Mercato (Lato 2016)
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
No właśnie nie wiadomo czy tę kasę lepiej wykorzystamy, w tym problem. Nie samo odejście Moraty jest najgorsze, a fakt, czy te +/- 60 mln wystarczy by znaleźć zastępcę Hiszpana, który zagwarantuje nam od razu odpowiedni poziom i pomoże w LM, którą - przypominam - mamy poważanie atakować w przyszłym sezonie. Przy cenach, jakimi teraz się obraca i patrząc, ile sobie Real woła za Moratę, wcale nie musi się okazać, że te 60 baniek wystarczy na kogoś z najwyższej półki.
Dobrze i tak, że kwestia Moraty jest już jasna. Dzięki Alvaro i powodzenia w Madrycie czy gdzie tam cię wyrzucą później. :papa:
Dobrze i tak, że kwestia Moraty jest już jasna. Dzięki Alvaro i powodzenia w Madrycie czy gdzie tam cię wyrzucą później. :papa:
- panlider
- Juventino
Vrslajko to jest już chyba po słowie z Atletico, o ile się nie mylę.
Klauzula w kontrakcie Higuaina wynosi 94 miliony, a nie 68, więc o nim raczej możemy zapomnieć, bo De Laurentis raczej nie sprzeda go taniej po takim sezonie, a już na pewno nie do nas.
Jak tak sobie teraz o tym myślę, to jeżeli udałoby nam się ściągnąć Goetze i jakiegoś napadziora za Moratę, to moglibyśmy zamknąć mercato. Niemiec jest bardzo uniwersalny, może grać jako trequartista, cofnięty napastnik i skrzydłowy. Pytanie czy w ogóle jest taka możliwość i jakie ustawienie będzie wiodące w przyszłym sezonie bo do 3-5-2 Niemiec nadaje się tylko, jako napastnik, a wtedy potrzebujemy kogoś do środka pomocy.
Na szczęście to nie moje zmartwienie, tylko Marotty
Klauzula w kontrakcie Higuaina wynosi 94 miliony, a nie 68, więc o nim raczej możemy zapomnieć, bo De Laurentis raczej nie sprzeda go taniej po takim sezonie, a już na pewno nie do nas.
Jak tak sobie teraz o tym myślę, to jeżeli udałoby nam się ściągnąć Goetze i jakiegoś napadziora za Moratę, to moglibyśmy zamknąć mercato. Niemiec jest bardzo uniwersalny, może grać jako trequartista, cofnięty napastnik i skrzydłowy. Pytanie czy w ogóle jest taka możliwość i jakie ustawienie będzie wiodące w przyszłym sezonie bo do 3-5-2 Niemiec nadaje się tylko, jako napastnik, a wtedy potrzebujemy kogoś do środka pomocy.
Na szczęście to nie moje zmartwienie, tylko Marotty

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
oczywiscie roznie moze byc z wydaniem tych 60 mln ale trzeba przyznac ze raczej Marotta & Paratici sp z oo zadko sie myla. W takim razie z Higuainem sie pomylilem. Co do Cavaniego to chyba jednaj my zyjemy tym Cavanim z Napoli... w PSG mimo innej pozycji obnizyl loty plus wiek 29... nie neguje ale poddaje pod rozwage. Moze ciciarito 

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- pavel88
- Juventino
są wolne środki za Berardiego i kasa za Moratę to oddać Lichego z dopłatą i brać Cuadrado, do tego napastnika (mój faworyt Lacazette) i faktycznie spróbować z Gotze jeśli będzie za dobre pieniądze (ew. wypożyczenie Benatii o ile temat 2 mln jest aktualny). Oddać Hernanesa i Pereyre i mamy super skład. W Asę wierzę, chciałbym żeby dostał jeszcze jedną szanse
- Kucharius1
- Juventino
Morata to fajny zawodnik i też wolałbym by został, ALE przypominam że Hiszpan podczas dwóch sezonów nie przekroczył bariery 10 bramek w Serie A. Z pewnością był świetny ze swoją dynamiką do kontrataków, ale pisanie że trudno będzie znaleźć zawodnika TEJ KLASY, to trochę obłęd. Podobne liczby wykręcał u nas Matri w pierwszych dwóch sezonach, mając do pomocy gorszą drużynę.
Żeby nie było doceniam jego potencjał, lecz na ten moment to zawodnik niestabilny, który potrafi zawalić (Sevilla), i dać nam nadzieje (Bayern).
To że Morata odejdzie było wiadome już dwa lata temu, a to że pokazał się w kilku meczach, plus nie wywalczył sobie miejsca w pierwszym składzie tylko to utwierdzało.
Dyrektorzy postarają się z pewnością o zawodnika z odejściem, bądź strzałem i decydującym podaniem. Pierwszym typem jest z pewnością Gabriel Jesus, a drugim Arek Milik. Możecie sobie gadać, ale cała ofensywa naszej reprezentacji polega na tym że może Arek coś wyczaruje. Jakby inni byli skutecznie to miałby wczoraj z 3 asysty. Do tego ma podobne zalety i przywary co Morata, z tym że jest do pozyskania za rozsądne pieniądze.
Jeśli Conte pozyska Candreve pojawi się szansa na Juana.
Żeby nie było doceniam jego potencjał, lecz na ten moment to zawodnik niestabilny, który potrafi zawalić (Sevilla), i dać nam nadzieje (Bayern).
To że Morata odejdzie było wiadome już dwa lata temu, a to że pokazał się w kilku meczach, plus nie wywalczył sobie miejsca w pierwszym składzie tylko to utwierdzało.
Dyrektorzy postarają się z pewnością o zawodnika z odejściem, bądź strzałem i decydującym podaniem. Pierwszym typem jest z pewnością Gabriel Jesus, a drugim Arek Milik. Możecie sobie gadać, ale cała ofensywa naszej reprezentacji polega na tym że może Arek coś wyczaruje. Jakby inni byli skutecznie to miałby wczoraj z 3 asysty. Do tego ma podobne zalety i przywary co Morata, z tym że jest do pozyskania za rozsądne pieniądze.
Jeśli Conte pozyska Candreve pojawi się szansa na Juana.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Perez patrząc prosto w oko Marotty-"Słuchaj , dam Ci 10milionów, dorzucę dwie bramki dające finał LM, jedną w finale i jedną dającą PW".
Ciekawe ile osób by się nie zgodziło. Moim zdaniem operacja Morata wyszła nam świetnie. Nie widzę powodów do narzekań. Co ma powiedzieć Perez? Wydał hajs i wyrzucił swój Real z LM.
Pieniążki powinniśmy zainwestować w Icardiego moim zdaniem. Uooopa Munchen style!!!!
Ciekawe ile osób by się nie zgodziło. Moim zdaniem operacja Morata wyszła nam świetnie. Nie widzę powodów do narzekań. Co ma powiedzieć Perez? Wydał hajs i wyrzucił swój Real z LM.
Pieniążki powinniśmy zainwestować w Icardiego moim zdaniem. Uooopa Munchen style!!!!
- Robaku
- Juventino
Candreva bardzo blisko Interu i bym jednak nie uważał że Candreva pomoze nam w Juanie.Kucharius1 pisze: Jeśli Conte pozyska Candreve pojawi się szansa na Juana.
Embolo podobno podpisał z Schalke, wiec tego prospekta też nie weźmiemy.
Michy to jednak najbardziej mozliwa opcja. Icardim bym nie pogardził.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Icardi to mój cichy faworyt nie od dziś, uważam, że stworzony wręcz zawodnik dla Juve, ale chyba nikt poważny nie sądzi, że inter odda jedynego napastnika z jajami i to do nas ?

- Virgil
- Juventino
Na pewno Icardi jest bardziej realny niż Cavani czy Lukaku, ale i tak ciężko to widzę.
Cavani, Sanchez, Lukaku raczej nierealni
Batushay czy jak mu tam bardzo drogi
Icardi ciężko operacja, może do przeprowadzenia, ale należy pamiętać o niesmaku jaki pozostawiała jego postawa.
A w tej chwili zostajemy z
- Dybalą - pewniak
- Mandzu - często był połamany, trochę za słaby jak na pierwszy wybór
- Zazą - lubię Zazę ale pewnie dostanie więcej szans, ale nadal nie jest to chyba ktoś na kim można polegać.
Jest nam na gwałt potrzebny ktoś kto podniesie poziom ataku, który i tak poza Dybala nie błyszczał mając uniwersalnego Moratę w składzie.
Wątpię czy przy takiej biedzie na rynku poszukujemy kogoś konkretnego myślę że powinniśmy brać najlepszego możliwego zawodnika czy będzie to czołg w stylu Lukaku czy ktoś jak Sanchez, bo bieda w ataku straszna.
Cavani, Sanchez, Lukaku raczej nierealni
Batushay czy jak mu tam bardzo drogi
Icardi ciężko operacja, może do przeprowadzenia, ale należy pamiętać o niesmaku jaki pozostawiała jego postawa.
A w tej chwili zostajemy z
- Dybalą - pewniak
- Mandzu - często był połamany, trochę za słaby jak na pierwszy wybór
- Zazą - lubię Zazę ale pewnie dostanie więcej szans, ale nadal nie jest to chyba ktoś na kim można polegać.
Jest nam na gwałt potrzebny ktoś kto podniesie poziom ataku, który i tak poza Dybala nie błyszczał mając uniwersalnego Moratę w składzie.
Wątpię czy przy takiej biedzie na rynku poszukujemy kogoś konkretnego myślę że powinniśmy brać najlepszego możliwego zawodnika czy będzie to czołg w stylu Lukaku czy ktoś jak Sanchez, bo bieda w ataku straszna.
- Kucharius1
- Juventino
Umówmy się, Atak to była właśnie ta formacja w której nam najbardziej brakowało jakości. Odejście Moraty robi nam miejsce na kogoś nowego. Zawsze jest to pewna niewiadoma ale czy rok temu nie było podobnie z Dybalą ?
- pan Zambrotta
- Juventino
yanquez pisze:Perez patrząc prosto w oko Marotty-"Słuchaj , dam Ci 10milionów, dorzucę dwie bramki dające finał LM, jedną w finale i jedną dającą PW".
Ciekawe ile osób by się nie zgodziło. Moim zdaniem operacja Morata wyszła nam świetnie.
nie obraźcie się chłopaki - bardzo Was lubię - ale macie mentalność frajerów. Zawsze można sobie to jakoś wytłumaczyć, nie ? Opowiem Wam dowcipOuh_yeah pisze:Perez skorzystał z okazji wyrzucenia się z LM i jeszcze dopłacił do tego 10 mln, no złoty interes![]()

Wybrał się ślepy na grzyby do lasu. Postanowił, że będzie lizać od spodu każdego zebranego grzyba żeby odróżnić jadalnego od trującego.
Złapał pierwszego, liże, próbuje -> "kurka, spoko"
Złapał drugiego, liże, smakuje -> "borowik, wezmę"
Złapał trzeciego, liże, smakuje -> "o boże, goowno. Dobrze, że nie wdepnąłem."
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Ja właśnie myślę, że jako jedyni nie mamy mentalności płaczków Misiu.pan Zambrotta pisze:yanquez pisze:Perez patrząc prosto w oko Marotty-"Słuchaj , dam Ci 10milionów, dorzucę dwie bramki dające finał LM, jedną w finale i jedną dającą PW".
Ciekawe ile osób by się nie zgodziło. Moim zdaniem operacja Morata wyszła nam świetnie.nie obraźcie się chłopaki - bardzo Was lubię - ale macie mentalność frajerów. Zawsze można sobie to jakoś wytłumaczyć, nie ? Opowiem Wam dowcipOuh_yeah pisze:Perez skorzystał z okazji wyrzucenia się z LM i jeszcze dopłacił do tego 10 mln, no złoty interes![]()
![]()
Wybrał się ślepy na grzyby do lasu. Postanowił, że będzie lizać od spodu każdego zebranego grzyba żeby odróżnić jadalnego od trującego.
Złapał pierwszego, liże, próbuje -> "kurka, spoko"
Złapał drugiego, liże, smakuje -> "borowik, wezmę"
Złapał trzeciego, liże, smakuje -> "o boże, goowno. Dobrze, że nie wdepnąłem."
Poza tym tam było "dobrze, że nie wdepłem"

- Robaku
- Juventino
Agent Marko Pjacy - zwodnik z CHorwacji, przyznał ,zę Juve śledzi jego zawodnika, ale młody chorwat nie będzie mało kosztował. Nie obserwowalem go dużo podczas spotkań CHorwacji, ale w takim wypadku w 1/8 finału zwróce na niego uwage.
- Kucharius1
- Juventino
Lepiej mieć mentalność frajera niż rozdzierać szaty bo odchodzi rezerwowy napastnik. Morata grał zazwyczaj gdy : a) Mario miał kontuzje b)nastawialiśmy się na kontry c) w pucharze Włoch. Czy decyzje Maxa były słuszne, każdy ma swoje zdanie, ale Alvaro zaliczał w tym sezonie masę pudeł i imponujące serie bez gola. Poza pokazaniem się z Bayernem nie zrobił dużo więcej niż taki Zaza (który wygrał nam mecz z Napoli). Potencjał ogromny ma, ale czy kiedykolwiek się ogarnie - czas pokaże.
Pamiętać trzeba że warunki transferu Hiszpana ustalaliśmy DWA LATA TEMU, kiedy Juve było w innym miejscu. Inaczej transfer nie był do przeprowadzenia w tamtej chwili. Dziś z pewnością nie pozwolilibyśmy sobie na takie zabiegii.
Pamiętać trzeba że warunki transferu Hiszpana ustalaliśmy DWA LATA TEMU, kiedy Juve było w innym miejscu. Inaczej transfer nie był do przeprowadzenia w tamtej chwili. Dziś z pewnością nie pozwolilibyśmy sobie na takie zabiegii.
- Arbuzini
- Juventino
Od zawsze sądziłem, że odkupienie Moraty to nie będzie dla nas łatwa sytuacja. 30 mln E to nie są duże pieniądze jeśli mówimy o kupnie napastnika. Pamiętajmy jednak, że kiedy przychodził do nas Hiszpan to był on sporą niewiadomą i dobra postawa w Lidze Mistrzów była pewnym (miłym) zaskoczeniem.
Mam nadzieję, że na tym koniec naszych osłabień. Nie ma co zaklinać rzeczywistości - odejście Moraty i Cuadrado to bardzo duża wyrwa w naszej ofensywie.
Mam nadzieję, że na tym koniec naszych osłabień. Nie ma co zaklinać rzeczywistości - odejście Moraty i Cuadrado to bardzo duża wyrwa w naszej ofensywie.