Mercato (2012-2014)
- ewerthon
- Juventino
Pieprzeniem D'Amico nie ma co sobie nawet głowy zawracać. Wszakże ten sam człowiek rok temu powiedział, że "Vincenzo Iaquinta nigdzie się nie rusza, bo jest ważnym elementem drużyny Juventusu"pumex pisze:
Fajny news pojawia się dziś we włoskiej prasie: Inter chce sprowadzić Giovinco![]()
A jeśli inter bardzo chce jakiegoś naszego zawodnika, to proponuję Bonucciego, obok Ranocchii stworzą wymarzony środek obrony. Najlepiej żeby Ranieri został na kolejny sezon i wziął w pakiecie swojego ulubieńca Vicka, widzę w jego osobie nową nadzieję w ataku dla klubu z Mediolanu.
- rosomak
- Juventino
Moze nasi powalcza latem o Dzeko, city znowu bedzie kombinowalo napewno w lecie, mancini to mancini.
On ma super napadziorow ale jeszcz rvp i higuainie mysli.
Dzeko cos czuje ze bedzie do wyciagniecia wto lato, do nas pasowalby super.
On jest lepszy od Higuaina, przynajmniej do nas bedzie bardziej pasowal.
- @Maras@
- Juventino
Dzeko na pewno byłby super opcją, ale i Kolarova bardzo chętnie zobaczyłbym u nas jeśli chodzi o zawodników z Man. City. Ta dwójka znacznie podniosłaby wartość naszej drużyny (i nie mówię tu tylko o wartości rynkowejrosomak pisze:Moze nasi powalcza latem o Dzeko, city znowu bedzie kombinowalo napewno w lecie, mancini to mancini.

- mateusz6
- Juventino
Według mnie piłkarz typu Kolarov czy Cissokho powinien być taką wisienką na torcie. Na początek zaklepać darmowych, potem tuzy do ataku, gracz do rotacji z Vidalem i Marchisio oraz ewentualnie gracz na lewą obronę.
Ciekawe czy Robben chciałby przejść do Juve. O odstępne nie trzeba się martwić, bo ma niewiele ponad rok kontraktu. Zdrowy Robben jest według mnie na podium najlepszych piłkarzy na świecie.
Ciekawe czy Robben chciałby przejść do Juve. O odstępne nie trzeba się martwić, bo ma niewiele ponad rok kontraktu. Zdrowy Robben jest według mnie na podium najlepszych piłkarzy na świecie.
- PawSt
- Juventino
Cissokho chyba kończy się kontrakt, a jeśli nie teraz to na pewno za rok. Powinien być tanio do wyciągnięcia, już w lecie mówiono o nim w kontekście 8mln? Jestem jak najbardziej za.
Dzeko może być faktycznie do wyciągnięcia, pytanie ile mancini sobie za niego zażyczy
To może nie być mała kwota. Jedno wydaje się być pewne, w to lato mam naprawdę duże szanse na ściągnięcie jakiegoś "konkretu" do napadu, może i rok temu mieliśmy większe pieniądze. Teraz natomiast możemy mieć LM i fakt że naprawdę brakuje kogoś kto by ładował bramki. Marotta o tym wie i może z jeszcze większą determinacją będzie chciał kogoś takiego ściągnąć.
Dzeko może być faktycznie do wyciągnięcia, pytanie ile mancini sobie za niego zażyczy

- pumex
- Juventino
Tak, masz rację. Szczerze mówiąc, będąc w pracy jednym okiem spojrzałem tylko na tytuł newsa, nie czytałem, że to wypowiedź agenta.ewerthon pisze:Pieprzeniem D'Amico nie ma co sobie nawet głowy zawracać.pumex pisze:Fajny news pojawia się dziś we włoskiej prasie: Inter chce sprowadzić Giovinco![]()
Kolarov raczej nie będzie do wyciągnięcia. Cissokho to natomiast zawodnik o wiele słabszy od Serba. Nie ta technika, nie ta szybkość, po prostu... nie ten poziom.mateusz6 pisze:Według mnie piłkarz typu Kolarov czy Cissokho powinien być taką wisienką na torcie.
Dzeko? Moim zdaniem problemem może być nie tyle kwota odstępnego (chociaż również), ale jego zarobki.

- Virgil
- Juventino
To bierzmy Dzeko, sciągajmy Nestę z Milanu i Giovinco z powrotem do nas !!
Jak będzie kaska to jeszcze może Ramireza i ewentualnie Cissokho.
---------------------Buffon
--Lichsteiner--Chellini--Barzargli--Cissokho
---------Vidal--Pirlo--Marchisio
------Ramirez---Dzeko---Giovinco
to byłaby niezła paka i wcale nie taka kosztowna.
ławka też nastrajałaby optymistycznie : Caceres, Nesta, De Ceglie, Maronne, Padoin, Pogba/Bouy, Vucinic, Matri, Pepe, Giac.
do sprzedaży : Bonucci, Quagliarella, Melo, Ziegler i reszta szrotu.

Jak będzie kaska to jeszcze może Ramireza i ewentualnie Cissokho.
---------------------Buffon
--Lichsteiner--Chellini--Barzargli--Cissokho
---------Vidal--Pirlo--Marchisio
------Ramirez---Dzeko---Giovinco
to byłaby niezła paka i wcale nie taka kosztowna.
ławka też nastrajałaby optymistycznie : Caceres, Nesta, De Ceglie, Maronne, Padoin, Pogba/Bouy, Vucinic, Matri, Pepe, Giac.
do sprzedaży : Bonucci, Quagliarella, Melo, Ziegler i reszta szrotu.
- jakku1
- Juventino
Ano. Juz pisalem wczesniej, ze jego agent mowil o tym, ze Astori ma konktrakt wazny jeszcze przez 3 lata.bramek pisze:Pojawiło się pare news-ów.
Dżeko już rozgląda się powoli za nowym klubem. Astori podobno wstępnie z Milanem, tylko że w grę wchodzi transfer. Więc ktoś rozsiał jakąś famę z tym jego kontraktem
Z Dzeko to nie bylbym tak hop siup do przodu, poniewaz pare dni temu on powiedzial, ze jest szczesliwy w City i nigdzie sie nie rusza.
Z plotek wynika natomiast, ze Paratici bardzo lubi Torresa. Tylko tyle i az tyle (Marotta i Conte maja jakby na to nie patrzec duzo wiecej do powiedzenia). Conte z kolei bardzo chcialby w druzynie Joveticia.
- Virgil
- Juventino
A kto by nie chciał Jovetica ?
Po prostu mimo wszystko uważam, że Dzeko wyciągnąć byłoby łatwiej i chyba z perspektywy Juve wolę Dzeko + Ramireza i Jovetica i Matriego.
A co Dzeko mówić szczególnie w tym momencie sezonu ? Jak przyjdzie RVP albo Cavani to będzie po prostu na sprzedaż i tyle.
Po prostu mimo wszystko uważam, że Dzeko wyciągnąć byłoby łatwiej i chyba z perspektywy Juve wolę Dzeko + Ramireza i Jovetica i Matriego.
A co Dzeko mówić szczególnie w tym momencie sezonu ? Jak przyjdzie RVP albo Cavani to będzie po prostu na sprzedaż i tyle.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Tylko Messi i Ronadlo lepsi? No nie wiem, nie wiem... Poza tym Arjen czesciej jest kontuzjowany niz zdrowy, wiec znowu polegalibysmy na Pepe. W obliczu mega-promocji mozna brac, inaczej nie.mateusz6 pisze:Ciekawe czy Robben chciałby przejść do Juve. O odstępne nie trzeba się martwić, bo ma niewiele ponad rok kontraktu. Zdrowy Robben jest według mnie na podium najlepszych piłkarzy na świecie.
Kolargol? Wedlug mnie nie do wyciagniecia, a przynajmniej nie do wyciagniecia przez Juventus. On robi BARDZO duzo gry na lewej stronie City. A tygodniowki pewnie nie ma 500zł...
2014r. Hm, bylbym "za" jesli udaloby sie go wyciagnac za jakas rozsadna kase (w ok. 8mln.), chociaz tak pacze i on przyszedl z Porto za 15mln :shock: pumcio pisze, ze to nie ten poziom co Kolarov, wiec jesli Murzyn nie jest lepszy niz Caceres, to w sumie po co. Tak mysle, ze najtaniej i niekoniecznie najgorzej, bylo by zrobic lewa obrone: Martin <=> Reto :roll:PawSt pisze:Cissokho chyba kończy się kontrakt, a jeśli nie teraz to na pewno za rok. Powinien być tanio do wyciągnięcia, już w lecie mówiono o nim w kontekście 8mln? Jestem jak najbardziej za.
-> Ktoś i ktoś. Moze przedluzyl, a nikt nikomu nic nie powiedzialbramek pisze:Więc ktoś rozsiał jakąś famę z tym jego kontraktem

Dzeko czy JoJo? Ja tam wole JoJo i wcale nie jest powiedziane, ze byloby go trudniej wyciagnac z Fiory niz Edina z MC. Jove bedzie po prostu tanszy w zakupie i tanszy w utrzymaniu. No chyba, ze Mancio faktycznie zechce RvP albo Igłę, ale nawet wtedy chyba pierwszym do opuszczenia City bedzie półgłówek i <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Balotteli.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Kucharius1
- Juventino
Agent Dzeko flirtuje za to z kolosem z Monachium. Do lata jeszcze wiele nazwisk się przewinie i jeszcze wiele się wydarzy.
Wszystkie znaki jednak wskazują że celem na mercato będzie klasowy snajper.
Jakby się przyjrzeć wymienianym kandydatom , to towarzystwo jest doborowe.
Tevez- jak dla mnie jest to snajper jak wiele innych. Nigdy nie mogłem zrozumieć kiedy powstał mit o jego dryblingu nie z tej ziemi, oraz niesamowitej kreatywności. W europejskiej piłce początkowo nie odnajdywał się zbyt dobrze. 7 bramek w 26 meczach nie robiło na nikim wrażenia, więc jego przeprowadzka z West Hamu do ManU była dla mnie niespodzianką. W nowych barwach był znany jako walczak ale mimo powszechnej opinii nie był tam diabelsko skuteczny, na co narzekali fani aktualnego mistrza Anglii (63 spotkania - 19 goli, to nie wiele nawet przy takim Berbatovie 104 ligowe mecze - 47 goli). Skuteczność odnalazł DOPIERO w City, ale tu był gwiazdą numer jeden z asystentami typu Silva. Tevez na szpicę w systemie 4-3-3 nie jest dla mnie dobrą opcją , a z tą jego przebojowością i kreatywnością zawsze było różnie ( a teraz miał roczną przerwę), więc Pepe aż tak o głowę nie pobije. Jego przydatność w stosunku do ceny jego dla mnie niska, ale to tylko moje zdanie.
Van Persie- cel nieosiągalny, wątpię by piłkarz o jego statusie i jego wieku (28 lat) zdecyduje się na transfer do tak specyficznej ligi, i klubu o nie topowej randze.
Suarez- w Anglii sprawdza się tak sobie. Nie wiadomo jak bardzo na jego postawę rzutuje drewniana linia pomocy Lvp. Z pewnością dysponuje dobrym instynktem i nienaganną techniką. Świetnie drybluje. Czasami oddaje niepotrzebne strzały z dystansu a'la obrażony CR7, i niechętnie odgrywa do kolegów. Transfer jak najbardziej realny , ale czy optymalny , to pytanie muszą zadać sobie Conte i nasz DS.
Girud- jak dla mnie to wielki znak zapytania, żadna gwarancja bramek, ale nie wolno go skreślać.
Berbatov- żaden szczyt marzeń, co prawda nadal jest skuteczny ale jedynym argumentem przy takich oczekiwaniach fanów byłoby ściągniecie go za darmo.
Higuain - nie jestem zwolennikiem jego talentu, jest dla mnie trochę jak Pato tylko z mniejszą liczbą kontuzji. Jest bardzo szybki ale z skutecznością bywa różnie. Nie jest dla mnie graczem gwarantującym gole.
Dzeko- mój faworyt. Potrafi nawet minąć przeciwnika dzięki niezłej dynamice i wielkiej sile. Stylem gry przypomina mi trochę młodszego Drogbę. W City nie będzie dla niego miejsca, więc transfer jak najbardziej realny.
Cavaniego i Benzeme sobie odpuściłem z racji zerowych szans na takie transfery.
Moim faworytem na szpice jest Dżeko, ale inne opcje też nie są złe.
Wszystkie znaki jednak wskazują że celem na mercato będzie klasowy snajper.
Jakby się przyjrzeć wymienianym kandydatom , to towarzystwo jest doborowe.
Tevez- jak dla mnie jest to snajper jak wiele innych. Nigdy nie mogłem zrozumieć kiedy powstał mit o jego dryblingu nie z tej ziemi, oraz niesamowitej kreatywności. W europejskiej piłce początkowo nie odnajdywał się zbyt dobrze. 7 bramek w 26 meczach nie robiło na nikim wrażenia, więc jego przeprowadzka z West Hamu do ManU była dla mnie niespodzianką. W nowych barwach był znany jako walczak ale mimo powszechnej opinii nie był tam diabelsko skuteczny, na co narzekali fani aktualnego mistrza Anglii (63 spotkania - 19 goli, to nie wiele nawet przy takim Berbatovie 104 ligowe mecze - 47 goli). Skuteczność odnalazł DOPIERO w City, ale tu był gwiazdą numer jeden z asystentami typu Silva. Tevez na szpicę w systemie 4-3-3 nie jest dla mnie dobrą opcją , a z tą jego przebojowością i kreatywnością zawsze było różnie ( a teraz miał roczną przerwę), więc Pepe aż tak o głowę nie pobije. Jego przydatność w stosunku do ceny jego dla mnie niska, ale to tylko moje zdanie.
Van Persie- cel nieosiągalny, wątpię by piłkarz o jego statusie i jego wieku (28 lat) zdecyduje się na transfer do tak specyficznej ligi, i klubu o nie topowej randze.
Suarez- w Anglii sprawdza się tak sobie. Nie wiadomo jak bardzo na jego postawę rzutuje drewniana linia pomocy Lvp. Z pewnością dysponuje dobrym instynktem i nienaganną techniką. Świetnie drybluje. Czasami oddaje niepotrzebne strzały z dystansu a'la obrażony CR7, i niechętnie odgrywa do kolegów. Transfer jak najbardziej realny , ale czy optymalny , to pytanie muszą zadać sobie Conte i nasz DS.
Girud- jak dla mnie to wielki znak zapytania, żadna gwarancja bramek, ale nie wolno go skreślać.
Berbatov- żaden szczyt marzeń, co prawda nadal jest skuteczny ale jedynym argumentem przy takich oczekiwaniach fanów byłoby ściągniecie go za darmo.
Higuain - nie jestem zwolennikiem jego talentu, jest dla mnie trochę jak Pato tylko z mniejszą liczbą kontuzji. Jest bardzo szybki ale z skutecznością bywa różnie. Nie jest dla mnie graczem gwarantującym gole.
Dzeko- mój faworyt. Potrafi nawet minąć przeciwnika dzięki niezłej dynamice i wielkiej sile. Stylem gry przypomina mi trochę młodszego Drogbę. W City nie będzie dla niego miejsca, więc transfer jak najbardziej realny.
Cavaniego i Benzeme sobie odpuściłem z racji zerowych szans na takie transfery.
Moim faworytem na szpice jest Dżeko, ale inne opcje też nie są złe.
- Virgil
- Juventino
Ja też liczę na Dzeko
nie widzę innego kandydata na snajpera. A zmieniłem zdanie i snajper jest nam najbardziej potrzebny.
Giovinco + Ramirez (bo myślę, że ten zawodnik może być blisko nas od ponad roku się nim interesujemy a stosunki z Bolognią mamy niezłe,a ewidetnie by nam się przydał) , jeżeliby do nas przyszli zapewniliby nam niezbędnej kreatywności.
Nie uważam Giovinco za jakąś gwiazdę czy zbawcę, ale jest to zawodnik, który dysponuje świetnym dryblingiem, dynamiką, dobry dośrodkowaniem.
Razem z Ramirezem stworzyliby świetny duet. Pytanie czy tak ofensywni gracze pasowaliby do taktyki Conte i jak grali by ostrym pressingiem. Chociaż zawodnicy Barcy wcale nie są silniejsi a dają sobie świetnie radę.
Jovetić Tak,tylko jest kilka znaków zapytania :
- czy będzie równie przebojowy, skuteczny i przydatny grając na prawej stronie ataku
- co będzie ze snajperem. Oczywiście jeżeli Matri przykładowo dostawał będzie więcej podań pewnie więcej nastrzela, a Jovetić potrafi jedną akcją stworzyć decydującą akcję czy strzelić gola.
I piszę to z ciężkim sercem, bo Jovetić to mój wymarzony piłkarz , idealny następca Del Piero. I z tego co wiem pasowałby jeżeli chodzi o charakter.

Giovinco + Ramirez (bo myślę, że ten zawodnik może być blisko nas od ponad roku się nim interesujemy a stosunki z Bolognią mamy niezłe,a ewidetnie by nam się przydał) , jeżeliby do nas przyszli zapewniliby nam niezbędnej kreatywności.
Nie uważam Giovinco za jakąś gwiazdę czy zbawcę, ale jest to zawodnik, który dysponuje świetnym dryblingiem, dynamiką, dobry dośrodkowaniem.
Razem z Ramirezem stworzyliby świetny duet. Pytanie czy tak ofensywni gracze pasowaliby do taktyki Conte i jak grali by ostrym pressingiem. Chociaż zawodnicy Barcy wcale nie są silniejsi a dają sobie świetnie radę.
Jovetić Tak,tylko jest kilka znaków zapytania :
- czy będzie równie przebojowy, skuteczny i przydatny grając na prawej stronie ataku
- co będzie ze snajperem. Oczywiście jeżeli Matri przykładowo dostawał będzie więcej podań pewnie więcej nastrzela, a Jovetić potrafi jedną akcją stworzyć decydującą akcję czy strzelić gola.
I piszę to z ciężkim sercem, bo Jovetić to mój wymarzony piłkarz , idealny następca Del Piero. I z tego co wiem pasowałby jeżeli chodzi o charakter.
- Molek big fun juve
- Juventino
Jako , że u nas nie ma kreatywnych zawodników zwłaszcza w napadzie, to jestem zdania , że Elkann powinien rozbić bank i sprezentować nam Neymara, nikogo innego na napad nie widzę, piszecie o Dżeko, fajnie tylko to napastnik żyjący z podań, a z tego co widzę, to tych podań do napastnika w naszym wypadku jest strasznie mało, a Neymar mógłby przynajmniej od połowy boiska podryblować i ukuć kilka bramek. 60 baniek powinno starczyć, tylko pensja pewnie zabójcza by była, a niestety nas nie stać na pensje powyżej 5 baniek.
Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe

- sebastian10
- Juventino
Mi sie zdaje że prędzej sie pozbędą Mario niż Dzeko .
Kolarov nie chce mi sie wieżyc w powrót o włoch takiego zawodnika chce każdy trener MC go nie puści .
Kolarov nie chce mi sie wieżyc w powrót o włoch takiego zawodnika chce każdy trener MC go nie puści .