Juventus Stadium
- CzarnyZkultury
- Juventino
http://img62.imageshack.us/img62/9793/dscn00721.jpg
widzę, że klimat państwa policyjnego sprzyja niektórym.Ouh_yeah pisze:Post powyżej to ewidentna żołta kartka - bez własnego komentarza.
Ostatnio zmieniony 01 czerwca 2011, 21:07 przez CzarnyZkultury, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Post powyżej to ewidentna żołta kartka - bez własnego komentarza.
A i żeby nie było nie na temat to powiem że super stadion będziemy mieli, tylko czy przypadkiem te gwiazdy na otwarcie to nie będą te żółte gwiazdy na trybunach. Satysfakcjonujący także jest koszt całego przedsięwzięcia, znacznie mniejszy choćby od inwestycji stadionowych w Polsce. Nie mogę się doczekać pierwszej transmisji i mam nadzieję, że kiedyś będę miał przyjemność obejrzenia tej budowli w rzeczywistości.
A i żeby nie było nie na temat to powiem że super stadion będziemy mieli, tylko czy przypadkiem te gwiazdy na otwarcie to nie będą te żółte gwiazdy na trybunach. Satysfakcjonujący także jest koszt całego przedsięwzięcia, znacznie mniejszy choćby od inwestycji stadionowych w Polsce. Nie mogę się doczekać pierwszej transmisji i mam nadzieję, że kiedyś będę miał przyjemność obejrzenia tej budowli w rzeczywistości.
Taki regulamin. Co ja poradzę.CzarnyZkultury pisze:widzę, że klimat państwa policyjnego sprzyja niektórym.
- Mateuszello
- Juventino
Nie wiem czego dużo wcześniej tego nie napisałem, ale czy krzesełka nie powinny być u góry białe, a na dole czarne. W końcu BIANCO(Biało)-NERI(Czarni).
To samo dotyczy masztów, barwy Włoch to po kolei: zielony, biały i czerwony, a jest na odwrót. Strasznie mi się to rzucało w oczy jak ogladałem zdjęcia od wewnątrz stadionu, gdzie było widać te dwa kolor- czerwony i biały.
Ci piłkarze ułożeni z krzesełek to według mnie... jakiś głupi pomysł.
Ciekawe kiedy skończą montowanie tych siedzisk, bo mam nadzieję, że po tym fakcie moje pesymistyczne uwagi zamienią się w pełen zachwyt.
To samo dotyczy masztów, barwy Włoch to po kolei: zielony, biały i czerwony, a jest na odwrót. Strasznie mi się to rzucało w oczy jak ogladałem zdjęcia od wewnątrz stadionu, gdzie było widać te dwa kolor- czerwony i biały.
Ci piłkarze ułożeni z krzesełek to według mnie... jakiś głupi pomysł.
Ciekawe kiedy skończą montowanie tych siedzisk, bo mam nadzieję, że po tym fakcie moje pesymistyczne uwagi zamienią się w pełen zachwyt.
-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero

-Z Tobą

--------- Alex Del Piero
- Kuben
- Juventino
@UP - ciekawe spostrzeżenie.
Moją uwagę przykuło natomiast to 'przejście' za bramką. Na wizualizacjach takiego czegoś nie widać, a nie ma co ukrywać wygląda to dość badziewnie...
Moją uwagę przykuło natomiast to 'przejście' za bramką. Na wizualizacjach takiego czegoś nie widać, a nie ma co ukrywać wygląda to dość badziewnie...
Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
- Castiel
- Juventino
Niemożliwe żeby to zostało. Ten otwór. To pewnie ma tylko służyć do wjazdu tych wszystkich maszyn. Nigdzie na świecie nie widziałem czegoś takiego i tego na nowym stadionie Juve też się nie spodziewam. Wszędzie w Anglii wychodzi się z tunelu z rogu boiska,a ten stadion ma się na angielskich boiskach wzorować.[RA]MACIUS pisze:@UP - ciekawe spostrzeżenie.
- Cjbongo
- Juventino
Myślę że to względy bezpieczeństwa i wyjście ewakuacyjne.Castiel pisze:Niemożliwe żeby to zostało. Ten otwór. To pewnie ma tylko służyć do wjazdu tych wszystkich maszyn. Nigdzie na świecie nie widziałem czegoś takiego i tego na nowym stadionie Juve też się nie spodziewam. Wszędzie w Anglii wychodzi się z tunelu z rogu boiska,a ten stadion ma się na angielskich boiskach wzorować.[RA]MACIUS pisze:@UP - ciekawe spostrzeżenie.
- pumex
- Juventino
No nie wiem, czy takie niemożliwe. Myślisz, że nagle tą dziurę zabudują? Wątpię. Zwróć uwagę na różnice w wykonaniu w stosunku do wizualizacji. Jest ich sporo. Elewacja, która dużo lepiej prezentuje się w multimediach, miała być z ciemnym, lustrzanym połyskiem a jest, jaka jest. Dach, który miał być przeźroczysty nagle stał się dziwnie biały, matowy i nie przepuszczający światła. Słynne już liny, które może widoczności w znaczący sposób nie obniżają, ale wyglądają co najmniej wieśniacko. Do tego dochodzi wspomniana przez Ciebie dziura - kolejny "atrybut" stadionu dodając mu 10 lat do wieku. Ogólnie stadion ładnie się prezentuje, ale na wizualizacjach było dużo lepiej, czuję się trochę zawiedzionyCastiel pisze:Niemożliwe żeby to zostało. Ten otwór. To pewnie ma tylko służyć do wjazdu tych wszystkich maszyn. Nigdzie na świecie nie widziałem czegoś takiego i tego na nowym stadionie Juve też się nie spodziewam. Wszędzie w Anglii wychodzi się z tunelu z rogu boiska,a ten stadion ma się na angielskich boiskach wzorować.[RA]MACIUS pisze:Moją uwagę przykuło natomiast to 'przejście' za bramką. Na wizualizacjach takiego czegoś nie widać, a nie ma co ukrywać wygląda to dość badziewnie...

- stahoo
- Juventino
Ale przeciez gdzieś musi być wjazd dla choćby samochodów przywożących rolki z trawą, bo murawe trzeba wymieniac co rok-dwa...?bonus2o pisze:Z tego co czytałem to ta dziura na środku to miejsce na system nawadniania boiska i gdy zostanie on już zamontowany ma zostać zabudowana i będą tam normalne trybuny.
- gucio_juve
- Juventino
Rolki z trawą nie są wbrew pozorom takie ciężkie. Tego przejścia na pewno tam nie będzie, nawet dookoła niego nie są zamontowane krzesełka, żeby później móc zalać ławy pod krzesełka.stahoo pisze:Ale przeciez gdzieś musi być wjazd dla choćby samochodów przywożących rolki z trawą, bo murawe trzeba wymieniac co rok-dwa...?bonus2o pisze:Z tego co czytałem to ta dziura na środku to miejsce na system nawadniania boiska i gdy zostanie on już zamontowany ma zostać zabudowana i będą tam normalne trybuny.
- stahoo
- Juventino
No dobra. To jak nie rolki z trawą, to jak wjadą tam traktory (tak traktory!) których używa się do wymiany murawy. Uprzedzając głosy, że traktorów się nie używa - na stronkach Barcy i Realu co jakiś czas jest galeria z wymiany murawy i zawsze są tam te maszyny
Nie powiecie mi chyba, że składa je w kartoniki, przenosi przez 'tunel' i rozkłada na płycie boiska?
edit.
Ewentualnie wjazd do tunelu może być "zakryty" trybuną, tak jest chyba na Camp Nou. Kiedy trzeba wprowadzic sprzęt, to ten fragment jest demontowany.

edit.
Ewentualnie wjazd do tunelu może być "zakryty" trybuną, tak jest chyba na Camp Nou. Kiedy trzeba wprowadzic sprzęt, to ten fragment jest demontowany.
- De Rossi
- Juventino
http://img62.imageshack.us/img62/9793/dscn00721.jpgstahoo pisze:No dobra. To jak nie rolki z trawą, to jak wjadą tam traktory (tak traktory!) których używa się do wymiany murawy. Uprzedzając głosy, że traktorów się nie używa - na stronkach Barcy i Realu co jakiś czas jest galeria z wymiany murawy i zawsze są tam te maszynyNie powiecie mi chyba, że składa je w kartoniki, przenosi przez 'tunel' i rozkłada na płycie boiska?
edit.
przyjrzyj się dokładnie temu zdjęciu. Podpowiem, przyjrzyj się prawej stronie fotografii. Ooo... widzisz coś ?
- mateo369
- Juventino
Tej "dziury" za bramką nie będzie na 100%. Ona jest, jak ktoś wyżej słusznie zauważył, dla większych sprzętów, które jeszcze są wewnątrz obiektu. Traktorki o których mówisz, zmieszczą się, i to dwa obok siebie, tym wejściem, które jest na tym zdjęciu wyżej na rogu, bo ono nie zostanie zabudowane właśnie po to, aby można było wjechać karetką/samochodem/traktorkiem itp. Zresztą na potwierdzenie moich słów wizualizacja - 3:34stahoo pisze:No dobra. To jak nie rolki z trawą, to jak wjadą tam traktory (tak traktory!) których używa się do wymiany murawy. Uprzedzając głosy, że traktorów się nie używa - na stronkach Barcy i Realu co jakiś czas jest galeria z wymiany murawy i zawsze są tam te maszynyNie powiecie mi chyba, że składa je w kartoniki, przenosi przez 'tunel' i rozkłada na płycie boiska?
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Mateuszello
- Juventino

Ogladając wizualizację stadionu widoczne są tylko dwa "otwory".
Widczoczny na obrazku pomarańczowy, który chyba jest tunelem dla piłkarzy?(jak już ktoś wspomniał) prowadzący z szatni na murawę* oraz drugi tunel mało widoczny na tym zdjęciu - żółty, który nie wiem po co jest.
Czerwony na żadnej prezentacji itp. nie był widoczny, więc być(jak poprzednik napisał) będzie tam coś przechodzić, co później będzie zalane/zamurowane/zabudowane...
Może być też tak, że jest/będzie na odwrót i jeden tunel będzie pełnił funkcję drugiego

*oczywiście w drugą stronę też

Ostatnio zmieniony 02 czerwca 2011, 21:16 przez Mateuszello, łącznie zmieniany 1 raz.
-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie
-Z Tobą
--------- Alex Del Piero

-Z Tobą

--------- Alex Del Piero