Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 17:13

Sorek21 pisze:Mercato powinno sie zacząć od przemyślanego kupna napastnika a nie na ostatnią chwile najważniejszy zakup. Jaki pożytek do tej pory miał Juventus z Isli albo Giacheriniego ? Żaden
Pana Boga byś nie obrażał. Widać nie oglądałeś żadnego meczu skoro mówisz, że nie mieliśmy żadnego pożytku z Giaccha. Isla to świetny piłkarz i jestem pewien, że da nam sporo radości. Znajdź najpierw jakaś strate Giaccha to pogadamy. A co do Bendtnera...to założe się, że większość czasu spędzi na ławie jak Elia. Widać, że to kolejny transfer Beppe taki żeby tylko był. Conte zrobi z nim to samo co z murzynkiem.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 17:18

Nie chcę obrażać Giaca, to fajny ambitny piłkarz, ale w naszej sytuacji nie wart grosza, gdyż jest 3 do wejścia na każdej pozycji.

I tak wolałbym np. Dzeko czy Jovetica za 30mln niż Islę, chociaż to też bardzo fajny piłkarz.

Maku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 17:20

Zalety Bendtnera są identyczne jak zalety "Tęczowej Coli":
-tani
-niedrogi
-nie kosztuje dużo.

A i zapomniałbym o jeszcze jednej, nie trzeba na niego wydawać fortuny :prochno:
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2012, 14:30 przez Maku, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 17:24

Virgil pisze:Nie chcę obrażać Giaca, to fajny ambitny piłkarz, ale w naszej sytuacji nie wart grosza, gdyż jest 3 do wejścia na każdej pozycji.

I tak wolałbym np. Dzeko czy Jovetica za 30mln niż Islę, chociaż to też bardzo fajny piłkarz.
Co z tego, że jest 3 do wejścia...przypominam, że w tym sezonie możemy rozegrać +- 50 spotkań. Giacch i tak zagra w przynajmniej 20.

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 17:24

--Maq-- pisze:Zalety Bendtnera są identyczne jak zalety "Tęczowej Coli":
-tani
-niedrogi
-nie kosztuje dużo.

A i zapomniałbym o jeszcze jednej, nie trzeba na niego wydawać fortny :prochno:

Dobry też jako mieszanka do jabola :smile: . Fajnie kopie jak na filmikach u pumiego :lol:

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 17:29

Sorek21 pisze:Mercato powinno sie zacząć od przemyślanego kupna napastnika a nie na ostatnią chwile najważniejszy zakup. Jaki pożytek do tej pory miał Juventus z Isli albo Giacheriniego ? Żaden
Transfer Giaccheriniego był rzeczywiście bardzo skomplikowany i czasochłonny...

Kto by teraz nie przyszedł spoza grona Dzeko, Jovetic, Cavani, Van Persie, Llorente byłby lament i ta sama śpiewka co teraz. Nie rozumiem AŻ TAKIEGO zażenowania jeszcze nieoficjalnym transferem Bendtnera. Wiadomo było już od kilku tygodni, że nie ściągniemy prawdziwego TOP'a. Ktoś się łudził ? jego sprawa. Dla mnie ten transfer na takich warunkach jest do przyjęcia. Gość ma najlepsze lata przed sobą. Nie mówię oczywiście, że mamy czekać aż stuknie mu 27-28 lat i właduje te 20 bramek w sezonie, ale zatrudniając go na warunkach jakie podaje prasa wiele możemy zyskać a mało stracić. Przypominam, że dzięki darmowemu wypożyczeniu możemy solidnie wzmocnić lewą flankę. I właśnie mam nadzieję, że tutaj Marotta delikatnie się zrehabilituje.

Bramkowpychacz ? a czy przypadkiem nie o takiego zawodnika nam chodziło ? Sama w sobie transakcja jest dobra. Błędem Marotty nie jest sprowadzenie Bendtnera tylko narobienie kibicom nadziei.

Okienko jest jeszcze otwarte. Po cichu liczę, że sprzedamy Zieglera, a za zaoszczędzone teraz pieniądze sprowadzimy Armero.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 17:35

koki90 pisze: Okienko jest jeszcze otwarte. Po cichu liczę, że sprzedamy Zieglera, a za zaoszczędzone teraz pieniądze sprowadzimy Armero.
Możliwe chociaż ogólnie wydaje mi się to mało prawdopodobne. Po kilku występach na lewej stronie Asamoah pokazał jak bardzo uniwersalnym piłkarzem jest. Armero jest zdecydowanie szybszy, ale w defensywie mocno przeciętny. Chociaż może by się podszkolił. Wszystko zależy od tego czy Udinese zgodzi się na wypożyczenie z opcją wykupu. Jeśli nie to trudno.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 17:38

Obrazek
Cała Europa się nas boi hop hop hop..

Nie no tak poważnie to całkiem nieźle to wygląda. Jeśli tylko obrońcy i pomocnicy będą tak skuteczni jak w pierwszej kolejce.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 17:40

Bartek88 pisze:Słowa kibica Arsenalu o Bendtnerze jak zapytalem co o nim powie:
Koles taki sredniawka, ma za duze mniemanie o sobie. Jakby znalazl trenera ktory by go ustawil,duzo by gral minut, druzyna by grala na niego to potrafi grac
W teście psychologicznym badającym pewność siebie w sklali od 1 do 9 dostał 10 punktów, to nie żart :prochno:.

Obrazek
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 17:42

Vimes pisze: W teście psychologicznym badającym pewność siebie w sklali od 1 do 9 dostał 10 punktów, to nie żart :prochno:.
Czyli nie dość, że drewniany, to jeszcze zarozumiały? Fajnie.
:D

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Gąsior007

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 17:43

Wiem, że to off top, ale temat o losowaniu LM został już usunięty.
Ma ktoś może link do transmisji losowania LM ?

Forza Juve !
Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 17:46

Pewnosc siebie zawodnika z techniką to skarb. Tylko czy Bendtner posiada technike? :D

Jeszcze jest nadzieja, ze wylosujemy Barcelone, CIty i Borussie i sam Agnelli kaze zaczac sypac kwotami Marotcie byle by nam Dzeko lub Jj sprzedali :C

KLIK ==>www
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 17:50

Gąsior007 pisze:Wiem, że to off top, ale temat o losowaniu LM został już usunięty.
Ma ktoś może link do transmisji losowania LM ?
Sopcast Channel - 126767 jakość HD

Bendtner? Hmm, z Berbą wczoraj jakoś przyjąłem go, dzisiaj tłumacze sobie że Nicklas jest 7 lat młodszy o Berby ;D Trzeba być dobrej myśli. Zawsze to Seba i Mirko mogą grać na ataku razem;)

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 17:57

jak bedzie barca $ity, bvb to przynajmniej często w tv będziemy... ;) ech, jestem przygotowany na dwie złe wiadomości - Bendtnera i widok Juve w grupie śmierci...

Skoro przychodzi nowy drzewostan to i nie ma co liczyc ze znajdzie się w ataku ktos inny, bo w jeden dzien nie zwojujemy cudów. Ostatnim akcentem Marotta sfajczył generalnie udane mercato.

Wiem, że Bendtner jeszcze w Juve nic nie pokazał i ma czas by do siebie przekonac, ale jakos nie widzi mi się to... :/

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 18:02

Sorek21 pisze:aki pożytek do tej pory miał Juventus z Isli albo Giacheriniego ? Żaden
Ja rozumiem rozgoryczenie, ale radzę przemyśleć co się pisze. 1 (jedna) kolejka się odbyła. Jaki pożytek miał ManU po 1 kolejce z Van Persiego?

Od Bendtnera wolę Borriello. Szczęście w nieszczęściu, że to wypożyczenie.

P.S. Borriello i De Jong w Milanie :whistle:

Zablokowany