Mercato (Lato 2016)
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Chroń nas Panie przed Keitą...w sumie Morata też grzał u nas więc aby była równowaga - ogóra zastąpi ogór
Sanchez TOP-em jest ale Keita wschodząca gwiazdą na pewno nie jest

Sanchez TOP-em jest ale Keita wschodząca gwiazdą na pewno nie jest

- Yaro417
- Juventino
Jak dla mnie to, GDM strzela ślepakami. ....bo skoro nie stać nas na Lukaku czy Cavaniego, to jakim sposobem mamy kasę na A. Sancheza, który pewnie byłby droższy niż urugwajczyk. Do tego Bale - to prędzej kandydat na 5 napastnika w hierarchii (w miejsce zwolnione przez Berardiego) czy jak :co?: Trzeba się uzbroić w cierpliwość, bo w mediach pojawi się teraz sporo "kandydatów" na zastępstwo dla Moraty.
- Kamex22
- Juventino
Przez 3/4 sezonu było pomstowanie na styl i jakość gry Moraty (nie licząc Makiavela), a teraz płacze jakby Juve się rozpadło.
Beppe już od dawna liczył się z tym, że stracimy Alvaro, więc na pewno niedługo dogra nam transfer zastępcy. A nuż wyjdziemy lepiej na tym niz na mega chimerycznym Hiszpanie?
Keep calm and have faith.
Beppe już od dawna liczył się z tym, że stracimy Alvaro, więc na pewno niedługo dogra nam transfer zastępcy. A nuż wyjdziemy lepiej na tym niz na mega chimerycznym Hiszpanie?
Keep calm and have faith.
- wagner
- Juventino
2014/15 Morata notuje obiecujący początek swojej kariery w Juve
2015/16 Alvaro "czuję_dotyk_przeciwnika_mina_srającego_kota_na_deszczu" Morata
Żaden to piłkarz nie do zastąpienie. Hiszpan okazywał się wielokrotnie przydatny, ale myślę że napastnik który wejdzie na jego miejsce też nie będzie miał problemów ze dobywaniem bramek, mam taką cichą nadzieję że będzie to ktoś kogo nie będzie potrzeby budować psychicznie oddając mu rzuty karne.
Pierwsze nazwiska? Sanchez, Keita ? Spokojnie dziennikarze pudelkowi jeszcze nie wstali po wczorajszym oficjalnym ogłoszeniu transferu Moraty, przygotujcie się na milion nazwisk.
2015/16 Alvaro "czuję_dotyk_przeciwnika_mina_srającego_kota_na_deszczu" Morata
Żaden to piłkarz nie do zastąpienie. Hiszpan okazywał się wielokrotnie przydatny, ale myślę że napastnik który wejdzie na jego miejsce też nie będzie miał problemów ze dobywaniem bramek, mam taką cichą nadzieję że będzie to ktoś kogo nie będzie potrzeby budować psychicznie oddając mu rzuty karne.
Pierwsze nazwiska? Sanchez, Keita ? Spokojnie dziennikarze pudelkowi jeszcze nie wstali po wczorajszym oficjalnym ogłoszeniu transferu Moraty, przygotujcie się na milion nazwisk.

- gucio_juve
- Juventino
FantastycznieMakiavel pisze:Powiedzcie mi, skąd wy czerpiecie takie pokłady głupot do wypisywania? 15 bramek, 14 asyst w 2777 minut w Serie A, gdzie często zbierał te minuty po kilkanaście w końcówkach, gdy klub już nie atakował. Czyli gol/asysta na każde 95 minut gry. Kluczowe gole/asysty w LM. Kluczowe gole/mecze w PW (oba puchary to w ogromnej mierze jego zasługa). Strzelał kluczowe bramki, strzelał wielkim klubom, pojechał na Euro i tam też strzela. Znalezienie jego następcy, jeśli nie będziemy mieli fortuny do wydania, będzie bardzo ciężkie. Szczególnie, że Morata ma ogranie w dwóch bardzo silnych ligach, bardzo duże doświadczenie w LM, teraz jeszcze na turnieju reprezentacyjnym. Kto miałby go zastąpić? Ewentualnie Cavani.

Absolutnie nie potępiam jego umiejętności, ale robienie z niego półboga to wielka przesada.
- szymken
- Juventino
Lista następców Moraty jest długa, a jest na niej ponoć... sam Morata
Ponoć Beppe ma spróbować go odkupić od Realu, przynajmniej twitter mi tak podpowiada. Nie wierzę w to, a nawet bym tego nie chciał. End of story.
Najlepszy byłby Cavani, ale skoro nas na niego nie stać, to nie bardzo wiem jak byłoby nas stać na Sancheza
Przecież to ta sama cena, o ile za transfer pewnie byłaby jeszcze wyższa.
Tak po namyśle ten Goetze z przyczajki nie byłby taki zły. Zagra wszędzie w ataku i cena byłaby może nie tak wysoka, w końcu ma rok kontraktu jeszcze. Michy Batschuayem bym też nie wzgardził osobiście, ale on nie załatwia nam zastępstwa Dybaly.

Najlepszy byłby Cavani, ale skoro nas na niego nie stać, to nie bardzo wiem jak byłoby nas stać na Sancheza

Tak po namyśle ten Goetze z przyczajki nie byłby taki zły. Zagra wszędzie w ataku i cena byłaby może nie tak wysoka, w końcu ma rok kontraktu jeszcze. Michy Batschuayem bym też nie wzgardził osobiście, ale on nie załatwia nam zastępstwa Dybaly.
- wojczech7
- Juventino
Prawda, jak zwykle, leży gdzieś pośrodku.gucio_juve pisze:FantastycznieMakiavel pisze:Powiedzcie mi, skąd wy czerpiecie takie pokłady głupot do wypisywania? 15 bramek, 14 asyst w 2777 minut w Serie A, gdzie często zbierał te minuty po kilkanaście w końcówkach, gdy klub już nie atakował. Czyli gol/asysta na każde 95 minut gry. Kluczowe gole/asysty w LM. Kluczowe gole/mecze w PW (oba puchary to w ogromnej mierze jego zasługa). Strzelał kluczowe bramki, strzelał wielkim klubom, pojechał na Euro i tam też strzela. Znalezienie jego następcy, jeśli nie będziemy mieli fortuny do wydania, będzie bardzo ciężkie. Szczególnie, że Morata ma ogranie w dwóch bardzo silnych ligach, bardzo duże doświadczenie w LM, teraz jeszcze na turnieju reprezentacyjnym. Kto miałby go zastąpić? Ewentualnie Cavani.26 spotkań na poziomie LM i 8 bramek - bagaż doświadczeń. Przypominam, że to w dużej mierze dzięki jego indolencji strzeleckiej nasza droga w zeszłorocznej edycji LM, zakończyła się na Bayernie. Kluczowego gola, to on mógł zdobyć w Andaluzji z Sevillą, jednak z 3 metrów nie potrafił wturlać piłki do pustej bramki i zamiast grać z Ukraińcami, daliśmy się wydymać Niemcom.
Absolutnie nie potępiam jego umiejętności, ale robienie z niego półboga to wielka przesada.
Makiavel i PanZambro pomstują, bo widzą, jaki potencjał ma ten chłopak, a ma ogromny. Sam na temat stoczyłem niejedną dyskusję z Pumexem.
Z drugiej strony chyba nie zaprzeczą, że wykorzystuje ten potencjał w jakichś 50% tj. w połowie meczów, w jakich gra.
Pytanie brzmi, czy się to zmieni i czy Alvaro wskoczy na ten top level. Ciężko powiedzieć, ale to już nie nasze zmartwienie.
Szkoda z perspektywy tego, co mógłby nam jeszcze dać Morata, gdyby odpalił. Z perspektywy tego, co nam dawał - jest do zastąpienia.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Basiek
- Juventino
Czy ktoś zbanuje w końcu tego trolla? Żaden z jego komentarzy nie wnosi nic do rozmowy, gimbus szuka zaczepki, chyba czas zareagować.adryjano pisze:Makiavel ma rację. Nie ma judentusu bez Moraty, trochę szkoda bo już prawie dwa lata im kibicowałem ;/
EDIT: Dzięki za szybką reakcję Dragon

Patrzę na tą listę potencjalnych kandydatów do ofensywy i muszę przyznać, że wygląda to fatalnie. Sanchez i Lukaku nierealni. Cavani raczej zostanie. Lacazette nawet nie jest z nami łączony. Batshuayi za 40 mln to jakiś obłęd. Keita nie jest na poziomie Moraty. Pelle, Benteke za słabi na nasz klub. A łączenie nas z Immobile to już policzek w stronę kibiców. Problemem jest to, że nie ma zbyt wielu napastników klasy Moraty dostępnych na rynku. A ci, którzy teoretycznie są dostępni, są raczej poza naszym zasięgiem.
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2016, 09:41 przez Basiek, łącznie zmieniany 1 raz.
BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
- pumex
- Juventino
Pumex - interesuje nas jeden z dwójki Messi-Tażimbetow. Teraz analizujemy na kogo ostatecznie postawić. Pewne info.CavAllano pisze:Di Marzio - na miejsce Moraty interesuje nas jeden z dwojki Alexis Sanchez-Baide Keita.
A co do Moraty, to zawierając z Realem taką a nie inną umowę sami się wypięliśmy, Perez tylko skorzystał z okazji. Plusem i to sporym jest to, że w końcu wiemy na czym stoimy a zamiast zawodnika stojącego w rozkroku między dwoma klubami mamy kasiorę do spożytkowania.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Perez skorzystał z okazji wyrzucenia się z LM i jeszcze dopłacił do tego 10 mln, no złoty interes
Równie dobrze można powiedzieć, że Juventus wydymał Parmę, bo nam ograli mega Giovinco, a my go potem odkupiliśmy.

- Cabrini_idol
- Juventino
Tylko, że my nie jesteśmy Parmą ... :roll: Tzn tak nam się wydaje.

- kamil-8853
- Juventino
Według goal.com F. Vazquez który często gęsto był z nami łączony jest bliski odejścia do West Bromwich Albion.
Co do odejścia Moraty to widzę że zapanował haos na tym forum
Jest bardzo fajne powiedzenie które proponuję większości użytkowników wziąć do siebie. "Nie ma co szukać papieru kiedy gów*o jest już w spodniach"
Po co wyliczacie statystyki Alvaro ? Załóżcie oddzielny temat i debatujcie tam sobie. Real go chciał i odkupił. Koniec kropka. Nie ma ludzi niezastąpionych. Jestem pewny że Marotta i spółka sprowadzą zawodnika który da nam wiele radości. Czy to będzie Sanchez czy Keita to mnie to gila. Daję sobie rękę uciąć że gdyby w zeszłym roku pojawiło się info że jesteśmy bliscy sprowadzenia Riyada Mahreza i N'Golo Kante to połowa forumowiczów rozpłakała by się i dzień w dzień wylewała litry łez na forum. Nazwiska nie grają !
Co do odejścia Moraty to widzę że zapanował haos na tym forum

Jest bardzo fajne powiedzenie które proponuję większości użytkowników wziąć do siebie. "Nie ma co szukać papieru kiedy gów*o jest już w spodniach"
Po co wyliczacie statystyki Alvaro ? Załóżcie oddzielny temat i debatujcie tam sobie. Real go chciał i odkupił. Koniec kropka. Nie ma ludzi niezastąpionych. Jestem pewny że Marotta i spółka sprowadzą zawodnika który da nam wiele radości. Czy to będzie Sanchez czy Keita to mnie to gila. Daję sobie rękę uciąć że gdyby w zeszłym roku pojawiło się info że jesteśmy bliscy sprowadzenia Riyada Mahreza i N'Golo Kante to połowa forumowiczów rozpłakała by się i dzień w dzień wylewała litry łez na forum. Nazwiska nie grają !
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
przypominam ze placzecie nad rezerwowym! gosc przez 2 lata mial 3-4 mies forme. ok na LM ma patent ale 30 mln lepiej wykorzystamy kasa za Morate plus kasa z Berardiego to ok 60 mln za te pieniadze to i Sanchez i Cavani a js bylbym za proba sciagniecia Higuaina ma chyba klauzule na 68 mln (moge sie mylic) a jest gwarancja jakis 20-30 bramek w sezonie. Idealne uzupelnienie dla Dybali i scudetto mamy w kieszeni. Po co nam zastepca Dybali jak nie mamy 9(Mandzukic to za malo) a zastepca Dybali popieram Goetze mysle ze majac w reku karte Comana mozemy z Bayernem dobic targu. ps. wczoraj podobal mi sie Vrslajko powinnismy jak najszybciej go wyciagnac bo zaraz ktos go sprzatnie.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- jpjp5
- Juventino
Na moracie zarobilismy 10 mln euro plus finał LM przez 2 lata i tyle. Nie ma co teraz płakać czy marudzić trzeba podziękować Moracie i zamknąć ten rozdział. Piłkarze przychodzą i odchodzą, a Juve dalej istnieje. Trzeba patrzeć na cele na przyszły rok, czyli scudetto i walka o LM i pod ten projekt kupować piłkarzy.