mazi12 pisze:@up

miał teraz za 30mln i za rok za 35mln o ile czegoś nie pomyliłem
Real może ściągnąć Moratę za 30 mln za rok lub za 35 za dwa lata...teraz musieliby z nami ustalić kwotę odstępnego o ile chcielibyśmy go sprzedać rzecz jasna. Sytuacja jest skomplikowana i nie wiem co to będzie z Alvaro. Przyjąć ofertę np za 40 mln już teraz, czy oddać Moratę za jedyne 30 mln za rok :think: Zobaczymy, czy to zainteresowanie Realu jest w ogóle prawdziwe?

Edit kolega wyżej mnie już uprzedził

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2015, 14:02

The deal includes the option for Real Madrid to reacquire the player’s registration rights at the end of the 2015/16 or 2016/17 campaigns, at predetermined values, up to a maximum of €30 million. These values will be based on the number of matches played by Morata in the relevant season.
http://www.juventus.com/en/news/news/20 ... ventus.php

Nie wiem. Oficjalna powinna być poprawna chyba, nie? Tłuką ten temat i tłuką i c... ich wie.

Westermann szrotem nie jest, już bez przesady. Jako 5 obrońca w kolejce (4 jak połamie się Barza) za darmo i z niskim kontraktem jest interesującą opcją. Na każdej pozycji w obronie zagra.

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2015, 14:08

Jeśli plotki o odejściu Benzemy do Arsenalu są prawdą to sądzę, że Marotta zgodzi się oddać Moratę za 40 baniek już teraz. Llorente wtedy zostaje u nas i tym samym zostajemy z tylko jednym kreatywnym napastnikiem - Paulo. Ale to takie moje gdybanie i czarnowidztwo.

pandecybel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2015, 14:28

Już widzę jak Real daje 40 mln za Moratę... Przecież prócz kilku wyjątków ostatni sezon miał przeciętny. Chociaż trzeba przyznać, że zdobywał jedne z najważniejszych goli.

Zablokowany